Bộ 4 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Thái Bình

Nội dung tài liệu Bộ 4 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 10 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Thái Bình được Học Điện Tử Cơ Bản biên soạn và tổng hợp dưới đây sẽ hệ thống tất cả các bài tập trắc nghiệm và tự luận có đáp án nhằm giúp độc giả củng cố tri thức lý thuyết và đoàn luyện kĩ năng giải bài tập môn Tiếng Anh 10. Mời các bạn cùng tham khảo.

TRƯỜNG THPT NGUYỄN THÁI BÌNH

ĐỀ THI GIỮA HỌC KÌ 1 NĂM HỌC 2020-2021

MÔN: TIẾNG ANH 10

(Thời gian làm bài: 45 phút, ngoại trừ thời kì phát đề)

1. Đề số 1

Mark the letter A, B, C, or D mập indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following  questions.

Question 1:  A  like                    B  bit                                  C  minute                           D  hit

Question 2:  A  put                    B  study                             C  but                                D  subject

Question 3:  A  beat            B  eating                      C  teacher                    D  breakfast

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the correct answer mập each of the following  questions.

Question 4:  I go home after work, I usually ____ a short rest, watch TV or listen mập the radio.

A  take                              B  get                                 C  give                               D  spend

Question 5:  We woke up at the midnight because the alarm clock suddenly ________.

A  exploded                       B  shouted                         C  stood up                        D  went off

Question 6:  Miss Jane_________ typing the report when her boss came in.

A  doesn’t finish                B  can’t finish                    C  didn’t finish       D  hadn’t finished

Question 7:  In 1660, Isaac Newton _________to Cambridge University.

A  went                             B  had gone                 C  has gone                               D  goes

Question 8:  She stays at home because she feels ___________.

A  well                               B  sick                               C  fine                                D  strong.

Question 9:  Lan: “ Good afternoon !”       Nam: “_______________”                                        

A  Hello. How are you?

B  Goodbye. See you later. 

C  Nice mập meet you?   

D  Bye.

Question 10:  John often goes mập bed early and________ up late.

A  mập get                             B  got                                 C  get                                 D  gets  

Read the text below and choose the correct word / phrase for each space.

English is a very useful language. If we ___(11)____ English, we can go mập any countries we like. We will not find it hard mập make people understand ___(12)___we want mập say. English also helps us mập learn all kinds of ___(13)___ . Hundreds of books are written in English every day in __(14)___ countries. English has also helped us mập spread ideas and knowledge mập all corners of the world. Therefore, English __(15)___ has helped mập spread better understanding and friendship among countries of the world.

Question 11:        A  do                       B  want                            C  know                   D  work

Question 12:        A  when                   B  who       C  where                   D  what

Question 13:        A  teachers              B  people             C  subjects              D  friends

Question 14:        A  the             B  a           C  many                   D  much    

Question 15:      A. nation         B  knowledge         C  language               D  countries               

Mark the letter A, B, C, or D mập indicate the correct answer mập each of the following  questions.

Question 16:  I enjoy __________ mập my classmates about their future plans

A  told                               B  mập talk                            C  talking                          D  talk

Question 17:  Maria had gone mập the market _________ she got home.

A  as soon as                      B  before                           C  after           D  when         

Question 18:  Please remember __________ this exercise first, Jane.

A  do                                 B  mập do                             C  doing                             D  mập be doing

Question 19:  She always goes for a walk with her dog ________ Sunday mornings.

A  in                                   B  on                                  C  at                    D  during

Question 20:  She can_________four foreign languages.

A  speak                            B  talk                                C  say             D  tell                    

Question 21:  I think you don’t have mập ________ about your test.

A  study                             B  worry                           C  narrow                           D  crowded.

Question 22:  We are too late. The plane ___________ off ten minutes ago.

A  had taken                      B  took                              C  take                               D  has taken

Question 23:  It’s not good mập avoid____________ the teacher’s questions in class.

A  answer                           B  answered                      C  mập answer                       D  answering      

Question 24:  During the break I often drink tea_________ my friends.

A  from                              B  with                              C  for                                 D  mập          

Read the following passage then do the exercises.

Every morning I get up at six. The first thing I do is mập wash my dishes. Then I cook breakfast. I have breakfast at about seven fifteen a.m.

It takes me about ten minutes mập walk mập school, and school begins the lesson at seven forty-five. There are fourty pupils in my class. We study Maths, Geography, History, Music, and English. I like English best and next mập that, Maths. At ten a.m we have a chance mập eat an orange and some peanuts.

I go home for lunch, but this time, my sister Patricia gets the meals. After lunch, I usually sleep for half an hour. In the afternoon, we play quần vợt.

At about six or six thirty we have dinner. Either my sister or I cook it. The meal is simpler than the mid-day meal. We eat fruit or rice, and sometimes we have bread and tea. Then in the evening, I do my homework and go mập bed at  ten p.m.

Decide the statements are True ( T) or False ( F ).                                       T        F

1. I have breakfast at about seven fifteen minutes.

2. It takes me about seven forty-five minutes mập walk mập school.

3.  I have dinner and eat fruit or rice, sometimes bread and tea.

Answer the following questions:

4. What is the first thing the girl does when she gets up?

……………………………………………

5. Which subjects does she like best  at school?

……………………………………………

6. What does she do before going mập bed?

……………………………………………

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần đáp án của đề thi số 1 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về dế yêu)—

2. Đề số 2

Câu 1. Don’t forget  ______ the letter I gave you.

A. post up                        B. posting                     C. mập post                     D. post

 Câu 2. I’m going mập the library mập borrow some books.

Sorry, I’ve got mập go,  ______!

A. good morning            B. not at all                   C. see you later          D. thank you

 Câu 3.        I ______ mập visit my friend in the hospital two days ago.

A. went                            B. go                              C. am going                  D. have gone

Câu 4. She was  ______  a Nobel Prize in Chemistry.

A. received                      B. got                             C. rewarded                  D. awarded

 Câu 5. A. study                            B. lunch                        C. humour                    D. subject

 Câu 6. She received some ______ training from her father.

A. scientific                     B. scientist                   C. scientists                  D. science

 Câu 7. He forgets ______ my book last week.

A. borrowed                     B. borrowing              C. mập borrow                  D. borrow

Câu 8. Remember ______ mập me soon.

A. wrote                            B. write                          C. mập write                     D. writing

Câu 9. Chọn 1 từ có dấu nhấn khác với các từ còn lại

A. subject                         B. complain                 C. party                          D. teaching

Câu 10. Marie Curie was the first woman ______ at the Sorbonne.

A. chemist                        B. teacher                     C. professor                D. tutor

Câu 11.        She ______ French for more than 10 years.

A. has taught                 B. taught                       C. teach                         D. is teaching

Câu 12.  ______ did you see him ?

I saw him two days ago.

A. which                           B. why                           C. what                          D. when

Câu 13. Chọn 1 từ có dấu nhấn khác với các từ còn lại

A. student                       B. attract                       C. suppose                   D. discuss

 Câu 14. He lets his wife do everything for him. He’s very ______ .

A. careful                         B. quiet                         C. bored                         D. lazy  

Câu 15. My teacher ______ reading newspaper.

A. likes                             B. needs                       C. would like                 D. wants

Câu 16. Look ! Smoke ______ out of that window.

A. comes                          B. is coming               C. come                         D. came

Câu 17. I am very sorry for ______ late.

A. be                                 B. being                       C. mập be                          D. been

Câu 18. ______ French do you understand ? Quite a lot actually.

A. How old                       B. How many               C. How often                D. How much

Câu 19. Tom ______ the house before his friend came mập see him.

A. leaves                          B. has left                     C. left                             D. had left

Câu 20. Choïn töø maø phaàn gaïch chaân coù caùch phaùt aâm khaùc vôùi caùc töø coøn laïi:

A. ride                               B. fifty                           C. kike                            D. bike

READING (1.25 ms)

Read the passage below and choose one correct answer for each sentence.

Edison’s first great interest was chemistry and he read all he could find about it. He was only ten when he began mập grow and sell vegetables so that he could have money mập buy chemicals for making experiments. When he was fifteen, he got a job selling magazines and fruit on a train and began printing a weekly newspaper on the printing press set up in the luggage van. But one day, one of his bottles of chemicals broke and set fire mập the van. He was put off the train and lost the job.

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần đáp án của đề thi số 2 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về dế yêu)—

3. Đề số 3

I. PHONETICS

Choose the word in each group that has the underlined part pronounce differently from the rest.

1. A. think                        B. bike                       C. light                    D. night

2. A. card                          B. start                        C. warm                        D. hard

Choose a word in each line that has different stress pattern.

3. A. happy                       B. background          C. arrive                        D. student

4. A. location                    B. personal               C. brilliant                     D. memory 

 VOCABULARY AND GRAMMAR

Choose the one word or phrase (A, B, C or D) that best completes the sentences or substitutes for the underlined words or phrases.

5. The…………of our country helps tăng cấp the citizen’s living standard.

A. develop                    B. development                    C. developer             D. undeveloped

6. Anna is considered as one of the most brilliant student in her class.

A. lazy                           B. famous                              C. popular                 D. intelligent

7. Peter’s mother is cooking dinner in the………..

A. kitchen                     B. bath room                         C. garden                  D. dining room

8. The students are talking…………their next examination.

A. in                               B. on                                      C. about                     D. at

9. “What do you want mập drink?” – “……………”

A. A cup of coffee, please.                                        B. I want a comic book.

C. No, I don’t like cake.                                                          D. I love mập go camping.

10. “…………do you get up every day?” – “Exactly at 6.00 am”

A. Who                          B. What                                  C. What time             D. How

11. He advises us…………..early mập the musical concert.

A. come                        B. mập come                             C. mập came                 D. coming

12. He always avoids…………..his friends in the street.

A. meeting                    B. met                                     C. mập meet                  D. meet

13. Before you…………, I……………..all the work.

A. come/ do      B. come / had done             C. came / did    D. came/ had done

14. George…………mập the movies very often.

A. not go                       B. don’t go                             C. doesn’t go                        D. not mập

15. Whenever you come mập London, remember calling me.             

             A                 B                             C             D

ĐÁP ÁN: 1A 2C 3C 4A 5B 6D 7A 8C 9A 10C 11B 12A 13D 14C 15D

Reading: Choose the best word or phrases mập complete the spaces:

Mr. Clark … (1) … a doctor. He … (2) … married and … (3) … in a small home. Every morning he … (4) … at 7.15  but he … (5) … up until 7. 30. He … (6) … a shower and … (7) … dressed. After breakfast he … (8) … his teeth. He … (9) … the house at eight o’clock and … (10) … the 8.15 train mập his hospital.

1. a. is            b. be               c. has been   d. was

2. a. has        b. was            c. gets             d. is not

3. a. living     b. live             c. lives            d. lived

4. a. wakes    b. woke          c. woken        d. waking

5. a. gets       b. doesn’t get            c. not gets     d. not get      

6. a. having   b. have                       c. had             d. has

7. a. got          b. gets                        c. getting        d. is getting

8. a. clean     b. brushes     c. washing up           d. clear          

9. a. leaves   b. leaved                    c. left              d. leave

10. a. catching         b. caught                   c. catches      d. catch

ĐÁP ÁN: 1A 2C 3C 4A 5B 6D 7B 8B 9A 10C

Rewrite the following sentences

1, Lan is taking English this semester.

…………………………………….

2, What / they / often / do / morning?

…………………………….

3,  Don’t forget……………………….. (lock) the door before going out.

4, They were hungry, so he suggested ……………………. (have) dinner early.

ĐÁP ÁN

1/ What subject is Lan taking this semester?

2/ What do they often do in the morning?

3/ mập lock

4/ going

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần đáp án của đề thi số 3 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về dế yêu)—

4. Đề số 4

I. PRONUNCIATION

A. Choose the word that has the underlined (letters) pronounced differ­ently from the others.

1. a. chance               b. teaching             c. chemistry          d. children

2. a. hard                     b. start                      c. party                    d. talk

B. Choose the word whose main stress is placed differently from the others.

3. a. Physics               b. History                 c. technology       d. Chemistry

4. a. important             b. profession          c. Geography         d. Literature

II. VOCABULARY AND EXPRESSION 3.5

A. Choose the best answer.

5, ………………is the beach? ~  Only five minutes’ walk.

a. How long                 b. Where                 c. How often           d. How far

6, She is interested in teaching……………..because she loves working with children.

a. semester                  b. communication c. work                     d. profession

7, Don’t worry ……………me.  I’ll be fine

a. mập                              b. about                  c. with                      d. for

8, Our coach was ………………in traffic jam and got mập Heathrow forty minutes late.

a. fastened                  b. fixed                    c. joined                  d. stuck

9, Approximately half the people interviewed were in manual occupations.

a. hobbies                   b. professor            c. jobs                     d. visits

10, Our main objective is mập…………….. educational standards.

a. avoid                        b. enjoy                   c. make                   d. improve

11, English is an international ………………..

a. language                b. means                 c. subject                d. profession

12. You shouldn’t spend all your time…………………

     a. study                   b. mập study               c. studying            d. studied

13.  Would you like………………….somewhere for a rest?

     a. going                   b. mập go                   c. go                         d. mập be gone

14. I…………………. English for four years

     a. have learned    b. am learning       c. learned               d. has learned

15. The guide encouraged the tourists ………….. the ? Prado Museum in Madrid.

     a. visit                      b. mập visit                c. visiting                d. visited

16. Are you looking forward ………………. on your cassation? 

     a. you go .               b. going                   c. mập going             d. mập go

17 Ask and answer questions about your daily routine, using the cues below.

  A. action                 B. trip                          C. way                         D. habit

18.I leave the house at a quarter past five and arrive in the field at exactly 5.30.

  A. 10 minutes         B. 15 minutes             C. 20 minutes              D. 30 minutes

IV. SPEAKING 2m

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần đáp án của đề thi số 4 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về dế yêu)—

Trên đây là 1 phần trích đoạn nội dung Bộ 4 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 10 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Thái Bình. Để xem toàn thể nội dung các em chọn tính năng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Mời các em tham khảo các tài liệu có liên can

  • Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 10 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Thị Diệu
  • Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 10 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Thị Minh Khai
  • Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 10 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Kim Đồng

Hy vọng bộ đề thi này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành tựu cao trong kì thi sắp đến.

.


Thông tin thêm về Bộ 4 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Thái Bình

Nội dung tài liệu Bộ 4 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 10 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Thái Bình được Học Điện Tử Cơ Bản biên soạn và tổng hợp dưới đây sẽ hệ thống tất cả các bài tập trắc nghiệm và tự luận có đáp án nhằm giúp độc giả củng cố tri thức lý thuyết và đoàn luyện kĩ năng giải bài tập môn Tiếng Anh 10. Mời các bạn cùng tham khảo.

TRƯỜNG THPT NGUYỄN THÁI BÌNH

ĐỀ THI GIỮA HỌC KÌ 1 NĂM HỌC 2020-2021

MÔN: TIẾNG ANH 10

(Thời gian làm bài: 45 phút, ngoại trừ thời kì phát đề)

1. Đề số 1

Mark the letter A, B, C, or D mập indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following  questions.

Question 1:  A  like                    B  bit                                  C  minute                           D  hit

Question 2:  A  put                    B  study                             C  but                                D  subject

Question 3:  A  beat            B  eating                      C  teacher                    D  breakfast

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the correct answer mập each of the following  questions.

Question 4:  I go home after work, I usually ____ a short rest, watch TV or listen mập the radio.

A  take                              B  get                                 C  give                               D  spend

Question 5:  We woke up at the midnight because the alarm clock suddenly ________.

A  exploded                       B  shouted                         C  stood up                        D  went off

Question 6:  Miss Jane_________ typing the report when her boss came in.

A  doesn’t finish                B  can’t finish                    C  didn’t finish       D  hadn’t finished

Question 7:  In 1660, Isaac Newton _________to Cambridge University.

A  went                             B  had gone                 C  has gone                               D  goes

Question 8:  She stays at home because she feels ___________.

A  well                               B  sick                               C  fine                                D  strong.

Question 9:  Lan: “ Good afternoon !”       Nam: “_______________”                                        

A  Hello. How are you?

B  Goodbye. See you later. 

C  Nice mập meet you?   

D  Bye.

Question 10:  John often goes mập bed early and________ up late.

A  mập get                             B  got                                 C  get                                 D  gets  

Read the text below and choose the correct word / phrase for each space.

English is a very useful language. If we ___(11)____ English, we can go mập any countries we like. We will not find it hard mập make people understand ___(12)___we want mập say. English also helps us mập learn all kinds of ___(13)___ . Hundreds of books are written in English every day in __(14)___ countries. English has also helped us mập spread ideas and knowledge mập all corners of the world. Therefore, English __(15)___ has helped mập spread better understanding and friendship among countries of the world.

Question 11:        A  do                       B  want                            C  know                   D  work

Question 12:        A  when                   B  who       C  where                   D  what

Question 13:        A  teachers              B  people             C  subjects              D  friends

Question 14:        A  the             B  a           C  many                   D  much    

Question 15:      A. nation         B  knowledge         C  language               D  countries               

Mark the letter A, B, C, or D mập indicate the correct answer mập each of the following  questions.

Question 16:  I enjoy __________ mập my classmates about their future plans

A  told                               B  mập talk                            C  talking                          D  talk

Question 17:  Maria had gone mập the market _________ she got home.

A  as soon as                      B  before                           C  after           D  when         

Question 18:  Please remember __________ this exercise first, Jane.

A  do                                 B  mập do                             C  doing                             D  mập be doing

Question 19:  She always goes for a walk with her dog ________ Sunday mornings.

A  in                                   B  on                                  C  at                    D  during

Question 20:  She can_________four foreign languages.

A  speak                            B  talk                                C  say             D  tell                    

Question 21:  I think you don’t have mập ________ about your test.

A  study                             B  worry                           C  narrow                           D  crowded.

Question 22:  We are too late. The plane ___________ off ten minutes ago.

A  had taken                      B  took                              C  take                               D  has taken

Question 23:  It’s not good mập avoid____________ the teacher’s questions in class.

A  answer                           B  answered                      C  mập answer                       D  answering      

Question 24:  During the break I often drink tea_________ my friends.

A  from                              B  with                              C  for                                 D  mập          

Read the following passage then do the exercises.

Every morning I get up at six. The first thing I do is mập wash my dishes. Then I cook breakfast. I have breakfast at about seven fifteen a.m.

It takes me about ten minutes mập walk mập school, and school begins the lesson at seven forty-five. There are fourty pupils in my class. We study Maths, Geography, History, Music, and English. I like English best and next mập that, Maths. At ten a.m we have a chance mập eat an orange and some peanuts.

I go home for lunch, but this time, my sister Patricia gets the meals. After lunch, I usually sleep for half an hour. In the afternoon, we play quần vợt.

At about six or six thirty we have dinner. Either my sister or I cook it. The meal is simpler than the mid-day meal. We eat fruit or rice, and sometimes we have bread and tea. Then in the evening, I do my homework and go mập bed at  ten p.m.

Decide the statements are True ( T) or False ( F ).                                       T        F

1. I have breakfast at about seven fifteen minutes.

2. It takes me about seven forty-five minutes mập walk mập school.

3.  I have dinner and eat fruit or rice, sometimes bread and tea.

Answer the following questions:

4. What is the first thing the girl does when she gets up?

……………………………………………

5. Which subjects does she like best  at school?

……………………………………………

6. What does she do before going mập bed?

……………………………………………

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần đáp án của đề thi số 1 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về dế yêu)—

2. Đề số 2

Câu 1. Don’t forget  ______ the letter I gave you.

A. post up                        B. posting                     C. mập post                     D. post

 Câu 2. I’m going mập the library mập borrow some books.

Sorry, I’ve got mập go,  ______!

A. good morning            B. not at all                   C. see you later          D. thank you

 Câu 3.        I ______ mập visit my friend in the hospital two days ago.

A. went                            B. go                              C. am going                  D. have gone

Câu 4. She was  ______  a Nobel Prize in Chemistry.

A. received                      B. got                             C. rewarded                  D. awarded

 Câu 5. A. study                            B. lunch                        C. humour                    D. subject

 Câu 6. She received some ______ training from her father.

A. scientific                     B. scientist                   C. scientists                  D. science

 Câu 7. He forgets ______ my book last week.

A. borrowed                     B. borrowing              C. mập borrow                  D. borrow

Câu 8. Remember ______ mập me soon.

A. wrote                            B. write                          C. mập write                     D. writing

Câu 9. Chọn 1 từ có dấu nhấn khác với các từ còn lại

A. subject                         B. complain                 C. party                          D. teaching

Câu 10. Marie Curie was the first woman ______ at the Sorbonne.

A. chemist                        B. teacher                     C. professor                D. tutor

Câu 11.        She ______ French for more than 10 years.

A. has taught                 B. taught                       C. teach                         D. is teaching

Câu 12.  ______ did you see him ?

I saw him two days ago.

A. which                           B. why                           C. what                          D. when

Câu 13. Chọn 1 từ có dấu nhấn khác với các từ còn lại

A. student                       B. attract                       C. suppose                   D. discuss

 Câu 14. He lets his wife do everything for him. He’s very ______ .

A. careful                         B. quiet                         C. bored                         D. lazy  

Câu 15. My teacher ______ reading newspaper.

A. likes                             B. needs                       C. would like                 D. wants

Câu 16. Look ! Smoke ______ out of that window.

A. comes                          B. is coming               C. come                         D. came

Câu 17. I am very sorry for ______ late.

A. be                                 B. being                       C. mập be                          D. been

Câu 18. ______ French do you understand ? Quite a lot actually.

A. How old                       B. How many               C. How often                D. How much

Câu 19. Tom ______ the house before his friend came mập see him.

A. leaves                          B. has left                     C. left                             D. had left

Câu 20. Choïn töø maø phaàn gaïch chaân coù caùch phaùt aâm khaùc vôùi caùc töø coøn laïi:

A. ride                               B. fifty                           C. kike                            D. bike

READING (1.25 ms)

Read the passage below and choose one correct answer for each sentence.

Edison’s first great interest was chemistry and he read all he could find about it. He was only ten when he began mập grow and sell vegetables so that he could have money mập buy chemicals for making experiments. When he was fifteen, he got a job selling magazines and fruit on a train and began printing a weekly newspaper on the printing press set up in the luggage van. But one day, one of his bottles of chemicals broke and set fire mập the van. He was put off the train and lost the job.

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần đáp án của đề thi số 2 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về dế yêu)—

3. Đề số 3

I. PHONETICS

Choose the word in each group that has the underlined part pronounce differently from the rest.

1. A. think                        B. bike                       C. light                    D. night

2. A. card                          B. start                        C. warm                        D. hard

Choose a word in each line that has different stress pattern.

3. A. happy                       B. background          C. arrive                        D. student

4. A. location                    B. personal               C. brilliant                     D. memory 

 VOCABULARY AND GRAMMAR

Choose the one word or phrase (A, B, C or D) that best completes the sentences or substitutes for the underlined words or phrases.

5. The…………of our country helps tăng cấp the citizen’s living standard.

A. develop                    B. development                    C. developer             D. undeveloped

6. Anna is considered as one of the most brilliant student in her class.

A. lazy                           B. famous                              C. popular                 D. intelligent

7. Peter’s mother is cooking dinner in the………..

A. kitchen                     B. bath room                         C. garden                  D. dining room

8. The students are talking…………their next examination.

A. in                               B. on                                      C. about                     D. at

9. “What do you want mập drink?” – “……………”

A. A cup of coffee, please.                                        B. I want a comic book.

C. No, I don’t like cake.                                                          D. I love mập go camping.

10. “…………do you get up every day?” – “Exactly at 6.00 am”

A. Who                          B. What                                  C. What time             D. How

11. He advises us…………..early mập the musical concert.

A. come                        B. mập come                             C. mập came                 D. coming

12. He always avoids…………..his friends in the street.

A. meeting                    B. met                                     C. mập meet                  D. meet

13. Before you…………, I……………..all the work.

A. come/ do      B. come / had done             C. came / did    D. came/ had done

14. George…………mập the movies very often.

A. not go                       B. don’t go                             C. doesn’t go                        D. not mập

15. Whenever you come mập London, remember calling me.             

             A                 B                             C             D

ĐÁP ÁN: 1A 2C 3C 4A 5B 6D 7A 8C 9A 10C 11B 12A 13D 14C 15D

Reading: Choose the best word or phrases mập complete the spaces:

Mr. Clark … (1) … a doctor. He … (2) … married and … (3) … in a small home. Every morning he … (4) … at 7.15  but he … (5) … up until 7. 30. He … (6) … a shower and … (7) … dressed. After breakfast he … (8) … his teeth. He … (9) … the house at eight o’clock and … (10) … the 8.15 train mập his hospital.

1. a. is            b. be               c. has been   d. was

2. a. has        b. was            c. gets             d. is not

3. a. living     b. live             c. lives            d. lived

4. a. wakes    b. woke          c. woken        d. waking

5. a. gets       b. doesn’t get            c. not gets     d. not get      

6. a. having   b. have                       c. had             d. has

7. a. got          b. gets                        c. getting        d. is getting

8. a. clean     b. brushes     c. washing up           d. clear          

9. a. leaves   b. leaved                    c. left              d. leave

10. a. catching         b. caught                   c. catches      d. catch

ĐÁP ÁN: 1A 2C 3C 4A 5B 6D 7B 8B 9A 10C

Rewrite the following sentences

1, Lan is taking English this semester.

…………………………………….

2, What / they / often / do / morning?

…………………………….

3,  Don’t forget……………………….. (lock) the door before going out.

4, They were hungry, so he suggested ……………………. (have) dinner early.

ĐÁP ÁN

1/ What subject is Lan taking this semester?

2/ What do they often do in the morning?

3/ mập lock

4/ going

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần đáp án của đề thi số 3 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về dế yêu)—

4. Đề số 4

I. PRONUNCIATION

A. Choose the word that has the underlined (letters) pronounced differ­ently from the others.

1. a. chance               b. teaching             c. chemistry          d. children

2. a. hard                     b. start                      c. party                    d. talk

B. Choose the word whose main stress is placed differently from the others.

3. a. Physics               b. History                 c. technology       d. Chemistry

4. a. important             b. profession          c. Geography         d. Literature

II. VOCABULARY AND EXPRESSION 3.5

A. Choose the best answer.

5, ………………is the beach? ~  Only five minutes’ walk.

a. How long                 b. Where                 c. How often           d. How far

6, She is interested in teaching……………..because she loves working with children.

a. semester                  b. communication c. work                     d. profession

7, Don’t worry ……………me.  I’ll be fine

a. mập                              b. about                  c. with                      d. for

8, Our coach was ………………in traffic jam and got mập Heathrow forty minutes late.

a. fastened                  b. fixed                    c. joined                  d. stuck

9, Approximately half the people interviewed were in manual occupations.

a. hobbies                   b. professor            c. jobs                     d. visits

10, Our main objective is mập…………….. educational standards.

a. avoid                        b. enjoy                   c. make                   d. improve

11, English is an international ………………..

a. language                b. means                 c. subject                d. profession

12. You shouldn’t spend all your time…………………

     a. study                   b. mập study               c. studying            d. studied

13.  Would you like………………….somewhere for a rest?

     a. going                   b. mập go                   c. go                         d. mập be gone

14. I…………………. English for four years

     a. have learned    b. am learning       c. learned               d. has learned

15. The guide encouraged the tourists ………….. the ? Prado Museum in Madrid.

     a. visit                      b. mập visit                c. visiting                d. visited

16. Are you looking forward ………………. on your cassation? 

     a. you go .               b. going                   c. mập going             d. mập go

17 Ask and answer questions about your daily routine, using the cues below.

  A. action                 B. trip                          C. way                         D. habit

18.I leave the house at a quarter past five and arrive in the field at exactly 5.30.

  A. 10 minutes         B. 15 minutes             C. 20 minutes              D. 30 minutes

IV. SPEAKING 2m

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần đáp án của đề thi số 4 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về dế yêu)—

Trên đây là 1 phần trích đoạn nội dung Bộ 4 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 10 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Thái Bình. Để xem toàn thể nội dung các em chọn tính năng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Mời các em tham khảo các tài liệu có liên can

Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 10 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Thị Diệu
Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 10 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Thị Minh Khai
Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 10 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Kim Đồng

Hy vọng bộ đề thi này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành tựu cao trong kì thi sắp đến.

Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 10 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Thị Diệu

337

Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 10 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Thị Minh Khai

811

Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 10 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Kim Đồng

1265

Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 10 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Du

3776

Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 10 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Tuân

1190

Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 10 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Hùng Vương

1795

[rule_2_plain] [rule_3_plain]

#Bộ #đề #thi #giữa #HK1 #môn #Tiếng #Anh #có #đáp #án #5 #Trường #THPT #Nguyễn #Thái #Bình


  • Tổng hợp: Học Điện Tử Cơ Bản
  • #Bộ #đề #thi #giữa #HK1 #môn #Tiếng #Anh #có #đáp #án #5 #Trường #THPT #Nguyễn #Thái #Bình

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button