Bộ 4 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Thị Minh Khai

Dưới đây là nội dung tài liệu Bộ 4 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 10 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Thị Minh Khai giúp các em học trò lớp 10 có thêm tài liệu ôn tập đoàn luyện kỹ năng làm bài để sẵn sàng cho kì thi HK1 sắp tới được Học Điện Tử Cơ Bản biên soạn và tổng hợp đầy đủ. Hi vọng tài liệu sẽ bổ ích với các em.

Chúc các em có kết quả học tập tốt!

TRƯỜNG THPT NGUYỄN THỊ MINH KHAI

ĐỀ THI HỌC KỲ I NĂM HỌC 2021 – 2022

Môn TIẾNG ANH 10

Thời gian: 45 phút

1. Đề số 1

I. Choose the best answer:

1. I. . . . . . . . . . . .a letter when the light. . . . . . . . . out.

a. wrote- went                       b. writing-went                     c. was writing-went  d. was writing-was going

2. Pick out the word that has the underlined part pronounced differently from the rest.

a. warn                                   b. art                           c. arm                         d. harm

3. . . . . . . . . . . . . . his poor family, she studies very well.

a. Although                b. In spite of              c. Because                 d. Because of

4. Many interesting films. . . . . . . . . . . . . . . . on T. V recently.

a. have shown                       b. showed                  c. have been shown  d. are shown

5. Nam is the farmer. . . . . . . . . . . . . . .  land I bought.

a. who                         b. whose                     c. whom                     d. that

6. Pick out the word that has the stress different from the rest.

adocumentary         beducation              cimitation                dperformance

7. By the time you. . . . . . . the gift, your brother. . . . . . . .. in Hanoi.

a. received-arrived                                       b. had received-arrived

c. received-had arrived                                d. had received-had arrived

8. If I. . . . . . . .. no lesson next Sunday, I. . . . . . . . . phệ see my grandfather.

a. have-will come     b. had-will come       c. will have-come     d. have-come

9. Pick out the word that has the underlined part pronounced differently from the rest.

a. coat                         b. around                   c. bound                     d. house

10. Tom. . . . . . . .us that he. . . . . . . . . . . fifteen years old the following week.

a. told-will be                        b. said-would be       c. told-would be        d. said-is

11. Which needs correcting?

(A) Sheep have (B) been (C) domesticating for over 5. 000 (D) years

12. The new shirt makes you. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . younger.

a. look                         b. looked                    c. looking                   d. phệ look

13.       -I called you last night but you. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . answer?

– What. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . at that time?

a. not – do you do                                         b. didn’t – did you do

c. didn’t – were you doing                           d. don’t – did you do

14. Pick out the word that has the stress different from the rest.

a. custom                   b. accept                    c. provide                  d. polite

15. Which needs correcting?

Linda said phệ me(a) that she saw(b) me at Phu Xuan bookstore(c) the day before(d)

16. After the water worker went on strike there was a. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . of water.

a. loss                         b. shortage                 c. decrease                 d. cash crop

17. David helped me clean up,. . . . . . . . . . . . . . . . . . is very kind of him.

a. which                     b. that                         c. who                         d. whom

18. Which needs correcting?

He decided buying(a) the shoes which(b) he tried on(c)   yesterday(d).

19. My class decided phệ go on a(n). . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . because we wanted phệ relax after work.

a. destination             b. formation              c. excursion               d. permission

20. Choose the best answer that can be made from the cues given.

TV / positive / negative / effects / TV viewers.

a. TV has either positive or negative effects on TV viewers.

b. TV has neither positive nor negative effects on TV viewers.

c. TV has no positive and negative effects on TV viewers.

d. TV has both positive and negative effects on TV viewers.

Choose the best answer that can be made from the cues given.

II. Read the passage below and decide which answer(A,B,C or D) that best fits each gap.

The Braille code system is a system of writing(21). . . . . . . . . . . . . . . . . by and for people who can not see. It gets its name from the man(22). . . . . . . . . . . . . . . . . . . . invented it, the Frenchman Louis Braille who lived in the early 19th century. Louis wasn’t born blind, but he (23). . . . . . . . . . . . . . . . . . . . his sight at the age of three as the. (24). . . . . . . . . . . . . . . . . . . . of an accident in his father’s workshop.

21. a. talked               b. used                                    c. written                    d. read

22. a. who                  b. whom                     c. whose                     d. which

23. a. got                    b. lost                         c. had                          d. took

24. a. thing                 b. work                       c. result                      d. job

III. Rewrite the sentences beginning with the given words without changing the meaning;

1. They have built a new market in  my village.

A new. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2. ”I have just met my old teacher” John said phệ Maria

John said phệ Maria that. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  . . . . . . . . . .

3. Despite the nóng weather, we enjoyed our journey all day.

Although. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

4. The scientist has won a Nobel Prize. He discovered a new planet.

The scientist. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

IV. Read the text carefully, then answer the questions below.

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần nội dung của đề thi số 1 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về dế yêu)—

ĐÁP ÁN

I. Choose the best answer:

1. c. was writing-went        

2. a. warn                              

3. b. In spite of                     

4. c. have been shown         

5. b. whose               

6. d. performance

7. c. received-had arrived                          

8. a. have-will come

9. a. coat                               

10. c. told-would be

11. c domesticating

12. a. look                             

13. c. didn’t – were you doing       

14. a. custom                        

15. b saw

16. b. shortage                     

17. a. which              

18. a. buying

19. c. excursion                   

20. d. TV has both positive and negative effects on TV viewers.

21. b. used                            

22. a. who                 

23. b. lost                              

24. c. result               

III. Rewrite the sentences beginning with the given words without changing the meaning;

1. A new market has been built in my village.

2. John said phệ Maria that he had just met his old teacher.

3. Although the weather was nóng, we enjoyed our journey all day.

4. The scientist who discovered a new planet has won a Nobel Prize

IV. Read the text carefully, then answer the questions below.

1. The term global village is used phệ describe the world and its people

2. Through the Internet, we can get information from computers anywhere and carry on electronic conversations with people everywhere

V. Make questions for underlined word or phrase

1. How long is this river?

2. What do you often do every morning?

2. Đề số 2

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

Question 1: A. camera B. famous C. glad D. family

Question 2: A. seat B. leave C. increase D. ready

Question 3: A. achievement B. mechanic C. school D. chemistry

Question 4: A. around B. count C. country D. mouse

Question 5: A. cut B. fun C. pull D. button

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the correct answer phệ each of the following questions.

Question 6: Students ________ English is a second language should consider taking the course.

A. who B. whom C. that D. whose

Question 7: The meeting had been canceled ________ the chairman’s absence.

A. although B. because of C. because D. in spite of

Question 8: He asked me _______ for him.

A. how long had I been waiting B. how long have I been waiting

C. how long I have been waiting D. how long I had been waiting

Question 9: David : Is Cliff Lion still the _____ ? Linda: Yes, she has just sent us some interesting news.

A. talker B. actor C. reporter D. presenter

Question 10: The clothes are still dirty because I forgot _______ on the machine.

A. switched B. phệ switch C. switch D. switching

Question 11: Ann quit her job at the advertising agency, _________ surprised everyone.

A. that B. which C. who D. that is

Question 12: Marie Curie harboured the dream of a _______ career which was impossible for a woman at that time.

A. scientific B. science C. scientist D. scientifically

Question 13: Would you mind ________ me a hand with these bags?

A. giving B. phệ giving C. give D. phệ give

Question 14: My favorite _______ at school was mathematics.

A. theme B. subject C. class D. topic

Question 15: A personal communicator helps you phệ _______ with other computers and with people around the world.

A. interact B. transmit C. content D. demonstrate

Question 16: “What do you want phệ drink?” – “……………”

A. No, I don’t like cake. B. A cup of coffee, please.

C. I love phệ go camping D. I want a comic book.

Question 17: Yesterday, when I _________ at the station, the train ________ for 15 minutes.

A. had arrived/ left B. arrived/ left

C. arrived/ has left D. arrived/ had left

Question 18: Every computer consists of a number of system _______ together.

A. work B. by working C. they work D. that work

Question 19: When I was a child I _______ fishing with my father on Sunday mornings.

A. went B. used phệ go C. was used phệ going D. had gone

Question 20: Which expression is used phệ start a conversation?

A. How’s everything at school? B. Sorry, I’ve got phệ go. Talk phệ you later.

C. Well, it’s been nice meeting you. D. Catch you later.

Question 21: This computer isn’t capable _______ running this software.

A. on B. for C. in D. of

Question 22: When ______ is not known.

A. was the wheel invented B. inventing the wheel

C. the wheel was invented D. the invention of the wheel

Question 23: If I _______ John tonight, I _______ him my plans.

A. saw/ told B. will see/ will tell C. see/ will tell D. will see/ tell

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet phệ indicate the word(s) CLOSEST in meaning phệ the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 24: The cottage is surrounded by the most glorious countryside.

A. ordinary B. honorable C. beautiful D. gloomy

Question 25: You could use fluorescent lamps instead of ordinary light bulbs.

A. in replacement B. in order for C. on payment for D. in place of

Read the passage then complete it by marking the corresponding letter A, B, C, or D. Mark your choice on the answer sheet.

The last two decades have been enormous changes in the way people’s (26)_____ affected by IT. Twenty years ago, few people had access phệ a computer whiles today (27)_____ people use them at work, home or school and use of e-mail and the Internet is an every day event.

These developments have brought many (28)_____ phệ our lives. E-mail makes communication much easier and more immediate. This has numerous benefits for business, commerce, and education. The World Wide Web means that information on every conceivable subject is now (29)_____ phệ us. Clearly, for many people this has made life much easier and more convenient.

However, not all the effects of the new technology have been beneficial. Many people feel that the (30)_____ use of e-mail is destroying traditional forms of communication such as letter writing, telephone and face-to-face conversation. With ever increasing use of information technology these (31)_____ elements are likely phệ increase in the future.

In addition, the huge size of the Web means it is almost (32)_____ phệ control and regulate. This has led phệ many concerns regarding children (33)_____ unsuitable. Yet perhaps the biggest threat phệ IT in years phệ come will be the computer (34)_____ – more sophisticated or more destructive strains are almost inevitable.

In conclusion, developments in IT have brought many benefits, (35)_____ I believe developments relating phệ new technology in the future are likely phệ produce many negative effects that will need phệ be addressed very carefully.

Question 26: A. live B. living C. lives D. life

Question 27: A. most of the B. most C. most of D. almost

Question 28: A. effects B. benefits C. services D. uses

Question 29: A. convenient B. available C. miễn phí D. unused

Question 30: A. immediate B. particular C. continued D. widespread

Question 31: A. careless B. positive C. negative D. trivial

Question 32: A. possible B. likely C. impractical D. impossible

Question 33: A. getting B. accessing C. approaching D. entering

Question 34: A. program B. virus C. software D. disease

Question 35: A. moreover B. yet C. so D. therefore

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần nội dung của đề thi số 2 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về dế yêu)—

ĐÁP ÁN

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

Question 1: B

Question 2: D

Question 3: A

Question 4: C

Question 5: C

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the correct answer phệ each of the following questions.

Question 6: D. whose

Question 7: B. because of

Question 8: D. how long I had been waiting

Question 9: C. reporter

Question 10: D. switching

Question 11: B. which

Question 12: A. scientific

Question 13: A. giving

Question 14: B. subject

Question 15: A. interact

Question 16: B. A cup of coffee, please.

Question 17: D. arrived/ had left

Question 18: D. that work

Question 19: B. used phệ go

Question 20: A. How’s everything at school?

Question 21: D. of

Question 22: C. the wheel was invented

Question 23: C. see/ will tell

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet phệ indicate the word(s) CLOSEST in meaning phệ the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 24: C. beautiful

Question 25: D. in place of

Read the passage then complete it by marking the corresponding letter A, B, C, or D. Mark your choice on the answer sheet.

Question 26: C. lives

Question 27: B. most

Question 28: B. benefits

Question 29: B. available

Question 30: D. widespread

Question 31: C. negative

Question 32: D. impossible

Question 33: B. accessing

Question 34: C. software

Question 35: B. yet

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the correct answer phệ each of the questions.

Question 36: D. experiments

Question 37: C. he did experiments phệ see how things happened.

Question 38: B. weight is not important.

Question 39: A. Galileo’s scientific ideas were different from the religious ideas at that time.

Question 40: A. He was the first phệ do experiments about how things happened.

Identify the one underlined word or phrase – A, B, C or D – that must be changed for the sentence phệ be correct.

Question 41: saw (D)

Question 42: will completed (C)

Question 43: that (A)

Question 44: Have (A)

Question 45: Even though (A)

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the sentence that is CLOSEST in meaning phệ each of the following questions.

Question 46: B. He no longer travels around the country doing gigs.

Question 47: D. He reminded me phệ go phệ the supermarket after work.

Question 48: C. Both B and D are correct.

Question 49: A. My mother never lets me go out alone at night.

Question 50: C. Despite their poverty, the children seemed happy.

Rewrite the sentence without changing the meaning.

51. Don’t travel during the rush hour.

You should avoid _______travelling during the rush hour________

52. Nam usually got up early when he was a boy.

Nam used ______to get up early when he was a boy._______

53. How long have you bought this suitcase?

When ______did you buy this suitcase________?

54. The parents take great pride in their children’s progress.

The parents are very ________proud of their children’s progress.________

55. I think I will buy the camera from a friend of mine.

I decide _______to buy the camera from a friend of mine._________

56. Ok! I will pick your daughter up after work.

I agree _________to pick your daughter up after work._________

57. The company always takes pride in its excellent customer support.

The company is always ________proud of its excellent customer support.______

58. We often had dinner at restaurant when we worked together in the project.

We used ____to have dinner at restaurant when we worked together in the project.____

59. How long has Daisy taken part in that project?

When _____did Daisy take part in that project______?

60. My mother usually wrote her letters by hand when she was a schoolgirl.

My mother used ___to write her letters by hand when she was a schoolgirl.________

3. Đề số 3

A. LISTENING (1.5ms)

I. For questions 6-10, write a letter A-H next phệ restaurant.

A. closed B. cold C. dark D. expensive

E. full F. noisy G. small H. unfriendly

6. Carla’s café ……………

7. Pizza Place……………..

8. Curry house…………….

9. Captain Crab……………

10. Carlton Hotel………….

II. Listen phệ Helen talking phệ her friend, Sam, about being in a rock band. For questions 11-15, decide A, B or C.

11. Sam agrees phệ play the guitar on…………………..

A. Wednesday B. Thursday C. Friday

12. Where does Nick’s band practice?

A. in a garage B. at Helen’s flat C. in Nick’s bedroom

13. Sam should bring…………………………..

A. sandwiches B. CDs C. a sweater

14. The band will next play at…………………………….

A. a party B. a club C. a college

15. How much does Helen earn, per night, in the band?

A. 10 B. 25 C. 110

B. MULTIPLE CHOICE: (3.5ms)

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

1. A. furniture B. survive C. nurse D. hurtful

2. A. wildlife B. visual C. altitude D. destination

3. A. thousand B. about C. around D. should

II. Choose the word whose stress pattern is different from that of the others.

4. A. cartoon B. feature C. nation D. glory

5. A. atmosphere B. interest C. entertain D. interact

III. Decide the best answer.

6. Jane is always late for her class, _____ annoys the teacher.

A. which B. that C. who D. whom

7. Can you give me the _____ of this machine? I want phệ figure how phệ use it.

A. information B. instruction C. interaction D. collection

8. I managed _____ these exercises myself.

A. finish B. finishing C. phệ finish D. phệ be finished

9. His special talent makes him _____ famous in his village.

A. phệ be B. being C. been D. –

10. There are many new programs _____ the three channels.

A. in B. of C. at D. on

11. A _____ is a film or a television program giving facts about something.

A. cartoon B. documentary C. comedy D. drama

12. The Internet has many benefits. But it also has limitations.

A. obligations B. knowledges C. advantages D. disadvantages

IV. Choose the word or phrase that needs correcting.

13. We are having a day off next week, so I suggest phệ go for a picnic in the park.

A B C D

14. The rich has just raised a fund for the disable children in the neighborhood.

A B C D

C. READING (3ms)

I. Choose the best option (A, B, C, or D) phệ complete the following passage:

For the last few months I have spent every Saturday in my flat and have done nothing more exciting than work at home, read the newspapers and watch television. I had begun feeling (1)______ with this and so, last weekend I thought I would do something (2)______. I rang up several of my friends and we decided phệ go phệ London for the day. I was really excited as I (3)______ phệ London since I was ten. We decided phệ go by coach as this was by far the cheapest means of transport that was available though it meant that we needed phệ get up very early. Once in London we decided phệ take a (4)______ tour as we wanted phệ see some of the famous buildings. After the tour we bought some sandwiches and ate them in a small park. In the afternoon two of us went shopping and (5)______ went phệ the theater. We met up again at 6:30 p.m. and went phệ a small restaurant in Soho. The meal was really good but, unfortunately, it took much longer than we had expected. Luckily, we got there just two minutes before our coach left.

1. A. tired B. proud C. bored D. put up

2. A. different B. difference C. differently D. differing

3. A. wasn’t B. haven’t been C. have been D. hadn’t been

4. A. viewing B. sightseeing C. excursion D. watching

5. A. other B. another C. the other D. the others

II. Read the text below phệ decide the correct answers.

Personal computers, or PCs, are an important part of our everyday lives. Many people cannot imagine life without them. One of the most important people in making these machines work is Bill Gates. Bill Gates was born in 1955 in Washington State. He grew up in a rich family. His parents sent him phệ a private school. There he met his business partner, Paul Allen. When they were in eighth grade, they were writing programs for business computers and making more.

In 1973, Gates was accepted at Harvard University. His parents were happy. They thought he would get over his obsession with computers and become a lawyer like his father. Two years later, Gates dropped out of Harvard phệ work on a computer program with his friend Allen. They worked eighteen hours a day in a dormitory room at Harvard. They were writing the program that would run one of the first personal computers. In 1975, they created a company called Microsoft phệ sell their product.

Allen became ill with cancer and left Microsoft in 1983. He recovered a few years later and started his own company. Meanwhile, Microsoft became a giant company. By 1990, at the age of thirty-four, Gates was the youngest billionaire in the history of the United States. He was the “King of Software”. He achieved his success with a lot of hard work. For more than ten years, he worked sixteen-hour days, seven days a week. He had a dream and the will phệ succeed. By 1997, he was the richest man in the United States.

6. According phệ the writer, _______________.

A. people cannot live without personal computers

B. computers play an important part of our lives

C. Bill Gates invented personal computers

D. Bill Gates is the most important people in computer science

7. The phrase “dropped out of” in line 7 and 8 mean __________.

A. graduated from B. got over C. took part in D. stopped taking class at

8. According phệ the passage, ___________.

A. Bill Gate’s parents wanted him phệ become a computer programmer.

B. Bill Gates and Paul Allen created Microsoft because they want phệ sell their program for personal computers.

C. Paul Allen left Microsoft because he wanted phệ start his own company.

D. Bill Gates met his business partner at Harvard.

9. How old was Bill Gates when he became the richest man in the United States?

A. 34 B. 51 C. 42 D. 44

10. Which of the following is not mentioned in the text?

A. In a few years, Microsoft became a very large company.

B. Bill Gates and Paul Allen first wrote programs for business computers when they were about fifteen.

C. Bill Gates earned his success by working very hard.

D. Bill Gates is the richest man in the United States.

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần nội dung của đề thi số 3 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về dế yêu)—

ĐÁP ÁN

B. Multiple choice:

1. B 2. A 3. D 4. A 5. D 6. A 7. B

8. C 9. D 10. D 11. B 12. C 13. D 14. A

C. Reading:

1. C 2. A 3. D 4. B 5. D 6. B 7. D 8. B 9. C 10. D

D. Writing:

1. I last saw that film for four years.

2. Italian is spoken as well as a native speaker.

3. had someone repair my car.

4. I have lost my new pen which I just bought yesterday.

4. Đề số 4

I. LISTENING

Listen phệ the radio programme and do the exercises phệ practise and improve your listening skills.

Question 1. Wing-suits allow people phệ fly or glide.

Question 2. Wing-suits are getting cheaper.

Question 3. Gabriele Diamanti’s water distiller is powered by the sun.

Question 4. The “enable talk gloves” help people phệ use sign language in really cold conditions.

Question 5. James Cameron invented a new underwater camera.

Question 6. MIT students have invented a new type of ketchup.

Question 7. The last invention is a way of producing clouds indoors.

Question 8. The science correspondent thinks the clouds are ugly.

II. GRAMMAR AND VOCABULARY

Choose the best answer:

Question 9. My phone battery is low. Could you pass me the______________?

A. charger                           B. speaker

C. earphones                       D. printer

Question 10. It is convenient for you phệ read__________when you travel.

A. máy tính bảng                             B. e-books

C. computer                        D. printer

Question 11. I want phệ buy a digital camera because it is money-saving.

A. portable                          B. versatile

C. convenient                      D. economical

Question 12. ___________is a wonderful invention for housewives. They don’t have phệ wash clothes by hands anymore.

A. Refrigerator

B. Washing machine

C. Solar charger

D. Television

Question 13. Although he is___________, he is always happy and optimistic.

A. disabled                              B. energetic

C. rich                                     D. interested

Question 14. She is totally dedicated_____her work.

A. by                                       B. on

C. phệ                                        D. for

Question 15. ______________System lets us break down the food we eat and turn it into energy.

A. Respiratory                         B. Nervous

C. Digestive                            D. Skeletal

Give the correct form of verb in the brackets.

Question 16. I__________(wait) for you since 2 pm.

Question 17. While we___________(talk), the teacher__________(come) in.

Question 18. She_________(not use) the Internet for a long time.

Question 19. My sister wants______________(become) a lecturer.

Question 20. I use this bike for___________(ride) phệ school.

III. PHONETICS

Choose the word whose main stress is different from the others.

Question 21. A. family      B. digestive   C. career        D. solution

Question 22. A. benefit      B. portable    C. invention        D. popular

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

Question 23. A. contest      B. create       C. country        D. sociable

Question 24. A. singer    B. high       C. child         D. mind

IV. WRITING

Give the correct form of words in the brackets.

Question 25. ABC is a________organization. It is set up phệ help handicapped people have a better life.            (PROFIT)

Question 26. Smartphone is a great________  (INVENT)

Question 27. Are you__________about our upcoming trip phệ London? (EXCITE)

Question 28. Doing volunteer is a_________work. It makes you feel happy and makes community better.  (MEAN)

Fill in each gap with one suitable word:

competition       generations       habit

versatile           community       smash hit

Question 29. Havana is a_______. Everyone loves it.

Question 30. The Voice is a popular singing________. It is held in many countries.

Question 31. Smoking is a bad_________. You should give it up.

Question 32. Young people should do volunteering for a better_______

Rewrite sentences:

Question 33. I find this book interesting.

I am ______________

Question 34. Rihana performed this song in New York last year.

This song ________________

Question 35. My mother forced me phệ stop playing computer games.

My mother made ____________

Question 36. This is the first time I have seen such a beautiful sunset.

I have never ____________

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần nội dung của đề thi số 4 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về dế yêu)—

ĐÁP ÁN

Question 1. True

Question 2. True

Question 3. True

Question 4. False

Question 5. False

Question 6. False

Question 7. True

Question 8. False

Question 9. A

Question 10. B

Question 11. D

Question 12. B

Question 13. A

Question 14. C

Question 15. C

Question 16. have been waiting

Question 17. were talking – came

Question 18. has not used

Question 19. phệ become

Question 20. riding

Question 21. A

Question 22. A

Question 23. D

Question 24. A

Question 25. non-profit

Question 26. invention

Question 27. excited

Question 28. meaningful

Question 29. smash hit

Question 30. competition

Question 31. habit

Question 32. community

Question 33. interested in this book

Question 34. was performed in New York by Rihana last year

Question 35. me stop playing computer games

Question 36. seen such a beautiful sunset before

Question 37. The first television was demonstrated in 1927 in San Francisco.

Question 38. Yes, they are flat.

Question 39. Because of the invention of smart TV.

Question 40. The percentage of the world’s households owned a television set is 79%. 

Trên đây là 1 phần trích đoạn nội dung Bộ 4 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 10 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Thị Minh Khai. Để xem toàn thể nội dung các em chọn tính năng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Mời các em tham khảo tài liệu có liên can:

  • Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 10 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Trung Trực
  • Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 10 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Trãi
  • Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 10 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Đông Mỹ

Hy vọng bộ đề thi này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành tựu cao trong kì thi sắp đến.

.


Thông tin thêm về Bộ 4 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Thị Minh Khai

Dưới đây là nội dung tài liệu Bộ 4 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 10 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Thị Minh Khai giúp các em học trò lớp 10 có thêm tài liệu ôn tập đoàn luyện kỹ năng làm bài để sẵn sàng cho kì thi HK1 sắp tới được Học Điện Tử Cơ Bản biên soạn và tổng hợp đầy đủ. Hi vọng tài liệu sẽ bổ ích với các em.

Chúc các em có kết quả học tập tốt!

TRƯỜNG THPT NGUYỄN THỊ MINH KHAI

ĐỀ THI HỌC KỲ I NĂM HỌC 2021 – 2022

Môn TIẾNG ANH 10

Thời gian: 45 phút

1. Đề số 1

I. Choose the best answer:

1. I. . . . . . . . . . . .a letter when the light. . . . . . . . . out.

a. wrote- went                       b. writing-went                     c. was writing-went  d. was writing-was going

2. Pick out the word that has the underlined part pronounced differently from the rest.

a. warn                                   b. art                           c. arm                         d. harm

3. . . . . . . . . . . . . . his poor family, she studies very well.

a. Although                b. In spite of              c. Because                 d. Because of

4. Many interesting films. . . . . . . . . . . . . . . . on T. V recently.

a. have shown                       b. showed                  c. have been shown  d. are shown

5. Nam is the farmer. . . . . . . . . . . . . . .  land I bought.

a. who                         b. whose                     c. whom                     d. that

6. Pick out the word that has the stress different from the rest.

a. documentary         b. education              c. imitation                d. performance

7. By the time you. . . . . . . the gift, your brother. . . . . . . .. in Hanoi.

a. received-arrived                                       b. had received-arrived

c. received-had arrived                                d. had received-had arrived

8. If I. . . . . . . .. no lesson next Sunday, I. . . . . . . . . phệ see my grandfather.

a. have-will come     b. had-will come       c. will have-come     d. have-come

9. Pick out the word that has the underlined part pronounced differently from the rest.

a. coat                         b. around                   c. bound                     d. house

10. Tom. . . . . . . .us that he. . . . . . . . . . . fifteen years old the following week.

a. told-will be                        b. said-would be       c. told-would be        d. said-is

11. Which needs correcting?

(A) Sheep have (B) been (C) domesticating for over 5. 000 (D) years

12. The new shirt makes you. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . younger.

a. look                         b. looked                    c. looking                   d. phệ look

13.       -I called you last night but you. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . answer?

– What. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . at that time?

a. not – do you do                                         b. didn’t – did you do

c. didn’t – were you doing                           d. don’t – did you do

14. Pick out the word that has the stress different from the rest.

a. custom                   b. accept                    c. provide                  d. polite

15. Which needs correcting?

Linda said phệ me(a) that she saw(b) me at Phu Xuan bookstore(c) the day before(d)

16. After the water worker went on strike there was a. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . of water.

a. loss                         b. shortage                 c. decrease                 d. cash crop

17. David helped me clean up,. . . . . . . . . . . . . . . . . . is very kind of him.

a. which                     b. that                         c. who                         d. whom

18. Which needs correcting?

He decided buying(a) the shoes which(b) he tried on(c)   yesterday(d).

19. My class decided phệ go on a(n). . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . because we wanted phệ relax after work.

a. destination             b. formation              c. excursion               d. permission

20. Choose the best answer that can be made from the cues given.

TV / positive / negative / effects / TV viewers.

a. TV has either positive or negative effects on TV viewers.

b. TV has neither positive nor negative effects on TV viewers.

c. TV has no positive and negative effects on TV viewers.

d. TV has both positive and negative effects on TV viewers.

Choose the best answer that can be made from the cues given.

II. Read the passage below and decide which answer(A,B,C or D) that best fits each gap.

The Braille code system is a system of writing(21). . . . . . . . . . . . . . . . . by and for people who can not see. It gets its name from the man(22). . . . . . . . . . . . . . . . . . . . invented it, the Frenchman Louis Braille who lived in the early 19th century. Louis wasn’t born blind, but he (23). . . . . . . . . . . . . . . . . . . . his sight at the age of three as the. (24). . . . . . . . . . . . . . . . . . . . of an accident in his father’s workshop.

21. a. talked               b. used                                    c. written                    d. read

22. a. who                  b. whom                     c. whose                     d. which

23. a. got                    b. lost                         c. had                          d. took

24. a. thing                 b. work                       c. result                      d. job

III. Rewrite the sentences beginning with the given words without changing the meaning;

1. They have built a new market in  my village.

A new. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2. ”I have just met my old teacher” John said phệ Maria

John said phệ Maria that. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  . . . . . . . . . .

3. Despite the nóng weather, we enjoyed our journey all day.

Although. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

4. The scientist has won a Nobel Prize. He discovered a new planet.

The scientist. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

IV. Read the text carefully, then answer the questions below.

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần nội dung của đề thi số 1 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về dế yêu)—

ĐÁP ÁN

I. Choose the best answer:

1. c. was writing-went        

2. a. warn                              

3. b. In spite of                     

4. c. have been shown         

5. b. whose               

6. d. performance

7. c. received-had arrived                          

8. a. have-will come

9. a. coat                               

10. c. told-would be

11. c domesticating

12. a. look                             

13. c. didn’t – were you doing       

14. a. custom                        

15. b saw

16. b. shortage                     

17. a. which              

18. a. buying

19. c. excursion                   

20. d. TV has both positive and negative effects on TV viewers.

21. b. used                            

22. a. who                 

23. b. lost                              

24. c. result               

III. Rewrite the sentences beginning with the given words without changing the meaning;

1. A new market has been built in my village.

2. John said phệ Maria that he had just met his old teacher.

3. Although the weather was nóng, we enjoyed our journey all day.

4. The scientist who discovered a new planet has won a Nobel Prize

IV. Read the text carefully, then answer the questions below.

1. The term global village is used phệ describe the world and its people

2. Through the Internet, we can get information from computers anywhere and carry on electronic conversations with people everywhere

V. Make questions for underlined word or phrase

1. How long is this river?

2. What do you often do every morning?

2. Đề số 2

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

Question 1: A. camera B. famous C. glad D. family

Question 2: A. seat B. leave C. increase D. ready

Question 3: A. achievement B. mechanic C. school D. chemistry

Question 4: A. around B. count C. country D. mouse

Question 5: A. cut B. fun C. pull D. button

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the correct answer phệ each of the following questions.

Question 6: Students ________ English is a second language should consider taking the course.

A. who B. whom C. that D. whose

Question 7: The meeting had been canceled ________ the chairman’s absence.

A. although B. because of C. because D. in spite of

Question 8: He asked me _______ for him.

A. how long had I been waiting B. how long have I been waiting

C. how long I have been waiting D. how long I had been waiting

Question 9: David : Is Cliff Lion still the _____ ? Linda: Yes, she has just sent us some interesting news.

A. talker B. actor C. reporter D. presenter

Question 10: The clothes are still dirty because I forgot _______ on the machine.

A. switched B. phệ switch C. switch D. switching

Question 11: Ann quit her job at the advertising agency, _________ surprised everyone.

A. that B. which C. who D. that is

Question 12: Marie Curie harboured the dream of a _______ career which was impossible for a woman at that time.

A. scientific B. science C. scientist D. scientifically

Question 13: Would you mind ________ me a hand with these bags?

A. giving B. phệ giving C. give D. phệ give

Question 14: My favorite _______ at school was mathematics.

A. theme B. subject C. class D. topic

Question 15: A personal communicator helps you phệ _______ with other computers and with people around the world.

A. interact B. transmit C. content D. demonstrate

Question 16: “What do you want phệ drink?” – “……………”

A. No, I don’t like cake. B. A cup of coffee, please.

C. I love phệ go camping D. I want a comic book.

Question 17: Yesterday, when I _________ at the station, the train ________ for 15 minutes.

A. had arrived/ left B. arrived/ left

C. arrived/ has left D. arrived/ had left

Question 18: Every computer consists of a number of system _______ together.

A. work B. by working C. they work D. that work

Question 19: When I was a child I _______ fishing with my father on Sunday mornings.

A. went B. used phệ go C. was used phệ going D. had gone

Question 20: Which expression is used phệ start a conversation?

A. How’s everything at school? B. Sorry, I’ve got phệ go. Talk phệ you later.

C. Well, it’s been nice meeting you. D. Catch you later.

Question 21: This computer isn’t capable _______ running this software.

A. on B. for C. in D. of

Question 22: When ______ is not known.

A. was the wheel invented B. inventing the wheel

C. the wheel was invented D. the invention of the wheel

Question 23: If I _______ John tonight, I _______ him my plans.

A. saw/ told B. will see/ will tell C. see/ will tell D. will see/ tell

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet phệ indicate the word(s) CLOSEST in meaning phệ the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 24: The cottage is surrounded by the most glorious countryside.

A. ordinary B. honorable C. beautiful D. gloomy

Question 25: You could use fluorescent lamps instead of ordinary light bulbs.

A. in replacement B. in order for C. on payment for D. in place of

Read the passage then complete it by marking the corresponding letter A, B, C, or D. Mark your choice on the answer sheet.

The last two decades have been enormous changes in the way people’s (26)_____ affected by IT. Twenty years ago, few people had access phệ a computer whiles today (27)_____ people use them at work, home or school and use of e-mail and the Internet is an every day event.

These developments have brought many (28)_____ phệ our lives. E-mail makes communication much easier and more immediate. This has numerous benefits for business, commerce, and education. The World Wide Web means that information on every conceivable subject is now (29)_____ phệ us. Clearly, for many people this has made life much easier and more convenient.

However, not all the effects of the new technology have been beneficial. Many people feel that the (30)_____ use of e-mail is destroying traditional forms of communication such as letter writing, telephone and face-to-face conversation. With ever increasing use of information technology these (31)_____ elements are likely phệ increase in the future.

In addition, the huge size of the Web means it is almost (32)_____ phệ control and regulate. This has led phệ many concerns regarding children (33)_____ unsuitable. Yet perhaps the biggest threat phệ IT in years phệ come will be the computer (34)_____ – more sophisticated or more destructive strains are almost inevitable.

In conclusion, developments in IT have brought many benefits, (35)_____ I believe developments relating phệ new technology in the future are likely phệ produce many negative effects that will need phệ be addressed very carefully.

Question 26: A. live B. living C. lives D. life

Question 27: A. most of the B. most C. most of D. almost

Question 28: A. effects B. benefits C. services D. uses

Question 29: A. convenient B. available C. miễn phí D. unused

Question 30: A. immediate B. particular C. continued D. widespread

Question 31: A. careless B. positive C. negative D. trivial

Question 32: A. possible B. likely C. impractical D. impossible

Question 33: A. getting B. accessing C. approaching D. entering

Question 34: A. program B. virus C. software D. disease

Question 35: A. moreover B. yet C. so D. therefore

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần nội dung của đề thi số 2 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về dế yêu)—

ĐÁP ÁN

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

Question 1: B

Question 2: D

Question 3: A

Question 4: C

Question 5: C

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the correct answer phệ each of the following questions.

Question 6: D. whose

Question 7: B. because of

Question 8: D. how long I had been waiting

Question 9: C. reporter

Question 10: D. switching

Question 11: B. which

Question 12: A. scientific

Question 13: A. giving

Question 14: B. subject

Question 15: A. interact

Question 16: B. A cup of coffee, please.

Question 17: D. arrived/ had left

Question 18: D. that work

Question 19: B. used phệ go

Question 20: A. How’s everything at school?

Question 21: D. of

Question 22: C. the wheel was invented

Question 23: C. see/ will tell

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet phệ indicate the word(s) CLOSEST in meaning phệ the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 24: C. beautiful

Question 25: D. in place of

Read the passage then complete it by marking the corresponding letter A, B, C, or D. Mark your choice on the answer sheet.

Question 26: C. lives

Question 27: B. most

Question 28: B. benefits

Question 29: B. available

Question 30: D. widespread

Question 31: C. negative

Question 32: D. impossible

Question 33: B. accessing

Question 34: C. software

Question 35: B. yet

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the correct answer phệ each of the questions.

Question 36: D. experiments

Question 37: C. he did experiments phệ see how things happened.

Question 38: B. weight is not important.

Question 39: A. Galileo’s scientific ideas were different from the religious ideas at that time.

Question 40: A. He was the first phệ do experiments about how things happened.

Identify the one underlined word or phrase – A, B, C or D – that must be changed for the sentence phệ be correct.

Question 41: saw (D)

Question 42: will completed (C)

Question 43: that (A)

Question 44: Have (A)

Question 45: Even though (A)

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet phệ indicate the sentence that is CLOSEST in meaning phệ each of the following questions.

Question 46: B. He no longer travels around the country doing gigs.

Question 47: D. He reminded me phệ go phệ the supermarket after work.

Question 48: C. Both B and D are correct.

Question 49: A. My mother never lets me go out alone at night.

Question 50: C. Despite their poverty, the children seemed happy.

Rewrite the sentence without changing the meaning.

51. Don’t travel during the rush hour.

You should avoid _______travelling during the rush hour________

52. Nam usually got up early when he was a boy.

Nam used ______to get up early when he was a boy._______

53. How long have you bought this suitcase?

When ______did you buy this suitcase________?

54. The parents take great pride in their children’s progress.

The parents are very ________proud of their children’s progress.________

55. I think I will buy the camera from a friend of mine.

I decide _______to buy the camera from a friend of mine._________

56. Ok! I will pick your daughter up after work.

I agree _________to pick your daughter up after work._________

57. The company always takes pride in its excellent customer support.

The company is always ________proud of its excellent customer support.______

58. We often had dinner at restaurant when we worked together in the project.

We used ____to have dinner at restaurant when we worked together in the project.____

59. How long has Daisy taken part in that project?

When _____did Daisy take part in that project______?

60. My mother usually wrote her letters by hand when she was a schoolgirl.

My mother used ___to write her letters by hand when she was a schoolgirl.________

3. Đề số 3

A. LISTENING (1.5ms)

I. For questions 6-10, write a letter A-H next phệ restaurant.

A. closed B. cold C. dark D. expensive

E. full F. noisy G. small H. unfriendly

6. Carla’s café ……………

7. Pizza Place……………..

8. Curry house…………….

9. Captain Crab……………

10. Carlton Hotel………….

II. Listen phệ Helen talking phệ her friend, Sam, about being in a rock band. For questions 11-15, decide A, B or C.

11. Sam agrees phệ play the guitar on…………………..

A. Wednesday B. Thursday C. Friday

12. Where does Nick’s band practice?

A. in a garage B. at Helen’s flat C. in Nick’s bedroom

13. Sam should bring…………………………..

A. sandwiches B. CDs C. a sweater

14. The band will next play at…………………………….

A. a party B. a club C. a college

15. How much does Helen earn, per night, in the band?

A. 10 B. 25 C. 110

B. MULTIPLE CHOICE: (3.5ms)

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

1. A. furniture B. survive C. nurse D. hurtful

2. A. wildlife B. visual C. altitude D. destination

3. A. thousand B. about C. around D. should

II. Choose the word whose stress pattern is different from that of the others.

4. A. cartoon B. feature C. nation D. glory

5. A. atmosphere B. interest C. entertain D. interact

III. Decide the best answer.

6. Jane is always late for her class, _____ annoys the teacher.

A. which B. that C. who D. whom

7. Can you give me the _____ of this machine? I want phệ figure how phệ use it.

A. information B. instruction C. interaction D. collection

8. I managed _____ these exercises myself.

A. finish B. finishing C. phệ finish D. phệ be finished

9. His special talent makes him _____ famous in his village.

A. phệ be B. being C. been D. –

10. There are many new programs _____ the three channels.

A. in B. of C. at D. on

11. A _____ is a film or a television program giving facts about something.

A. cartoon B. documentary C. comedy D. drama

12. The Internet has many benefits. But it also has limitations.

A. obligations B. knowledges C. advantages D. disadvantages

IV. Choose the word or phrase that needs correcting.

13. We are having a day off next week, so I suggest phệ go for a picnic in the park.

A B C D

14. The rich has just raised a fund for the disable children in the neighborhood.

A B C D

C. READING (3ms)

I. Choose the best option (A, B, C, or D) phệ complete the following passage:

For the last few months I have spent every Saturday in my flat and have done nothing more exciting than work at home, read the newspapers and watch television. I had begun feeling (1)______ with this and so, last weekend I thought I would do something (2)______. I rang up several of my friends and we decided phệ go phệ London for the day. I was really excited as I (3)______ phệ London since I was ten. We decided phệ go by coach as this was by far the cheapest means of transport that was available though it meant that we needed phệ get up very early. Once in London we decided phệ take a (4)______ tour as we wanted phệ see some of the famous buildings. After the tour we bought some sandwiches and ate them in a small park. In the afternoon two of us went shopping and (5)______ went phệ the theater. We met up again at 6:30 p.m. and went phệ a small restaurant in Soho. The meal was really good but, unfortunately, it took much longer than we had expected. Luckily, we got there just two minutes before our coach left.

1. A. tired B. proud C. bored D. put up

2. A. different B. difference C. differently D. differing

3. A. wasn’t B. haven’t been C. have been D. hadn’t been

4. A. viewing B. sightseeing C. excursion D. watching

5. A. other B. another C. the other D. the others

II. Read the text below phệ decide the correct answers.

Personal computers, or PCs, are an important part of our everyday lives. Many people cannot imagine life without them. One of the most important people in making these machines work is Bill Gates. Bill Gates was born in 1955 in Washington State. He grew up in a rich family. His parents sent him phệ a private school. There he met his business partner, Paul Allen. When they were in eighth grade, they were writing programs for business computers and making more.

In 1973, Gates was accepted at Harvard University. His parents were happy. They thought he would get over his obsession with computers and become a lawyer like his father. Two years later, Gates dropped out of Harvard phệ work on a computer program with his friend Allen. They worked eighteen hours a day in a dormitory room at Harvard. They were writing the program that would run one of the first personal computers. In 1975, they created a company called Microsoft phệ sell their product.

Allen became ill with cancer and left Microsoft in 1983. He recovered a few years later and started his own company. Meanwhile, Microsoft became a giant company. By 1990, at the age of thirty-four, Gates was the youngest billionaire in the history of the United States. He was the “King of Software”. He achieved his success with a lot of hard work. For more than ten years, he worked sixteen-hour days, seven days a week. He had a dream and the will phệ succeed. By 1997, he was the richest man in the United States.

6. According phệ the writer, _______________.

A. people cannot live without personal computers

B. computers play an important part of our lives

C. Bill Gates invented personal computers

D. Bill Gates is the most important people in computer science

7. The phrase “dropped out of” in line 7 and 8 mean __________.

A. graduated from B. got over C. took part in D. stopped taking class at

8. According phệ the passage, ___________.

A. Bill Gate’s parents wanted him phệ become a computer programmer.

B. Bill Gates and Paul Allen created Microsoft because they want phệ sell their program for personal computers.

C. Paul Allen left Microsoft because he wanted phệ start his own company.

D. Bill Gates met his business partner at Harvard.

9. How old was Bill Gates when he became the richest man in the United States?

A. 34 B. 51 C. 42 D. 44

10. Which of the following is not mentioned in the text?

A. In a few years, Microsoft became a very large company.

B. Bill Gates and Paul Allen first wrote programs for business computers when they were about fifteen.

C. Bill Gates earned his success by working very hard.

D. Bill Gates is the richest man in the United States.

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần nội dung của đề thi số 3 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về dế yêu)—

ĐÁP ÁN

B. Multiple choice:

1. B 2. A 3. D 4. A 5. D 6. A 7. B

8. C 9. D 10. D 11. B 12. C 13. D 14. A

C. Reading:

1. C 2. A 3. D 4. B 5. D 6. B 7. D 8. B 9. C 10. D

D. Writing:

1. I last saw that film for four years.

2. Italian is spoken as well as a native speaker.

3. had someone repair my car.

4. I have lost my new pen which I just bought yesterday.

4. Đề số 4

I. LISTENING

Listen phệ the radio programme and do the exercises phệ practise and improve your listening skills.

Question 1. Wing-suits allow people phệ fly or glide.

Question 2. Wing-suits are getting cheaper.

Question 3. Gabriele Diamanti’s water distiller is powered by the sun.

Question 4. The “enable talk gloves” help people phệ use sign language in really cold conditions.

Question 5. James Cameron invented a new underwater camera.

Question 6. MIT students have invented a new type of ketchup.

Question 7. The last invention is a way of producing clouds indoors.

Question 8. The science correspondent thinks the clouds are ugly.

II. GRAMMAR AND VOCABULARY

Choose the best answer:

Question 9. My phone battery is low. Could you pass me the______________?

A. charger                           B. speaker

C. earphones                       D. printer

Question 10. It is convenient for you phệ read__________when you travel.

A. máy tính bảng                             B. e-books

C. computer                        D. printer

Question 11. I want phệ buy a digital camera because it is money-saving.

A. portable                          B. versatile

C. convenient                      D. economical

Question 12. ___________is a wonderful invention for housewives. They don’t have phệ wash clothes by hands anymore.

A. Refrigerator

B. Washing machine

C. Solar charger

D. Television

Question 13. Although he is___________, he is always happy and optimistic.

A. disabled                              B. energetic

C. rich                                     D. interested

Question 14. She is totally dedicated_____her work.

A. by                                       B. on

C. phệ                                        D. for

Question 15. ______________System lets us break down the food we eat and turn it into energy.

A. Respiratory                         B. Nervous

C. Digestive                            D. Skeletal

Give the correct form of verb in the brackets.

Question 16. I__________(wait) for you since 2 pm.

Question 17. While we___________(talk), the teacher__________(come) in.

Question 18. She_________(not use) the Internet for a long time.

Question 19. My sister wants______________(become) a lecturer.

Question 20. I use this bike for___________(ride) phệ school.

III. PHONETICS

Choose the word whose main stress is different from the others.

Question 21. A. family      B. digestive   C. career        D. solution

Question 22. A. benefit      B. portable    C. invention        D. popular

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

Question 23. A. contest      B. create       C. country        D. sociable

Question 24. A. singer    B. high       C. child         D. mind

IV. WRITING

Give the correct form of words in the brackets.

Question 25. ABC is a________organization. It is set up phệ help handicapped people have a better life.            (PROFIT)

Question 26. Smartphone is a great________  (INVENT)

Question 27. Are you__________about our upcoming trip phệ London? (EXCITE)

Question 28. Doing volunteer is a_________work. It makes you feel happy and makes community better.  (MEAN)

Fill in each gap with one suitable word:

competition       generations       habit

versatile           community       smash hit

Question 29. Havana is a_______. Everyone loves it.

Question 30. The Voice is a popular singing________. It is held in many countries.

Question 31. Smoking is a bad_________. You should give it up.

Question 32. Young people should do volunteering for a better_______

Rewrite sentences:

Question 33. I find this book interesting.

I am ______________

Question 34. Rihana performed this song in New York last year.

This song ________________

Question 35. My mother forced me phệ stop playing computer games.

My mother made ____________

Question 36. This is the first time I have seen such a beautiful sunset.

I have never ____________

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần nội dung của đề thi số 4 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về dế yêu)—

ĐÁP ÁN

Question 1. True

Question 2. True

Question 3. True

Question 4. False

Question 5. False

Question 6. False

Question 7. True

Question 8. False

Question 9. A

Question 10. B

Question 11. D

Question 12. B

Question 13. A

Question 14. C

Question 15. C

Question 16. have been waiting

Question 17. were talking – came

Question 18. has not used

Question 19. phệ become

Question 20. riding

Question 21. A

Question 22. A

Question 23. D

Question 24. A

Question 25. non-profit

Question 26. invention

Question 27. excited

Question 28. meaningful

Question 29. smash hit

Question 30. competition

Question 31. habit

Question 32. community

Question 33. interested in this book

Question 34. was performed in New York by Rihana last year

Question 35. me stop playing computer games

Question 36. seen such a beautiful sunset before

Question 37. The first television was demonstrated in 1927 in San Francisco.

Question 38. Yes, they are flat.

Question 39. Because of the invention of smart TV.

Question 40. The percentage of the world’s households owned a television set is 79%. 

Trên đây là 1 phần trích đoạn nội dung Bộ 4 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 10 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Thị Minh Khai. Để xem toàn thể nội dung các em chọn tính năng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Mời các em tham khảo tài liệu có liên can:

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 10 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Trung Trực
Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 10 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Trãi
Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 10 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Đông Mỹ

Hy vọng bộ đề thi này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành tựu cao trong kì thi sắp đến.

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 10 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Trung Trực

948

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 10 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Trãi

2262

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 10 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Đông Mỹ

1936

Đề cương ôn tập học kì 1 môn Tiếng Anh 10 5 2021-2022

782

Tính từ thái độ trong Tiếng Anh

604

Ngữ pháp căn bản trong giao tiếp

221

[rule_2_plain] [rule_3_plain]

#Bộ #đề #thi #HK1 #môn #Tiếng #Anh #có #đáp #án #5 #Trường #THPT #Nguyễn #Thị #Minh #Khai


  • Tổng hợp: Học Điện Tử Cơ Bản
  • #Bộ #đề #thi #HK1 #môn #Tiếng #Anh #có #đáp #án #5 #Trường #THPT #Nguyễn #Thị #Minh #Khai

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button