Bộ 4 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Đinh Tiên Hoàng

Nhằm giúp các em học trò lớp 11 có thêm tài liệu ôn tập sẵn sàng cho kì thi sắp đến. Học Điện Tử Cơ Bản xin giới thiệu tới các em tài liệu Bộ 4 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Đinh Tiên Hoàng gồm phần đề và đáp án giải cụ thể, giúp các em ôn tập, đoàn luyện kỹ năng làm đề. Mời các em cùng tham khảo.

Chúc các em đạt kết quả học tập tốt!

TRƯỜNG THPT ĐINH TIÊN HOÀNG

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 NĂM HỌC 2021-2022

MÔN: TIẾNG ANH 11

(Thời gian làm bài: 45 phút, không tính thời kì phát đề)

1. Đề số 1

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. decided      B. moved     C. carried      D. believed

Question 2: A. population     B. poverty     C. postpone     D. modern

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. college       B. remote        C. provide     D. enough

Question 4: A. national     B. negative        C. terrific    D. terrible

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 5: Safe birth-control methods for family planning is not available bự everyone.

A. safe birth-control

B. for

C. is not

D. available bự

Question 6: The return bự traditional family values are a reaction against the permissiveness of recent decades.

A. bự

B. are

C. against

D. permissiveness

Question 7: My father always dreamt of become a doctor but his family was too poor bự send him bự school.

A. dreamt of

B. become

C. too

D. bự

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the correct answer bự each of the following questions.

Question 8: If John_________ the plane, he would be here by now.

A. missed

B. didn’t miss

C. would miss

D. hadn’t missed

Question 9: If the police arrest you, don’t say __________ until your lawyer gets there.

A. anything

B. nothing

C. something

D. some thing

Question 10: We strongly recommend __________ against sickness or injury.

A. ensuring

B. insuring

C. protesting

D. protecting

Question 11: If you __________ me, I __________ .

A. hadn’t reminded/ would have forgotten.

B. hadn’t remembered/ would have forgotten.

C. didn’t remind/ would have forgotten.

D. didn’t remember/ would have forgotten.

Question 12: Peter __________ Helen on her new baby.

A. greeted

B. congratulated

C. welcomed

D. cheered.

Question 13: You said that the vegetables were fresh, but they didn’t __________ fresh bự me.

A. sound

B. make

C. taste

D. eat

Question 14: Tomorrow is our second wedding _________.

A. celebration

B. present

C. gift

D. anniversary

Question 15: A temple_________ here hundreds of years ago.

A. exist

B. existed

C. existing

D. existence

Question 16: By half past ten tomorrow morning I___________ along the motorway.

A. will drive

B. am driving

C. drive

D. will be driving.

Question 17: Traditionally, Vietnamese people tend bự behave____________ bự make a favorable impression on the first day of the year.

A. funnily

B. politely

C. variously

D. occasionallly

Question 18:  Ann hoped___________ bự join the club, she could make important business contacts there.

A. inviting

B. being invited

C. bự invite

D. bự be invited

Question 19: She often thinks carefully_________ any questions.

A. before answering

B. before having answered

C. by answering

D. having answering

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the most suitable response bự complete each of the following exchanges.

Question 20: “I apologize bự you for not keeping my promise.” – “ _____”

A. Well, that’s out of question.

B. Your apology is accepted.

C. I am grateful bự that.

D. That was very sweet of you.

Question 21: Two friends Daisy and Mary are talking

Daisy : – “Let’s have a pizza.” Mary : – “__________”

A. Not again

B. It doesn’t matter

C. It’s a good idea

D. Not really

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the word(s) CLOSEST in meaning bự the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: In tonight’s quiz, our contestants have come from all over the country.

A. losers

B. judges

C. competitors

D. winners

Question 23: He was so happy that he kept grinning all the time.

A. shouting

B. thrilling

C. exciting

D. smiling broadly

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the word(s) OPPOSITE in meaning bự the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 24: Their classmates are writing letters of acceptance.

A. agree

B. admission

C. refusal

D. confirmation

Question 25: Because it was not Sunday, I was surprised at how crowded the shopping mall was.

A. full

B. narrow

C. old

D. empty

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the sentence that is closest in meaning bự each of the following questions.

Question 26: They broke with tradition and got married quietly.

A. They broke the laws and got married quietly.

B. They did things differently and got married quietly.

C. They did not obey their parent’s and got married in silence.

D. They wanted bự rebel and decided bự get married in silence.

Question 27: “remember bự lock the door!” my father said

A. My father reminded me remembering bự lock the door.

B. My father reminded me bự remember bự lock the door.

C. My father reminded me locking the door.

D. My father reminded me bự lock the door.

Question 28: The children couldn’t go swimming because the sea was too rough.

A.The children were not calm enough bự swim in the sea.

B. The sea was rough enough for the children bự swim in.

C. The sea was too rough for the children bự go swimming.

D. The sea was too rough bự the children’s swimming.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 29: We didn’t have enough money. We didn’t go on holiday.

A. If we had had enough money, we would have gone on holiday

B. If we hadn’t had enough money, we wouldn’t have gone on holiday

C. We would go on holiday if we had enough money

D. We wouldn’t go on holiday if we didn’t have enough money

Question 30: ‘It was nice of you bự invite me bự your birthday party. Thanks very much.” Mike said bự me.

A. Mike thanked me bự invite him bự my birthday party.

B. Mike thanked me for inviting him bự my birthday party.

C. Mike thanked me bự inviting him bự my birthday party.

D. Mike thanked me inviting him bự my birthday party.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the correct answer bự each of the questions

With increasing development and use of computer technology, there is a new disease bự worry about. Computer “viruses”, programs designed bự sabotage computers, are infecting computers in corporations, homes, and universities. These viruses spread exponentially, much like biological contagion, and then disrupt the affected systems. The virus secretly attaches itself bự other programs and can then delete or alter files. The damage is generally activated by using computer’s clock. Then, any, program that is executed may be exposed bự the virus, including programs spread through telephone connections. Because of the increasing incident of virus infiltration, business and agencies are becoming wary of sharing software. Security policies need bự be increased as immunity programs.

Another problem relating bự computers is computer crime. The increased use of computers in business has been accompanied by a corresponding increase in computer crime. Computers are used in business, in ever-increasing numbers bự store, process and distribute information. At the same time, thefts by computer are on the rise. The costs bự the victims of computer crime are very high. In his book, Crime by computer, computer expert Donn B. parker estimated that financial losses bự business from computer thefts exceeded $10 billion in 1978. Although Parker’s estimate is based on documented cases, no one really knows the extent of computer crime because thefts by computers are almost impossible bự discover. Parker stated that there was no reliable way bự detect computer thefts. It was not just the money they controlled; they controlled data, and data was power.

Question 31: The most people interested in reading this passage would probably be …………………

A. government officials

B. teachers.

C. doctors

D. computer users.

Question 32: The virus is  ………………

A. a microbe.

B. an insect

C. a program

D. a disk

Question 33: It is inferred that a company can protect itself from the virus by ………………

A. keeping clean.

B. spreading programs by telephone.

C. not using shared software

D. using shared software carefully.

Question 34: The word “sabotage” in first paragraph means……

A. secretly appear.

B. secretly damage

C. secretly destroy

D. secretly show up.

Question 35: How do computer viruses cause problems for the affected systems?

A. By deleting or altering files.

B. By attaching themselves bự other programs and then deleting or altering files.

C. By damaging the affected systems.

D. By attaching themselves bự the affected systems.

Question 36: According bự the writer, computer crime will increase……………

A. with the increasing use of computers in business.

B. with the increased use of computers in business.

C. with the development of computer

D. with the use of computers in business.

Question 37: Why can’t people know the extent of computer crime?

A. Because thefts by computers are very smart.

B. Because it is almost impossible bự find out thefts by computers.

C. Because people have ineffective programs.

D. Because this is a new problem.

Question 38: Why is computer crime a serious problem?

A. Because it is very smart

B. Because nothing can prevent it.

C. Because people have no way bự prevent it.

D. Because it causes heavy financial losses.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần nội dung của đề thi số 1 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về dế yêu)—

ĐÁP ÁN

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1 – A; 2 – C;

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3 – A; 4 – C;

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

5 – C; 6 – B; 7 – B;

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the correct answer bự each of the following questions.

8 – D; 9 – A; 10 – B; 11 – A;

12 – B;  13 – C; 14 – D; 15 – B;

16 – D;  17 – B;  18 – D; 19 – A

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the most suitable response bự complete each of the following exchanges.

20 – B; 21 – C;

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the word(s) CLOSEST in meaning bự the underlined word(s) in each of the following questions.

22 – C; 23 – D;

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the word(s) OPPOSITE in meaning bự the underlined word(s) in each of the following questions.

24 – C; 25 – D;

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the sentence that is closest in meaning bự each of the following questions.

26 – B; 27 – D; 28 – C;

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

29 – A; 30 – B;

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the correct answer bự each of the questions

31 – D; 32 – C; 33 – D; 34 – B;

35 – B;  36 – B; 37 – B; 38 – D;

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

39 – A; 40 – B; 41 – C; 42 – D; 43 – B;

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the correct answer bự each of the questions.

44 – C; 45 – A; 46 – B; 47 – D; 48 – C; 49 – C; 50 – B;

2. Đề số 2

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

1. A. decisive

B. determined

C. integrate

D. involve

2. A. donate

B. improve

C. local

D. slogan

3. A. blind

B. reliant

C. strive

D. skill

Choose the word whose stress is placed differently from that of the others.

4. A.responsible

B. disrespectful

C. energetic

D. independent

5. A. prioritise

B. reliable

C. community

D. voluntary

Choose the best option bự complete the following sentences.

6. Volunteers lend a hand bự the ________ by helping those who have been affected by Agent Orange.

A. community

B. commune

C. surroundings

D. habitat

7. Teachers and councilor work with ______ students bự find out specific need.

A. disable

B. disabled

C. disability

D. disabilities

8. There is hope the disabled boy will soon be able bự ______ into an inclusive school and attend regular education classes with a mixed group of children.

A. combine

B. include

C. integrate

D. accept

9. The people who can’t hear are the ____.

A. dumb

B. deaf

C. blind

D. mentally retarded

10. A________ is a series of actions intended bự achieve a goal.

A. campaign

B. impairment

C. donation

D. condition

11. I used bự ___________ children who wanted bự do a sport.

A. volunteer

B. change

C. coach

D. improve

12. No one can’t stop him from reaching his dream. He is really a ______ person.

A. decisive

B. responsible

C. reliable

D. determined

13. Teenagers ought bự live________. It is impossible bự rely on their parents all times.

A. independent

B. independently

C. dependently

D. independence

14. – Can you play table quần vợt? -_______________.

A. No, it’s too hard for me

B. Yes, I could

C. No, thanks

D. You must be kidding

15. “Can I try your new camera?” “____________.”

A. I’m sorry I can’t. Let’s go now.

B. Sure. I’d love bự.

C. Sure. But please be careful with it.

D. I’m sorry. I’m home late.

Put the verbs into correct forms.

16. You need bự gain ________________ in your ability bự perform before public. (confident)

17. Teenagers ought bự live________________. It is impossible bự rely on their parents all times. (depend)

18. Time-management skills will also help you bự perform your daily tasks, including your ____________ at school and at home. (reponsible)

Put the correct form of the verbs in the brackets.

19. – (you meet) __________________ him before? – No, never.

20. I am very pleased (know)________________ more about 3 R.

Read the text and decide whether the statements are true or false. Write T or F and the evidence next bự each statement.

THE MOST IMPORTANT DECISION

Around the age of seventeen, you have bự make one of the most important decisions in your life. Do you stay on at school and hopefully go bự university later? Or do you leave school bự start work or a training course? This is your decision, but you should remember two things: there is more unemployment among young people who have not been bự university, and people with the right skills have a big advantage in the job market. If you make the decision bự go straight into a job, there are many opportunities for training. While you are earning, you can also take evening classes bự gain qualifications, which will help you bự get ahead in your career more quickly. Another possibility is that you start work and take a break bự study when you are older. This is the best way bự save up money for your studies, and get practical experience.

________21. You have bự make one of the biggest decisions in your life when you are 18 years old.

________22. People who haven’t been bự university are more jobless.

________23. Getting a job more easily is one of the benefits of having the right skills.

________24. If you decide bự go straight into a job, there are more opportunities for earning money.

________25. Starting work and taking a break bự study is the best way bự help you gain practical experience.

Choose the word among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage

Online dating

Dating people trực tuyến has become an extremely popular custom that has developed as more and more people have figured out the (26)______ of using the Internet as a way of finding love. People of all ages submit bự dating trực tuyến, teens and adults (27)______ searching for that special person by setting up (28) _______on trực tuyến dating sites and browsing through other people’s profiles. On dating websites, singles are provided the (29) ______of learning a few things about various potential partners, making their decision of contacting them based (30)_____ dating profile descriptions and photos. Out of the many countries where people practise trực tuyến dating, the United Kingdom is perhaps the keenest on trực tuyến dating (31) ______ most English people prefer bự browse on the Internet in order bự find (32) ______ instead of trying bự meet other persons in bars, clubs, parks or at parties. Dating may vary across the globe, yet as time passes, people develop (33)_______dating customs, such as dating with the help of the Internet. Although this (34)______of dating is mostly practised in the Western civilization, no one can tell for sure what other customs will emerge as the world changes, and whether strict dating will come against some people’s right of choosing whatever partner they see (35)______ for themselves.

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần nội dung của đề thi số 2 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về dế yêu)—

ĐÁP ÁN

1. A; 2. B; 3. D; 4. A; 5. D;

6. A; 7. B; 8. C; 9. B; 10. A;

11. C; 12. D; 13. B; 14. A; 15. C;

16. confidence; 17. independently; 18. responsibility;

19. Have you met; 20. bự know;

21. F; 22. T; 23. F; 24. F; 25. T;

26. C; 27. A; 28. B; 29. D; 30. B

31. C; 32. D; 33. A; 34. C; 35. A

36 – C; 37 – C; 38 – B; 39 – D;

40 – It is lovely bự see you again.

41 – This is the first time I have ever had such delicious meal.

42 – He is respected for being well-informed about what is going on all over the world.

43 – Hoa’s class want bự make a ‘record-breaking’ Yule Log cake.

44 – It’s very important for parents bự help build a child’s independence by encouraging good habits.

45 – They haven’t written bự each other for five years.

3. Đề số 3

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others in each group

1. A. breath

B. breathe

C. thank

D. threat

2. A. afterwards

B. advise

C. agree

D. allow

3. A. turn

B. burn

C. curtain

D. bury

Exercise 2: Pick out the words whose main stressed syllable is different from the rest.

4. A. equipment

B. cultural

C. primary

D. organize

5. A. event

B. prefer

C. accent

D. refer

Exercise 3: Fill in each gap with the correct form of the given word(s)

6. Although Tom is ill, he (know) __________________ what’s happening around him.

7. Why don’t you braid your hair? You (look) _______________ better if you do so.

8. I’m telling you the truth. Why (you/ not/believe) __________ me?

9. Can we go somewhere else? I (hate) __________________ this place. It’s so boring.

10. My son (seem) _______________ nervous when I asked him who had broken the window.

Exercise 4: Choose the correct answer A, B, C or D

11. In the Philippines, there are many local and regional basketball _______, comprising various teams competing for a life.

A. bands

B. projects

C. connections

D. associations

12. There are some specific strategics that are useful in teaching a group which includes students with physical _________.

A. lack

B. shortage

C. impairment

D. death

13. Although the countries of Southeast Asia have developed their own sports, football and basketball _______ popular culture.

A. dominate

B. play

C. notice

D. succeed

14. The capital still _______ considerable charm with plenty bự see.

A. insists

B. expresses

C. continues

D. maintains

15. I ______ with you that people shouldn’t drink and drive

A. certainly agree

B. am certainly agreeing

C. am certainly agreed

D. agree certainly

16. The two decades of Vietnam’s participation in the bloc have seen the country’s maturity in ___________.

A. mixture

B. combination

C. integration

D. separation

Exercise 5: Decide whether the following statements are True, False or Not given.

Graduating from high school is one of the most important milestones in your life. It’s when you have bự decide whether you should go bự university or you should stop going bự school and get a job or attend a vocational training course. Each system has its own focus, style of learning and unique strengths bự offer, which can make choosing the right option for you a challenge. The most important factors bự consider are your strengths and your interests. If you have a specific career in mind like one in medicine or science, going bự university is the best choice, because these jobs really need the academic knowledge only a university education can give you. However, if you simply want bự enter higher education because you believe that a degree will open doors for you once you enter the job market, you should think it over. You can go straight into a job and take evening classes bự gain qualifications. If you start work and take a break bự study when you are older, you can save your money for your studies and get practical experience. Now it’s time for you bự make an important decision.

17. High school graduation marks a turning point in a person’s life.

18. Most people choose bự go bự university after finishing high school instead of starting bự work.

19. If a person wants bự become a physician, going bự university is the best choice.

20. If someone only thinks of obtaining a degree as a privilege in the job market, they can land a job and take evening classes bự gain qualifications.

21. The writer knows some people get a job after graduating from high school and then come back bự their studies later in their lives.

Exercise 6: Choose the best answer bự fill in the blank

The Association of Southeast Asian Nations (ASEAN) is an organization of ten Southeast Asian countries: Brunei, Cambodia, Indonesia, Laos, Malaysia, Myanmar, (22) ____ Philippines, Singapore, Thailand and Vietnam. It promotes political, economic, cultural and social cooperation (23) ____ its members. Although ASEAN works for peace and stability in Southeast Asia, it is not a defence organization.

The members of ASEAN cooperate in such fields (24) ____ population control, prevention of drug abuse, (25) ____ research and combating terrorism. Teachers, students and artists of the member nations exchange visits. In addition, the organization develops plans bự promote tourism in ASEAN countries and bự encourage programs of Southeast Asian studies. It works bự (26) ____ trade barriers among the members.

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần nội dung của đề thi số 3 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về dế yêu)—

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others in each group

1. B

2. A

3. D

Exercise 2: Pick out the words whose main stressed syllable is different from the rest.

4. A

5. C

Exercise 3: Fill in each gap with the correct form of the given word(s)

6.Although Tom is ill, he (know) ________knows__________ what’s happening around him.

7.Why don’t you braid your hair? You (look) ________look_______ better if you do so.

8. I’m telling you the truth. Why (you/ not/believe) _____don’t you believe_____ me?

9.Can we go somewhere else? I (hate) ________hate__________ this place. It’s so boring.

10.My son (seem) ______seemed_________ nervous when I asked him who had broken the window.

Exercise 4: Choose the correct answer A, B, C or D

11. D

12. C

13. A

14. D

15. A

16. C

Exercise 5: Decide whether the following statements are True, False or Not given.

17. T

18. NG

19. T

20. T

21. NG

Exercise 6: Choose the best answer bự fill in the blank

22. A

23. C

24. B

25. A

26. D

Exercise 7: Reorder the words or phrases bự make complete sentences.

27. Joe doesn’t like getting up early on Saturdays.

28. Listening bự pop music is a great way bự lift my spirits.

29. I don’t mind helping her but she should tell me the truth.

Exercise 8: Finish the second sentence in each pair in such a way that it means the same as the sentence before it.

30. The house was too badly damaged bự be repaired.

31. Not a great deal/ amount of damage was done/ caused bự my car (by the collision)

32. The very thought of his face at that moment makes me laugh.

4. Đề số 4

Exercise 1: Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others

1. A. teenage

B. heritage

C. advantage

D. encourage

2. A. enthusiast

B. together

C. thousand

D. youth

3. A. chaperon

B. charity

C. challenge

D. Charlie

Exercise 2: Choose the word whose stress pattern is different from that of the others

4. A. private

B. provide

C. arrange

D. advise

5. A. medical

B. entertainment

C. atmosphere

D. suburb

Exercise 3: Complete the sentences with the appropriate form of the words in brackets.

6. Unless something is done about unemployment, the _________ for the future is not good. (LOOK)

7. He had been ______ delayed at the office and was now in a hurry bự keep his appointment with the dentist. (EXPECT)

8. You look rather __________. Are you worried about something? (OCCUPY)

Exercise 4: Supply the correct tense/ form of the verb in brackets.

9. Teresa (type) _______ all day and still (not finish) _______ the report.

10. I don’t know why you always (talk) _________ in class, boys

11. I appreciate (tell) ________ the news

Exercise 5: Choose the correct answer

12. Removing the barriers can create a(n) ________ society bự all disabled children.

A. accessible

B. visible

C. responsible

D. possible

13. There are some specific strategies that are useful in teaching a group which includes students with physical ____________.

A. lack

B. shortage

C. impairment

D. death

14. The Bruneian government is a _____________ sultanate: the chief of state and head of government is the sultan and prime minister

A. constitution

B. constitutional

C. charter

D. committee

15. If you are aware of a person’s mental illness, it should not affect the way you ________ with them

A. intervene

B. interfere

C. affect

D. interact

16. The two decades of Vietnam’s participation in the bloc have seen the country’s maturity in ____________.

A. mixture

B. combination

C. integration

D. separation

17. They try bự promote active collaboration and mutual ________ on matters of common interest

A. easiness

B. association

C. assistant

D. assistance

18. For students with a hearing loss, new technology and the Internet can be used bự _______ many gaps

A. build

B. connect

C. link

D. bridge

19. The Lao government is trying bự appeal various international investment and aid __________.

A. aims

B. projects

C. businesses

D. improvements

Exercise 6: Choose the best answer bự fill in the blank

The Association of Southeast Asian Nations (ASEAN) is an organization of ten Southeast Asian countries: Brunei, Cambodia, Indonesia, Laos, Malaysia, Myanmar, (20) ____ Philippines, Singapore, Thailand and Vietnam. It promotes political, economic, cultural and social cooperation (21) ____ its members. Although ASEAN works for peace and stability in Southeast Asia, it is not a defence organization.

The members of ASEAN cooperate in such fields (22) ____ population control, prevention of drug abuse, (23) ____ research and combating terrorism. Teachers, students and artists of the member nations exchange visits. In addition, the organization develops plans bự promote tourism in ASEAN countries and bự encourage programs of Southeast Asian studies. It works bự (24) ____ trade barriers among the members.

20. A. the

B. a

C. an

D. Ø

21. A. between

B. through

C. among

D. from

22. A. like

B. as

C. alike

D. that

23. A. scientific

B. science

C. scientist

D. scientifically

24. A. increase

B. prevent

C. develop

D. reduce

Exercise 7: Decide whether the following statements are True, False or Not given.

The Association of Southeast Asian Nations (ASEAN) was formed in 1967 by Indonesia, Malaysia, the Philippines, Singapore, and Thailand bự promote political and economic cooperation and regional stability. Brunei joined in 1984, shortly after its independence from the United Kingdom, and Vietnam joined ASEAN as its seventh member in 1995. Laos and Myanmar were admitted into full membership in July 1997 as ASEAN celebrated its 30th anniversary. Cambodia became ASEAN’ s tenth member in 1999.

The ASEAN Declaration in 1967, considered ASEAN’ s founding document, formalized the principles of peace and cooperation bự which ASEAN is dedicated. The ASEAN Charter entered into force on 15 December 2008. With the entry into force of the ASEAN Charter, ASEAN established its legal identity as an international organization and took a major step in its community-building process.

Every year following the ASEAN Ministerial Meeting (AMM), ASEAN holds its Post-Ministerial Conference (PMC) bự which the Secretary of State is invited. In 1994, ASEAN took the lead in establishing the ASEAN Regional Forum (ARF), which now has 27 members and meets each year at the ministerial màn chơi just after the PMC.

25. ASEAN was formed in 1967 by four countries: Malaysia, Singapore, the Philippines and Thailand.

26. Vietnam joined ASEAN in 1995 after Brunei 11 years.

27. ASEAN celebrated its 30 anniversary in 1997 when Laos and Cambodia became full memberships.

28. ASEAN charter helped this organization become an international organization in 2008.

29. Every year ASEAN has 3 meetings with the attendance of 27 members.

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần nội dung của đề thi số 4 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về dế yêu)—

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others

1. A

2. B

3. A

Exercise 2: Choose the word whose stress pattern is different from that of the others

4. A

5. B

Exercise 3: Complete the sentences with the appropriate form of the words in brackets.

6. Unless something is done about unemployment, the ____outlook_____ for the future is not good. (LOOK)

7. He had been ___unexpectedly___ delayed at the office and was now in a hurry bự keep his appointment with the dentist. (EXPECT)

8. You look rather _____preoccupied_____. Are you worried about something? (OCCUPY)

Exercise 4: Supply the correct tense/ form of the verb in brackets.

9. Teresa (type) ___has been typing____ all day and still (not finish) ____hasn’t finished___ the report.

10. I don’t know why you always (talk) ____are always talking_____ in class, boys

11. I appreciate (tell) ____having been told____ the news

Exercise 5: Choose the correct answer

12. A

13. C

14. B

15. D

16. C

17. D

18. D

19. B

Exercise 6: Choose the best answer bự fill in the blank

20. A

21. C

22. B

23. A

24. D

Exercise 7: Decide whether the following statements are True, False or Not given.

25. F

26. T

27. F

28. T

29. NG

Exercise 8: Finish the second sentence in each pair in such a way that it means the same as the sentence before it.

30. The house was too badly damaged bự be repaired.

31. It will take at least twenty minutes bự reach the station.

32. I had my car resprayed at the garage last Saturday.

Exercise 9: Write the second sentence in such a way that it is as similar as possible in meaning bự the original sentence. Use the word given in brackets and other words as necessary. Do not change the form of the given word.

33. I had no regrets about/ on/ over leaving/ having left the club in the end.

34. Little do the passengers realise how lucky they have been.

35. I’m not in the right mood for going bự the party.

I’m in no mood bự go/ for going bự the party.

Trên đây là 1 phần trích đoạn nội dung Bộ 4 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Đinh Tiên Hoàng. Để xem toàn thể nội dung các em chọn tác dụng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Mời các em tham khảo tài liệu có liên can:

  • Bộ 4 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Trung Trực
  • Bộ 4 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Thị Định

Hy vọng bộ đề thi này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành quả cao trong kì thi sắp đến.

.


Thông tin thêm về Bộ 4 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Đinh Tiên Hoàng

Nhằm giúp các em học trò lớp 11 có thêm tài liệu ôn tập sẵn sàng cho kì thi sắp đến. Học Điện Tử Cơ Bản xin giới thiệu tới các em tài liệu Bộ 4 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Đinh Tiên Hoàng gồm phần đề và đáp án giải cụ thể, giúp các em ôn tập, đoàn luyện kỹ năng làm đề. Mời các em cùng tham khảo.

Chúc các em đạt kết quả học tập tốt!

TRƯỜNG THPT ĐINH TIÊN HOÀNG

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 NĂM HỌC 2021-2022

MÔN: TIẾNG ANH 11

(Thời gian làm bài: 45 phút, không tính thời kì phát đề)

1. Đề số 1

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. decided      B. moved     C. carried      D. believed

Question 2: A. population     B. poverty     C. postpone     D. modern

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. college       B. remote        C. provide     D. enough

Question 4: A. national     B. negative        C. terrific    D. terrible

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 5: Safe birth-control methods for family planning is not available bự everyone.

A. safe birth-control

B. for

C. is not

D. available bự

Question 6: The return bự traditional family values are a reaction against the permissiveness of recent decades.

A. bự

B. are

C. against

D. permissiveness

Question 7: My father always dreamt of become a doctor but his family was too poor bự send him bự school.

A. dreamt of

B. become

C. too

D. bự

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the correct answer bự each of the following questions.

Question 8: If John_________ the plane, he would be here by now.

A. missed

B. didn’t miss

C. would miss

D. hadn’t missed

Question 9: If the police arrest you, don’t say __________ until your lawyer gets there.

A. anything

B. nothing

C. something

D. some thing

Question 10: We strongly recommend __________ against sickness or injury.

A. ensuring

B. insuring

C. protesting

D. protecting

Question 11: If you __________ me, I __________ .

A. hadn’t reminded/ would have forgotten.

B. hadn’t remembered/ would have forgotten.

C. didn’t remind/ would have forgotten.

D. didn’t remember/ would have forgotten.

Question 12: Peter __________ Helen on her new baby.

A. greeted

B. congratulated

C. welcomed

D. cheered.

Question 13: You said that the vegetables were fresh, but they didn’t __________ fresh bự me.

A. sound

B. make

C. taste

D. eat

Question 14: Tomorrow is our second wedding _________.

A. celebration

B. present

C. gift

D. anniversary

Question 15: A temple_________ here hundreds of years ago.

A. exist

B. existed

C. existing

D. existence

Question 16: By half past ten tomorrow morning I___________ along the motorway.

A. will drive

B. am driving

C. drive

D. will be driving.

Question 17: Traditionally, Vietnamese people tend bự behave____________ bự make a favorable impression on the first day of the year.

A. funnily

B. politely

C. variously

D. occasionallly

Question 18:  Ann hoped___________ bự join the club, she could make important business contacts there.

A. inviting

B. being invited

C. bự invite

D. bự be invited

Question 19: She often thinks carefully_________ any questions.

A. before answering

B. before having answered

C. by answering

D. having answering

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the most suitable response bự complete each of the following exchanges.

Question 20: “I apologize bự you for not keeping my promise.” – “ _____”

A. Well, that’s out of question.

B. Your apology is accepted.

C. I am grateful bự that.

D. That was very sweet of you.

Question 21: Two friends Daisy and Mary are talking

Daisy : – “Let’s have a pizza.” Mary : – “__________”

A. Not again

B. It doesn’t matter

C. It’s a good idea

D. Not really

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the word(s) CLOSEST in meaning bự the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: In tonight’s quiz, our contestants have come from all over the country.

A. losers

B. judges

C. competitors

D. winners

Question 23: He was so happy that he kept grinning all the time.

A. shouting

B. thrilling

C. exciting

D. smiling broadly

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the word(s) OPPOSITE in meaning bự the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 24: Their classmates are writing letters of acceptance.

A. agree

B. admission

C. refusal

D. confirmation

Question 25: Because it was not Sunday, I was surprised at how crowded the shopping mall was.

A. full

B. narrow

C. old

D. empty

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the sentence that is closest in meaning bự each of the following questions.

Question 26: They broke with tradition and got married quietly.

A. They broke the laws and got married quietly.

B. They did things differently and got married quietly.

C. They did not obey their parent’s and got married in silence.

D. They wanted bự rebel and decided bự get married in silence.

Question 27: “remember bự lock the door!” my father said

A. My father reminded me remembering bự lock the door.

B. My father reminded me bự remember bự lock the door.

C. My father reminded me locking the door.

D. My father reminded me bự lock the door.

Question 28: The children couldn’t go swimming because the sea was too rough.

A.The children were not calm enough bự swim in the sea.

B. The sea was rough enough for the children bự swim in.

C. The sea was too rough for the children bự go swimming.

D. The sea was too rough bự the children’s swimming.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 29: We didn’t have enough money. We didn’t go on holiday.

A. If we had had enough money, we would have gone on holiday

B. If we hadn’t had enough money, we wouldn’t have gone on holiday

C. We would go on holiday if we had enough money

D. We wouldn’t go on holiday if we didn’t have enough money

Question 30: ‘It was nice of you bự invite me bự your birthday party. Thanks very much.” Mike said bự me.

A. Mike thanked me bự invite him bự my birthday party.

B. Mike thanked me for inviting him bự my birthday party.

C. Mike thanked me bự inviting him bự my birthday party.

D. Mike thanked me inviting him bự my birthday party.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the correct answer bự each of the questions

With increasing development and use of computer technology, there is a new disease bự worry about. Computer “viruses”, programs designed bự sabotage computers, are infecting computers in corporations, homes, and universities. These viruses spread exponentially, much like biological contagion, and then disrupt the affected systems. The virus secretly attaches itself bự other programs and can then delete or alter files. The damage is generally activated by using computer’s clock. Then, any, program that is executed may be exposed bự the virus, including programs spread through telephone connections. Because of the increasing incident of virus infiltration, business and agencies are becoming wary of sharing software. Security policies need bự be increased as immunity programs.

Another problem relating bự computers is computer crime. The increased use of computers in business has been accompanied by a corresponding increase in computer crime. Computers are used in business, in ever-increasing numbers bự store, process and distribute information. At the same time, thefts by computer are on the rise. The costs bự the victims of computer crime are very high. In his book, Crime by computer, computer expert Donn B. parker estimated that financial losses bự business from computer thefts exceeded $10 billion in 1978. Although Parker’s estimate is based on documented cases, no one really knows the extent of computer crime because thefts by computers are almost impossible bự discover. Parker stated that there was no reliable way bự detect computer thefts. It was not just the money they controlled; they controlled data, and data was power.

Question 31: The most people interested in reading this passage would probably be …………………

A. government officials

B. teachers.

C. doctors

D. computer users.

Question 32: The virus is  ………………

A. a microbe.

B. an insect

C. a program

D. a disk

Question 33: It is inferred that a company can protect itself from the virus by ………………

A. keeping clean.

B. spreading programs by telephone.

C. not using shared software

D. using shared software carefully.

Question 34: The word “sabotage” in first paragraph means……

A. secretly appear.

B. secretly damage

C. secretly destroy

D. secretly show up.

Question 35: How do computer viruses cause problems for the affected systems?

A. By deleting or altering files.

B. By attaching themselves bự other programs and then deleting or altering files.

C. By damaging the affected systems.

D. By attaching themselves bự the affected systems.

Question 36: According bự the writer, computer crime will increase……………

A. with the increasing use of computers in business.

B. with the increased use of computers in business.

C. with the development of computer

D. with the use of computers in business.

Question 37: Why can’t people know the extent of computer crime?

A. Because thefts by computers are very smart.

B. Because it is almost impossible bự find out thefts by computers.

C. Because people have ineffective programs.

D. Because this is a new problem.

Question 38: Why is computer crime a serious problem?

A. Because it is very smart

B. Because nothing can prevent it.

C. Because people have no way bự prevent it.

D. Because it causes heavy financial losses.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần nội dung của đề thi số 1 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về dế yêu)—

ĐÁP ÁN

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1 – A; 2 – C;

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3 – A; 4 – C;

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

5 – C; 6 – B; 7 – B;

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the correct answer bự each of the following questions.

8 – D; 9 – A; 10 – B; 11 – A;

12 – B;  13 – C; 14 – D; 15 – B;

16 – D;  17 – B;  18 – D; 19 – A

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the most suitable response bự complete each of the following exchanges.

20 – B; 21 – C;

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the word(s) CLOSEST in meaning bự the underlined word(s) in each of the following questions.

22 – C; 23 – D;

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the word(s) OPPOSITE in meaning bự the underlined word(s) in each of the following questions.

24 – C; 25 – D;

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the sentence that is closest in meaning bự each of the following questions.

26 – B; 27 – D; 28 – C;

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

29 – A; 30 – B;

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the correct answer bự each of the questions

31 – D; 32 – C; 33 – D; 34 – B;

35 – B;  36 – B; 37 – B; 38 – D;

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

39 – A; 40 – B; 41 – C; 42 – D; 43 – B;

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet bự indicate the correct answer bự each of the questions.

44 – C; 45 – A; 46 – B; 47 – D; 48 – C; 49 – C; 50 – B;

2. Đề số 2

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

1. A. decisive

B. determined

C. integrate

D. involve

2. A. donate

B. improve

C. local

D. slogan

3. A. blind

B. reliant

C. strive

D. skill

Choose the word whose stress is placed differently from that of the others.

4. A.responsible

B. disrespectful

C. energetic

D. independent

5. A. prioritise

B. reliable

C. community

D. voluntary

Choose the best option bự complete the following sentences.

6. Volunteers lend a hand bự the ________ by helping those who have been affected by Agent Orange.

A. community

B. commune

C. surroundings

D. habitat

7. Teachers and councilor work with ______ students bự find out specific need.

A. disable

B. disabled

C. disability

D. disabilities

8. There is hope the disabled boy will soon be able bự ______ into an inclusive school and attend regular education classes with a mixed group of children.

A. combine

B. include

C. integrate

D. accept

9. The people who can’t hear are the ____.

A. dumb

B. deaf

C. blind

D. mentally retarded

10. A________ is a series of actions intended bự achieve a goal.

A. campaign

B. impairment

C. donation

D. condition

11. I used bự ___________ children who wanted bự do a sport.

A. volunteer

B. change

C. coach

D. improve

12. No one can’t stop him from reaching his dream. He is really a ______ person.

A. decisive

B. responsible

C. reliable

D. determined

13. Teenagers ought bự live________. It is impossible bự rely on their parents all times.

A. independent

B. independently

C. dependently

D. independence

14. – Can you play table quần vợt? -_______________.

A. No, it’s too hard for me

B. Yes, I could

C. No, thanks

D. You must be kidding

15. “Can I try your new camera?” “____________.”

A. I’m sorry I can’t. Let’s go now.

B. Sure. I’d love bự.

C. Sure. But please be careful with it.

D. I’m sorry. I’m home late.

Put the verbs into correct forms.

16. You need bự gain ________________ in your ability bự perform before public. (confident)

17. Teenagers ought bự live________________. It is impossible bự rely on their parents all times. (depend)

18. Time-management skills will also help you bự perform your daily tasks, including your ____________ at school and at home. (reponsible)

Put the correct form of the verbs in the brackets.

19. – (you meet) __________________ him before? – No, never.

20. I am very pleased (know)________________ more about 3 R.

Read the text and decide whether the statements are true or false. Write T or F and the evidence next bự each statement.

THE MOST IMPORTANT DECISION

Around the age of seventeen, you have bự make one of the most important decisions in your life. Do you stay on at school and hopefully go bự university later? Or do you leave school bự start work or a training course? This is your decision, but you should remember two things: there is more unemployment among young people who have not been bự university, and people with the right skills have a big advantage in the job market. If you make the decision bự go straight into a job, there are many opportunities for training. While you are earning, you can also take evening classes bự gain qualifications, which will help you bự get ahead in your career more quickly. Another possibility is that you start work and take a break bự study when you are older. This is the best way bự save up money for your studies, and get practical experience.

________21. You have bự make one of the biggest decisions in your life when you are 18 years old.

________22. People who haven’t been bự university are more jobless.

________23. Getting a job more easily is one of the benefits of having the right skills.

________24. If you decide bự go straight into a job, there are more opportunities for earning money.

________25. Starting work and taking a break bự study is the best way bự help you gain practical experience.

Choose the word among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage

Online dating

Dating people trực tuyến has become an extremely popular custom that has developed as more and more people have figured out the (26)______ of using the Internet as a way of finding love. People of all ages submit bự dating trực tuyến, teens and adults (27)______ searching for that special person by setting up (28) _______on trực tuyến dating sites and browsing through other people’s profiles. On dating websites, singles are provided the (29) ______of learning a few things about various potential partners, making their decision of contacting them based (30)_____ dating profile descriptions and photos. Out of the many countries where people practise trực tuyến dating, the United Kingdom is perhaps the keenest on trực tuyến dating (31) ______ most English people prefer bự browse on the Internet in order bự find (32) ______ instead of trying bự meet other persons in bars, clubs, parks or at parties. Dating may vary across the globe, yet as time passes, people develop (33)_______dating customs, such as dating with the help of the Internet. Although this (34)______of dating is mostly practised in the Western civilization, no one can tell for sure what other customs will emerge as the world changes, and whether strict dating will come against some people’s right of choosing whatever partner they see (35)______ for themselves.

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần nội dung của đề thi số 2 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về dế yêu)—

ĐÁP ÁN

1. A; 2. B; 3. D; 4. A; 5. D;

6. A; 7. B; 8. C; 9. B; 10. A;

11. C; 12. D; 13. B; 14. A; 15. C;

16. confidence; 17. independently; 18. responsibility;

19. Have you met; 20. bự know;

21. F; 22. T; 23. F; 24. F; 25. T;

26. C; 27. A; 28. B; 29. D; 30. B

31. C; 32. D; 33. A; 34. C; 35. A

36 – C; 37 – C; 38 – B; 39 – D;

40 – It is lovely bự see you again.

41 – This is the first time I have ever had such delicious meal.

42 – He is respected for being well-informed about what is going on all over the world.

43 – Hoa’s class want bự make a ‘record-breaking’ Yule Log cake.

44 – It’s very important for parents bự help build a child’s independence by encouraging good habits.

45 – They haven’t written bự each other for five years.

3. Đề số 3

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others in each group

1. A. breath

B. breathe

C. thank

D. threat

2. A. afterwards

B. advise

C. agree

D. allow

3. A. turn

B. burn

C. curtain

D. bury

Exercise 2: Pick out the words whose main stressed syllable is different from the rest.

4. A. equipment

B. cultural

C. primary

D. organize

5. A. event

B. prefer

C. accent

D. refer

Exercise 3: Fill in each gap with the correct form of the given word(s)

6. Although Tom is ill, he (know) __________________ what’s happening around him.

7. Why don’t you braid your hair? You (look) _______________ better if you do so.

8. I’m telling you the truth. Why (you/ not/believe) __________ me?

9. Can we go somewhere else? I (hate) __________________ this place. It’s so boring.

10. My son (seem) _______________ nervous when I asked him who had broken the window.

Exercise 4: Choose the correct answer A, B, C or D

11. In the Philippines, there are many local and regional basketball _______, comprising various teams competing for a life.

A. bands

B. projects

C. connections

D. associations

12. There are some specific strategics that are useful in teaching a group which includes students with physical _________.

A. lack

B. shortage

C. impairment

D. death

13. Although the countries of Southeast Asia have developed their own sports, football and basketball _______ popular culture.

A. dominate

B. play

C. notice

D. succeed

14. The capital still _______ considerable charm with plenty bự see.

A. insists

B. expresses

C. continues

D. maintains

15. I ______ with you that people shouldn’t drink and drive

A. certainly agree

B. am certainly agreeing

C. am certainly agreed

D. agree certainly

16. The two decades of Vietnam’s participation in the bloc have seen the country’s maturity in ___________.

A. mixture

B. combination

C. integration

D. separation

Exercise 5: Decide whether the following statements are True, False or Not given.

Graduating from high school is one of the most important milestones in your life. It’s when you have bự decide whether you should go bự university or you should stop going bự school and get a job or attend a vocational training course. Each system has its own focus, style of learning and unique strengths bự offer, which can make choosing the right option for you a challenge. The most important factors bự consider are your strengths and your interests. If you have a specific career in mind like one in medicine or science, going bự university is the best choice, because these jobs really need the academic knowledge only a university education can give you. However, if you simply want bự enter higher education because you believe that a degree will open doors for you once you enter the job market, you should think it over. You can go straight into a job and take evening classes bự gain qualifications. If you start work and take a break bự study when you are older, you can save your money for your studies and get practical experience. Now it’s time for you bự make an important decision.

17. High school graduation marks a turning point in a person’s life.

18. Most people choose bự go bự university after finishing high school instead of starting bự work.

19. If a person wants bự become a physician, going bự university is the best choice.

20. If someone only thinks of obtaining a degree as a privilege in the job market, they can land a job and take evening classes bự gain qualifications.

21. The writer knows some people get a job after graduating from high school and then come back bự their studies later in their lives.

Exercise 6: Choose the best answer bự fill in the blank

The Association of Southeast Asian Nations (ASEAN) is an organization of ten Southeast Asian countries: Brunei, Cambodia, Indonesia, Laos, Malaysia, Myanmar, (22) ____ Philippines, Singapore, Thailand and Vietnam. It promotes political, economic, cultural and social cooperation (23) ____ its members. Although ASEAN works for peace and stability in Southeast Asia, it is not a defence organization.

The members of ASEAN cooperate in such fields (24) ____ population control, prevention of drug abuse, (25) ____ research and combating terrorism. Teachers, students and artists of the member nations exchange visits. In addition, the organization develops plans bự promote tourism in ASEAN countries and bự encourage programs of Southeast Asian studies. It works bự (26) ____ trade barriers among the members.

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần nội dung của đề thi số 3 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về dế yêu)—

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others in each group

1. B

2. A

3. D

Exercise 2: Pick out the words whose main stressed syllable is different from the rest.

4. A

5. C

Exercise 3: Fill in each gap with the correct form of the given word(s)

6.Although Tom is ill, he (know) ________knows__________ what’s happening around him.

7.Why don’t you braid your hair? You (look) ________look_______ better if you do so.

8. I’m telling you the truth. Why (you/ not/believe) _____don’t you believe_____ me?

9.Can we go somewhere else? I (hate) ________hate__________ this place. It’s so boring.

10.My son (seem) ______seemed_________ nervous when I asked him who had broken the window.

Exercise 4: Choose the correct answer A, B, C or D

11. D

12. C

13. A

14. D

15. A

16. C

Exercise 5: Decide whether the following statements are True, False or Not given.

17. T

18. NG

19. T

20. T

21. NG

Exercise 6: Choose the best answer bự fill in the blank

22. A

23. C

24. B

25. A

26. D

Exercise 7: Reorder the words or phrases bự make complete sentences.

27. Joe doesn’t like getting up early on Saturdays.

28. Listening bự pop music is a great way bự lift my spirits.

29. I don’t mind helping her but she should tell me the truth.

Exercise 8: Finish the second sentence in each pair in such a way that it means the same as the sentence before it.

30. The house was too badly damaged bự be repaired.

31. Not a great deal/ amount of damage was done/ caused bự my car (by the collision)

32. The very thought of his face at that moment makes me laugh.

4. Đề số 4

Exercise 1: Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others

1. A. teenage

B. heritage

C. advantage

D. encourage

2. A. enthusiast

B. together

C. thousand

D. youth

3. A. chaperon

B. charity

C. challenge

D. Charlie

Exercise 2: Choose the word whose stress pattern is different from that of the others

4. A. private

B. provide

C. arrange

D. advise

5. A. medical

B. entertainment

C. atmosphere

D. suburb

Exercise 3: Complete the sentences with the appropriate form of the words in brackets.

6. Unless something is done about unemployment, the _________ for the future is not good. (LOOK)

7. He had been ______ delayed at the office and was now in a hurry bự keep his appointment with the dentist. (EXPECT)

8. You look rather __________. Are you worried about something? (OCCUPY)

Exercise 4: Supply the correct tense/ form of the verb in brackets.

9. Teresa (type) _______ all day and still (not finish) _______ the report.

10. I don’t know why you always (talk) _________ in class, boys

11. I appreciate (tell) ________ the news

Exercise 5: Choose the correct answer

12. Removing the barriers can create a(n) ________ society bự all disabled children.

A. accessible

B. visible

C. responsible

D. possible

13. There are some specific strategies that are useful in teaching a group which includes students with physical ____________.

A. lack

B. shortage

C. impairment

D. death

14. The Bruneian government is a _____________ sultanate: the chief of state and head of government is the sultan and prime minister

A. constitution

B. constitutional

C. charter

D. committee

15. If you are aware of a person’s mental illness, it should not affect the way you ________ with them

A. intervene

B. interfere

C. affect

D. interact

16. The two decades of Vietnam’s participation in the bloc have seen the country’s maturity in ____________.

A. mixture

B. combination

C. integration

D. separation

17. They try bự promote active collaboration and mutual ________ on matters of common interest

A. easiness

B. association

C. assistant

D. assistance

18. For students with a hearing loss, new technology and the Internet can be used bự _______ many gaps

A. build

B. connect

C. link

D. bridge

19. The Lao government is trying bự appeal various international investment and aid __________.

A. aims

B. projects

C. businesses

D. improvements

Exercise 6: Choose the best answer bự fill in the blank

The Association of Southeast Asian Nations (ASEAN) is an organization of ten Southeast Asian countries: Brunei, Cambodia, Indonesia, Laos, Malaysia, Myanmar, (20) ____ Philippines, Singapore, Thailand and Vietnam. It promotes political, economic, cultural and social cooperation (21) ____ its members. Although ASEAN works for peace and stability in Southeast Asia, it is not a defence organization.

The members of ASEAN cooperate in such fields (22) ____ population control, prevention of drug abuse, (23) ____ research and combating terrorism. Teachers, students and artists of the member nations exchange visits. In addition, the organization develops plans bự promote tourism in ASEAN countries and bự encourage programs of Southeast Asian studies. It works bự (24) ____ trade barriers among the members.

20. A. the

B. a

C. an

D. Ø

21. A. between

B. through

C. among

D. from

22. A. like

B. as

C. alike

D. that

23. A. scientific

B. science

C. scientist

D. scientifically

24. A. increase

B. prevent

C. develop

D. reduce

Exercise 7: Decide whether the following statements are True, False or Not given.

The Association of Southeast Asian Nations (ASEAN) was formed in 1967 by Indonesia, Malaysia, the Philippines, Singapore, and Thailand bự promote political and economic cooperation and regional stability. Brunei joined in 1984, shortly after its independence from the United Kingdom, and Vietnam joined ASEAN as its seventh member in 1995. Laos and Myanmar were admitted into full membership in July 1997 as ASEAN celebrated its 30th anniversary. Cambodia became ASEAN’ s tenth member in 1999.

The ASEAN Declaration in 1967, considered ASEAN’ s founding document, formalized the principles of peace and cooperation bự which ASEAN is dedicated. The ASEAN Charter entered into force on 15 December 2008. With the entry into force of the ASEAN Charter, ASEAN established its legal identity as an international organization and took a major step in its community-building process.

Every year following the ASEAN Ministerial Meeting (AMM), ASEAN holds its Post-Ministerial Conference (PMC) bự which the Secretary of State is invited. In 1994, ASEAN took the lead in establishing the ASEAN Regional Forum (ARF), which now has 27 members and meets each year at the ministerial màn chơi just after the PMC.

25. ASEAN was formed in 1967 by four countries: Malaysia, Singapore, the Philippines and Thailand.

26. Vietnam joined ASEAN in 1995 after Brunei 11 years.

27. ASEAN celebrated its 30 anniversary in 1997 when Laos and Cambodia became full memberships.

28. ASEAN charter helped this organization become an international organization in 2008.

29. Every year ASEAN has 3 meetings with the attendance of 27 members.

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần nội dung của đề thi số 4 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về dế yêu)—

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others

1. A

2. B

3. A

Exercise 2: Choose the word whose stress pattern is different from that of the others

4. A

5. B

Exercise 3: Complete the sentences with the appropriate form of the words in brackets.

6. Unless something is done about unemployment, the ____outlook_____ for the future is not good. (LOOK)

7. He had been ___unexpectedly___ delayed at the office and was now in a hurry bự keep his appointment with the dentist. (EXPECT)

8. You look rather _____preoccupied_____. Are you worried about something? (OCCUPY)

Exercise 4: Supply the correct tense/ form of the verb in brackets.

9. Teresa (type) ___has been typing____ all day and still (not finish) ____hasn’t finished___ the report.

10. I don’t know why you always (talk) ____are always talking_____ in class, boys

11. I appreciate (tell) ____having been told____ the news

Exercise 5: Choose the correct answer

12. A

13. C

14. B

15. D

16. C

17. D

18. D

19. B

Exercise 6: Choose the best answer bự fill in the blank

20. A

21. C

22. B

23. A

24. D

Exercise 7: Decide whether the following statements are True, False or Not given.

25. F

26. T

27. F

28. T

29. NG

Exercise 8: Finish the second sentence in each pair in such a way that it means the same as the sentence before it.

30. The house was too badly damaged bự be repaired.

31. It will take at least twenty minutes bự reach the station.

32. I had my car resprayed at the garage last Saturday.

Exercise 9: Write the second sentence in such a way that it is as similar as possible in meaning bự the original sentence. Use the word given in brackets and other words as necessary. Do not change the form of the given word.

33. I had no regrets about/ on/ over leaving/ having left the club in the end.

34. Little do the passengers realise how lucky they have been.

35. I’m not in the right mood for going bự the party.

I’m in no mood bự go/ for going bự the party.

Trên đây là 1 phần trích đoạn nội dung Bộ 4 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Đinh Tiên Hoàng. Để xem toàn thể nội dung các em chọn tác dụng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Mời các em tham khảo tài liệu có liên can:

Bộ 4 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Trung Trực
Bộ 4 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Thị Định

Hy vọng bộ đề thi này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành quả cao trong kì thi sắp đến.

Bộ 4 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Trung Trực

841

Bộ 4 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Thị Định

453

Bộ 4 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Nguyễn Văn Cừ

698

Bộ 4 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 11 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Cao Bá Quát

1183

Đề cương ôn tập học kì 1 môn Tiếng Anh 11 5 2021-2022

1171

Bài tập Unit 6 – Unit 8 Tiếng Anh 11 có đáp án

552

[rule_2_plain] [rule_3_plain]

#Bộ #đề #thi #HK1 #môn #Tiếng #Anh #có #đáp #án #5 #Trường #THPT #Đinh #Tiên #Hoàng


  • Tổng hợp: Học Điện Tử Cơ Bản
  • #Bộ #đề #thi #HK1 #môn #Tiếng #Anh #có #đáp #án #5 #Trường #THPT #Đinh #Tiên #Hoàng

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button