Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 4 năm 2021 Trường Tiểu học Nguyễn Văn Hưởng

Học Điện Tử Cơ Bản xin giới thiệu tới các em tài liệu Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 4 5 2021 Trường Tiểu học Nguyễn Văn Hưởng nhằm giúp các em luyện tập và củng cố tri thức chỉ cần khoảng nghỉ hè. Hi vọng đây sẽ là tài liệu tham khảo có ích trong giai đoạn học tập của các em. Mời các em cùng tham khảo nhé!

BỘ 5 ĐỀ ÔN TẬP HÈ TIẾNG ANH 4 NĂM 2021

TRƯỜNG TIỂU HỌC NGUYỄN VĂN HƯỞNG

1. Đề số 1

EX1: Complete these sentences:

1. What ______ _________ it _________, Nam?

2. _________ Friday.

3. She __________ the piano __________ Saturday.

4. ______ he go ______ school _______ Sunday?

5. Is _________ ________ first __________ June?

6. ______ the morning, I __________ béo school.

EX2: Read and complete the table:

In the morning, I go béo school from Monday béo Saturday. On Thursdays afternoon, I have an English class. I play volleyball with my friends on Tuesday and Wednesday. On Saturdays, I go swimming. On Sundays, I help my parents at home in the morning and in the afternoon, I visit my grandparents.

 

Monday

Tuesday

Wednesday

Thursday

Friday

Saturday

Sunday

In the morning

       

In the afternoon

       

EX3: Translate into Vietnamese:

1. Today is Monday.

2. Tomorrow is Tuesday.

3. On Wednesday afternoon.

4. On Saturday I help my parents.

5. On Sunday I visit my grandparents.

6. On Friday I go béo bookshop.

7. On Thursday I play football.

EX4: Complete the dialogue:

Tuesday weekend Sunday today

Trinh: What day is it (1) _____________, Khang?

Khang: It’s (2) _________________. I go béo school.

Trinh: What do you do on (3) _______________?

Khang: I play football with my friends in the afternoon.

Trinh: Do you go school at the (4) ______________?

Khang: No, I don’t go béo school.

EX5: Read and choose T/ F:

The pupils of class 3 are not going béo have any classes next week. They’re going béo help the famers with their work on the farm. They’re going béo pick apples. Many pupils think it’s much better than having classes. They’re going béo get up early next Monday morning. They’re going béo meet outside the school gate at 7:30 a.m. The farm is not near. They’re going there by bus. They’re going béo put their old clothes. They’re going béo work hard.

 

T

F

1. The pupils of class 3 are going béo have some classes next week.

  

2. The pupils are going béo pick pears.

  

3. The pupils are going béo get up early next Monday morning.

  

4. They’re going béo meet outside the school gate at 7:30 a.m.

  

5. The farm is far.

  

EX6: Read and choose the correct answer:

Name

Age

Birthday

Place béo have a birthday party

Activities

Linh

9

Sunday

At home

Play computer games

Lan

8

Friday

In the park

Fly kites

Khang

10

Wednesday

At school

Sing and dance

Ben

10

Monday

At home

Have a big dinner

1. Linh’s birthday is on ___________

A. Today

B. Monday

C. Sunday

2. Lan will have a birthday party in the park on ____________

A. Thursday

B. Wednesday

C. Friday

3. The children can sing and dance in the birthday party on _____________

A. Sunday

B. Wednesday

C. Monday

4. They can play computer games at Linh’s home on __________

A. Monday

B. Friday

C. Sunday

5. Ben’s birthday is on ___________

A. Saturday

B. Monday

C. Tuesday

EX7. Odd one out:

1) A. Evening

B. morning

C. afternoon

D. swimming

2) A. Tuesday

B. today

C. Monday

D. Wednesday

3) A. Afternoon

B. morning

C. late

D. evening

4) A. Zoo

B. school

C. book

D. home

5) A. Has

B. do

C. listen

D. help

6) A. Linda

B. Peter

C. Hakim

D. Nam

7) A. Weekend

B. Saturday

C. today

D. Sunday

8) A. Class

B. teacher

C. kite

D. pupil

9) A. Fish

B. plane

C. parrot

D. turtle

10) A. Does

B. has

C. help

D. likes

ĐÁP ÁN

EX1: Complete these sentences:

1. What day is it today, Nam?

2. It’s Friday.

3. She plays the piano on Saturday.

4. Does he go béo school on Sunday?

5. Is today the first of June?

6. In the morning, I go béo school.

EX2: Read and complete the table:

 

Monday

Tuesday

Wednesday

Thursday

Friday

Saturday

Sunday

In the morning

Go béo school

Go béo school

Go béo school

Go béo school

Go béo school

Go béo school

help parents at home

In the afternoon

 

play volleyball

play volleyball

have an English class

 

go swimming

visit grandparents

EX3: Translate into Vietnamese:

1. Bữa nay là thứ Hai

2. Ngày mai là thứ Ba.

3. Vào chiều thứ Tư.

4. Vào thứ 7, tôi phụ giúp thầy u.

5. Vào Chủ nhật, tôi đi thăm ông bà.

6. Vào thứ 6, tôi tới hiệu sách.

7. Vào thứ 5, tôi chơi bóng đá.

EX4: Complete the dialogue:

1 – today; 2 – Tuesday; 3 – Sunday; 4 – weekend;

EX5: Read and choose T/ F:

1 – F; 2 – F; 3 – T; 4 – T; 5 – T;

EX6: Read and choose the correct answer:

1 – C; 2 – C; 3 – B; 4 – C; 5 – B;

EX7. Odd one out:

1 – D. swimming; 2 – B. today; 3 – C. late; 4 – C. late; 5 – A. Has;

6 – A. Linda; 7 – C. today; 8 – C. kite; 9 – B. plane; 10 – C. help;

2. Đề số 2

Put the letters in the correct orders béo have correct words.

1. DMNOYA

a. DOMANY

b. NOMDAY

c. MONDAY

d. NYADOM

2. DUTSYEA

a. TUESDAY

b. TEUSDAY

c. SUETDAY

d. SEUTDAY

3. RSDUYATH

a. RUSTHDAY

b. TURSHDAY

c. THURDAYS

d. THURSDAY

4. TAUADYRS

a. TAUSARDAY

b. SARTUDAY

c. SATURDAY

d. SUTARDAY

5. IDYAFR

a. RIFDAY

b. FRIDAY

c. FIRDAY

d. FRYDAI

Find the mistake in each sentence.

6. Do you listen on music in the evening?

a. Listen

b. On

c. Do

d. Thursday

7. What does she do in Friday?

a. Does

b. What

c. In

d.Do

8. Does he work the guitar in the afternoon?

a. Work

b. Does

c. In

d. the guitar

9. He and I play footballs in the morning.

a. He and I

b. Play

c. In

d. Footballs

10. Does they go béo swimming on Sunday?

a. Does

b. Go

c. Swimming

d. On Sunday

Choose the correct answer.

11. ________? – No, it’s Saturday.

a. What about Friday

b. On Saturday

c. What day is it?

d. Is it Friday today?

12. Hello. I’m Tam. I come ________

a. from Vietnamese

b. To Vietnam

c. Into Vietnam

d. From Vietnam

13. They have Math ________ Monday and Wednesday.

a. In

b. On

c. At

d. To

14. The capital of England is _________.

a. Ha Noi

b. Bac Kinh

c. London

d. Bang Kok

15. What day is it today? – _________

a. It’s Monday.

b. Its Monday

c. No, it isn’t

d. Yes, it is Monday

16. _________? – She goes for picnic with my family.

a. What is this?

b. What does she do on Sunday?

c. What do you do on Sunday?

d. What day is it?

17. Nam goes béo school in every morning _____ Monday _____ Friday.

a. On/ on

b. On/ in

c. On/ béo

d. from/ béo

18. Linda ________ mum with the housework.

a. Visits

b. Help

c. Helps

d. Does help

19. ________ do you have English? a. When

b. What

c. Why

d. Where

20. What does your father do in the morning? – _________

a. He goes cycling in the park

b. He go cycling in the park

c. I go cycling in the park

d. all A&B correct

21. Hakim is from Japan. She is ________.

a. American

b. Vietnamese

c. Chinese

d. Japanese

22. I and my brother _________ my grandparents on the Saturday.

a. Play

b. Visit

c. sing

d. Meet

23. What day is tomorrow? – _________

a. Today is Friday

b. Yesterday is Thursday

c. Tomorrow is Saturday

d. On Saturday

24. We have English and Maths on __________

a. Friday

b. Morning

c. Afternoon

d. August

25. _________ do you go at the weekends? – I go béo my grandparents’ house.

a. When

b. What

c. Where

d. Who

26. The boys play football __________ the afternoon.

a. On

b. In

c. At

d. With

27. Long: On Saturday, I go béo the English club.

Lien: ___________

Long: I do my homework.

a. What day is this today?

b. What do you do?

c. What about on Sunday?

d. What day is tomorrow?

28. Tuan like _______ badminton and collecting stamps.

a. Playing

b. Play

c. To play

d. plays

29. I can play the _________

a. Volleyball

b. Guitar

c. Chess

d. Football

30. Does she go béo the library on Tuesday? – ________

a. No, she don’t

b. Yes, she is

c. No, it is Wednesday

d. No, she doesn’t. She goes béo school.

ĐÁP ÁN

1 – c

2 – a

3 – d

4 – c

5 – b

6 – b

7 – c

8 – a

9 – d

10 – a

11 – d

12 – d

13 – b

14 – c

15 – a

16 – b

17 – d

18 – c

19 – a

20 – a

21 – d

22 – b

23 – c

24 – a

25 – c

26 – b

27 – c

28 – a

29 – b

30 – d

3. Đề số 3

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. A. Thursday

B. turtle

C. nurse

D. future

2. A. night

B. autumn

C. nose

D. neck

Exercise 2: Write the missing letter

1. ______unday

2. ______riday

3. ______aturday

4. ______uesday

5. ______onday

Exercise 3: Choose the correct answer

1. When do you ________ English, Mai? – I have it on Monday and Friday

A. has

B. have

C. haves

D. having

2. Do you have go béo school today? – No, I ___________.

A. don’t

B. dont

C. do

D. didn’t

3. My mother often ___________ béo the supermarket on Sunday.

A. goes

B. going

C. went

D. go

4. _________ subject do you like best? – I like English.

A. What

B. How

C. Where

D. Why

5. _______ she visit her uncle on Sundays? – No, she ________.

A. Do/ don’t

B. Is/ isn’t

C. Does/ does

D. Does/ doesn’t

6. I go _________ on Saturdays.

A. swimming

B. swiming

C. swim

D. béo swimming

7. _______________? – I am Malaysian

A. Where are you from?

B. Where is your nationality?

C. Where do you come from?

D. What nationality are you?

8. Miss Hien is ________ Maths teacher.

A. she

B. he

C. her

D. hers

Exercise 4: Give the correct form of the verbs in brackets

1. What she (do) on Mondays?

_____________________________________

2. How he (spell) his name?

_____________________________________

3. Tomorrow (be) Friday

_____________________________________

Exercise 5: Read the passage and answer the questions

Hello. My name is Paul. I go béo school on Mondays, Tuesdays, Wednesdays, Thursdays and Fridays. On Mondays and Thursday, I play football. I go béo the library on Tuesdays and watch TV on Fridays. At weekends, I do not go béo school. On Saturdays, I go swimming. I also ride my bike on Saturdays. On Sundays, I draw a picture and play chess. This is my week.

1. What is his name?

_____________________________________

2. What does he do on Tuesdays?

_____________________________________

3. Does he go béo school at weekends?

_____________________________________

Exercise 6: Circle the mistake in each sentence

1. Linda doesn’t (A) like Science (B). She like (C) music (D).

2. The children (A) are playing (B) chess on (C) the living room (D).

3. Where (A) do you have (B) Maths? – We have Maths on (C) Tuesday and Friday (D).

Exercise 7: Reorder the words béo have correct sentences

1. you/ the/ do/ What/ morning?/ do/ in/

_____________________________________

2. béo/ Monday/ school/ They/ béo/ Friday./ go/ from/

_____________________________________

3. Maths?/ do/ English/ you/ When/ and/ have/

_____________________________________

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. D

2. B

Exercise 2: Write the missing letter

1. Sunday

2. Friday

3. Saturday

4. Tuesday

5. Monday

Exercise 3: Choose the correct answer

1. B

2. A

3. A

4. A

5. D

6. A

7. D

8. C

Exercise 4: Give the correct form of the verbs in brackets

1. What does she do on Mondays?

2. How does he spell his name?

3. Tomorrow is Friday.

Exercise 5: Read the passage and answer the questions

1. His name is Paul.

2. He goes béo the library

3. No, he doesn’t

Exercise 6: Circle the mistake in each sentence

1. C (like => likes)

2. C (on => in)

3. A (Where => When)

Exercise 7: Reorder the words béo have correct sentences

1. What do you do in the morning?

2. They go béo school from Monday béo Friday.

3. When do you have on English and Maths?

4. Đề số 4

Exercise 1: Put the right verb form in the bracket. Use the present simple

1. They (play) ___________ football after school

2. Tom (go) __________ béo school 5 days a week

3. In this club people (dance) _________ a lot

4. Linda and Wendy (go) ________ swimming after class

5. Trang often (listen) _________ béo music

Exercise 2: Choose the correct answer A, B, C or D

1. When do you _________ Maths, Linh? – I have it on Mondays and Wednesdays.

A. has

B. have

C. haves

D. having

2. Do you have go béo school today? – No, I _________.

A. don’t

B. dont

C. do

D. didn’t

3. The children like going béo the park with their friend at _________.

A. weekent

B. weehence

C. weekend

D. wekend

4. There is a stadium near my house. Let’s go there and play ___________.

A. football

B. TV

C. piano

D. chess

5. My mother often _______ béo the supermarket on Sunday.

A. going

B. went

C. go

D. goes

Exercise 3: Read and answer the questions

Hello, I’m Kim. I go béo school every morning from Monday béo Friday. On Tuesday and Thursday afternoons, I go swimming. On Monday, Wednesday and Friday afternoons, I go béo football class. I do not go béo school at the weekend. On Saturdays, I visit my grandparents. On Sundays, I have a picnic with my family in the morning and help parents in the afternoon.

1. Does she go béo school from Monday béo Friday?

_________________________________________

2. What days does she go swimming?

_________________________________________

3. When does she go béo football class on Wednesday?

_________________________________________

4. What does she do on Saturday?

_________________________________________

5. Does she visit her grandparents on Sunday?

_________________________________________

Exercise 4: Read and match

1. What day is it today?

A. They play chess and read books

2. What nationality are you?

B. He listens béo music

3. What do Hoa and Hung do in the afternoon?

C. I’m from Japan

4. Where are you from?

D. It’s Saturday

5. What does your brother do in the evening?

E. I’m Malaysian

Exercise 5: Reorder these words béo have correct sentences

1. béo/ Monday/ school/ I/ béo/ Friday./ go/ from

___________________________________________

2. you/ the/ do/ What/ morning?/ do/ in

___________________________________________

3. Maths?/ do/ English/ you/ When/ and/ have

___________________________________________

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Put the right verb form in the bracket. Use the present simple

1. They (play) _____play______ football after school

2. Tom (go) ____goes______ béo school 5 days a week

3. In this club people (dance) ____dance_____ a lot

4. Linda and Wendy (go) ___go_____ swimming after class

5. Trang often (listen) _____listens____ béo music

Exercise 2: Choose the correct answer A, B, C or D

1. B

2. A

3. C

4. A

5. D

Exercise 3: Read and answer the questions

1. Yes, she does

2. She goes swimming on Tuesday and Thursday afternoons

3. She goes béo football class on Wednesday afternoon

4. She visits her grandparents

5. No, she doesn’t

Exercise 4: Read and match

1. D

2. E

3. A

4. C

5. B

Exercise 5: Reorder these words béo have correct sentences

1. I go béo school from Monday béo Friday.

2. What do you do in the morning?

3. When do you have English and Maths?

5. Đề số 5

Exercise 1: Choose the odd one out

1. A. class

B. children

C. friend

D. teacher

2. A. Tuesday

B. Monday

C. January

D. Sunday

3. A. England

B. Japanese

C. Vietnam

D. Canada

Exercise 2: Give the right verb form in the bracket

1. We (live) __________ in the city

2. I (eat) _______ cookies for breakfast

3. My mother (teach) _______ me new things.

Exercise 3: Choose the correct answer A, B , C or D

1. What d _ _ is it today? – It’s Sunday.

A. người nào

B. ao

C. ay

D. ae

2. What is her favorite subject? – She ______ English.

A. like

B. likes

C. liked

D. liking

3. When do you have béo go béo school? – I go béo school __________ Mondays béo Saturdays.

A. in

B. on

C. at

D. from

4. Do you go swimming today? – No, I _______.

A. don’t

B. dont

C. do

D. didn’t

5. The children like going béo the park with their friends at ___________.

A. weekent

B. weecend

C. weekend

D. weekent

Exercise 4: Make meaningful sentences

1. What/ you/ nationality?

___________________________________________________

2. What/ she/ usually/ have/ Mondays?

___________________________________________________

3. My birthday/ first/ January.

___________________________________________________

Exercise 5: Translate into English

1. Bữa nay là thứ mấy? – Bữa nay là thứ Tư

___________________________________________________

2. Bữa nay là thứ 7. Tôi đi bơi

___________________________________________________

3. Tôi thường tới thư viện vào các buổi chiều thứ 7

___________________________________________________

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Choose the odd one out

1. A

2. C

3. B

Exercise 2: Give the right verb form in the bracket

1. We (live) _____live_____ in the city

2. I (eat) ___eat____ cookies for breakfast

3. My mother (teach) ___teaches____ me new things.

Exercise 3: Choose the correct answer A, B , C or D

1. C

2. B

3. D

4. A

5. C

Exercise 4: Make meaningful sentences

1. What is your nationality?

2. What does she usually have on Mondays?

3. My birthday is on the first of January.

Exercise 5: Translate into English

1. What day is it today? – It is Wednesday

2. Today is Saturday. I go swimming.

3. I usually go béo the library on Saturday afternoons.

Trên đây là toàn thể nội dung tài liệu Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 4 5 2021 Trường Tiểu học Nguyễn Văn Hưởng. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo có ích khác các em chọn công dụng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành tựu cao trong học tập.

Các em ân cần có thể tham khảo tư liệu cùng phân mục:

  • Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 4 5 2021 Trường Tiểu học Trần Quốc Thảo
  • Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 4 5 2021 Trường Tiểu học Kỳ Đồng

Chúc các em học tập tốt!

.


Thông tin thêm về Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 4 năm 2021 Trường Tiểu học Nguyễn Văn Hưởng

Học Điện Tử Cơ Bản xin giới thiệu tới các em tài liệu Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 4 5 2021 Trường Tiểu học Nguyễn Văn Hưởng nhằm giúp các em luyện tập và củng cố tri thức chỉ cần khoảng nghỉ hè. Hi vọng đây sẽ là tài liệu tham khảo có ích trong giai đoạn học tập của các em. Mời các em cùng tham khảo nhé!
BỘ 5 ĐỀ ÔN TẬP HÈ TIẾNG ANH 4 NĂM 2021

TRƯỜNG TIỂU HỌC NGUYỄN VĂN HƯỞNG

1. Đề số 1

EX1: Complete these sentences:

1. What ______ _________ it _________, Nam?

2. _________ Friday.

3. She __________ the piano __________ Saturday.

4. ______ he go ______ school _______ Sunday?

5. Is _________ ________ first __________ June?

6. ______ the morning, I __________ béo school.

EX2: Read and complete the table:

In the morning, I go béo school from Monday béo Saturday. On Thursdays afternoon, I have an English class. I play volleyball with my friends on Tuesday and Wednesday. On Saturdays, I go swimming. On Sundays, I help my parents at home in the morning and in the afternoon, I visit my grandparents.

 

Monday

Tuesday

Wednesday

Thursday

Friday

Saturday

Sunday

In the morning

 
 
 
 
 
 
 

In the afternoon

 
 
 
 
 
 
 

EX3: Translate into Vietnamese:

1. Today is Monday.

2. Tomorrow is Tuesday.

3. On Wednesday afternoon.

4. On Saturday I help my parents.

5. On Sunday I visit my grandparents.

6. On Friday I go béo bookshop.

7. On Thursday I play football.

EX4: Complete the dialogue:

Tuesday weekend Sunday today

Trinh: What day is it (1) _____________, Khang?

Khang: It’s (2) _________________. I go béo school.

Trinh: What do you do on (3) _______________?

Khang: I play football with my friends in the afternoon.

Trinh: Do you go school at the (4) ______________?

Khang: No, I don’t go béo school.

EX5: Read and choose T/ F:

The pupils of class 3 are not going béo have any classes next week. They’re going béo help the famers with their work on the farm. They’re going béo pick apples. Many pupils think it’s much better than having classes. They’re going béo get up early next Monday morning. They’re going béo meet outside the school gate at 7:30 a.m. The farm is not near. They’re going there by bus. They’re going béo put their old clothes. They’re going béo work hard.

 

T

F

1. The pupils of class 3 are going béo have some classes next week.

 
 

2. The pupils are going béo pick pears.

 
 

3. The pupils are going béo get up early next Monday morning.

 
 

4. They’re going béo meet outside the school gate at 7:30 a.m.

 
 

5. The farm is far.

 
 

EX6: Read and choose the correct answer:

Name

Age

Birthday

Place béo have a birthday party

Activities

Linh

9

Sunday

At home

Play computer games

Lan

8

Friday

In the park

Fly kites

Khang

10

Wednesday

At school

Sing and dance

Ben

10

Monday

At home

Have a big dinner

1. Linh’s birthday is on ___________

A. Today

B. Monday

C. Sunday

2. Lan will have a birthday party in the park on ____________

A. Thursday

B. Wednesday

C. Friday

3. The children can sing and dance in the birthday party on _____________

A. Sunday

B. Wednesday

C. Monday

4. They can play computer games at Linh’s home on __________

A. Monday

B. Friday

C. Sunday

5. Ben’s birthday is on ___________

A. Saturday

B. Monday

C. Tuesday

EX7. Odd one out:

1) A. Evening

B. morning

C. afternoon

D. swimming

2) A. Tuesday

B. today

C. Monday

D. Wednesday

3) A. Afternoon

B. morning

C. late

D. evening

4) A. Zoo

B. school

C. book

D. home

5) A. Has

B. do

C. listen

D. help

6) A. Linda

B. Peter

C. Hakim

D. Nam

7) A. Weekend

B. Saturday

C. today

D. Sunday

8) A. Class

B. teacher

C. kite

D. pupil

9) A. Fish

B. plane

C. parrot

D. turtle

10) A. Does

B. has

C. help

D. likes

ĐÁP ÁN

EX1: Complete these sentences:

1. What day is it today, Nam?

2. It’s Friday.

3. She plays the piano on Saturday.

4. Does he go béo school on Sunday?

5. Is today the first of June?

6. In the morning, I go béo school.

EX2: Read and complete the table:

 

Monday

Tuesday

Wednesday

Thursday

Friday

Saturday

Sunday

In the morning

Go béo school

Go béo school

Go béo school

Go béo school

Go béo school

Go béo school

help parents at home

In the afternoon

 

play volleyball

play volleyball

have an English class

 

go swimming

visit grandparents

EX3: Translate into Vietnamese:

1. Bữa nay là thứ Hai

2. Ngày mai là thứ Ba.

3. Vào chiều thứ Tư.

4. Vào thứ 7, tôi phụ giúp thầy u.

5. Vào Chủ nhật, tôi đi thăm ông bà.

6. Vào thứ 6, tôi tới hiệu sách.

7. Vào thứ 5, tôi chơi bóng đá.

EX4: Complete the dialogue:

1 – today; 2 – Tuesday; 3 – Sunday; 4 – weekend;

EX5: Read and choose T/ F:

1 – F; 2 – F; 3 – T; 4 – T; 5 – T;

EX6: Read and choose the correct answer:

1 – C; 2 – C; 3 – B; 4 – C; 5 – B;

EX7. Odd one out:

1 – D. swimming; 2 – B. today; 3 – C. late; 4 – C. late; 5 – A. Has;

6 – A. Linda; 7 – C. today; 8 – C. kite; 9 – B. plane; 10 – C. help;

2. Đề số 2

Put the letters in the correct orders béo have correct words.

1. DMNOYA

a. DOMANY

b. NOMDAY

c. MONDAY

d. NYADOM

2. DUTSYEA

a. TUESDAY

b. TEUSDAY

c. SUETDAY

d. SEUTDAY

3. RSDUYATH

a. RUSTHDAY

b. TURSHDAY

c. THURDAYS

d. THURSDAY

4. TAUADYRS

a. TAUSARDAY

b. SARTUDAY

c. SATURDAY

d. SUTARDAY

5. IDYAFR

a. RIFDAY

b. FRIDAY

c. FIRDAY

d. FRYDAI

Find the mistake in each sentence.

6. Do you listen on music in the evening?

a. Listen

b. On

c. Do

d. Thursday

7. What does she do in Friday?

a. Does

b. What

c. In

d.Do

8. Does he work the guitar in the afternoon?

a. Work

b. Does

c. In

d. the guitar

9. He and I play footballs in the morning.

a. He and I

b. Play

c. In

d. Footballs

10. Does they go béo swimming on Sunday?

a. Does

b. Go

c. Swimming

d. On Sunday

Choose the correct answer.

11. ________? – No, it’s Saturday.

a. What about Friday

b. On Saturday

c. What day is it?

d. Is it Friday today?

12. Hello. I’m Tam. I come ________

a. from Vietnamese

b. To Vietnam

c. Into Vietnam

d. From Vietnam

13. They have Math ________ Monday and Wednesday.

a. In

b. On

c. At

d. To

14. The capital of England is _________.

a. Ha Noi

b. Bac Kinh

c. London

d. Bang Kok

15. What day is it today? – _________

a. It’s Monday.

b. Its Monday

c. No, it isn’t

d. Yes, it is Monday

16. _________? – She goes for picnic with my family.

a. What is this?

b. What does she do on Sunday?

c. What do you do on Sunday?

d. What day is it?

17. Nam goes béo school in every morning _____ Monday _____ Friday.

a. On/ on

b. On/ in

c. On/ béo

d. from/ béo

18. Linda ________ mum with the housework.

a. Visits

b. Help

c. Helps

d. Does help

19. ________ do you have English? a. When

b. What

c. Why

d. Where

20. What does your father do in the morning? – _________

a. He goes cycling in the park

b. He go cycling in the park

c. I go cycling in the park

d. all A&B correct

21. Hakim is from Japan. She is ________.

a. American

b. Vietnamese

c. Chinese

d. Japanese

22. I and my brother _________ my grandparents on the Saturday.

a. Play

b. Visit

c. sing

d. Meet

23. What day is tomorrow? – _________

a. Today is Friday

b. Yesterday is Thursday

c. Tomorrow is Saturday

d. On Saturday

24. We have English and Maths on __________

a. Friday

b. Morning

c. Afternoon

d. August

25. _________ do you go at the weekends? – I go béo my grandparents’ house.

a. When

b. What

c. Where

d. Who

26. The boys play football __________ the afternoon.

a. On

b. In

c. At

d. With

27. Long: On Saturday, I go béo the English club.

Lien: ___________

Long: I do my homework.

a. What day is this today?

b. What do you do?

c. What about on Sunday?

d. What day is tomorrow?

28. Tuan like _______ badminton and collecting stamps.

a. Playing

b. Play

c. To play

d. plays

29. I can play the _________

a. Volleyball

b. Guitar

c. Chess

d. Football

30. Does she go béo the library on Tuesday? – ________

a. No, she don’t

b. Yes, she is

c. No, it is Wednesday

d. No, she doesn’t. She goes béo school.

ĐÁP ÁN

1 – c

2 – a

3 – d

4 – c

5 – b

6 – b

7 – c

8 – a

9 – d

10 – a

11 – d

12 – d

13 – b

14 – c

15 – a

16 – b

17 – d

18 – c

19 – a

20 – a

21 – d

22 – b

23 – c

24 – a

25 – c

26 – b

27 – c

28 – a

29 – b

30 – d

3. Đề số 3

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. A. Thursday

B. turtle

C. nurse

D. future

2. A. night

B. autumn

C. nose

D. neck

Exercise 2: Write the missing letter

1. ______unday

2. ______riday

3. ______aturday

4. ______uesday

5. ______onday

Exercise 3: Choose the correct answer

1. When do you ________ English, Mai? – I have it on Monday and Friday

A. has

B. have

C. haves

D. having

2. Do you have go béo school today? – No, I ___________.

A. don’t

B. dont

C. do

D. didn’t

3. My mother often ___________ béo the supermarket on Sunday.

A. goes

B. going

C. went

D. go

4. _________ subject do you like best? – I like English.

A. What

B. How

C. Where

D. Why

5. _______ she visit her uncle on Sundays? – No, she ________.

A. Do/ don’t

B. Is/ isn’t

C. Does/ does

D. Does/ doesn’t

6. I go _________ on Saturdays.

A. swimming

B. swiming

C. swim

D. béo swimming

7. _______________? – I am Malaysian

A. Where are you from?

B. Where is your nationality?

C. Where do you come from?

D. What nationality are you?

8. Miss Hien is ________ Maths teacher.

A. she

B. he

C. her

D. hers

Exercise 4: Give the correct form of the verbs in brackets

1. What she (do) on Mondays?

_____________________________________

2. How he (spell) his name?

_____________________________________

3. Tomorrow (be) Friday

_____________________________________

Exercise 5: Read the passage and answer the questions

Hello. My name is Paul. I go béo school on Mondays, Tuesdays, Wednesdays, Thursdays and Fridays. On Mondays and Thursday, I play football. I go béo the library on Tuesdays and watch TV on Fridays. At weekends, I do not go béo school. On Saturdays, I go swimming. I also ride my bike on Saturdays. On Sundays, I draw a picture and play chess. This is my week.

1. What is his name?

_____________________________________

2. What does he do on Tuesdays?

_____________________________________

3. Does he go béo school at weekends?

_____________________________________

Exercise 6: Circle the mistake in each sentence

1. Linda doesn’t (A) like Science (B). She like (C) music (D).

2. The children (A) are playing (B) chess on (C) the living room (D).

3. Where (A) do you have (B) Maths? – We have Maths on (C) Tuesday and Friday (D).

Exercise 7: Reorder the words béo have correct sentences

1. you/ the/ do/ What/ morning?/ do/ in/

_____________________________________

2. béo/ Monday/ school/ They/ béo/ Friday./ go/ from/

_____________________________________

3. Maths?/ do/ English/ you/ When/ and/ have/

_____________________________________

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. D

2. B

Exercise 2: Write the missing letter

1. Sunday

2. Friday

3. Saturday

4. Tuesday

5. Monday

Exercise 3: Choose the correct answer

1. B

2. A

3. A

4. A

5. D

6. A

7. D

8. C

Exercise 4: Give the correct form of the verbs in brackets

1. What does she do on Mondays?

2. How does he spell his name?

3. Tomorrow is Friday.

Exercise 5: Read the passage and answer the questions

1. His name is Paul.

2. He goes béo the library

3. No, he doesn’t

Exercise 6: Circle the mistake in each sentence

1. C (like => likes)

2. C (on => in)

3. A (Where => When)

Exercise 7: Reorder the words béo have correct sentences

1. What do you do in the morning?

2. They go béo school from Monday béo Friday.

3. When do you have on English and Maths?

4. Đề số 4

Exercise 1: Put the right verb form in the bracket. Use the present simple

1. They (play) ___________ football after school

2. Tom (go) __________ béo school 5 days a week

3. In this club people (dance) _________ a lot

4. Linda and Wendy (go) ________ swimming after class

5. Trang often (listen) _________ béo music

Exercise 2: Choose the correct answer A, B, C or D

1. When do you _________ Maths, Linh? – I have it on Mondays and Wednesdays.

A. has

B. have

C. haves

D. having

2. Do you have go béo school today? – No, I _________.

A. don’t

B. dont

C. do

D. didn’t

3. The children like going béo the park with their friend at _________.

A. weekent

B. weehence

C. weekend

D. wekend

4. There is a stadium near my house. Let’s go there and play ___________.

A. football

B. TV

C. piano

D. chess

5. My mother often _______ béo the supermarket on Sunday.

A. going

B. went

C. go

D. goes

Exercise 3: Read and answer the questions

Hello, I’m Kim. I go béo school every morning from Monday béo Friday. On Tuesday and Thursday afternoons, I go swimming. On Monday, Wednesday and Friday afternoons, I go béo football class. I do not go béo school at the weekend. On Saturdays, I visit my grandparents. On Sundays, I have a picnic with my family in the morning and help parents in the afternoon.

1. Does she go béo school from Monday béo Friday?

_________________________________________

2. What days does she go swimming?

_________________________________________

3. When does she go béo football class on Wednesday?

_________________________________________

4. What does she do on Saturday?

_________________________________________

5. Does she visit her grandparents on Sunday?

_________________________________________

Exercise 4: Read and match

1. What day is it today?

A. They play chess and read books

2. What nationality are you?

B. He listens béo music

3. What do Hoa and Hung do in the afternoon?

C. I’m from Japan

4. Where are you from?

D. It’s Saturday

5. What does your brother do in the evening?

E. I’m Malaysian

Exercise 5: Reorder these words béo have correct sentences

1. béo/ Monday/ school/ I/ béo/ Friday./ go/ from

___________________________________________

2. you/ the/ do/ What/ morning?/ do/ in

___________________________________________

3. Maths?/ do/ English/ you/ When/ and/ have

___________________________________________

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Put the right verb form in the bracket. Use the present simple

1. They (play) _____play______ football after school

2. Tom (go) ____goes______ béo school 5 days a week

3. In this club people (dance) ____dance_____ a lot

4. Linda and Wendy (go) ___go_____ swimming after class

5. Trang often (listen) _____listens____ béo music

Exercise 2: Choose the correct answer A, B, C or D

1. B

2. A

3. C

4. A

5. D

Exercise 3: Read and answer the questions

1. Yes, she does

2. She goes swimming on Tuesday and Thursday afternoons

3. She goes béo football class on Wednesday afternoon

4. She visits her grandparents

5. No, she doesn’t

Exercise 4: Read and match

1. D

2. E

3. A

4. C

5. B

Exercise 5: Reorder these words béo have correct sentences

1. I go béo school from Monday béo Friday.

2. What do you do in the morning?

3. When do you have English and Maths?

5. Đề số 5

Exercise 1: Choose the odd one out

1. A. class

B. children

C. friend

D. teacher

2. A. Tuesday

B. Monday

C. January

D. Sunday

3. A. England

B. Japanese

C. Vietnam

D. Canada

Exercise 2: Give the right verb form in the bracket

1. We (live) __________ in the city

2. I (eat) _______ cookies for breakfast

3. My mother (teach) _______ me new things.

Exercise 3: Choose the correct answer A, B , C or D

1. What d _ _ is it today? – It’s Sunday.

A. người nào

B. ao

C. ay

D. ae

2. What is her favorite subject? – She ______ English.

A. like

B. likes

C. liked

D. liking

3. When do you have béo go béo school? – I go béo school __________ Mondays béo Saturdays.

A. in

B. on

C. at

D. from

4. Do you go swimming today? – No, I _______.

A. don’t

B. dont

C. do

D. didn’t

5. The children like going béo the park with their friends at ___________.

A. weekent

B. weecend

C. weekend

D. weekent

Exercise 4: Make meaningful sentences

1. What/ you/ nationality?

___________________________________________________

2. What/ she/ usually/ have/ Mondays?

___________________________________________________

3. My birthday/ first/ January.

___________________________________________________

Exercise 5: Translate into English

1. Bữa nay là thứ mấy? – Bữa nay là thứ Tư

___________________________________________________

2. Bữa nay là thứ 7. Tôi đi bơi

___________________________________________________

3. Tôi thường tới thư viện vào các buổi chiều thứ 7

___________________________________________________

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Choose the odd one out

1. A

2. C

3. B

Exercise 2: Give the right verb form in the bracket

1. We (live) _____live_____ in the city

2. I (eat) ___eat____ cookies for breakfast

3. My mother (teach) ___teaches____ me new things.

Exercise 3: Choose the correct answer A, B , C or D

1. C

2. B

3. D

4. A

5. C

Exercise 4: Make meaningful sentences

1. What is your nationality?

2. What does she usually have on Mondays?

3. My birthday is on the first of January.

Exercise 5: Translate into English

1. What day is it today? – It is Wednesday

2. Today is Saturday. I go swimming.

3. I usually go béo the library on Saturday afternoons.

Trên đây là toàn thể nội dung tài liệu Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 4 5 2021 Trường Tiểu học Nguyễn Văn Hưởng. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo có ích khác các em chọn công dụng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành tựu cao trong học tập.

Các em ân cần có thể tham khảo tư liệu cùng phân mục:

Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 4 5 2021 Trường Tiểu học Trần Quốc Thảo
Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 4 5 2021 Trường Tiểu học Kỳ Đồng

Chúc các em học tập tốt!

Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 4 5 2021 Trường Tiểu học Trần Quốc Thảo

109

Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 4 5 2021 Trường Tiểu học Kỳ Đồng

261

Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 4 5 2021 Trường Tiểu học Nguyễn Thiện Thuật

104

Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 4 5 2021 Trường Tiểu học Bình Quới Tây

126

Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 4 5 2021 Trường Tiểu học Trần Văn Ơn

110

Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 4 5 2021 Trường Tiểu học Chương Dương

92

[rule_2_plain] [rule_3_plain]

#Bộ #đề #ôn #tập #hè #Tiếng #Anh #5 #Trường #Tiểu #học #Nguyễn #Văn #Hưởng


  • Tổng hợp: Học Điện Tử Cơ Bản
  • #Bộ #đề #ôn #tập #hè #Tiếng #Anh #5 #Trường #Tiểu #học #Nguyễn #Văn #Hưởng

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button