Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 4 năm 2021 Trường Tiểu học Trần Quốc Thảo

Mời các em cùng tham khảo tài liệu Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 4 5 2021 Trường Tiểu học Trần Quốc Thảo do Học Điện Tử Cơ Bản tổng hợp và biên soạn. Tài liệu bao gồm các dạng đề không giống nhau, tổng hợp các tri thức đã học. Hi vọng tài liệu này sẽ giúp các em ôn tập thật tốt chỉ mất khoảng nghỉ hè này. Chúc các em học tập tốt!

BỘ 5 ĐỀ ÔN TẬP HÈ TIẾNG ANH 4 NĂM 2021

TRƯỜNG TIỂU HỌC TRẦN QUỐC THẢO

1. Đề số 1

Exercise 1: Complete the sentence with the words in the box

Where

England

sandcastle

countries

nationality

1. Oh. Your ______ is very nice. You are so clever

2. ______ do you come from, James? – I come from Australia

3. What’s your _______ are you, Linda?

4. My brother studies in ________. He is a student at Cambridge University.

5. I like learning about _______ in the world.

Exercise 2: Choose the correct answer

1. _______ your grandpa and grandma from Malaysia?

A. How

B. Are

C. Where

D. What

2. What ______ are you?

A. national

B. nationalities

C. nationals

D. nationality

3. She is traveling mập _______ on holiday.

A. Malaysian

B. Japan

C. Japanese

D. American

4. My name is Tonny. I am from ________. I speak __________.

A. America – English

B. American – English

C. England – England

D. English – English

5. ____________? – Yes, Japan is a friendly country

A. Is Japan a friendly country?

B. Does Japan a friendly country?

C. Do Japan a friendly country?

D. Are Japan a friendly country?

6. ________ is a peaceful city.

A. Vietnam

B. Hanoi

C. England

D. Singaporean

Exercise 3: Give the correct form of the verbs in brackets

1. Simon (like) England because it (have) Big Ben.

_______________________

2. Her mother (be) from England but her father (be) from Italy.

_______________________

3. They (want) mập travel mập Vietnam because it (have) Hoan Kiem Lake.

_______________________

Exercise 4: Rewrite the following sentences

1. Where do your grandparents come from? (are)

Where _______________________

2. It is a beautiful country (beautiful)

This country __________________

3. France has Eiffel Tower (in)

Eiffel Tower ______________________

Exercise 5: Translate the following sentences into English

1. Quốc tịch của anh đấy là gì? – Anh đấy là người nước Anh

_____________________________

2. Tên của họ là gì? – Họ là Lucy và Lucas

_____________________________

3. Cô đấy tên là Kiko. Cô đấy tới từ nước Nhật. Cô đấy nói tiếng Nhật

_____________________________

Exercise 6: Read the following text and answer the questions

This is Peter. He is one of my best friends. Peter is two years older than me. So he is nine now. Peter is from England. She speaks English. His mother is from Spain. She is Spanish. She is thirty-five. She is a teacher at an international school. His father is from England. He is thirty-six. He is an engineer. Peter lives with his parents and a younger sister in a flat in London.

1. How old is Peter?

______________________________

2. Where is Peter from?

______________________________

3. Does Peter live with his family?

______________________________

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Complete the sentence with the words in the box

1. sandcastle

2. where

3. nationality

4. England

5. countries

Exercise 2: Choose the correct answer

1. C     2. D     3. B     4. A     5. A     6. B

Exercise 3: Give the correct form of the verbs in brackets

1. Simon likes England because it has Big Ben.

2. Her mother is from England but her father is from Italy.

3. They want mập travel mập Vietnam because it has Hoan Kiem Lake.

Exercise 4: Rewrite the following sentences

1. Where are your grandparents from?

2. This country is beautiful

3. Eiffel Tower is in France

Exercise 5: Translate the following sentences into English

1. What nationality is he? He is England

2. What are their names? Their names are Lucy and Lucas

3. Her name is Kiko. She is from Japan. She speaks Japanese.

Exercise 6: Read the following text and answer the questions

1. He is nine years old

2. Peter is from England

3. Yes, he does

2. Đề số 2

Exercise 1: Match the countries with nationalities

1. England

A. American

2. Spain

B. Japanese

3. Japan

C. Spanish

4. The USA

D. Brazilian

5. Brazil

E. English

Exercise 2: Circle the mistake in each sentence

1. His (A) parents lives (B) in Chicago. They (C) live in a flat (D).

2. What’s (A) color is your (B) national flag? – It’s red (C) and yellow (D).

3. Mary and Linda are (A) foreigner (B). Mary is from (C) America and Linda is from England (D).

Exercise 3: Choose the correct answer

1. ___________ are you from? – I am from France

A. What

B. Where

C. Why

D. How

2. What ________ are you?

A. national

B. nationalities

C. nationality

D. nationals

3. ________________? – Yes, Japan is a friendly country.

A. Is Japan a friendly country?

B. Does Japan a friendly country?

C. Do Japan a friendly country?

D. Are Japan a friendly country?

4. Jack is from _________. He speaks ____________.

A. English – England

B. Italian – Italy

C. America – American

D. England – English

5. They _______ a lot of friends in ___________.

A. have – Paris

B. has – Paris

C. have – French

D. have – English

6. She ______ come from Italy

A. don’t

B. doesn’t

C. aren’t

D. isn’t

7. Where do your _____________ live? – They live in Ho Chi Minh city

A. parents

B. parent

C. perents

D. parants

8. Vietnam is a small but ______ country.

A. beautiful

B. baeutiful

C. beautifel

D. biutiful

9. Who is she? – She is my new friend. She _____ from Korea.

A. come

B. coming

C. came

D. comes

10. What’s that? – It’s the flag of my ___________.

A. countri

B. country

C. cuontry

D. country

Exercise 4: Give the correct form of the verbs in brackets

1. These (be) my friends. They (be) from England. They (speak) English

________________________________________________

2. Where these children (come) from? – They (come) from Canada

________________________________________________

3. You (be) from Japan? – No, we (be not). We (be) from Korea.

________________________________________________

Exercise 5: Rewrite the following sentences

1. They come from Malaysia

They are _____________________

2. I’m from Vietnam.

I’m _________________________

3. England has Big Ben. (IN)

Big Ben _____________________

4. Where is he from? (COME)

Where _____________________

5. It is a beautiful country. (BEAUTIFUL)

This country ________________

Exercise 6: Read the text and choose the correct answer

My name is Tom. I live in New York, America. Our country is very big and modern. I study at Green Primary School. It’s an international school. I have some foreign friends. This is Mary. She is from England. She’s English. She can play the piano. This is Tuan. He’s from Vietnam. He’s Vietnamese. He can play football. These are Sophie and Jenny. They are from Canada. They can sing and dance very well.

1. America is very big and _____________.

A. large

B. modern

C. old

D. beautiful

2. Green Primary School is an _________ school.

A. local

B. small

C. international

D. public

3. Mary is from England. She is _____________.

A. Vietnamese

B. American

C. Canadian

D. English

4. Tuan can play ______________.

A. volleyball

B. basketball

C. football

D. baseball

5. Sophie and Jenny can sing and ___________ very well

A. dance

B. listen

C. talk

D. speak

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Match the countries with nationalities

1. E

2. C

3. B

4. A

5. D

Exercise 2: Circle the mistake in each sentence

1. B (lives => live)

2. A (What’s => What)

3. B (foreigner => foreigners)

Exercise 3: Choose the correct answer

1. A

2. C

3. A

4. D

5. A

6. B

7. A

8. A

9. D

10. D

Exercise 4: Give the correct form of the verbs in brackets

1. These are my friends. They are from England. They speak English

2. Where do these children come from? – They come from Canada

3. Are you from Japan? – No, we aren’t. We are from Korea.

Exercise 5: Rewrite the following sentences

1. They are Malaysian

2. I’m Vietnamese

3. Big Ben is in England

4. Where does he come from?

5. This country is beautiful

Exercise 6: Read the text and choose the correct answer

1. B

2. C

3. D

4. C

5. A

3. Đề số 3

Exercise 1: Choose the odd one out

1. A. Vietnamese

B. England

C. American

D. Japanese

2. A. Second

B. First

C. Four

D. Ninth

3. A. Good morning

B. Goodbye

C. Good evening

D. Good afternoon

Exercise 2: Choose the correct answer

1. What ___________ are you?

A. national

B. nationality

C. nationalities

D. nationals

2. What’s that? – It’s the fag of my ________.

A. countri

B. country

C. cuontry

D. counrty

3. ______________________. – Nice mập see you too.

A. What’s your name?

B. How do you spell your name?

C. See you tomorrow

D. Nice mập see you

4. she ___________ from Japan

A. are

B. am

C. is

D. at

5. Hello, I’m Nam. I’m from ____________.

A. Australian

B. Japanese

C. Vietnam

D. English

Exercise 3: Complete the table

Country

Nationality

 

Japanese

England

 

Malaysia

 
 

American

 

English

Exercise 4: Read and complete

Saturday

America

Korea

Vietnam

Japan

England

Hello. I’m Trinh. Today is (1) ___________. I go mập camping with my friends. I’m from (2) _____________. Mary is from (3) ____________. She is English. John is from (4) ________, he is American. Yamada is from (5) ____________. And Huyn is from (6) ________. My friends and I like the camping very much.

Exercise 5: Read and match

1. Good night, James

 

A. Goodbye, Jessica

2. Bye, John

 

B. I’m Japanese

3. Nice mập meet you

 

C. Good afternoon, teacher

4. What nationality are you?

 

D. Nice mập see you

5. Good afternoon, class

 

E. Good night, Betty

Exercise 6: Put the words in order

1. are/ What/ nationality/ you/ ?/

_______________________________________________

2. are/ from/ you/ Where?

_______________________________________________

3. again/ mập/ meet/ Nice/ you

_______________________________________________

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Choose the odd one out

1. B

2. C

3. B

Exercise 2: Choose the correct answer

1. B

2. B

3. D

4. C

5. C

Exercise 3: Complete the table

Country

Nationality

Japan

Japanese

England

English

Malaysia

Malaysian

America

American

Korea

Korean

Exercise 4: Read and complete

Hello. I’m Trinh. Today is (1) ____Saturday_______. I go mập camping with my friends. I’m from (2) ______Vietnam_______. Mary is from (3) ______England______. She is English. John is from (4) ____America____, he is American. Yamada is from (5) _____Japan_______. And Huyn is from (6) ____Korea____. My friends and I like the camping very much.

Exercise 5: Read and match

1. E

2. A

3. D

4. B

5. C

Exercise 6: Put the words in order

1. What nationality are you?

2. Where are you from?

3. Nice mập meet you again

4. Đề số 4

Exercise 1: Choose the word that has the different main stress

1. A. Argentina

B. Cambodia

C. Canadian

D. Australian

2. A. morning

B. afternoon

C. student

D. evening

3. A. American

B. England

C. Malaysia

D. Japan

Exercise 2: Match the countries (1-5) with nationalities (A- E)

1. Russia

A. Spanish

2. The USA

B. Egyptian

3. Spain

C. Russian

4. Egypt

D. Japanese

5. Japan

E. American

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

1. What ________ are you? I’m Vietnamese.

A. nationality

B. nation

C. country

D. countries

2. _______ are you from? – I am from England

A. What

B. Where

C. Why

D. How

3. Tim is from _____________. He speaks __________.

A. English – England

B. America – American

C. England – English

D. Italian – Italy

4. A: Nice mập meet you, Maria

B: Thanks. ___________.

A. And you?

B. And you

C. I am very well

D. Thank you

5. Hello, my name is Linda. ______________?

A. What your name?

B. What is your name?

C. What’s you name?

D. What is you name?

6. We are _________.

A. Japan

B. England

C. English

D. Vietnam

7. _______ you spell your name for me, please?

A. Do

B. Does

C. Could

D. Are

8. Where do your ______ live? – They live in Ho Chi Minh city

A. parent

B. perents

C. parants

D. parents

Exercise 4: Read the text and choose the correct answers

My name is Tom. I live in New York, America. Our country is very big and modern. I study at Green Primary School. It’s an international school. I have some foreign friends. This is Mary. She is from England. She’s English. She can play the piano. This is Tuan. They are from Canada. They can sing and dance very well.

1. America is very big and ____________.

A. large

B. modern

C. old

D. beautiful

2. Green Primary School is an __________ school.

A. local

B. small

C. international

D. public

3. Mary is from England. She is __________.

A. Vietnamese

B. American

C. Canadian

D. English

4. Tuan can play ____________.

A. volleyball

B. basketball

C. football

D. baseball

5. Sophie and Jenny can sing and ________ very well.

A. dance

B. listen

C. talk

D. speak

Exercise 5: Give the correct form of the verbs in brackets

1. Where these children (come) from? – They (come) from Canada.

________________________________________________________

2. We (like) France because it (have) Eiffel Tower.

________________________________________________________

3. Jenny (be) a new student.

________________________________________________________

4. Peter (not be) from Japan

________________________________________________________

5. You (be) from Russia?

________________________________________________________

Exercise 6: Rewrite the following sentences

1. Vietnam has Red River. (in)

Red River _______________________________________________

2. Where is your best friend from? (come)

Where __________________________________________________

3. It is a beautiful garden. (beautiful)

This garden ______________________________________________

Exercise 7: Correct the mistake

1. Sorry! I late

________________________________________________________

2. What’s color is your national flag? It’s red and yellow

________________________________________________________

3. We are going mập the zoo this afternuun

________________________________________________________

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Choose the word that has the different main stress

1. A

2. B

3. B

Exercise 2: Match the countries (1-5) with nationalities (A- E)

1. C

2. E

3. A

4. B

5. D

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

1. A

2. B

3. C

4. A

5. B

6. C

7. C

8. D

Exercise 4: Read the text and choose the correct answers

1. B

2. C

3. D

4. C

5. A

Exercise 5: Give the correct form of the verbs in brackets

1. Where do these children come from? – They come from Canada

2. We like France because it has Eiffel Tower.

3. Jenny is a new student.

4. Peter is not from Japan.

5. Are you from Russia?

Exercise 6: Rewrite the following sentences

1. Red River is in Vietnam

2. Where does your best friend come from?

3. This garden is beautiful

Exercise 7: Correct the mistake

1. Sorry! I am late

2. What color is your national flag? It’s red and yellow

3. We are going mập the zoo this afternoon

5. Đề số 5

I. Complete the dialogue:

Wednesday; weekend; Sunday; today

Trinh: What day is it (1) _____________, Khang?

Khang: It’s (2) _________________. I go mập school.

Trinh: What do you at the (3) _______________?

Khang: I play football with my friends in the afternoon

Trinh: Do you go school on (4) ______________?

Khang: No, I don’t go mập school.

II. Odd one out:

1. Evening

morning

having

afternoon

2. yesterday

today

tomorrow

Wednesday

3. early

nice

late

evening

4. schoolbag

school

book

pen

5. Have

does

listens

helps

6. name

Peter

Hakim

Nam

7. tomorrow

Saturday

Monday

Sunday

8. Class

teacher

kite

pupil

9. Fish

plane

parrot

turtle

10. Do

have

helps

like

III. Read and match

1) What day is it today?

a) It’s the sixteenth of August.

2) What do you do on Sunday morning?

b) I visit my grandparents.

3) What do we have on Fridays?

c) It’s on Wednesday.

4) What is the date today?

d) We have English.

5) When is the next English class?

e) It’s Sunday.

IV. Read the text and choose the correct answer.

I am Linda. Today is Sunday and I don’t go mập school on Sunday. I go mập school from Monday mập Friday. At the weekend, I do a lots of activities. I often help my mother go shopping on Saturday morning. I visit my friends in the afternoon. I like talking and playing with them. I play badminton with father on Sunday morning. I do my homework on Sunday afternoon. In the evening, I often watch TV. How about you?

1. Linda doesn’t go mập school on _______.

A. Sunday

B. Wednesday

C. Thursday

D. Monday

2. She goes mập school from _____ mập Friday

A. Monday

B. Wednesday

C. Friday

D. Sunday

3. She does her _______ on Sunday afternoon.

A. housework

B. gardening

C. homework

D. subject

ĐÁP ÁN

I. Complete the dialogue:

1 – today; 2 – Wednesday; 3 – weekend; 4 – Sunday;

II. Odd one out:

1 – having; 2 – Wednesday; 3 – evening; 4 – school; 5 – have;

6 – name; 7 – tomorrow; 8 – kite; 9 – plane; 10 – helps;

III. Read and match

1 – e; 2 – b; 3 – d; 4 – a; 5 – c;

IV. Read the text and choose the correct answer.

1 – A. Sunday; 2 – A. Monday; 3 – C;

Trên đây là toàn thể nội dung tài liệu Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 4 5 2021 Trường Tiểu học Trần Quốc Thảo. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo có lợi khác các em chọn công dụng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành tựu cao trong học tập.

Các em ân cần có thể tham khảo tư liệu cùng phân mục:

  • Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 4 5 2021 Trường Tiểu học Nguyễn Thiện Thuật
  • Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 4 5 2021 Trường Tiểu học Kỳ Đồng

Chúc các em học tập tốt!

.


Thông tin thêm về Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 4 năm 2021 Trường Tiểu học Trần Quốc Thảo

Mời các em cùng tham khảo tài liệu Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 4 5 2021 Trường Tiểu học Trần Quốc Thảo do Học Điện Tử Cơ Bản tổng hợp và biên soạn. Tài liệu bao gồm các dạng đề không giống nhau, tổng hợp các tri thức đã học. Hi vọng tài liệu này sẽ giúp các em ôn tập thật tốt chỉ mất khoảng nghỉ hè này. Chúc các em học tập tốt!
BỘ 5 ĐỀ ÔN TẬP HÈ TIẾNG ANH 4 NĂM 2021

TRƯỜNG TIỂU HỌC TRẦN QUỐC THẢO

1. Đề số 1

Exercise 1: Complete the sentence with the words in the box

Where

England

sandcastle

countries

nationality

1. Oh. Your ______ is very nice. You are so clever

2. ______ do you come from, James? – I come from Australia

3. What’s your _______ are you, Linda?

4. My brother studies in ________. He is a student at Cambridge University.

5. I like learning about _______ in the world.

Exercise 2: Choose the correct answer

1. _______ your grandpa and grandma from Malaysia?

A. How

B. Are

C. Where

D. What

2. What ______ are you?

A. national

B. nationalities

C. nationals

D. nationality

3. She is traveling mập _______ on holiday.

A. Malaysian

B. Japan

C. Japanese

D. American

4. My name is Tonny. I am from ________. I speak __________.

A. America – English

B. American – English

C. England – England

D. English – English

5. ____________? – Yes, Japan is a friendly country

A. Is Japan a friendly country?

B. Does Japan a friendly country?

C. Do Japan a friendly country?

D. Are Japan a friendly country?

6. ________ is a peaceful city.

A. Vietnam

B. Hanoi

C. England

D. Singaporean

Exercise 3: Give the correct form of the verbs in brackets

1. Simon (like) England because it (have) Big Ben.

_______________________

2. Her mother (be) from England but her father (be) from Italy.

_______________________

3. They (want) mập travel mập Vietnam because it (have) Hoan Kiem Lake.

_______________________

Exercise 4: Rewrite the following sentences

1. Where do your grandparents come from? (are)

Where _______________________

2. It is a beautiful country (beautiful)

This country __________________

3. France has Eiffel Tower (in)

Eiffel Tower ______________________

Exercise 5: Translate the following sentences into English

1. Quốc tịch của anh đấy là gì? – Anh đấy là người nước Anh

_____________________________

2. Tên của họ là gì? – Họ là Lucy và Lucas

_____________________________

3. Cô đấy tên là Kiko. Cô đấy tới từ nước Nhật. Cô đấy nói tiếng Nhật

_____________________________

Exercise 6: Read the following text and answer the questions

This is Peter. He is one of my best friends. Peter is two years older than me. So he is nine now. Peter is from England. She speaks English. His mother is from Spain. She is Spanish. She is thirty-five. She is a teacher at an international school. His father is from England. He is thirty-six. He is an engineer. Peter lives with his parents and a younger sister in a flat in London.

1. How old is Peter?

______________________________

2. Where is Peter from?

______________________________

3. Does Peter live with his family?

______________________________

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Complete the sentence with the words in the box

1. sandcastle

2. where

3. nationality

4. England

5. countries

Exercise 2: Choose the correct answer

1. C     2. D     3. B     4. A     5. A     6. B

Exercise 3: Give the correct form of the verbs in brackets

1. Simon likes England because it has Big Ben.

2. Her mother is from England but her father is from Italy.

3. They want mập travel mập Vietnam because it has Hoan Kiem Lake.

Exercise 4: Rewrite the following sentences

1. Where are your grandparents from?

2. This country is beautiful

3. Eiffel Tower is in France

Exercise 5: Translate the following sentences into English

1. What nationality is he? He is England

2. What are their names? Their names are Lucy and Lucas

3. Her name is Kiko. She is from Japan. She speaks Japanese.

Exercise 6: Read the following text and answer the questions

1. He is nine years old

2. Peter is from England

3. Yes, he does

2. Đề số 2

Exercise 1: Match the countries with nationalities

1. England

A. American

2. Spain

B. Japanese

3. Japan

C. Spanish

4. The USA

D. Brazilian

5. Brazil

E. English

Exercise 2: Circle the mistake in each sentence

1. His (A) parents lives (B) in Chicago. They (C) live in a flat (D).

2. What’s (A) color is your (B) national flag? – It’s red (C) and yellow (D).

3. Mary and Linda are (A) foreigner (B). Mary is from (C) America and Linda is from England (D).

Exercise 3: Choose the correct answer

1. ___________ are you from? – I am from France

A. What

B. Where

C. Why

D. How

2. What ________ are you?

A. national

B. nationalities

C. nationality

D. nationals

3. ________________? – Yes, Japan is a friendly country.

A. Is Japan a friendly country?

B. Does Japan a friendly country?

C. Do Japan a friendly country?

D. Are Japan a friendly country?

4. Jack is from _________. He speaks ____________.

A. English – England

B. Italian – Italy

C. America – American

D. England – English

5. They _______ a lot of friends in ___________.

A. have – Paris

B. has – Paris

C. have – French

D. have – English

6. She ______ come from Italy

A. don’t

B. doesn’t

C. aren’t

D. isn’t

7. Where do your _____________ live? – They live in Ho Chi Minh city

A. parents

B. parent

C. perents

D. parants

8. Vietnam is a small but ______ country.

A. beautiful

B. baeutiful

C. beautifel

D. biutiful

9. Who is she? – She is my new friend. She _____ from Korea.

A. come

B. coming

C. came

D. comes

10. What’s that? – It’s the flag of my ___________.

A. countri

B. country

C. cuontry

D. country

Exercise 4: Give the correct form of the verbs in brackets

1. These (be) my friends. They (be) from England. They (speak) English

________________________________________________

2. Where these children (come) from? – They (come) from Canada

________________________________________________

3. You (be) from Japan? – No, we (be not). We (be) from Korea.

________________________________________________

Exercise 5: Rewrite the following sentences

1. They come from Malaysia

They are _____________________

2. I’m from Vietnam.

I’m _________________________

3. England has Big Ben. (IN)

Big Ben _____________________

4. Where is he from? (COME)

Where _____________________

5. It is a beautiful country. (BEAUTIFUL)

This country ________________

Exercise 6: Read the text and choose the correct answer

My name is Tom. I live in New York, America. Our country is very big and modern. I study at Green Primary School. It’s an international school. I have some foreign friends. This is Mary. She is from England. She’s English. She can play the piano. This is Tuan. He’s from Vietnam. He’s Vietnamese. He can play football. These are Sophie and Jenny. They are from Canada. They can sing and dance very well.

1. America is very big and _____________.

A. large

B. modern

C. old

D. beautiful

2. Green Primary School is an _________ school.

A. local

B. small

C. international

D. public

3. Mary is from England. She is _____________.

A. Vietnamese

B. American

C. Canadian

D. English

4. Tuan can play ______________.

A. volleyball

B. basketball

C. football

D. baseball

5. Sophie and Jenny can sing and ___________ very well

A. dance

B. listen

C. talk

D. speak

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Match the countries with nationalities

1. E

2. C

3. B

4. A

5. D

Exercise 2: Circle the mistake in each sentence

1. B (lives => live)

2. A (What’s => What)

3. B (foreigner => foreigners)

Exercise 3: Choose the correct answer

1. A

2. C

3. A

4. D

5. A

6. B

7. A

8. A

9. D

10. D

Exercise 4: Give the correct form of the verbs in brackets

1. These are my friends. They are from England. They speak English

2. Where do these children come from? – They come from Canada

3. Are you from Japan? – No, we aren’t. We are from Korea.

Exercise 5: Rewrite the following sentences

1. They are Malaysian

2. I’m Vietnamese

3. Big Ben is in England

4. Where does he come from?

5. This country is beautiful

Exercise 6: Read the text and choose the correct answer

1. B

2. C

3. D

4. C

5. A

3. Đề số 3

Exercise 1: Choose the odd one out

1. A. Vietnamese

B. England

C. American

D. Japanese

2. A. Second

B. First

C. Four

D. Ninth

3. A. Good morning

B. Goodbye

C. Good evening

D. Good afternoon

Exercise 2: Choose the correct answer

1. What ___________ are you?

A. national

B. nationality

C. nationalities

D. nationals

2. What’s that? – It’s the fag of my ________.

A. countri

B. country

C. cuontry

D. counrty

3. ______________________. – Nice mập see you too.

A. What’s your name?

B. How do you spell your name?

C. See you tomorrow

D. Nice mập see you

4. she ___________ from Japan

A. are

B. am

C. is

D. at

5. Hello, I’m Nam. I’m from ____________.

A. Australian

B. Japanese

C. Vietnam

D. English

Exercise 3: Complete the table

Country

Nationality

 

Japanese

England

 

Malaysia

 

 

American

 

English

Exercise 4: Read and complete

Saturday

America

Korea

Vietnam

Japan

England

Hello. I’m Trinh. Today is (1) ___________. I go mập camping with my friends. I’m from (2) _____________. Mary is from (3) ____________. She is English. John is from (4) ________, he is American. Yamada is from (5) ____________. And Huyn is from (6) ________. My friends and I like the camping very much.

Exercise 5: Read and match

1. Good night, James

 

A. Goodbye, Jessica

2. Bye, John

 

B. I’m Japanese

3. Nice mập meet you

 

C. Good afternoon, teacher

4. What nationality are you?

 

D. Nice mập see you

5. Good afternoon, class

 

E. Good night, Betty

Exercise 6: Put the words in order

1. are/ What/ nationality/ you/ ?/

_______________________________________________

2. are/ from/ you/ Where?

_______________________________________________

3. again/ mập/ meet/ Nice/ you

_______________________________________________

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Choose the odd one out

1. B

2. C

3. B

Exercise 2: Choose the correct answer

1. B

2. B

3. D

4. C

5. C

Exercise 3: Complete the table

Country

Nationality

Japan

Japanese

England

English

Malaysia

Malaysian

America

American

Korea

Korean

Exercise 4: Read and complete

Hello. I’m Trinh. Today is (1) ____Saturday_______. I go mập camping with my friends. I’m from (2) ______Vietnam_______. Mary is from (3) ______England______. She is English. John is from (4) ____America____, he is American. Yamada is from (5) _____Japan_______. And Huyn is from (6) ____Korea____. My friends and I like the camping very much.

Exercise 5: Read and match

1. E

2. A

3. D

4. B

5. C

Exercise 6: Put the words in order

1. What nationality are you?

2. Where are you from?

3. Nice mập meet you again

4. Đề số 4

Exercise 1: Choose the word that has the different main stress

1. A. Argentina

B. Cambodia

C. Canadian

D. Australian

2. A. morning

B. afternoon

C. student

D. evening

3. A. American

B. England

C. Malaysia

D. Japan

Exercise 2: Match the countries (1-5) with nationalities (A- E)

1. Russia

A. Spanish

2. The USA

B. Egyptian

3. Spain

C. Russian

4. Egypt

D. Japanese

5. Japan

E. American

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

1. What ________ are you? I’m Vietnamese.

A. nationality

B. nation

C. country

D. countries

2. _______ are you from? – I am from England

A. What

B. Where

C. Why

D. How

3. Tim is from _____________. He speaks __________.

A. English – England

B. America – American

C. England – English

D. Italian – Italy

4. A: Nice mập meet you, Maria

B: Thanks. ___________.

A. And you?

B. And you

C. I am very well

D. Thank you

5. Hello, my name is Linda. ______________?

A. What your name?

B. What is your name?

C. What’s you name?

D. What is you name?

6. We are _________.

A. Japan

B. England

C. English

D. Vietnam

7. _______ you spell your name for me, please?

A. Do

B. Does

C. Could

D. Are

8. Where do your ______ live? – They live in Ho Chi Minh city

A. parent

B. perents

C. parants

D. parents

Exercise 4: Read the text and choose the correct answers

My name is Tom. I live in New York, America. Our country is very big and modern. I study at Green Primary School. It’s an international school. I have some foreign friends. This is Mary. She is from England. She’s English. She can play the piano. This is Tuan. They are from Canada. They can sing and dance very well.

1. America is very big and ____________.

A. large

B. modern

C. old

D. beautiful

2. Green Primary School is an __________ school.

A. local

B. small

C. international

D. public

3. Mary is from England. She is __________.

A. Vietnamese

B. American

C. Canadian

D. English

4. Tuan can play ____________.

A. volleyball

B. basketball

C. football

D. baseball

5. Sophie and Jenny can sing and ________ very well.

A. dance

B. listen

C. talk

D. speak

Exercise 5: Give the correct form of the verbs in brackets

1. Where these children (come) from? – They (come) from Canada.

________________________________________________________

2. We (like) France because it (have) Eiffel Tower.

________________________________________________________

3. Jenny (be) a new student.

________________________________________________________

4. Peter (not be) from Japan

________________________________________________________

5. You (be) from Russia?

________________________________________________________

Exercise 6: Rewrite the following sentences

1. Vietnam has Red River. (in)

Red River _______________________________________________

2. Where is your best friend from? (come)

Where __________________________________________________

3. It is a beautiful garden. (beautiful)

This garden ______________________________________________

Exercise 7: Correct the mistake

1. Sorry! I late

________________________________________________________

2. What’s color is your national flag? It’s red and yellow

________________________________________________________

3. We are going mập the zoo this afternuun

________________________________________________________

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Choose the word that has the different main stress

1. A

2. B

3. B

Exercise 2: Match the countries (1-5) with nationalities (A- E)

1. C

2. E

3. A

4. B

5. D

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

1. A

2. B

3. C

4. A

5. B

6. C

7. C

8. D

Exercise 4: Read the text and choose the correct answers

1. B

2. C

3. D

4. C

5. A

Exercise 5: Give the correct form of the verbs in brackets

1. Where do these children come from? – They come from Canada

2. We like France because it has Eiffel Tower.

3. Jenny is a new student.

4. Peter is not from Japan.

5. Are you from Russia?

Exercise 6: Rewrite the following sentences

1. Red River is in Vietnam

2. Where does your best friend come from?

3. This garden is beautiful

Exercise 7: Correct the mistake

1. Sorry! I am late

2. What color is your national flag? It’s red and yellow

3. We are going mập the zoo this afternoon

5. Đề số 5

I. Complete the dialogue:

Wednesday; weekend; Sunday; today

Trinh: What day is it (1) _____________, Khang?

Khang: It’s (2) _________________. I go mập school.

Trinh: What do you at the (3) _______________?

Khang: I play football with my friends in the afternoon

Trinh: Do you go school on (4) ______________?

Khang: No, I don’t go mập school.

II. Odd one out:

1. Evening

morning

having

afternoon

2. yesterday

today

tomorrow

Wednesday

3. early

nice

late

evening

4. schoolbag

school

book

pen

5. Have

does

listens

helps

6. name

Peter

Hakim

Nam

7. tomorrow

Saturday

Monday

Sunday

8. Class

teacher

kite

pupil

9. Fish

plane

parrot

turtle

10. Do

have

helps

like

III. Read and match

1) What day is it today?

a) It’s the sixteenth of August.

2) What do you do on Sunday morning?

b) I visit my grandparents.

3) What do we have on Fridays?

c) It’s on Wednesday.

4) What is the date today?

d) We have English.

5) When is the next English class?

e) It’s Sunday.

IV. Read the text and choose the correct answer.

I am Linda. Today is Sunday and I don’t go mập school on Sunday. I go mập school from Monday mập Friday. At the weekend, I do a lots of activities. I often help my mother go shopping on Saturday morning. I visit my friends in the afternoon. I like talking and playing with them. I play badminton with father on Sunday morning. I do my homework on Sunday afternoon. In the evening, I often watch TV. How about you?

1. Linda doesn’t go mập school on _______.

A. Sunday

B. Wednesday

C. Thursday

D. Monday

2. She goes mập school from _____ mập Friday

A. Monday

B. Wednesday

C. Friday

D. Sunday

3. She does her _______ on Sunday afternoon.

A. housework

B. gardening

C. homework

D. subject

ĐÁP ÁN

I. Complete the dialogue:

1 – today; 2 – Wednesday; 3 – weekend; 4 – Sunday;

II. Odd one out:

1 – having; 2 – Wednesday; 3 – evening; 4 – school; 5 – have;

6 – name; 7 – tomorrow; 8 – kite; 9 – plane; 10 – helps;

III. Read and match

1 – e; 2 – b; 3 – d; 4 – a; 5 – c;

IV. Read the text and choose the correct answer.

1 – A. Sunday; 2 – A. Monday; 3 – C;

Trên đây là toàn thể nội dung tài liệu Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 4 5 2021 Trường Tiểu học Trần Quốc Thảo. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo có lợi khác các em chọn công dụng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành tựu cao trong học tập.

Các em ân cần có thể tham khảo tư liệu cùng phân mục:

Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 4 5 2021 Trường Tiểu học Nguyễn Thiện Thuật
Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 4 5 2021 Trường Tiểu học Kỳ Đồng

Chúc các em học tập tốt!

Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 4 5 2021 Trường Tiểu học Kỳ Đồng

261

Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 4 5 2021 Trường Tiểu học Nguyễn Thiện Thuật

105

Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 4 5 2021 Trường Tiểu học Bình Quới Tây

126

Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 4 5 2021 Trường Tiểu học Trần Văn Ơn

110

Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 4 5 2021 Trường Tiểu học Chương Dương

92

Bộ 5 đề ôn tập hè Tiếng Anh 4 5 2021 Trường Tiểu học Nguyễn Thái Bình

98

[rule_2_plain] [rule_3_plain]

#Bộ #đề #ôn #tập #hè #Tiếng #Anh #5 #Trường #Tiểu #học #Trần #Quốc #Thảo


  • Tổng hợp: Học Điện Tử Cơ Bản
  • #Bộ #đề #ôn #tập #hè #Tiếng #Anh #5 #Trường #Tiểu #học #Trần #Quốc #Thảo

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button