Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Hùng Vương

Để phân phối thêm tài liệu giúp các em học trò lớp 10 ôn tập sẵn sàng trước kì thi giữa HK1 sắp đến Học Điện Tử Cơ Bản giới thiệu tới các em tài liệu Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 10 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Hùng Vương được Học Điện Tử Cơ Bản chỉnh sửa và tổng hợp với phần đề và đáp án, lời giải cụ thể giúp các em tự luyện tập làm đề. Hi vọng tài liệu này sẽ hữu ích cho các em, chúc các em có kết quả học tập tốt!

TRƯỜNG THPT HÙNG VƯƠNG

ĐỀ THI GIỮA HỌC KÌ 1 NĂM HỌC 2020-2021

MÔN: TIẾNG ANH 10

(Thời gian làm bài: 45 phút, không tính thời kì phát đề)

1. Đề số 1

Choose the letter A, B, C or D mập indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. circulate            B. create                  C. indicate                D. appropriate

2. A. musical             B. community           C. discussion             D. uniform

3. A. confident          B. obvious                C. introduce              D. popular

4. A. accident            B. prevent                C. attachment           D. encouragement

5. A. request             B. protest                 C. nest                      D. harvest

Choose the letter A, B, C or D mập indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

6. A. advantage        B. minority               C. cooperate               D. education

7. A. effective          B. difficult                 C. mountainous           D. organize

8. A. announcement    B. disadvantaged    C. entertainment        D. contribution

9. A. composer        B. employment          C. excited                  D. fortunate

10. A. household     B. inspire                   C. compound             D. ailment

Choose the best answer mập complete the sentence.

11. She agreed ______ mập the circus with Ann.

A. went              B. mập go                  C. going                  D. goes

12. It’s no use ______ his opinion.

A. asking           B. mập ask                 C. ask                     D. asks

13. If you decide _____ your car, let me ______.

A. sell/ know        B. selling/ mập know     C. mập sell/ mập know   D. mập sell/ know

14. I promised ______ Tim go out but I don’t feel like ______ now.

A. take/going       B. mập take/mập go          C. mập take/going      D. take/go

15. Hoa: “You look beautiful in this skirt.” – Lan:” ______ “

A. Thank you. It’s nice of you mập say so.                              

B. Poor you!

C. Not at all.                                                                         

D. I’m OK.

16. Students stopped ______ noise when the teacher came in.

A. make            B. mập make              C. making            D. made

17. My grandfather is used mập ______ up early in the morning.

A. getting         B. mập get                  C. get                  D. got

18. He’ll try _______ the same mistake again.

A. not make      B. mập not make        C. not making       D. not mập make

19. Tomorrow I _______ my relatives with my parents.

A. am going mập visit                B. will have visited               

C. have visited                       D. visit

20. Would you like _______ mập the cinema with us tomorrow evening?

A. mập come            B. come               C. coming            D. came

21. Mai: “What a beautiful dress you have!” – Hoa: ” _______. “

A. Thanks a lot                       B. You’re welcome                

C. Yes, I’d love mập                   D. Sure

22. The exercise is very difficult, ______ none of us can do it.

A. and                B. but                C. so                   D. because

23. The police searched the house carefully _______ they found nothing.

A. but                B. so                  C. nor                  D. or

24. My younger brother was lazy, ______ he failed the final exams last year.

A. so                 B. and                 C. but                 D. or

25. Most people consider it women’s _______ mập take care of children and do housework.

A. limit              B. responsibility    C. relationship     D. respect

Complete the following sentences with an appropriate preposition.

26. He left his job mập take care ______ his sick daughter.

27. They will have the opportunity mập participate actively ______ the process.

28. The government plans mập set ________ a regional library system.

29. They carried _______ a successful attack last night.

30. Her parents are disappointed _______ her.

Read the following passage and choose the letter A, B, C, or D mập indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbers blanks.

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần đáp án của đề thi số 1 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về mobile)—

ĐÁP ÁN

1. D

2. C

3. C

4. B

5. D

6. D

7. A

8. A

9. D

10. B

11. B

12. A

13. D

14. C

15. A

16. C

17. A

18. D

19. A

20. A

21. A

22. C

23. A

24. A

25. B

31. A

32. B

33. D

34. C

35. A

 

Question 26. of                     

Question 27. in                     

Question 28. up                    

Question 29. out

Question 30. with

Question 36. cleaned by your sister every day?

Question 37. of two generations.

Question 38. that he paid more attention mập his school work.

Question 39. They had sold out all the tickets, so we couldn’t attend the concert.

Question 40. I wanted mập do volunteer work in mountainous areas, but my mother thought it would be dangerous.

2. Đề số 2

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. A. private              B. brilliant                  C. music                     D. prepare

2. A. lunch                 B. umbrella                C. fun                         D. tutor

II. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

3. A. breadwinner           B. acupuncture             C. disease             D. allergy

4. A. contribute              B. disease                    C. digestive            D. laundry

USE OF LANGUAGE

III. Choose the best answer for each of the following sentences

5. Be quiet! Someone _____ at the front door. I ______ it.

     A. has knocked / am going mập answer                  B. is knocking / will answer

     C. knocks / am answering                                   D. is knocking / answer

6. After eating dinner, I have mập do the ____ and then do my homework every day.

     A. washing – up                                                B. wash – up                         

     C. washing – ups                                               D. washings – up

7. These flowers are fresh. They ____ from the garden.

     A. have just been picked                                     B. have been just picked        

     C. have been picked just                                     D. just have been picked

8. My mother and I often go mập the supermarket mập cửa hàng for _____ at weekends.

    A. cook                     B. groceries               C. heavy lifting            D. the chores

9. My boyfriend intends mập have a part – time job. He ______ in a restaurant in the summer.

    A. will work               B. is going mập work      C. works                     D. shall work

10. In my family, my father always takes charge of doing the ____ lifting.

    A. strong                 B. hard                      C. heavy                    D. huge

11. Everyone in my family has mập do the share of ______ because my parents go out mập work.

    A. household chores           B. happiness                           

     C. responsibility                      D. employment

12. As soon as he ______, I _____ you a phone call.

     A. is going mập come / give                        B. will come / am going mập give    

     C. comes / will give                                 D. will come / will give

13. The human ____ system is a series of organs responsible for taking in oxygen and expelling carbon dioxide.

     A. circulatory         B. digestive       C. nervous          D. respiratory

14. If people breathe in deeply, their ____ can expand mập twice their normal size.

     A. hearts                     B. kidneys                C. lungs                   D. stomachs

15. Acupuncture can treat from simple mập complicated ailments.

      A. diseases                 B. acupoints            C. points                   D. treatments

16. Food is broken down and converted into energy in the ____ system.

     A. circulatory              B. skeletal           C. digestive              D. respiratory

17. When acupuncture ____ correctly, it is very safe for patients.

    A. will be performed                      B. is performed                      

    C. will have performed                   D. performs

18. – Mother: “Haven’t you tidied up your room yet?”      – Son: “____”

     A. I will, after I do all the exercises in my textbook.      

     C. The more I tidy, the worse it gets.

     B. I have my hands full with my tidying.                        

     D. Why don’t you give me a hand with cleaning? 

19. Jenny ___________ a beautiful dress on her birthday.

     A. gave              B. will give                 C. is giving              D. was given

20. The concert was exciting at the beginning, ___________ it became boring at the end.

     A. so                   B. for                     C. and                       D. but

21. Jane has an appointment with her doctor this week. She ___________ the doctor tomorrow as planned.

     A. will be seeing                      B. is going mập see                    

     C. will see                               D. is seeing

22. I’m too tired mập walk home. I think I ___________ a taxi.

     A. will get         B. am getting      C. am going mập get       D. get

 

IV. Find the mistake in each sentence

23. The workshop is so interesting that we aren’t wanting mập leave now.

                              A        B                              C                 D

24. Doing crossword puzzles surely has beneficial effects mập our brain’s memory.

                        A                    B                                   C                        D

V. Give the correct word form of the words in brackets

25. Be _________ (care) not mập wake the baby.

26. I have ___________ (responsible) for clearing up the room after the class.

READING

VI. Read the text about Adele and answer the questions that follow.

Adele has been one of the world’s most well-known singers and songwriters in recent years. Born in North London in 1988, Adele started singing at a young age and she was mostly influenced by the Spice Girls. At the age of 16, Adele composed her first hit song, “Hometown Glory”.

When she was a student at the British School for Performing Arts and Technology, she recorded three songs for a class project. All these songs later were posted on MySpace.com and became very popular. As a result, she was offered a record deal from XL Recordings after her graduation. Her first album “19” debuted at number one on the British charts in 2008.

In March 2008, she did a short tour in America and soon her international career began. In 2011, her second album, “21”, came out. The music on this album was different from the soul music of “19”. It was influenced by American country music, which Adele was listening mập during her tour.

In 2012, she wrote and recorded “Skyfall” for the James Bond film of the same name. The song sold more than two million copies worldwide and for it Adele won the Academy Award for Best Original Song.

Since 2012, Adele has won many more awards. She has many fans including other famous singers because they admire her unique voice and her passion for music.

(Adapted from “Adele” by Learning Resource Network, 2016)

27. Adele’s first song _____________.

A. was recorded at her art school                              

B. was influenced by the Spice Girls’ music

C. was written when she was a teenager                   

D. was written for her class project

28. The second paragraph is mainly about _____________.

A. the songs Adele wrote for XL Recordings                       

B. what Adele did when she was a student

C. how Adele made her songs popular                      

D. how Adele began her professional music career

29. After Adele graduated from her art school, _____________.

A. she posted her songs on My Space                                   

B. she started singing and writing songs

C. she got a contract with a recording label              

D. she started her career in America

30. The word “came out” in paragraph 3 can be replaced by _____________.

A. be composed                      B. be released             

C. be offered                          D. be recorded

31. The word “it” in paragraph 4 refers mập _____________.

A. the song “Skyfall”               B. the Academy Award

C. Adele’s best song                D. the 2012 James Bond film

VII. Read the passage below and choose the best answer (A, B, C or D) mập each gap.

One of the best things you can do for your body is exercise. But how (32) ____ is enough? Some people think that doing simple things like cleaning the house is helpful. Other people do heavy exercises every day, (33) ___ instance, running or swimming. One thing experts do agree on is that (34) ___ kind of exercise is good for you.

Along with exercise, having a healthy diet can help promote good health. Foods like vegetables and fruit should (35) ___ several times each day. It is also important mập eat foods high in fiber such as beans, grains, fruit and vegetables. Fibers helps your body mập (36) ___ the food you eat. It also helps your body in other ways such as decreasing the chance of getting some cancers, hearts disease and diabetes.

32. A. far             B. many                  C. more               D. much

33. A. by              B. for                      C. in                   D. with

34. A. all              B. any                    C. both                 D. some

35. A. eat            B. eating                C. been eaten         D. be eaten     

36. A. consume      B. digest               C. pump                D. spoil

WRITING

VIII. Make meaningful sentences with the words given.

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần đáp án của đề thi số 2 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về mobile)—

ĐÁP ÁN

Question 1. A

Question 12. C

Question 23. C

Question 2. D

Question 13. D

Question 24. C

Question 3. C

Question 14. C

Question 25. careful

Question 4. A

Question 15. A

Question 26. responsibility

Question 5. B

Question 16. C

Question 27. D

Question 6. A

Question 17. B

Question 28. C

Question 7. A

Question 18. A

Question 29. C

Question 8. B

Question 19. D

Question 30. C

Question 9. B

Question 20. D

Question 31. A

Question 10. C

Question 21. B

Question 32. B

Question 11. A

Question 22. A

Question 33. B

Question 34. A

Question 35. D

Question 36. B

 

 Question 37. In case of emergency, electricity and water will be provided from other sources.

Question 38. Is it going mập rain soon as the forecast said last night?

Question 39. The cửa hàng is being run by a temporary manager at the moment.

Question 40. He is always borrowing my things without asking.

3. Đề số 3

I. Find the word which has a different sound in the part underlined.

Question 1.  A. society           B. sociable             C. groceries                 D. finance

Question 2. A. intestine        B. mind                  C. spine                       D. reliable

II. Choose the word which has s different stress pattern from the others

Question 3. A. breadwinner       B. homemaker             C. washing-up             D. equally

Question 4. A. oxygenate          B. ability                     C. complicated            D. regularly

III. Fill in each blank with the correct word/ phrase from the box

headache         share               fever                heavy lifting                 sneeze

hurts                nurture            groceries         toothache                     homemaker

Question 5.  If your partner has agreed mập buy the                , you might plan the week’s meals and make the shopping list.

Question 6.  We should pay attention mập the conditions that             and strengthen early childhood development and health across the life course.

Question 7.  Past studies have shown that couples who           household chores report feeling happier overall.

Question 8.  I have watched my husband and children take over much of my role as a               .

Question 9.  Men and boys do most of the                in the family.

Question 10.  Have you got a tissue? I think I’m going mập            .

Question 11.  I played quần vợt for two hours yesterday and now my arm            .

Question 12.  My daughter feels very nóng. I think she’s got a                .

Question 13.  My mouth really hurts because I’ve got            .

Question 14.  Can you turn the music down please because I’ve got a (an)             .

IV. Fill in the blank with the appropriate form of the word in brackets.

Question 15.   A mother’s love can be as                  as breastfeeding. (benefit)

Question 16.  In the traditional Japanese family system, the entire estate of the family, and the             assets are transferred from the father mập the eldest son. (finance)

Question 17.  Mrs. White spoke              of her husband because he didn’t share anything with household chores. (criticize)

Question 18.  My aunt works               hard mập support her family because her husband died in a car accident a year ago. (enormous)

Question 19.  When we have some trouble in our family, we should have family meetings mập work out a            . (solve)

V. Fill in the gaps with the correct form of verbs in brackets.

Question 20. Ms. Lan is not in the office today. She (work)            at home today.

Question 21. Don’t forget your umbrella. It (rain)                again.

Question 22. In Viet Nam, children (look)           after their old parents.

Question 23. Can I look at the newspaper now? (you/ read)               it?

Question 24. Can I phone you back? We (have)            dinner.

VI. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

Working Mothers

In the United States today, more than half of mothers with young children work, compared mập about one third in the 1970s. Women have been moving into the workplace not only for career (25)           but also for the income.

In many families today, mothers continue mập work because they have careers that they have spent years developing. Some women (26)            mập work soon after giving birth because they know that most employers are not sympathetic mập working mothers who wish mập take time off mập be with their young children.

Some people still think that a “good mother” is one who (27)          work mập stay at home with their children. However, no scientific evidence says children are harmed when their mothers work. A child who is emotionally well adjusted, well loved, and well cared for will thrive regardless of whether the mother works outside the home.

In most families with working mothers, each person (28)          a more active role in the household. The children tend mập look at one another and help in other ways. The father as a (29)            is more likely mập help with household chores and child rearing. These positive outcomes are most likely when the working mother feels valued and supported by family, friends and coworkers.

Question 25. A. enjoy               B. satisfy                     C. satisfaction             D. pleasant

Question 26. A. return              B. turn                         C. happen again          D. exchange

Question 27. A. gives up           B. stops                       C. ends                        D. puts up

Question 28. A. plays                B. does                        C. makes                     D. takes

Question 29. A. bread               B. breadwinning         C. breadstick               D. breadwinner

VII. Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.

Reflexology is a natural treatment dating mập ancient times. It is based on the idea that there are zones, or areas, in the feet and hands that are related mập other parts and systems of the body. For example, the tips of the toes or fingers are related mập head and neck, and the ball of the foot is related mập the heart and chest. A reflexologist applies pressure mập specific areas in a patient’s feet and hands mập relieve symptoms or pain in other related areas.

This type of treatment does not cure or diagnose specific health problem, and it does not involve any medication. Yet many find that it successfully relieves symptoms of stress and disease. Reflexology is effective for pain, headaches, and sleeping difficulties, among other ailments. Applying pressure mập the feet and hands relieves tension, improves blood circulation, and relaxes muscles. It promotes the natural, healthy functions and well-being of the entire body. Reflexology is often used along with other types of treatments, including conventional medicine.

This gentle therapy is safe and simple. A reflexologist’s only tools are his or her hands. Pressure is strong, but not uncomfortable. It’s not uncommon for patients mập fall asleep during treatments.

A typical treatment session lasts one hour. Treatment is usually focused on the feet for most of the session. A patient is asked mập remove his or her shoes and socks, mập sit in a comfortable reclining chair, and then mập relax as the reflexologist warms the patient’s feet with his or her hands and applies pressure mập the appropriate parts of the foot. The last ten minutes of the session are dedicated mập the hands.

After relieving specific problems, many patients continue a regular programme of treatment mập maintain good health. Some reflexologists suggest building at least a five – minute reflexology session into every day for long – term relief of stress and pain.

Question 30. Reflexology is a natural treatment which is based on the idea that…………………..

A. there are zones or areas in the feet and hands that are related mập any parts of the body

B. the pressure in certain areas in the feet and hands will affect other parts of the body

C. we can apply pressure mập specific areas in a patient’s feet and hands mập cure diseases

D. pressure on the ball of the foot can cure heart diseases and chest pain

Question 31. All of the following may be the benefits of reflexology EXCEPT……………….

A. giving up using other conventional treatments

B. improving blood circulation

C. relieving tension, pain, sleepless

D. relaxing muscles

Question 32. Reflexology offers the therapy that is……………

A. simple and uncomfortable

B. gentle and uncomfortable

C. safe and comfortable

D. too strong but safe

Question 33. In a typical session of reflexology, about ………….. is spent on the feet.

A. one hour

B. fifty minutes

C. ten minutes

D. half the time

Question 34. In order mập have good effect, we should ……………

A. have a long – term relief session combined with medicine

B. remove our shoes and socks every day

C. have a regular five – minute reflexology session every day

D. try mập avoid specific problems in our daily life

VIII. Write complete sentences using the words/ phrases given in their correct forms. You can add some more necessary words, but you have mập use all the words given.

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần đáp án của đề thi số 3 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về mobile)—

ĐÁP ÁN

Question 1. B

Question 12. fever

Question 23. Have you read

Question 2. A

Question 13. toothache

Question 24. are having

Question 3. C

Question 14. headache

Question 25. C

Question 4. B

Question 15. beneficial

Question 26. A

Question 5. groceries

Question 16. financial

Question 27. A

Question 6. nurture

Question 17. critically

Question 28. A

Question 7. share

Question 18. enormously

Question 29. D

Question 8. homemaker

Question 19. solution

Question 30. B

Question 9. heavy lifting

Question 20. works

Question 31. A

Question 10. sneeze

Question 21. is going mập rain   

Question 32. C

Question 11. hurts

Question 22. look

Question 33. B

 

 

Question 34. C

 

Question 35. Teenagers need love and support from their parents when they face many changes in their lives.

Question 36. Family members should divide the household chores based on who are better at doing them.

Question 37. The one who arrives home earlier will cook the meal, and the others will lay the table or do the washing-up.

Question 38. Drinking green tea twice or three times a day brings you visible results in days.

Question 39. A glass of lukewarm water with a few drops of mint leaf juice extract is effective for weight loss on prolonged use.

Question 40. Cholesterol is needed by the body mập keep producing healthy cells.

4. Đề số 4

I. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

Câu 1:A. picture         B. adventure   C. future          D. mature

Câu 2:A. urgent         B. surface        C. hurry           D. curtain

Câu 3:A. beat             B. heat             C. meat            D. breakfast

Câu 4:A. worked       B. stopped       C. wanted       D. forced

Câu 5:A. books          B. lives            C. gets             D. repeats

II. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the correct answer mập each of the following questions

Câu 11: Finally in 1891, Marie, with _____money mập live on, went mập Paris mập realise her dream at the Sorbonne.

A. very few     B. very little    C. very many   D. very a little

Câu 12: Do you mind ______ the cooking?

A. mập do           B. for doing    C. doing          D. do

Câu 13: The baby ______ wonderfully up mập now.

A. has behaved           B. behaved      C. is behaving             D. behaves

Câu 14: Lan: “ Good afternoon!” Nam: “______”

A. Goodbye. See you later.    B. Hello. How are you?

C. Nice mập meet you?              D. Bye.

Câu 15: The ______ are those who can’t use a part of the body in a normal way.

A. unemployed           B. mentally-retarded   C. disabled      D. injured

Câu 16: Jane: ______

Kate: Everybody, except for my sister because she was on business.

A. Why did your sister attend the party?

B. How was the party?

C. How about the party?

D. Who attended your birthday party?

Câu 17: David can make an airplane appear and disappear ­­­­­­______.

A. magical       B. magic          C. magic’s       D. magically

Câu 18: His pronunciation causes me many ______.

A. difficult      B. difficultly   C. difficulties  D. difficulty

Câu 19: This is the most ______ film I have ever watched.

A. excitement  B. exciting       C. excited        D. excite

Câu 20: David Brown worked ______ a tourist guide from June 1999 mập December 2002. He really liked his job.

A. as    B. on   C. for   D. with

Câu 21: By the time my mother______ home, I ______ all my homework.

A. got/ had done.        B. got/ did.      C. got / had did.          D. had got / had done.

Câu 22: Everybody______ happily. Suddenly they______ smoke.

A. was nhảy đầm/ smelt             B. had danced/ smelt

C. danced/ smelt                     D. were nhảy đầm/ smelt

Câu 23: I will go mập bed until I ______ all my exercises.

A. have finished          B. will finish               C. has finished                        D. am finishing

Câu 24: He often practise speaking English with the native ______.

A. speaking                 B. spoke                      C. speakers                  D. speak

Câu 25: Lindsay Lewis ______ research at Bristol University in the 1980s.

A. made                      B. had made                C. had done                D. did

Câu 26: The purpose of this test is mập ______ the weight of the chemical element.

A. interrupt                 B. measure                  C. find out                  D. ease

III. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning mập the underlined part in each of the following questions.

Câu 27: I often talk mập my fellow peasants when we have không tính phí time.

A. farmers                   B. doctors                   C. lawyers       D. teachers

Câu 28: After lunch, I often take a short rest.

A. destination             B. Plough                    C. excursion    D. break

Câu 29: Linh always has a very busy timetable for the whole week.

A. schedule                 B. routine                    C. holiday       D. life

Câu 30: No matter what may happen, you should never give up hopes.

A. create                      B. be satisfied with     C. begin           D. stop

IV. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập choose the word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

EDUCATION IN ENGLAND

Every child in Great Britain between the age of five and fifteen must (31) ______ school. There (32) ______ three main types of education institutions: primary (elementary) schools, secondary schools, and universities.

State schools are không tính phí, and attendance is compulsory. Morning school begins at nine o’clock and lasts until half past four. School is open five days a week.

(33) ______ Saturdays and Sundays, there are no lessons. There are holidays at Christmas, Easter and in summer. In London as in all cities, there are two grades of state schools for those (34) ______ will go mập work at fifteen: primary schools for boys and girls between the ages of five and eleven, and secondary schools for children from eleven mập fifteen.

The lessons are reading, writing, the English language, English literature, English history, geography, (35) ______ ,nature study, drawing, painting, singing, woodwork and drill.

Câu 31:A. go              B. come           C. attend         D. arrive

Câu 32:A. is               B. has              C. have            D. are

Câu 33:A. For                        B. On              C. At               D. In

Câu 34:A. when         B. where          C. which          D. who

Câu 35:A. scientifically         B. scientific     C. science        D. scientist

V. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the correct answer mập each of the following questions.

The first school for blind, deaf and mute children in the Tibet Autonomous Region celebrated its first anniversary on Friday. The school is built in the eastern suburb of Lhasa, capital of Tibet, and is designed mập hold 200 students. It covers 20,000 square meters.The school curriculum includes Braille and sign language training, Tibetan, mathematics, writing, ethics training, physical education, arts, handicrafts, speech and walking courses. At the celebration, the audience was touched by a silent song expressed by the students with sign language. BaibaToinzhub, a 10-year-old blind child, can speak fluent Chinese and is good at singing and nhảy đầm. He told the visitors that life in the boarding school was comfortable.

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần đáp án của đề thi số 4 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về mobile)—

ĐÁP ÁN

Question 1. D

Question 25. D

Question 2. C

Question 26. C

Question 3. D

Question 27. A

Question 4. C

Question 28. D

Question 5. B

Question 29. A

Question 11. B

Question 30. D

Question 12. C

Question 31. C

Question 13. A

Question 32. D

Question 14. B

Question 33. B

Question 15. C

Question 34. D

Question 16. D

Question 35. C

Question 17. D

Question 36. A

Question 18. C

Question 37. D

Question 19. B

Question 38. B

Question 20. A

Question 39. D

Question 21. A

Question 40. B

Question 22. A

Question 41. C

Question 23. A

Question 42. A

Question 24. C

Question 43. A

Question 44. C

Question 45. C

5. Đề số 5

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest.

1. A. breath             B. health                   C. heart                 D. head

2. A. household        B. bone                     C. oxygen              D. role

3. A. advertisement        B. movement       C. mention            D. announcement

4. A. band               B. land                      C. demand             D. husband

5. A. psychologist     B. duty                     C. laundry              D. grocery

Choose the letter A, B, C, or D mập indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

6. A. interact          B. understand             C. volunteer            D. contribute

7. A. homeless        B. needy                    C. remote               D. cancel

8. A. allergy            B. sleepiness              C. additive              D. contribute

9. A. oxygenate       B. ability                    C. complicated        D. regularly

10. A. healthy         B. disease                   C. cancer               D. balance

Choose the best answer mập complete the sentence.

11. As planned, I ______ my parents this weekend.

A. am going mập visit        B. visit                     C. will visit              D. visiting

12. My mother often ______ the housework every day.

A. do                    B. is doing                C. did                     D. does

13. He likes mập meet and spend time with other people. He is very ______.

A. rude                 B. sociable                C. unfriendly            D. generous

14. _____are foods and other goods sold at a cửa hàng or a supermarket.

A. Housework       B. Benefits                C. Chores             D. Groceries

15. He ______ books at the moment.

A. reads              B. reading                 C. read                 D. is reading

16. The house ______ next year.

A. will build          B. will be built      C. is going mập build         D. is built

17. There are many ______ when we often take morning exercise.

A. duties             B. benefits            C. burdens                    D. chores

18. They should contribute an enormous amount of money _____ the charity.

A. mập                  B. for                     C. with                         D. of

19. ______ is a large organ in the body which cleans the blood.

A. Lung             B. Brain                   C. Liver                       D. Heart

20. He is expecting ______ a trip mập Ha Long Bay.

A. make            B. mập make               C. making                   D. made

21. Students stopped ______ noise when the teacher came in.

A. make            B. mập make               C. making                   D. made

22. ______ is modern music that is popular with young people.

A. Jazz             B . Rock music          C. Pop music               D. Country music

23. She is ______ mập be handicapped the whole life.

A. fortunate     B. unfortunate           C. lucky                     D. narrow-minded

24. Some snakes are poisonous, ______ others are harmless.

A. but             B. so                         C. for                        D. despite

25. Parents must ______ a good example for their children.

A. take           B. make                     C. set                      D. show

Choose the letter A, B, C, or D mập indicate the underlined part that needs correction.

26. (A) Are you (B) interested in studying French? – Yes, (C) learning a foreign language (D) is excited.

27. I (A) taught English (B) in this school since I (C) graduated (D) from University.

28. (A) The match (B) was cancelled(C) but we decided (D) mập stay at home.

29. I (A) bought (B) a ticket (C) for that film this morning. I (D) will see it tonight.

30. (A) Don’t (B) talk loudly. My daughter (C) was studying in the (D) next room.

Read the passage and decide whether the following statements are True (T) or False (F).

The Beatles

The Beatles were one of the most influential music groups of the rock era, and many consider them the best musical group on Earth. Initially, they affected the post-war baby boom generation of Britain and the U.S during the 1960s, and later the rest of the world. Certainly, they were the most successful group, with global sales exceeding 1.1 billion records.

While they were originally famous for light-weight pop music (and the extreme hysterical reaction they received from young women), their later works achieved a combination of popular and critical acclaim perhaps unequalled in the 20th century.

Eventually, they became more than recording artists, branching out into film and – particularly in the case of John Lennon – political activism. They achieved an iconic status beyond mere celebrity, with far reaching effects difficult mập exaggerate. The members of the group were John Lennon, Paul McCartney, George Harrison and Ringo Starr, all from Liverpool, England.

Beatlemania began in the UK and exploded following the appearance of the Beatles on The Ed Sullivan Show in the United States, on February 9,1964. The pop-music band became a worldwide phenomenon with worshipful fans, hysterical adulation, and denunciations by culture commentators and others such as Frank Sinatra.

Some of this was confusion over the sources of their music (a similar confusion was evinced in 1956 over Elvis Presley by commentators who were unaware of the tradition of blues, R&B and gospel out of which Presley emerged), and some of it was simply an incredulous reaction mập the length of their hair. At any rate, it was regarded by the band members with both awe and resentment.

31. They were the best selling group in history.

32. All the members were from Liverpool.

33. They appeared on TV on February 9,1964.

34. There was some confusion about the sources of their music.

35. Their music was copied by Elvis Presley.

Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the original sentence.

36. Because Lan gets a good mark for the test, she is very happy.

=> Lan gets ______________________________________________________________

37. Mr. Peter repaired the bike yesterday.

=> The bike ______________________________________________________________

38. Although he was ill, he went mập school yesterday.

=> Despite ______________________________________________________________

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần đáp án của đề thi số 5 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về mobile)—

ĐÁP ÁN

1. C

2. C

3. C

4. D

5. A

6. D

7. C

8. D

9. B

10. B

11. A

12. D

13. B

14. D

15. D

16. B

17. B

18. A

19. C

20. B

21. C

22. C

23. B

24. A

25. C

26. D

27. A

28. C

29. D

30. C

31. T

32. T

33. F

34. T

35. F

 

Question 36. a good mark for the test, so she is very happy.

Or: a good mark for the test; therefore, she is very happy.

Question 37. was repaired by Mr. Peter yesterday.

Question 38. his illness, he went mập school yesterday.

Question 39. What are you going mập do this summer holiday?

Question 40. It is believed that scientists will soon discover a new treatment for this disease.

Trên đây là 1 phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 10 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Hùng Vương. Để xem toàn thể nội dung các em chọn tính năng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng bộ đề thi này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành quả cao trong kì thi sắp đến.

.


Thông tin thêm về Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 10 có đáp án năm 2021-2022 Trường THPT Hùng Vương

Để phân phối thêm tài liệu giúp các em học trò lớp 10 ôn tập sẵn sàng trước kì thi giữa HK1 sắp đến Học Điện Tử Cơ Bản giới thiệu tới các em tài liệu Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 10 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Hùng Vương được Học Điện Tử Cơ Bản chỉnh sửa và tổng hợp với phần đề và đáp án, lời giải cụ thể giúp các em tự luyện tập làm đề. Hi vọng tài liệu này sẽ hữu ích cho các em, chúc các em có kết quả học tập tốt!

TRƯỜNG THPT HÙNG VƯƠNG

ĐỀ THI GIỮA HỌC KÌ 1 NĂM HỌC 2020-2021

MÔN: TIẾNG ANH 10

(Thời gian làm bài: 45 phút, không tính thời kì phát đề)

1. Đề số 1

Choose the letter A, B, C or D mập indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. circulate            B. create                  C. indicate                D. appropriate

2. A. musical             B. community           C. discussion             D. uniform

3. A. confident          B. obvious                C. introduce              D. popular

4. A. accident            B. prevent                C. attachment           D. encouragement

5. A. request             B. protest                 C. nest                      D. harvest

Choose the letter A, B, C or D mập indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

6. A. advantage        B. minority               C. cooperate               D. education

7. A. effective          B. difficult                 C. mountainous           D. organize

8. A. announcement    B. disadvantaged    C. entertainment        D. contribution

9. A. composer        B. employment          C. excited                  D. fortunate

10. A. household     B. inspire                   C. compound             D. ailment

Choose the best answer mập complete the sentence.

11. She agreed ______ mập the circus with Ann.

A. went              B. mập go                  C. going                  D. goes

12. It’s no use ______ his opinion.

A. asking           B. mập ask                 C. ask                     D. asks

13. If you decide _____ your car, let me ______.

A. sell/ know        B. selling/ mập know     C. mập sell/ mập know   D. mập sell/ know

14. I promised ______ Tim go out but I don’t feel like ______ now.

A. take/going       B. mập take/mập go          C. mập take/going      D. take/go

15. Hoa: “You look beautiful in this skirt.” – Lan:” ______ ”

A. Thank you. It’s nice of you mập say so.                              

B. Poor you!

C. Not at all.                                                                         

D. I’m OK.

16. Students stopped ______ noise when the teacher came in.

A. make            B. mập make              C. making            D. made

17. My grandfather is used mập ______ up early in the morning.

A. getting         B. mập get                  C. get                  D. got

18. He’ll try _______ the same mistake again.

A. not make      B. mập not make        C. not making       D. not mập make

19. Tomorrow I _______ my relatives with my parents.

A. am going mập visit                B. will have visited               

C. have visited                       D. visit

20. Would you like _______ mập the cinema with us tomorrow evening?

A. mập come            B. come               C. coming            D. came

21. Mai: “What a beautiful dress you have!” – Hoa: ” _______. ”

A. Thanks a lot                       B. You’re welcome                

C. Yes, I’d love mập                   D. Sure

22. The exercise is very difficult, ______ none of us can do it.

A. and                B. but                C. so                   D. because

23. The police searched the house carefully _______ they found nothing.

A. but                B. so                  C. nor                  D. or

24. My younger brother was lazy, ______ he failed the final exams last year.

A. so                 B. and                 C. but                 D. or

25. Most people consider it women’s _______ mập take care of children and do housework.

A. limit              B. responsibility    C. relationship     D. respect

Complete the following sentences with an appropriate preposition.

26. He left his job mập take care ______ his sick daughter.

27. They will have the opportunity mập participate actively ______ the process.

28. The government plans mập set ________ a regional library system.

29. They carried _______ a successful attack last night.

30. Her parents are disappointed _______ her.

Read the following passage and choose the letter A, B, C, or D mập indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbers blanks.

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần đáp án của đề thi số 1 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về mobile)—

ĐÁP ÁN

1. D

2. C

3. C

4. B

5. D

6. D

7. A

8. A

9. D

10. B

11. B

12. A

13. D

14. C

15. A

16. C

17. A

18. D

19. A

20. A

21. A

22. C

23. A

24. A

25. B

31. A

32. B

33. D

34. C

35. A

 

Question 26. of                     

Question 27. in                     

Question 28. up                    

Question 29. out

Question 30. with

Question 36. cleaned by your sister every day?

Question 37. of two generations.

Question 38. that he paid more attention mập his school work.

Question 39. They had sold out all the tickets, so we couldn’t attend the concert.

Question 40. I wanted mập do volunteer work in mountainous areas, but my mother thought it would be dangerous.

2. Đề số 2

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. A. private              B. brilliant                  C. music                     D. prepare

2. A. lunch                 B. umbrella                C. fun                         D. tutor

II. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

3. A. breadwinner           B. acupuncture             C. disease             D. allergy

4. A. contribute              B. disease                    C. digestive            D. laundry

USE OF LANGUAGE

III. Choose the best answer for each of the following sentences

5. Be quiet! Someone _____ at the front door. I ______ it.

     A. has knocked / am going mập answer                  B. is knocking / will answer

     C. knocks / am answering                                   D. is knocking / answer

6. After eating dinner, I have mập do the ____ and then do my homework every day.

     A. washing – up                                                B. wash – up                         

     C. washing – ups                                               D. washings – up

7. These flowers are fresh. They ____ from the garden.

     A. have just been picked                                     B. have been just picked        

     C. have been picked just                                     D. just have been picked

8. My mother and I often go mập the supermarket mập cửa hàng for _____ at weekends.

    A. cook                     B. groceries               C. heavy lifting            D. the chores

9. My boyfriend intends mập have a part – time job. He ______ in a restaurant in the summer.

    A. will work               B. is going mập work      C. works                     D. shall work

10. In my family, my father always takes charge of doing the ____ lifting.

    A. strong                 B. hard                      C. heavy                    D. huge

11. Everyone in my family has mập do the share of ______ because my parents go out mập work.

    A. household chores           B. happiness                           

     C. responsibility                      D. employment

12. As soon as he ______, I _____ you a phone call.

     A. is going mập come / give                        B. will come / am going mập give    

     C. comes / will give                                 D. will come / will give

13. The human ____ system is a series of organs responsible for taking in oxygen and expelling carbon dioxide.

     A. circulatory         B. digestive       C. nervous          D. respiratory

14. If people breathe in deeply, their ____ can expand mập twice their normal size.

     A. hearts                     B. kidneys                C. lungs                   D. stomachs

15. Acupuncture can treat from simple mập complicated ailments.

      A. diseases                 B. acupoints            C. points                   D. treatments

16. Food is broken down and converted into energy in the ____ system.

     A. circulatory              B. skeletal           C. digestive              D. respiratory

17. When acupuncture ____ correctly, it is very safe for patients.

    A. will be performed                      B. is performed                      

    C. will have performed                   D. performs

18. – Mother: “Haven’t you tidied up your room yet?”      – Son: “____”

     A. I will, after I do all the exercises in my textbook.      

     C. The more I tidy, the worse it gets.

     B. I have my hands full with my tidying.                        

     D. Why don’t you give me a hand with cleaning? 

19. Jenny ___________ a beautiful dress on her birthday.

     A. gave              B. will give                 C. is giving              D. was given

20. The concert was exciting at the beginning, ___________ it became boring at the end.

     A. so                   B. for                     C. and                       D. but

21. Jane has an appointment with her doctor this week. She ___________ the doctor tomorrow as planned.

     A. will be seeing                      B. is going mập see                    

     C. will see                               D. is seeing

22. I’m too tired mập walk home. I think I ___________ a taxi.

     A. will get         B. am getting      C. am going mập get       D. get

 

IV. Find the mistake in each sentence

23. The workshop is so interesting that we aren’t wanting mập leave now.

                              A        B                              C                 D

24. Doing crossword puzzles surely has beneficial effects mập our brain’s memory.

                        A                    B                                   C                        D

V. Give the correct word form of the words in brackets

25. Be _________ (care) not mập wake the baby.

26. I have ___________ (responsible) for clearing up the room after the class.

READING

VI. Read the text about Adele and answer the questions that follow.

Adele has been one of the world’s most well-known singers and songwriters in recent years. Born in North London in 1988, Adele started singing at a young age and she was mostly influenced by the Spice Girls. At the age of 16, Adele composed her first hit song, “Hometown Glory”.

When she was a student at the British School for Performing Arts and Technology, she recorded three songs for a class project. All these songs later were posted on MySpace.com and became very popular. As a result, she was offered a record deal from XL Recordings after her graduation. Her first album “19” debuted at number one on the British charts in 2008.

In March 2008, she did a short tour in America and soon her international career began. In 2011, her second album, “21”, came out. The music on this album was different from the soul music of “19”. It was influenced by American country music, which Adele was listening mập during her tour.

In 2012, she wrote and recorded “Skyfall” for the James Bond film of the same name. The song sold more than two million copies worldwide and for it Adele won the Academy Award for Best Original Song.

Since 2012, Adele has won many more awards. She has many fans including other famous singers because they admire her unique voice and her passion for music.

(Adapted from “Adele” by Learning Resource Network, 2016)

27. Adele’s first song _____________.

A. was recorded at her art school                              

B. was influenced by the Spice Girls’ music

C. was written when she was a teenager                   

D. was written for her class project

28. The second paragraph is mainly about _____________.

A. the songs Adele wrote for XL Recordings                       

B. what Adele did when she was a student

C. how Adele made her songs popular                      

D. how Adele began her professional music career

29. After Adele graduated from her art school, _____________.

A. she posted her songs on My Space                                   

B. she started singing and writing songs

C. she got a contract with a recording label              

D. she started her career in America

30. The word “came out” in paragraph 3 can be replaced by _____________.

A. be composed                      B. be released             

C. be offered                          D. be recorded

31. The word “it” in paragraph 4 refers mập _____________.

A. the song “Skyfall”               B. the Academy Award

C. Adele’s best song                D. the 2012 James Bond film

VII. Read the passage below and choose the best answer (A, B, C or D) mập each gap.

One of the best things you can do for your body is exercise. But how (32) ____ is enough? Some people think that doing simple things like cleaning the house is helpful. Other people do heavy exercises every day, (33) ___ instance, running or swimming. One thing experts do agree on is that (34) ___ kind of exercise is good for you.

Along with exercise, having a healthy diet can help promote good health. Foods like vegetables and fruit should (35) ___ several times each day. It is also important mập eat foods high in fiber such as beans, grains, fruit and vegetables. Fibers helps your body mập (36) ___ the food you eat. It also helps your body in other ways such as decreasing the chance of getting some cancers, hearts disease and diabetes.

32. A. far             B. many                  C. more               D. much

33. A. by              B. for                      C. in                   D. with

34. A. all              B. any                    C. both                 D. some

35. A. eat            B. eating                C. been eaten         D. be eaten     

36. A. consume      B. digest               C. pump                D. spoil

WRITING

VIII. Make meaningful sentences with the words given.

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần đáp án của đề thi số 2 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về mobile)—

ĐÁP ÁN

Question 1. A

Question 12. C

Question 23. C

Question 2. D

Question 13. D

Question 24. C

Question 3. C

Question 14. C

Question 25. careful

Question 4. A

Question 15. A

Question 26. responsibility

Question 5. B

Question 16. C

Question 27. D

Question 6. A

Question 17. B

Question 28. C

Question 7. A

Question 18. A

Question 29. C

Question 8. B

Question 19. D

Question 30. C

Question 9. B

Question 20. D

Question 31. A

Question 10. C

Question 21. B

Question 32. B

Question 11. A

Question 22. A

Question 33. B

Question 34. A

Question 35. D

Question 36. B

 

 Question 37. In case of emergency, electricity and water will be provided from other sources.

Question 38. Is it going mập rain soon as the forecast said last night?

Question 39. The cửa hàng is being run by a temporary manager at the moment.

Question 40. He is always borrowing my things without asking.

3. Đề số 3

I. Find the word which has a different sound in the part underlined.

Question 1.  A. society           B. sociable             C. groceries                 D. finance

Question 2. A. intestine        B. mind                  C. spine                       D. reliable

II. Choose the word which has s different stress pattern from the others

Question 3. A. breadwinner       B. homemaker             C. washing-up             D. equally

Question 4. A. oxygenate          B. ability                     C. complicated            D. regularly

III. Fill in each blank with the correct word/ phrase from the box

headache         share               fever                heavy lifting                 sneeze

hurts                nurture            groceries         toothache                     homemaker

Question 5.  If your partner has agreed mập buy the                , you might plan the week’s meals and make the shopping list.

Question 6.  We should pay attention mập the conditions that             and strengthen early childhood development and health across the life course.

Question 7.  Past studies have shown that couples who           household chores report feeling happier overall.

Question 8.  I have watched my husband and children take over much of my role as a               .

Question 9.  Men and boys do most of the                in the family.

Question 10.  Have you got a tissue? I think I’m going mập            .

Question 11.  I played quần vợt for two hours yesterday and now my arm            .

Question 12.  My daughter feels very nóng. I think she’s got a                .

Question 13.  My mouth really hurts because I’ve got            .

Question 14.  Can you turn the music down please because I’ve got a (an)             .

IV. Fill in the blank with the appropriate form of the word in brackets.

Question 15.   A mother’s love can be as                  as breastfeeding. (benefit)

Question 16.  In the traditional Japanese family system, the entire estate of the family, and the             assets are transferred from the father mập the eldest son. (finance)

Question 17.  Mrs. White spoke              of her husband because he didn’t share anything with household chores. (criticize)

Question 18.  My aunt works               hard mập support her family because her husband died in a car accident a year ago. (enormous)

Question 19.  When we have some trouble in our family, we should have family meetings mập work out a            . (solve)

V. Fill in the gaps with the correct form of verbs in brackets.

Question 20. Ms. Lan is not in the office today. She (work)            at home today.

Question 21. Don’t forget your umbrella. It (rain)                again.

Question 22. In Viet Nam, children (look)           after their old parents.

Question 23. Can I look at the newspaper now? (you/ read)               it?

Question 24. Can I phone you back? We (have)            dinner.

VI. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

Working Mothers

In the United States today, more than half of mothers with young children work, compared mập about one third in the 1970s. Women have been moving into the workplace not only for career (25)           but also for the income.

In many families today, mothers continue mập work because they have careers that they have spent years developing. Some women (26)            mập work soon after giving birth because they know that most employers are not sympathetic mập working mothers who wish mập take time off mập be with their young children.

Some people still think that a “good mother” is one who (27)          work mập stay at home with their children. However, no scientific evidence says children are harmed when their mothers work. A child who is emotionally well adjusted, well loved, and well cared for will thrive regardless of whether the mother works outside the home.

In most families with working mothers, each person (28)          a more active role in the household. The children tend mập look at one another and help in other ways. The father as a (29)            is more likely mập help with household chores and child rearing. These positive outcomes are most likely when the working mother feels valued and supported by family, friends and coworkers.

Question 25. A. enjoy               B. satisfy                     C. satisfaction             D. pleasant

Question 26. A. return              B. turn                         C. happen again          D. exchange

Question 27. A. gives up           B. stops                       C. ends                        D. puts up

Question 28. A. plays                B. does                        C. makes                     D. takes

Question 29. A. bread               B. breadwinning         C. breadstick               D. breadwinner

VII. Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.

Reflexology is a natural treatment dating mập ancient times. It is based on the idea that there are zones, or areas, in the feet and hands that are related mập other parts and systems of the body. For example, the tips of the toes or fingers are related mập head and neck, and the ball of the foot is related mập the heart and chest. A reflexologist applies pressure mập specific areas in a patient’s feet and hands mập relieve symptoms or pain in other related areas.

This type of treatment does not cure or diagnose specific health problem, and it does not involve any medication. Yet many find that it successfully relieves symptoms of stress and disease. Reflexology is effective for pain, headaches, and sleeping difficulties, among other ailments. Applying pressure mập the feet and hands relieves tension, improves blood circulation, and relaxes muscles. It promotes the natural, healthy functions and well-being of the entire body. Reflexology is often used along with other types of treatments, including conventional medicine.

This gentle therapy is safe and simple. A reflexologist’s only tools are his or her hands. Pressure is strong, but not uncomfortable. It’s not uncommon for patients mập fall asleep during treatments.

A typical treatment session lasts one hour. Treatment is usually focused on the feet for most of the session. A patient is asked mập remove his or her shoes and socks, mập sit in a comfortable reclining chair, and then mập relax as the reflexologist warms the patient’s feet with his or her hands and applies pressure mập the appropriate parts of the foot. The last ten minutes of the session are dedicated mập the hands.

After relieving specific problems, many patients continue a regular programme of treatment mập maintain good health. Some reflexologists suggest building at least a five – minute reflexology session into every day for long – term relief of stress and pain.

Question 30. Reflexology is a natural treatment which is based on the idea that…………………..

A. there are zones or areas in the feet and hands that are related mập any parts of the body

B. the pressure in certain areas in the feet and hands will affect other parts of the body

C. we can apply pressure mập specific areas in a patient’s feet and hands mập cure diseases

D. pressure on the ball of the foot can cure heart diseases and chest pain

Question 31. All of the following may be the benefits of reflexology EXCEPT……………….

A. giving up using other conventional treatments

B. improving blood circulation

C. relieving tension, pain, sleepless

D. relaxing muscles

Question 32. Reflexology offers the therapy that is……………

A. simple and uncomfortable

B. gentle and uncomfortable

C. safe and comfortable

D. too strong but safe

Question 33. In a typical session of reflexology, about ………….. is spent on the feet.

A. one hour

B. fifty minutes

C. ten minutes

D. half the time

Question 34. In order mập have good effect, we should ……………

A. have a long – term relief session combined with medicine

B. remove our shoes and socks every day

C. have a regular five – minute reflexology session every day

D. try mập avoid specific problems in our daily life

VIII. Write complete sentences using the words/ phrases given in their correct forms. You can add some more necessary words, but you have mập use all the words given.

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần đáp án của đề thi số 3 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về mobile)—

ĐÁP ÁN

Question 1. B

Question 12. fever

Question 23. Have you read

Question 2. A

Question 13. toothache

Question 24. are having

Question 3. C

Question 14. headache

Question 25. C

Question 4. B

Question 15. beneficial

Question 26. A

Question 5. groceries

Question 16. financial

Question 27. A

Question 6. nurture

Question 17. critically

Question 28. A

Question 7. share

Question 18. enormously

Question 29. D

Question 8. homemaker

Question 19. solution

Question 30. B

Question 9. heavy lifting

Question 20. works

Question 31. A

Question 10. sneeze

Question 21. is going mập rain   

Question 32. C

Question 11. hurts

Question 22. look

Question 33. B

 

 

Question 34. C

 

Question 35. Teenagers need love and support from their parents when they face many changes in their lives.

Question 36. Family members should divide the household chores based on who are better at doing them.

Question 37. The one who arrives home earlier will cook the meal, and the others will lay the table or do the washing-up.

Question 38. Drinking green tea twice or three times a day brings you visible results in days.

Question 39. A glass of lukewarm water with a few drops of mint leaf juice extract is effective for weight loss on prolonged use.

Question 40. Cholesterol is needed by the body mập keep producing healthy cells.

4. Đề số 4

I. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

Câu 1:A. picture         B. adventure   C. future          D. mature

Câu 2:A. urgent         B. surface        C. hurry           D. curtain

Câu 3:A. beat             B. heat             C. meat            D. breakfast

Câu 4:A. worked       B. stopped       C. wanted       D. forced

Câu 5:A. books          B. lives            C. gets             D. repeats

II. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the correct answer mập each of the following questions

Câu 11: Finally in 1891, Marie, with _____money mập live on, went mập Paris mập realise her dream at the Sorbonne.

A. very few     B. very little    C. very many   D. very a little

Câu 12: Do you mind ______ the cooking?

A. mập do           B. for doing    C. doing          D. do

Câu 13: The baby ______ wonderfully up mập now.

A. has behaved           B. behaved      C. is behaving             D. behaves

Câu 14: Lan: “ Good afternoon!” Nam: “______”

A. Goodbye. See you later.    B. Hello. How are you?

C. Nice mập meet you?              D. Bye.

Câu 15: The ______ are those who can’t use a part of the body in a normal way.

A. unemployed           B. mentally-retarded   C. disabled      D. injured

Câu 16: Jane: ______

Kate: Everybody, except for my sister because she was on business.

A. Why did your sister attend the party?

B. How was the party?

C. How about the party?

D. Who attended your birthday party?

Câu 17: David can make an airplane appear and disappear ­­­­­­______.

A. magical       B. magic          C. magic’s       D. magically

Câu 18: His pronunciation causes me many ______.

A. difficult      B. difficultly   C. difficulties  D. difficulty

Câu 19: This is the most ______ film I have ever watched.

A. excitement  B. exciting       C. excited        D. excite

Câu 20: David Brown worked ______ a tourist guide from June 1999 mập December 2002. He really liked his job.

A. as    B. on   C. for   D. with

Câu 21: By the time my mother______ home, I ______ all my homework.

A. got/ had done.        B. got/ did.      C. got / had did.          D. had got / had done.

Câu 22: Everybody______ happily. Suddenly they______ smoke.

A. was nhảy đầm/ smelt             B. had danced/ smelt

C. danced/ smelt                     D. were nhảy đầm/ smelt

Câu 23: I will go mập bed until I ______ all my exercises.

A. have finished          B. will finish               C. has finished                        D. am finishing

Câu 24: He often practise speaking English with the native ______.

A. speaking                 B. spoke                      C. speakers                  D. speak

Câu 25: Lindsay Lewis ______ research at Bristol University in the 1980s.

A. made                      B. had made                C. had done                D. did

Câu 26: The purpose of this test is mập ______ the weight of the chemical element.

A. interrupt                 B. measure                  C. find out                  D. ease

III. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning mập the underlined part in each of the following questions.

Câu 27: I often talk mập my fellow peasants when we have không tính phí time.

A. farmers                   B. doctors                   C. lawyers       D. teachers

Câu 28: After lunch, I often take a short rest.

A. destination             B. Plough                    C. excursion    D. break

Câu 29: Linh always has a very busy timetable for the whole week.

A. schedule                 B. routine                    C. holiday       D. life

Câu 30: No matter what may happen, you should never give up hopes.

A. create                      B. be satisfied with     C. begin           D. stop

IV. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập choose the word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

EDUCATION IN ENGLAND

Every child in Great Britain between the age of five and fifteen must (31) ______ school. There (32) ______ three main types of education institutions: primary (elementary) schools, secondary schools, and universities.

State schools are không tính phí, and attendance is compulsory. Morning school begins at nine o’clock and lasts until half past four. School is open five days a week.

(33) ______ Saturdays and Sundays, there are no lessons. There are holidays at Christmas, Easter and in summer. In London as in all cities, there are two grades of state schools for those (34) ______ will go mập work at fifteen: primary schools for boys and girls between the ages of five and eleven, and secondary schools for children from eleven mập fifteen.

The lessons are reading, writing, the English language, English literature, English history, geography, (35) ______ ,nature study, drawing, painting, singing, woodwork and drill.

Câu 31:A. go              B. come           C. attend         D. arrive

Câu 32:A. is               B. has              C. have            D. are

Câu 33:A. For                        B. On              C. At               D. In

Câu 34:A. when         B. where          C. which          D. who

Câu 35:A. scientifically         B. scientific     C. science        D. scientist

V. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the correct answer mập each of the following questions.

The first school for blind, deaf and mute children in the Tibet Autonomous Region celebrated its first anniversary on Friday. The school is built in the eastern suburb of Lhasa, capital of Tibet, and is designed mập hold 200 students. It covers 20,000 square meters.The school curriculum includes Braille and sign language training, Tibetan, mathematics, writing, ethics training, physical education, arts, handicrafts, speech and walking courses. At the celebration, the audience was touched by a silent song expressed by the students with sign language. BaibaToinzhub, a 10-year-old blind child, can speak fluent Chinese and is good at singing and nhảy đầm. He told the visitors that life in the boarding school was comfortable.

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần đáp án của đề thi số 4 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về mobile)—

ĐÁP ÁN

Question 1. D

Question 25. D

Question 2. C

Question 26. C

Question 3. D

Question 27. A

Question 4. C

Question 28. D

Question 5. B

Question 29. A

Question 11. B

Question 30. D

Question 12. C

Question 31. C

Question 13. A

Question 32. D

Question 14. B

Question 33. B

Question 15. C

Question 34. D

Question 16. D

Question 35. C

Question 17. D

Question 36. A

Question 18. C

Question 37. D

Question 19. B

Question 38. B

Question 20. A

Question 39. D

Question 21. A

Question 40. B

Question 22. A

Question 41. C

Question 23. A

Question 42. A

Question 24. C

Question 43. A

Question 44. C

Question 45. C

5. Đề số 5

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest.

1. A. breath             B. health                   C. heart                 D. head

2. A. household        B. bone                     C. oxygen              D. role

3. A. advertisement        B. movement       C. mention            D. announcement

4. A. band               B. land                      C. demand             D. husband

5. A. psychologist     B. duty                     C. laundry              D. grocery

Choose the letter A, B, C, or D mập indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

6. A. interact          B. understand             C. volunteer            D. contribute

7. A. homeless        B. needy                    C. remote               D. cancel

8. A. allergy            B. sleepiness              C. additive              D. contribute

9. A. oxygenate       B. ability                    C. complicated        D. regularly

10. A. healthy         B. disease                   C. cancer               D. balance

Choose the best answer mập complete the sentence.

11. As planned, I ______ my parents this weekend.

A. am going mập visit        B. visit                     C. will visit              D. visiting

12. My mother often ______ the housework every day.

A. do                    B. is doing                C. did                     D. does

13. He likes mập meet and spend time with other people. He is very ______.

A. rude                 B. sociable                C. unfriendly            D. generous

14. _____are foods and other goods sold at a cửa hàng or a supermarket.

A. Housework       B. Benefits                C. Chores             D. Groceries

15. He ______ books at the moment.

A. reads              B. reading                 C. read                 D. is reading

16. The house ______ next year.

A. will build          B. will be built      C. is going mập build         D. is built

17. There are many ______ when we often take morning exercise.

A. duties             B. benefits            C. burdens                    D. chores

18. They should contribute an enormous amount of money _____ the charity.

A. mập                  B. for                     C. with                         D. of

19. ______ is a large organ in the body which cleans the blood.

A. Lung             B. Brain                   C. Liver                       D. Heart

20. He is expecting ______ a trip mập Ha Long Bay.

A. make            B. mập make               C. making                   D. made

21. Students stopped ______ noise when the teacher came in.

A. make            B. mập make               C. making                   D. made

22. ______ is modern music that is popular with young people.

A. Jazz             B . Rock music          C. Pop music               D. Country music

23. She is ______ mập be handicapped the whole life.

A. fortunate     B. unfortunate           C. lucky                     D. narrow-minded

24. Some snakes are poisonous, ______ others are harmless.

A. but             B. so                         C. for                        D. despite

25. Parents must ______ a good example for their children.

A. take           B. make                     C. set                      D. show

Choose the letter A, B, C, or D mập indicate the underlined part that needs correction.

26. (A) Are you (B) interested in studying French? – Yes, (C) learning a foreign language (D) is excited.

27. I (A) taught English (B) in this school since I (C) graduated (D) from University.

28. (A) The match (B) was cancelled, (C) but we decided (D) mập stay at home.

29. I (A) bought (B) a ticket (C) for that film this morning. I (D) will see it tonight.

30. (A) Don’t (B) talk loudly. My daughter (C) was studying in the (D) next room.

Read the passage and decide whether the following statements are True (T) or False (F).

The Beatles

The Beatles were one of the most influential music groups of the rock era, and many consider them the best musical group on Earth. Initially, they affected the post-war baby boom generation of Britain and the U.S during the 1960s, and later the rest of the world. Certainly, they were the most successful group, with global sales exceeding 1.1 billion records.

While they were originally famous for light-weight pop music (and the extreme hysterical reaction they received from young women), their later works achieved a combination of popular and critical acclaim perhaps unequalled in the 20th century.

Eventually, they became more than recording artists, branching out into film and – particularly in the case of John Lennon – political activism. They achieved an iconic status beyond mere celebrity, with far reaching effects difficult mập exaggerate. The members of the group were John Lennon, Paul McCartney, George Harrison and Ringo Starr, all from Liverpool, England.

Beatlemania began in the UK and exploded following the appearance of the Beatles on The Ed Sullivan Show in the United States, on February 9,1964. The pop-music band became a worldwide phenomenon with worshipful fans, hysterical adulation, and denunciations by culture commentators and others such as Frank Sinatra.

Some of this was confusion over the sources of their music (a similar confusion was evinced in 1956 over Elvis Presley by commentators who were unaware of the tradition of blues, R&B and gospel out of which Presley emerged), and some of it was simply an incredulous reaction mập the length of their hair. At any rate, it was regarded by the band members with both awe and resentment.

31. They were the best selling group in history.

32. All the members were from Liverpool.

33. They appeared on TV on February 9,1964.

34. There was some confusion about the sources of their music.

35. Their music was copied by Elvis Presley.

Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the original sentence.

36. Because Lan gets a good mark for the test, she is very happy.

=> Lan gets ______________________________________________________________

37. Mr. Peter repaired the bike yesterday.

=> The bike ______________________________________________________________

38. Although he was ill, he went mập school yesterday.

=> Despite ______________________________________________________________

—(Nội dung đầy đủ, cụ thể phần đáp án của đề thi số 5 vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập để tải về mobile)—

ĐÁP ÁN

1. C

2. C

3. C

4. D

5. A

6. D

7. C

8. D

9. B

10. B

11. A

12. D

13. B

14. D

15. D

16. B

17. B

18. A

19. C

20. B

21. C

22. C

23. B

24. A

25. C

26. D

27. A

28. C

29. D

30. C

31. T

32. T

33. F

34. T

35. F

 

Question 36. a good mark for the test, so she is very happy.

Or: a good mark for the test; therefore, she is very happy.

Question 37. was repaired by Mr. Peter yesterday.

Question 38. his illness, he went mập school yesterday.

Question 39. What are you going mập do this summer holiday?

Question 40. It is believed that scientists will soon discover a new treatment for this disease.

Trên đây là 1 phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 10 có đáp án 5 2021-2022 Trường THPT Hùng Vương. Để xem toàn thể nội dung các em chọn tính năng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng bộ đề thi này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành quả cao trong kì thi sắp đến.

Quy tắc sử dụng Gerund và Infinitive

442

Tổng hợp luật lệ sử dụng dấu câu trong Tiếng Anh

193

Tổng hợp bài tập tăng lên chuyên sâu ôn tập Unit 3, 4 Tiếng Anh 10

27452

Bài tập ôn tập Unit 9, 10, 11 Tiếng Anh 10

325

Quy tắc và cách dùng sở hữu cách trong Tiếng Anh

348

Tổng hợp cấu trúc If Whether

492

[rule_2_plain] [rule_3_plain]

#Bộ #đề #thi #giữa #HK1 #môn #Tiếng #Anh #có #đáp #án #5 #Trường #THPT #Hùng #Vương


  • Tổng hợp: Học Điện Tử Cơ Bản
  • #Bộ #đề #thi #giữa #HK1 #môn #Tiếng #Anh #có #đáp #án #5 #Trường #THPT #Hùng #Vương

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.

Back to top button