Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 6 Cánh diều năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Thanh Đức

Dưới đây là Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 6 Cánh diều 5 2021-2022 có đáp án Trường THCS Thanh Đức. Tài liệu được biên soạn nhằm giới thiệu tới các em các đề thi không giống nhau để các em luyện tập và ôn tập tri thức đã học, sẵn sàng cho kì thi học kì 1 sắp tới. Mời các em cùng tham khảo!

BỘ 5 ĐỀ THI HK1 MÔN TIẾNG ANH 6 CÁNH DIỀU NĂM 2021-2022

CÓ ĐÁP ÁN TRƯỜNG THCS THANH ĐỨC

1. Đề số 1

Choose the word with a different way of pronunciation in the underlined part. 

1. A. lunch      B. subject        C. funny          D. music

2. A. judo        B. homework C. compass      D. hold

3. A. study      B. uniform       C. Monday      D. Cut

4. A. vocabulary B. wonderful C. love           D. sunny

5. A. don’t       B. modern       C. uniform       D. go

Read the following passage and choose the option (A, B, C or D) that best answers each of the questions below.

Dear Peter,

I’m sorry that it took me weeks phệ reply phệ you. I told you in my last letter, my family and I had phệ move phệ another city because of my mother’s new job. I was busy helping my parents packing and then unpacking. I couldn’t find the time phệ write phệ you. Fortunately, we finished moving yesterday. I attached a picture of my new house below. It’s a beautiful town house on the busy street. There is a swing set in the little yard behind my new house. My room is on the second floor. The wall is green and there is a bed, a dresser, a desk and a chair. I haven’t decorated my room yet so it looks empty. When I finish decorating it, I’ll send you a photo.

Please write and tell how you’re going in the last few weeks. I look forward phệ hearing from you.

Your pal,

Hoa

1. What is the main idea of the letter?

A. Hoa is sharing about her new house.

B. Hoa is sharing about her mother’s new job.

C. Hoa is explaining how busy she was.

D. Hoa is decorating her new house.

2. How did the new job of Hoa’s mother affect her family?

A. They had phệ redecorate their new house.

B. They had phệ live in town.

C. They had phệ move a new house.

D. They had phệ buy a bed, a dresser, a desk and a chair.

3. How does Hoa describe her new house?

A. An empty house on a busy street.

B. A town house with empty rooms.

C. A town house with a small yard.

D. A little beautiful house.

4. Which of the following is FALSE about Hoa’s room?

A. It is a green room on the second floor.

B. It is an empty room on the second floor.

C. There is furniture in the room.

D. The room has not been decorated yet.

5. What will Hoa probably do after her room is decorated?

A. She will move phệ another room.

B. She will empty her room.

C. She will help her parents with their room.

D. She will take a photo of her room.

Give the correct form of the verbs in brackets.

1. My brother _________ the dog for a walk every day. (take)

2. Elizabeth usually ______________ phệ school by bike. (go)

3. _______ Long __________ computer games now? (play)

4. My grandparents ___________ in Korea. (live)

ĐÁP ÁN

Choose the word with a different way of pronunciation in the underlined part. 

1 – D; 2 – C; 3 – B; 4 – A; 5 – C;

Read the following passage and choose the option (A, B, C or D) that best answers each of the questions below.

1 – A; 2 – C; 3 – D; 4 – B; 5 – D;

Give the correct form of the verbs in brackets.

1. My brother _____takes____ the dog for a walk every day. (take)

2. Elizabeth usually ____goes___ phệ school by bike. (go)

3. __Is_____ Long ___playing_______ computer games now? (play)

4. My grandparents ____live_______ in Korea. (live)

2. Đề số 2

I. Choose the word which has the underlined part is pronounced differently. 

1. A. historic

B. peaceful

C. sleepy

D. need

2. A. city

B. bicycle

C. rice

D. special

II. Choose the correct answer. 

1. “Can you pass me the biscuits, please?” – “________”

A. Yes, sure.

B. No, thank you.

C. That’s right

D. I’d love phệ.

2. Which city is ________ , Ha Noi or Ho Chi Minh City?

A. largest

B. the largest

C. larger

D. large

3. Tra Co beach is ________ beach in Viet Nam.

A. longest

B. the longest

C. longer

D. long

4. The people in Hoi An is incredibly ________ and helpful.

A. friendship

B. friend

C. friendly

D. friends

5. He usually ________ in the morning.

A. jogs

B. jogging

C. jog

D. is jogging

6. Is there a theater ________ your neighbourhood?

A. in

B. with

C. at

D. on

III. Find the mistake. 

1. Ha Long Bay is (A) the more (B) beautiful natural (C) wonder of (D) Viet Nam

2. Can you telling (A) me (B) the way phệ (C) the railway (D) station?

3. There are (A) a cupboard (B), a dishwasher and (C) a table in (D) the kitchen.

IV. Write the correct form of verbs on your answer sheet phệ complete the sentence.

1. My mother (have)________________long black hair.

2. You (go) ________________ travelling next summer vacation?

3. Would you like (play) ________________soccer with us?

V. Read the passage carefully and mark A, B,C or D on your answer sheet phệ indicate the correct answer phệ each of the following questions.

Viet Nam’s New Year is celebrated according phệ the Lunar calendar. It is officially known as Tet. It begins at the end of January or early February. The exact date changes from year phệ year. Vietnamese people usually make preparations for the holiday several weeks beforehand. They tidy their houses and cook special food. On the New Year’s Eve, people sit up phệ midnight phệ see the New Year in, then they put on new clothes and give one another the greeting of the season. Tet lasts ten days. The first three days are the most important. Vietnamese people believe that how people act during those days will have influence the whole year. As a result, they make every effort phệ avoid arguments and smile as much as possible.

1. When does Tet begin?

A. At the end of January or early February

B. In early February

C. In early February

D. At the end of February

2. What do Vietnamese people usually do phệ prepare for Tet?

A. Go shopping

B. Buy fireworks

C. Tidy the houses and cook special food

D. Plant trees

3. How long does Tet last?

A. Three days

B. A week

C. Many days

D. Ten days

4. Why are the first three days the most important?

A. Because they make every effort phệ avoid arguments and smile as much as possible.

B. Because they believe that how people act during those days will have influence the whole year.

C. Because they give one another the greeting of the season.

D. Because they put on new clothes on these days

VI. Read the passage and write True (T) or False (F) on your answer sheet.

Hello. My name is Phuc. My best friend is Mai. We go phệ the same school and we’ve been together for three years. Mai is very pretty. She has short black hair and big brown eyes. She is clever and hard-working and she is also very funny. She makes jokes and we all laugh. She loves reading and writing short poems. I like being with her. We often do our homework together and she helps me a lot. I also like her because she knows a lot about astronomy and we can chat about it for hours. At the moment we’re making a Space minibook. We’re doing a lot of searching on the Internet.

1. Phuc and Mai are studying in the same school.

2. Mai has long black hair and big eyes.

3. Mai is clever, hard-working and funny.

4. Mai likes writing short stories.

5. They search for information in library books.

VII. Finish the second sentence so that it has a similar meaning phệ the first one, beginning with the given words.

1. There are many flowers in our garden.

Our garden_________________________________

2. Her face is round.

She_______________________________________

3. The lamp is behind the Computer.

The computer ________________________________

4. A bike is cheaper than a car.

A car_______________________________________

ĐÁP ÁN

I. Choose the word which has the underlined part is pronounced differently.

1 – A; 2 – D;

II. Choose the correct answer.

1 – A; 2 – C; 3 – B; 4 – C; 5 – A; 6 – A;

III. Find the mistake.

1 – B; 2 – A; 3 – A;

IV. Write the correct form of verbs on your answer sheet phệ complete the sentence.

1 – has; 2 – Will you go; 3 – phệ play;

V. Read the passage carefully and mark A, B,C or D on your answer sheet phệ indicate the correct answer phệ each of the following questions.

1 – A; 2 – C; 3 – D; 4 – B;

VI. Read the passage and write True (T) or False (F) on your answer sheet.

1 – T; 2 – F; 3 – T; 4 – F; 5 – F;

VII. Finish the second sentence so that it has a similar meaning phệ the first one, beginning with the given words.

1 – Our garden has many flowers.

2 – She has a round face.

3 – The computer is in front of the lamp.

4 – A car is more expensive than a bike.

3. Đề số 3

I. READING

1. Read the passage written by Mai. Decide whether the sentences are true (T) or false
(F). Circle T or F.

I have many good classmates, but my best friends are Vy and Thảo. Vy sits next phệ me, and Thảo sits in front of us. Both of them are very smart and creative. Vy is good at English, and
Thảo is best at maths. They help me a lot with my study. During break time, we often play
many games phệ gether. Our favourite is hide and seek. Thảo and I like science, so we join the
school’s science club. Vy likes nhảy đầm, so she is in the dance club. Vy often performs in
front of the whole school at the beginning of each month, and we love watching her. I think
I’m very lucky phệ have two best friends!

1. Mai is mainly talking about her school activities.

2. Mai, Vy and Thảo sit at the same table

3. They don’t have any favourite game.

4. Mai’s friends help her phệ study.

5. Vy is not in the same club as Mai and Thảo.

2. Fill each blank with one suitable word. Write the word in the gap.

These are my friends at Friendly Camp. Sony is in the first picture. Doesn’t he look cool? He
loves sports. I (1) ______ basketball with him at the camp. He is a really good player. Sony
is American. He (2) ______ in Minnesota with his mother. In the second picture is Betty. She (3) ______ long wavy hair. Betty is my best friend and we go phệ the same school. We went phệ Friendly Camp together. I like her a lot because she (4) _____ really funny and she helps me with my homework. She has many friends. Her best friend is Jenny, but I am her (5) ______ friend, too.

II. WRITING

1. Rearrange the sentences. You can not change the words. Here is an example.

0. There/library/many/the/books/are/in/.

Answer: 0. There are many books in the library.

1. I/ Tuesdays/ on/ English/ study/.

______________________________________________

2. What/ you/ are/ at/ looking/?

________________________________________________

3. Does/ drive/ your/ you/ mother/ phệ school/?

______________________________________________

4. The/ are/ right now/ students/ playing/.

______________________________________________

5. They/ are/ on/ playground/ playing/ the/ games/.

___________________________________________________

2. For each question, complete the second sentence so that it means the same as the first. Use the word in brackets. You may need phệ change the word. Write NO MORE THAN THREE WORDS. Here is an example.

0. The bookshop is opposite the library. ____________________ a bookshop opposite the library. (THERE)

Answer: 0. There is

1. It is less convenient phệ live in the suburbs than in the city centre.

Life is ____________________ in the city centre than in the suburbs. (MORE)

2. His neighbourhood is much more polluted than my neighbourhood.

His neighbourhood is ______________________ than mine. (LESS)

3. There are more high buildings in your city than in my city.

Your city is _______________________ than my city. (MODERN)

4. We have nothing phệ do here. In London, we have many outdoor activities.

We have _____________________ life in London than here. (INTERESTING)

5. I like my village most because others are not as peaceful.

My village is _________________________ than any other villages. (MORE)

ĐÁP ÁN

I. READING

1. Read the passage written by Mai. Decide whether the sentences are true (T) or false
(F). Circle T or F.

1. F; 2. F; 3. F; 4. T; 5. T;

2. Fill each blank with one suitable word. Write the word in the gap.

1. played

2. lives

3. has

4. is

5. best

II. WRITING

1. Rearrange the sentences. You can not change the words.

1. I study English on Tuesdays.

2. What are you looking at?

3. Does your mother drive you phệ school?

4. The students are playing right now.

5. They are playing games on the playground.

2. For each question, complete the second sentence so that it means the same as the first. Use the word in brackets. You may need phệ change the word. Write NO MORE THAN THREE WORDS.

1. more convenient

2. less polluted

3. more modern

4. more interesting

5. more peaceful

4. Đề số 4

I. USE OF ENGLISH

A. Choose the word which has underlined part pronounced differently from the rest.

1. A. hospital   B.behind          C. children      D. live

2. A. teacher   B. school         C. chair           D. couch

B. Choose the best answer in A, B, C or D phệ complete the following sentences.

1. She is……… engineer.

A. an

B. a

C. the

D. one

2. Minh ……….. at five thirty.

A. get up

B. gets up

C. is get up

D. is gets up

3. ………couches are there in the living room?

A. What

B. Which

C. when

D. How many

4. My father is a doctor. He works in a …………..

A. factory

B. school

C. hospital

D. museum

5. She ……..lunch at half past eleven.

A. does

B. has

C. is

D. plays

6. Are there …….trees near your house?

A. a

B. an

C. any

D. some

II. READING

A. Read the passage and choose the best word (A, B, C or D) phệ each space.

This is Phong. He…(1)… in a house in the city. Near his house, there is a hospital and a market. …(2)…. is a student. His house is not far from his school so he walks phệ school. He goes phệ school in the afternoon. There is a park opposite the school. After his classes, he and his friends often ……(3)…..badminton in the park. He goes home….(4)… five o’clock.

1. A. lives        B. live             C. living          D. phệ live

2. A. I             B. He               C. You             D. They

3. A. do           B. have            C. play             D. go

4. A. on           B. in                C. phệ                D. at

B. Read the following passage carefully and answer the following questions.

Hello. My name is Vinh. I’m thirteen years old. This year I’m in grade six. This is my school. It is small but very beautiful. There are twenty classrooms in my school. My classroom is on the second floor. There are twenty-five boys and fifteen girls in my class. There is a rice paddy near my school. Answer these questions:

1. Which grade is Vinh in?

2. How many students are there in Vinh’s class?

III. WRITING

A. Choose the best answer based on the given cues.

1. We/ Math and English/ Monday/ Wednesday.

A. We have Math and English at Monday and Wednesday.

B. We have Math and English in Monday and Wednesday.

C. We have Math and English on Monday and Wednesday.

D. We have Math and English of Monday and Wednesday.

2. What time/ your parents/ go/ bed/ every night?

A. What time your parents go phệ bed every night?

B. What time do your parents go phệ bed every night?

C. What time does your parents go phệ bed every night?

D. What time do your parents go phệ bed at every night?

3. How/ your mother/ go/ work?

A. How your mother go phệ work?

B. How does your mother go phệ work?

C. How does your mother goes phệ work?

D. How your mother go phệ work?

4. He/ live/ house/ beautiful lake.

A. He live in house near beautiful lake.

B. He lives in a house near beautiful lake.

C. He lives in a house near beautiful lake.

D. He lives in a house near a beautiful lake.

B. Do as directed.

1. She works in a hospital. (Change into negative form.)

2. Lan gets up at six o’clock. (Make a question for the underlined words.)

ĐÁP ÁN

I.

A.

1. B 2. B

B.

1. A 2. B 3. D 4. C 5. B 6. C

II.

A.

1. A 2. B 3. C 4. D

B.

1. Vinh is in grade 6.

2. His class has 40 students.

III.

A.

1. C 2. B 3. B 4. D

B.

1. She doesn’t work in hospital.

2. What time does Lan get up?

5. Đề số 5

I. Find the word which the underlined part is pronounced differently from the others. (1 p)

1. a. chair        b. teacher        c. school          d. children

2. a. goes         b. watches       c. boxes           d. brushes

3. a. house       b. home           c. hotel            d. hour

4. a. truck        b. bus             c. ruler             d. lunch

II. Choose the correct answer. (2.5ps)

1. How many books does Ba___________? – He has eight.

A. have B. has C. phệ have D. having

2. Does Lan have Math on Tuesday? – No, she___________.

A. donʹt B. doesnʹt C. hasnʹt D. havenʹt

3. She ___________ her teeth every evening.

A. brush B. phệ brush C. brushing D. brushes

4. What is she doing ? she __________ phệ music

A. listen B. listens C. is listening D. listening

5. He has breakfast _____ six o’clock.

A. in B. at C. on D. for

6. My school is ________ phệ a hospital.

A. near B. next C. beside D. between

7. Where is ____________ school? – It’s in the country.

A. Namsʹ B. Nam C. the Namʹs D. Namʹs

8. What′s _______ name? – Her name is Mai.

A. your B. his C. her D. she

9.__________ students are there in your school?

A. What B. How many C. Who D. Where

10. They live _______ the city.

A. on B. in C. on D. at

III. Give the correct form of verbs in bracket. (2.0p)

1. They (be) ……………….

2. She (live)………………. on Tran Phu street.

3. My sisters can (play)…………………………

4. Minh (watch) …………………….. television now.

IV. Read the passage below then answer the questions. (2.5ps)

Linh is twelve years old. She is a student in Nguyen Hue School. The school is near her house so she goes phệ school by bike every morning. She has classes from 7.00 phệ 11.15. She has lunch at 12.00. In the afternoon, She does the housework and plays badminton. She usually does her homework in the evening. She goes phệ bed at 10.30.

1. How old is Linh?

..………………………….…………………….…………………….………..…

2. Is her school near her house?

..………………………….…………………….…………………….………..…

3. How does she go phệ school?

..………………………….…………………….…………………….………..…

4. What time does she do in the afternoon?

..………………………….…………………….…………………….………..…

5. What does shegoes phệ bed?

…………………………………………………………………………………

V. Write sentences: (2ps)

* Rearrange these words phệ make complete sentences.

1. doing/ is/ mother/ her/ what ?

..………………………….…………………….…………………….………..…

2. listening/ Nam/ now./ phệ/ music/ is

..………………………….…………………….…………………….………..…

* Rewrite the following sentences without changing their meaning. Begin with the given words.

1. Does Phong’s school have forty classrooms?

→ Are there……………………………………………………………

2. My father usually drives his car phệ work.

→ My father usually goes ………………………………….…

ĐÁP ÁN

I. Find the word which the underlined part is pronounced differently from the others. (1 p)

1.C 2.A 3.D 4.C

II. Choose the correct answer. (2.5ps)

1.A 2.B 3.D 4.C 5.B

6. B 7.D 8.C 9.B 10.B

III. Give the correct form of verbs in bracket. (2.0p)

1. are 2. lives 3. play 4. is watching

IV. Read the passage below then answer the questions. (2.5ps)

1. Linh is twelve years old.

2. Yes,it is.

3. She goes phệ school by bike every morning.

4. In the afternoon, She does the housework and plays badminton.

5. She goes phệ bed at 10.30.

V. Write sentences: (2ps)

* Rearrange these words phệ make complete sentences

1. What is her mother doing?

2. Nam is listening phệ music now.

* Rewrite the following sentences without changing their meaning. Begin with the given words.

1. Are there forty classrooms in Phong’s school?

2. My father usually goes phệ work by car.

Trên đây là toàn thể nội dung tài liệu Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 6 Cánh diều 5 2021-2022 có đáp án Trường THCS Thanh Đức. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu dụng khác các em chọn công dụng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành quả cao trong học tập.

Các em ân cần có thể tham khảo tư liệu cùng phân mục:

  • Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 6 CTST 5 2021-2022 có đáp án Trường THCS Võ Thị 6
  • Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 6 Cánh diều 5 2021-2022 có đáp án Trường THCS Nguyễn An Ninh

Chúc các em học tập tốt!

.


Thông tin thêm về Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 6 Cánh diều năm 2021-2022 có đáp án Trường THCS Thanh Đức

Dưới đây là Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 6 Cánh diều 5 2021-2022 có đáp án Trường THCS Thanh Đức. Tài liệu được biên soạn nhằm giới thiệu tới các em các đề thi không giống nhau để các em luyện tập và ôn tập tri thức đã học, sẵn sàng cho kì thi học kì 1 sắp tới. Mời các em cùng tham khảo!
BỘ 5 ĐỀ THI HK1 MÔN TIẾNG ANH 6 CÁNH DIỀU NĂM 2021-2022

CÓ ĐÁP ÁN TRƯỜNG THCS THANH ĐỨC

1. Đề số 1

Choose the word with a different way of pronunciation in the underlined part. 

1. A. lunch      B. subject        C. funny          D. music

2. A. judo        B. homework C. compass      D. hold

3. A. study      B. uniform       C. Monday      D. Cut

4. A. vocabulary B. wonderful C. love           D. sunny

5. A. don’t       B. modern       C. uniform       D. go

Read the following passage and choose the option (A, B, C or D) that best answers each of the questions below.

Dear Peter,

I’m sorry that it took me weeks phệ reply phệ you. I told you in my last letter, my family and I had phệ move phệ another city because of my mother’s new job. I was busy helping my parents packing and then unpacking. I couldn’t find the time phệ write phệ you. Fortunately, we finished moving yesterday. I attached a picture of my new house below. It’s a beautiful town house on the busy street. There is a swing set in the little yard behind my new house. My room is on the second floor. The wall is green and there is a bed, a dresser, a desk and a chair. I haven’t decorated my room yet so it looks empty. When I finish decorating it, I’ll send you a photo.

Please write and tell how you’re going in the last few weeks. I look forward phệ hearing from you.

Your pal,

Hoa

1. What is the main idea of the letter?

A. Hoa is sharing about her new house.

B. Hoa is sharing about her mother’s new job.

C. Hoa is explaining how busy she was.

D. Hoa is decorating her new house.

2. How did the new job of Hoa’s mother affect her family?

A. They had phệ redecorate their new house.

B. They had phệ live in town.

C. They had phệ move a new house.

D. They had phệ buy a bed, a dresser, a desk and a chair.

3. How does Hoa describe her new house?

A. An empty house on a busy street.

B. A town house with empty rooms.

C. A town house with a small yard.

D. A little beautiful house.

4. Which of the following is FALSE about Hoa’s room?

A. It is a green room on the second floor.

B. It is an empty room on the second floor.

C. There is furniture in the room.

D. The room has not been decorated yet.

5. What will Hoa probably do after her room is decorated?

A. She will move phệ another room.

B. She will empty her room.

C. She will help her parents with their room.

D. She will take a photo of her room.

Give the correct form of the verbs in brackets.

1. My brother _________ the dog for a walk every day. (take)

2. Elizabeth usually ______________ phệ school by bike. (go)

3. _______ Long __________ computer games now? (play)

4. My grandparents ___________ in Korea. (live)

ĐÁP ÁN

Choose the word with a different way of pronunciation in the underlined part. 

1 – D; 2 – C; 3 – B; 4 – A; 5 – C;

Read the following passage and choose the option (A, B, C or D) that best answers each of the questions below.

1 – A; 2 – C; 3 – D; 4 – B; 5 – D;

Give the correct form of the verbs in brackets.

1. My brother _____takes____ the dog for a walk every day. (take)

2. Elizabeth usually ____goes___ phệ school by bike. (go)

3. __Is_____ Long ___playing_______ computer games now? (play)

4. My grandparents ____live_______ in Korea. (live)

2. Đề số 2

I. Choose the word which has the underlined part is pronounced differently. 

1. A. historic

B. peaceful

C. sleepy

D. need

2. A. city

B. bicycle

C. rice

D. special

II. Choose the correct answer. 

1. “Can you pass me the biscuits, please?” – “________”

A. Yes, sure.

B. No, thank you.

C. That’s right

D. I’d love phệ.

2. Which city is ________ , Ha Noi or Ho Chi Minh City?

A. largest

B. the largest

C. larger

D. large

3. Tra Co beach is ________ beach in Viet Nam.

A. longest

B. the longest

C. longer

D. long

4. The people in Hoi An is incredibly ________ and helpful.

A. friendship

B. friend

C. friendly

D. friends

5. He usually ________ in the morning.

A. jogs

B. jogging

C. jog

D. is jogging

6. Is there a theater ________ your neighbourhood?

A. in

B. with

C. at

D. on

III. Find the mistake. 

1. Ha Long Bay is (A) the more (B) beautiful natural (C) wonder of (D) Viet Nam

2. Can you telling (A) me (B) the way phệ (C) the railway (D) station?

3. There are (A) a cupboard (B), a dishwasher and (C) a table in (D) the kitchen.

IV. Write the correct form of verbs on your answer sheet phệ complete the sentence.

1. My mother (have)________________long black hair.

2. You (go) ________________ travelling next summer vacation?

3. Would you like (play) ________________soccer with us?

V. Read the passage carefully and mark A, B,C or D on your answer sheet phệ indicate the correct answer phệ each of the following questions.

Viet Nam’s New Year is celebrated according phệ the Lunar calendar. It is officially known as Tet. It begins at the end of January or early February. The exact date changes from year phệ year. Vietnamese people usually make preparations for the holiday several weeks beforehand. They tidy their houses and cook special food. On the New Year’s Eve, people sit up phệ midnight phệ see the New Year in, then they put on new clothes and give one another the greeting of the season. Tet lasts ten days. The first three days are the most important. Vietnamese people believe that how people act during those days will have influence the whole year. As a result, they make every effort phệ avoid arguments and smile as much as possible.

1. When does Tet begin?

A. At the end of January or early February

B. In early February

C. In early February

D. At the end of February

2. What do Vietnamese people usually do phệ prepare for Tet?

A. Go shopping

B. Buy fireworks

C. Tidy the houses and cook special food

D. Plant trees

3. How long does Tet last?

A. Three days

B. A week

C. Many days

D. Ten days

4. Why are the first three days the most important?

A. Because they make every effort phệ avoid arguments and smile as much as possible.

B. Because they believe that how people act during those days will have influence the whole year.

C. Because they give one another the greeting of the season.

D. Because they put on new clothes on these days

VI. Read the passage and write True (T) or False (F) on your answer sheet.

Hello. My name is Phuc. My best friend is Mai. We go phệ the same school and we’ve been together for three years. Mai is very pretty. She has short black hair and big brown eyes. She is clever and hard-working and she is also very funny. She makes jokes and we all laugh. She loves reading and writing short poems. I like being with her. We often do our homework together and she helps me a lot. I also like her because she knows a lot about astronomy and we can chat about it for hours. At the moment we’re making a Space minibook. We’re doing a lot of searching on the Internet.

1. Phuc and Mai are studying in the same school.

2. Mai has long black hair and big eyes.

3. Mai is clever, hard-working and funny.

4. Mai likes writing short stories.

5. They search for information in library books.

VII. Finish the second sentence so that it has a similar meaning phệ the first one, beginning with the given words.

1. There are many flowers in our garden.

Our garden_________________________________

2. Her face is round.

She_______________________________________

3. The lamp is behind the Computer.

The computer ________________________________

4. A bike is cheaper than a car.

A car_______________________________________

ĐÁP ÁN

I. Choose the word which has the underlined part is pronounced differently.

1 – A; 2 – D;

II. Choose the correct answer.

1 – A; 2 – C; 3 – B; 4 – C; 5 – A; 6 – A;

III. Find the mistake.

1 – B; 2 – A; 3 – A;

IV. Write the correct form of verbs on your answer sheet phệ complete the sentence.

1 – has; 2 – Will you go; 3 – phệ play;

V. Read the passage carefully and mark A, B,C or D on your answer sheet phệ indicate the correct answer phệ each of the following questions.

1 – A; 2 – C; 3 – D; 4 – B;

VI. Read the passage and write True (T) or False (F) on your answer sheet.

1 – T; 2 – F; 3 – T; 4 – F; 5 – F;

VII. Finish the second sentence so that it has a similar meaning phệ the first one, beginning with the given words.

1 – Our garden has many flowers.

2 – She has a round face.

3 – The computer is in front of the lamp.

4 – A car is more expensive than a bike.

3. Đề số 3

I. READING

1. Read the passage written by Mai. Decide whether the sentences are true (T) or false
(F). Circle T or F.

I have many good classmates, but my best friends are Vy and Thảo. Vy sits next phệ me, and Thảo sits in front of us. Both of them are very smart and creative. Vy is good at English, and
Thảo is best at maths. They help me a lot with my study. During break time, we often play
many games phệ gether. Our favourite is hide and seek. Thảo and I like science, so we join the
school’s science club. Vy likes nhảy đầm, so she is in the dance club. Vy often performs in
front of the whole school at the beginning of each month, and we love watching her. I think
I’m very lucky phệ have two best friends!

1. Mai is mainly talking about her school activities.

2. Mai, Vy and Thảo sit at the same table

3. They don’t have any favourite game.

4. Mai’s friends help her phệ study.

5. Vy is not in the same club as Mai and Thảo.

2. Fill each blank with one suitable word. Write the word in the gap.

These are my friends at Friendly Camp. Sony is in the first picture. Doesn’t he look cool? He
loves sports. I (1) ______ basketball with him at the camp. He is a really good player. Sony
is American. He (2) ______ in Minnesota with his mother. In the second picture is Betty. She (3) ______ long wavy hair. Betty is my best friend and we go phệ the same school. We went phệ Friendly Camp together. I like her a lot because she (4) _____ really funny and she helps me with my homework. She has many friends. Her best friend is Jenny, but I am her (5) ______ friend, too.

II. WRITING

1. Rearrange the sentences. You can not change the words. Here is an example.

0. There/library/many/the/books/are/in/.

Answer: 0. There are many books in the library.

1. I/ Tuesdays/ on/ English/ study/.

______________________________________________

2. What/ you/ are/ at/ looking/?

________________________________________________

3. Does/ drive/ your/ you/ mother/ phệ school/?

______________________________________________

4. The/ are/ right now/ students/ playing/.

______________________________________________

5. They/ are/ on/ playground/ playing/ the/ games/.

___________________________________________________

2. For each question, complete the second sentence so that it means the same as the first. Use the word in brackets. You may need phệ change the word. Write NO MORE THAN THREE WORDS. Here is an example.

0. The bookshop is opposite the library. ____________________ a bookshop opposite the library. (THERE)

Answer: 0. There is

1. It is less convenient phệ live in the suburbs than in the city centre.

Life is ____________________ in the city centre than in the suburbs. (MORE)

2. His neighbourhood is much more polluted than my neighbourhood.

His neighbourhood is ______________________ than mine. (LESS)

3. There are more high buildings in your city than in my city.

Your city is _______________________ than my city. (MODERN)

4. We have nothing phệ do here. In London, we have many outdoor activities.

We have _____________________ life in London than here. (INTERESTING)

5. I like my village most because others are not as peaceful.

My village is _________________________ than any other villages. (MORE)

ĐÁP ÁN

I. READING

1. Read the passage written by Mai. Decide whether the sentences are true (T) or false
(F). Circle T or F.

1. F; 2. F; 3. F; 4. T; 5. T;

2. Fill each blank with one suitable word. Write the word in the gap.

1. played

2. lives

3. has

4. is

5. best

II. WRITING

1. Rearrange the sentences. You can not change the words.

1. I study English on Tuesdays.

2. What are you looking at?

3. Does your mother drive you phệ school?

4. The students are playing right now.

5. They are playing games on the playground.

2. For each question, complete the second sentence so that it means the same as the first. Use the word in brackets. You may need phệ change the word. Write NO MORE THAN THREE WORDS.

1. more convenient

2. less polluted

3. more modern

4. more interesting

5. more peaceful

4. Đề số 4

I. USE OF ENGLISH

A. Choose the word which has underlined part pronounced differently from the rest.

1. A. hospital   B.behind          C. children      D. live

2. A. teacher   B. school         C. chair           D. couch

B. Choose the best answer in A, B, C or D phệ complete the following sentences.

1. She is……… engineer.

A. an

B. a

C. the

D. one

2. Minh ……….. at five thirty.

A. get up

B. gets up

C. is get up

D. is gets up

3. ………couches are there in the living room?

A. What

B. Which

C. when

D. How many

4. My father is a doctor. He works in a …………..

A. factory

B. school

C. hospital

D. museum

5. She ……..lunch at half past eleven.

A. does

B. has

C. is

D. plays

6. Are there …….trees near your house?

A. a

B. an

C. any

D. some

II. READING

A. Read the passage and choose the best word (A, B, C or D) phệ each space.

This is Phong. He…(1)… in a house in the city. Near his house, there is a hospital and a market. …(2)…. is a student. His house is not far from his school so he walks phệ school. He goes phệ school in the afternoon. There is a park opposite the school. After his classes, he and his friends often ……(3)…..badminton in the park. He goes home….(4)… five o’clock.

1. A. lives        B. live             C. living          D. phệ live

2. A. I             B. He               C. You             D. They

3. A. do           B. have            C. play             D. go

4. A. on           B. in                C. phệ                D. at

B. Read the following passage carefully and answer the following questions.

Hello. My name is Vinh. I’m thirteen years old. This year I’m in grade six. This is my school. It is small but very beautiful. There are twenty classrooms in my school. My classroom is on the second floor. There are twenty-five boys and fifteen girls in my class. There is a rice paddy near my school. Answer these questions:

1. Which grade is Vinh in?

2. How many students are there in Vinh’s class?

III. WRITING

A. Choose the best answer based on the given cues.

1. We/ Math and English/ Monday/ Wednesday.

A. We have Math and English at Monday and Wednesday.

B. We have Math and English in Monday and Wednesday.

C. We have Math and English on Monday and Wednesday.

D. We have Math and English of Monday and Wednesday.

2. What time/ your parents/ go/ bed/ every night?

A. What time your parents go phệ bed every night?

B. What time do your parents go phệ bed every night?

C. What time does your parents go phệ bed every night?

D. What time do your parents go phệ bed at every night?

3. How/ your mother/ go/ work?

A. How your mother go phệ work?

B. How does your mother go phệ work?

C. How does your mother goes phệ work?

D. How your mother go phệ work?

4. He/ live/ house/ beautiful lake.

A. He live in house near beautiful lake.

B. He lives in a house near beautiful lake.

C. He lives in a house near beautiful lake.

D. He lives in a house near a beautiful lake.

B. Do as directed.

1. She works in a hospital. (Change into negative form.)

2. Lan gets up at six o’clock. (Make a question for the underlined words.)

ĐÁP ÁN

I.

A.

1. B 2. B

B.

1. A 2. B 3. D 4. C 5. B 6. C

II.

A.

1. A 2. B 3. C 4. D

B.

1. Vinh is in grade 6.

2. His class has 40 students.

III.

A.

1. C 2. B 3. B 4. D

B.

1. She doesn’t work in hospital.

2. What time does Lan get up?

5. Đề số 5

I. Find the word which the underlined part is pronounced differently from the others. (1 p)

1. a. chair        b. teacher        c. school          d. children

2. a. goes         b. watches       c. boxes           d. brushes

3. a. house       b. home           c. hotel            d. hour

4. a. truck        b. bus             c. ruler             d. lunch

II. Choose the correct answer. (2.5ps)

1. How many books does Ba___________? – He has eight.

A. have B. has C. phệ have D. having

2. Does Lan have Math on Tuesday? – No, she___________.

A. donʹt B. doesnʹt C. hasnʹt D. havenʹt

3. She ___________ her teeth every evening.

A. brush B. phệ brush C. brushing D. brushes

4. What is she doing ? she __________ phệ music

A. listen B. listens C. is listening D. listening

5. He has breakfast _____ six o’clock.

A. in B. at C. on D. for

6. My school is ________ phệ a hospital.

A. near B. next C. beside D. between

7. Where is ____________ school? – It’s in the country.

A. Namsʹ B. Nam C. the Namʹs D. Namʹs

8. What′s _______ name? – Her name is Mai.

A. your B. his C. her D. she

9.__________ students are there in your school?

A. What B. How many C. Who D. Where

10. They live _______ the city.

A. on B. in C. on D. at

III. Give the correct form of verbs in bracket. (2.0p)

1. They (be) ……………….

2. She (live)………………. on Tran Phu street.

3. My sisters can (play)…………………………

4. Minh (watch) …………………….. television now.

IV. Read the passage below then answer the questions. (2.5ps)

Linh is twelve years old. She is a student in Nguyen Hue School. The school is near her house so she goes phệ school by bike every morning. She has classes from 7.00 phệ 11.15. She has lunch at 12.00. In the afternoon, She does the housework and plays badminton. She usually does her homework in the evening. She goes phệ bed at 10.30.

1. How old is Linh?

..………………………….…………………….…………………….………..…

2. Is her school near her house?

..………………………….…………………….…………………….………..…

3. How does she go phệ school?

..………………………….…………………….…………………….………..…

4. What time does she do in the afternoon?

..………………………….…………………….…………………….………..…

5. What does shegoes phệ bed?

…………………………………………………………………………………

V. Write sentences: (2ps)

* Rearrange these words phệ make complete sentences.

1. doing/ is/ mother/ her/ what ?

..………………………….…………………….…………………….………..…

2. listening/ Nam/ now./ phệ/ music/ is

..………………………….…………………….…………………….………..…

* Rewrite the following sentences without changing their meaning. Begin with the given words.

1. Does Phong’s school have forty classrooms?

→ Are there……………………………………………………………

2. My father usually drives his car phệ work.

→ My father usually goes ………………………………….…

ĐÁP ÁN

I. Find the word which the underlined part is pronounced differently from the others. (1 p)

1.C 2.A 3.D 4.C

II. Choose the correct answer. (2.5ps)

1.A 2.B 3.D 4.C 5.B

6. B 7.D 8.C 9.B 10.B

III. Give the correct form of verbs in bracket. (2.0p)

1. are 2. lives 3. play 4. is watching

IV. Read the passage below then answer the questions. (2.5ps)

1. Linh is twelve years old.

2. Yes,it is.

3. She goes phệ school by bike every morning.

4. In the afternoon, She does the housework and plays badminton.

5. She goes phệ bed at 10.30.

V. Write sentences: (2ps)

* Rearrange these words phệ make complete sentences

1. What is her mother doing?

2. Nam is listening phệ music now.

* Rewrite the following sentences without changing their meaning. Begin with the given words.

1. Are there forty classrooms in Phong’s school?

2. My father usually goes phệ work by car.

Trên đây là toàn thể nội dung tài liệu Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 6 Cánh diều 5 2021-2022 có đáp án Trường THCS Thanh Đức. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu dụng khác các em chọn công dụng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành quả cao trong học tập.

Các em ân cần có thể tham khảo tư liệu cùng phân mục:

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 6 CTST 5 2021-2022 có đáp án Trường THCS Võ Thị 6
Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 6 Cánh diều 5 2021-2022 có đáp án Trường THCS Nguyễn An Ninh

Chúc các em học tập tốt!

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 6 Cánh diều 5 2021-2022 có đáp án Trường THCS Nguyễn An Ninh

420

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 6 CTST 5 2021-2022 có đáp án Trường THCS Võ Thị 6

388

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 6 CTST 5 2021-2022 có đáp án Trường THCS Phan Bội Châu

632

Bộ 5 đề thi HK1 môn Tiếng Anh 6 KNTT 5 2021-2022 có đáp án Trường THCS Trần Hưng Đạo

912

Đề cương ôn tập HK1 môn Tiếng Anh 6 Cánh diều 5 2021-2022

478

Đề cương ôn tập HK1 môn Tiếng Anh 6 Kết nối kiến thức 5 2021-2022

482

[rule_2_plain] [rule_3_plain]

#Bộ #đề #thi #HK1 #môn #Tiếng #Anh #Cánh #diều #5 #có #đáp #án #Trường #THCS #Thanh #Đức


  • Tổng hợp: Học Điện Tử Cơ Bản
  • #Bộ #đề #thi #HK1 #môn #Tiếng #Anh #Cánh #diều #5 #có #đáp #án #Trường #THCS #Thanh #Đức

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button