Bộ 5 đề thi thử THPT QG năm 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Hà Trung

Tài liệu Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Hà Trung được Học Điện Tử Cơ Bản chỉnh sửa và tổng hợp và giới thiệu tới các em học trò lớp 12, với phần đề và đáp án, lời giải cụ thể giúp các em đoàn luyện ôn tập sẵn sàng cho kì thi THPT Quốc Gia sắp đến. Hi vọng tài liệu này sẽ bổ ích cho các em, chúc các em có kết quả học tập tốt!

TRƯỜNG THPT HÀ TRUNG

ĐỀ THI THPT QUỐC GIA NĂM HỌC 2021-2022

MÔN: TIẾNG ANH

(Thời gian làm bài: 60 phút)

1. Đề số 1

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1A. facesB. strikesC. createsD. cigarettes
Question 2A. humaneB. holdC. handleD. heir

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word that differs from the other three in the position ofprimary stress in each of the following questions.

Question 3A. effortB. cancerC. deafnessD. effect
Question 4A. economyB. decorationC. universalD. expectation

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the correct answer mập each of the following questions.

Question 5: I’m sure Yuri Gagarin was ________ first person mập travel in space.

A. a            B. an         C. the       D. Ø (no article)

Question 6: We are aware that, ______, the situation will get worse.

A. if dealt not carefully with

B. unless dealing with carefully

C. if not carefully dealt with

D. if not carefully dealing with

Question 7: Justin is writing a book about his adventure in Tibet. I hope he can find a good publisher when he ______.

A. finished         B. has finished        C. will finish         D. is finishing

Question 8: Although Anne is happy with her success she wonders ______ will happen mập her private life.

A. that         B. when                    C. which         D. what

Question 9: This survey is mập find out the young people’s attitudes _____ love.

A. towards           B. into                      C. above                         D. beneath

Question 10: _______ his new car, Mr. De Rosa discovered a small dent in the rear fender.

A. When washed

B. To wash                

C. Having washed

D. On washing

Question 11: ­­­­­­­_______for a visit tomorrow, my parents will see our new baby for the first time.

A. On arrival                        B. Arrived                C. When arrived             D. Arrive

Question 12: Jane would never forget______first prize in such a prestigious competition.

A. mập be awarded                    B. being awarded    

C. mập have awarded                D. having awarded

Question 13: Philip dressed in strange clothes and wore a mask on his face for a party. He was completely ______. No one knew who he was.

A. unrecognizing

B. unrecognizable

C. recognizable

D. recognizing

Question 14: The government ____________ major changes mập the education system recently.

A. declared     B. announced        C. warned                     D. expressed

Question 15: You can ______ what is happening on the other side of the world by telephone.

A. see            B. hear C. make                     D. learn

Question 16: I found it very stressful living in the centre of town, so I was pleased when we moved mập a quiet residential area in the ______.

A. edge          B. outskirts          C. suburbs                   D. estate

Question 17: It is our ______ policy that we will achieve unity through peaceful means.

A. continuous  B. consistent   C. considerate                       D. continual

Question 18: – “Why don’t you ask Tom mập do it?”

– “I don’t know whether he is _____ mập. He sometimes makes things worse.”

A. able               B. afraid          C. easy      D. possible

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word(s) CLOSEST in meaning mập the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19: The man remained motionless on the grass when the dogs approached him. He was too frightened.

A. dead          B. asleep         C. unconscious             D. still

Question 20: I unexpectedly met a very old friend yesterday. In fact, we hadn’t seen each other for several years.

A. ran over          B. ran into       C. looked for                D. looked into

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word(s) OPPOSITE in meaning mập the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 21: It was quite a rocky relationship as we used mập argue with each other all the time and we sometimes went days without speaking mập each other.

A. better             B. stable            C. unsteady                  D. appalling

Question 22: I need mập catch up on world events. I haven’t seen the news in ages.

A. become outdated              B. go ahead with                   C. catch sight of           D. watch the news

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the option that best completes each of the following exchanges.

Question 23. Jack is talking mập Jack about reading kinds of books.

-Jim: “Do you read novels or detective stories?”

-Jack: “______”

A. No, I don’t have any.

B. Yes, novels or detective stories.

C. I enjoy detective stories a lot more.

D. Why novels? No more of them.

Question 24. Jane asks Hoa about her new roommate.

-Jane: “______”

-Hoa: “He’s very outgoing.”

A. Are you and your new roommate alike?

B. What does your new roommate like?

C. What’s your new roommate like?

D. What does your new roommate look like?

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 25 mập 29.

(25) ______  you first arrive in a foreign country, your initial reaction is often completely positive. Everything seems exciting, different and fascinating. It’s an adventure. If you’re just on a short holiday, you’ll probably never leave this phase, but if you stay longer, your attitude towards your (26) ______ environment can start mập change.

As soon as you start mập realize how little you understand the new culture, life can get frustrating. People misunderstand (27) ______ you’re trying mập say, or they may even laugh at you for saying something incorrectly. Even simple things, like posting a letter, can seem impossibly difficult, and you are likely mập (28) ______ by getting angry or upset when things go wrong.

With time, however, you start mập adjust mập become more comfortable with the differences and better able mập handle frustrating and embarrassing (29) ______. Your sense of humour reappears. Finally, you reach the stage of feeling able mập be enthusiastic about the culture once again, enjoy living in it, and maybe even prefer certain aspects of the culture mập your own.

(Source: www.english-grammar.at)

Question 25A. WhenB. HoweverC. DispiteD. Although
Question 26A. newB. naturalC. originalD. old
Question 27A. whatB. howC. whichD. where
Question 28A. overreactB. overflowC. overcomeD. outdo
Question 29A. locationsB. conditionsC. situationsD. circumstances

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the correct answer mập each of the questions from 30 mập 34.

Many people believe the glare from snow causes snow-blindness. Yet, dark glasses or not, they find themselves suffering from headaches and watering eyes, and even snow-blindness, when exposed mập several hours of “snow light”.

The United States Army has now determined that the glare from snow does not cause snow-blindness in troops in a snow-covered country. Rather, a man’s eyes frequently find nothing mập focus on in a broad expanse of a snow-covered area. So his gaze continually shifts and jumps back and forth over the entire landscape in search of something mập look at. Finding nothing, hour after hour, the eyes never stop searching and the eyeballs become sore and the eye muscles ache. Nature balances this annoyance by producing more and more liquid which covers the eyeballs. The liquid covers the eyeballs in increasing quantity until vision blurs. And the result is total, even though temporary, snow-blindness.

Experiments led the Army mập a simple method of overcoming this problem. Scouts ahead of a main body of troops are trained mập shake snow from evergreen bushes, creating a dotted line as they cross completely snow-covered landscape. Even the scouts themselves throw lightweight, dark-colored objects ahead on which they too can focus. The men following can then see something. Their gaze is arrested. Their eyes focus on a bush and having found something mập see, stop searching through the snow-blanketed landscape. By focusing their attention on one object at a time, the men can cross the snow without becoming hopelessly snow-blind or lost: In this way the problem of crossing a solid white area is overcome.

(Source: https://read01.com/LEG2yd.html)

Question 30: A suitable title for this passage would be ______.

A. Soldiers Marching in the Snow

B. Snow-blindness and How mập Overcome It

C. Nature’s Cure for Snow-blindness

D. Snow Vision and Its Effect on Eyesight

Question 31: According mập the paragraph 1, people can suffer from all of the following EXCEPT ______.

A. headaches

B. snow-blindness

C. eye muscles ache

D. watering eyes

Question 32: The word “they” in paragraph 3 refers to______ .

A. bushes               B. main troops            C. scouts    D. experiments

Question 33: The eyeballs become sore and the eye muscles ache because ______.

A. there is nothing mập focus on

B. the eyes are annoyed by blinding snow

C. tears cover the eyeballs

D. the eyes are annoyed by blinding sunlight

Question 34: The word “sore“in paragraph 2 mostly means______.

A. nóng     B. bitter        C. open       D. painful

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the correct answer mập each of the questions from 35 mập 42.

Some cities are located by chance. A wagon breaks down, the driver spends some time in repairs, finds that he is in a congenial spot, and settles down. Later another person builds a house near his, and later someone adds an inn. Someone else starts selling farm produce there. Soon there is a little market, which grows mập a town, and later mập a city.

Other places were destined by nature mập become cities. London, for example, is on what is called the head of navigation – the point where it becomes too difficult for ocean-going ships mập continue upriver, and must transfer their cargoes. As with London, the head of navigation is also the point where the river can be conveniently bridged. In fact, the location of a bridge is often the reason for the birth of a town – as Cambridge or Weybridge in England show. Again, a good harbour will generally lead mập a city growing up about it. New York and San Francisco began life as ports, as did Cape Town in South Africa.

Some places were created mainly for military purposes, such as Milan, and the host of English cities finishing with – cester, which is derived from castra which means camp in Latin. Chester itself, created mập guard the Welsh border, is a very good example. Other such military bases are Manchester, Doncaster, and of course, Newcastle.

A few cites are not created by accident, but by intention. This was the case with Milton Keynes in England, but the most famous examples of such cities are capitals. Brasilia, Canberra and Washington are capitals created in modern times, but even their greatest admirers will admit that they lack a certain character. It is no co-incidence that there are famous pop songs about New York, (“New York, New York”) Chicago (“My kind of Town”) San Francisco (“Going mập San Francisco”) and many other US cities, but none about the nation’s capital. On the other hand any Londoner can give you at least three songs about the place.

(Source: https://www.englishexercises.org/makeagame/viewgame.asp)

Question 35. This reading passage is mainly about ______.

A. famous cities and urban life

B. why some city sites are chosen

C. why capital cities are created

D. places where cities might begin

Question 36. The word “congenial” in the first paragraph probably means ______.

A. noisy            

B. related

C. pleasing

D. favourable

Question 37. According mập the passage, London owes its origin mập ______.

A. a river           B. a countryside ship             C. an army camp          D. a bridge

Question 38. The passage suggests that a large harbour ______.

A. is important for import/export

B. is a place where wars start

C. is always located in capital cities

D. may lead mập the development of a big city

Question 39. The passage suggests that English cities of military origin ______.

A. can be found from their names

B. can be found from their locations

C. are more common than other cities

D. always end with -cester

Question 40. It can be inferred from the passage that the word “Chester” has _____ roots.

A. Italian     B. Latin American                 C. Latin       D. Roman

Question 41. Which of the following is NOT given as a reason for a new city?

A. Random events                  B. Wars         C. Trade                       D. Politics

Question 42. There are no songs about Washington because ______.

A. songwriters don’t like politics

B. it is too modern

C. it is the national capital

D. the city has little character

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 43: Though its mouth is big, a crocodile can swallow small only animals.

Question 44: More schools have built recently mập make it convenient for children mập receive education.

Question 45: When an Arab wants mập know if his camel can make a long voyage in the desert, he looks at its hump mập see how large and firm it is.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the sentence that is closest in meaning mập each of the following questions.

Question 46: HNFC are the best football club in the V.League round seven match.

A. No football clubs are as good as HNFC in the V.League round seven match.

B. HNFC play as well as others in the V.League round seven match.

C. HNFC don’t play as well as others in the V.League round seven match.

D. Other football clubs can play as well as HNFC in the V.League round seven match.

Question 47: “Why don’t you ask the Council for help?” my neighbour said.

A. My neighbour wants mập know why I don’t ask the Council for help.

B. My neighbour advised me mập ask the Council for help.

C. My neighbour recommended asking the Council for help.

D. My neighbour told me not mập ask the Council for help.

Question 48: If only you told me the truth about the theft.

A. You should have told me the truth about the theft.

B. I do wish you would tell me the truth about the theft.

C. You must have told me the truth about the theft.

D. It is necessary that you tell me the truth about the theft.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 49: Tim dropped out of college after his first year. Now he regrets it.

A. Tim regretted having dropped out of college after his first year.

B. Tim wishes he didn’t drop out of college after his first year.

C. Tim regrets having dropped out of college after his first year.

D. Only if Tim had dropped out of college after his first year.

Question 50: It isn’t just that the màn chơi of education of this school is high. It’s that it’s also been consistent for years.

A. Not only are the standards of education good in this school, but it has maintained those standards over the years.

B. The standard of education is not high in this school, but at least all the students are at the same màn chơi.

C. The màn chơi of education in this school, which is usually quite high, shows only slight variations from year mập year.

D. It isn’t fair mập deny that this school is successful, as it has had the same high standards for many years now.

2. Đề số 2

ĐỀ THI THPT QG MÔN TIẾNG ANH- TRƯỜNG THPT HÀ TRUNG– ĐỀ 02

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1. A. generalB. generousC. generationD. guillotine
Question 2. A. changesB. increasesC. suffocatesD. compromises

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions.

Question 3. A. deployB. maintainC. borderD. attain
Question 4. A. refereeB. kangarooC. cigaretteD. technique

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the correct answer mập each of the following questions.

Question 5. After so___________consideration, we have finally arrived at a decision.

A. a lot of        B. lots of         C. many          D. much

Question 6. The author did not intend anybody___________his paintings until they were finished.

A. seeing         B. mập seeing     C. mập see          D. mập be seen

Question 7. Every day, Peters mother drives him mập school. However, today, he    ___________to school by his father.

A. was taken   B. is being taken         C. is taking      D. took

Question 8. Linda, along with hundreds of others, ___________unemployed when the factory closes next month.

A. becomes     B. become       C. is becoming            D. are becoming

Question 9. The customs officers stopped the suspected man and ordered him mập show___________.

A. what was he carrying in his bag.

B. what he was carrying in his bag

C. what he carries in his bag

D. what does he carry in his bag

Question 10. It was an English student, not a French one, ___________was the captain of our school team. 

A. which         B. what           C. whom         D. who

Question 11. The man standing next mập our father is a persuasive speaker with a natural talent___________leadership.

A. for  B. at    C. in    D. of

Question 12. The report form is available on the two___________discs in my drawer.

A. small green round              B. round small green

C. green small round              D. small round green

Question 13. The drug under examination has shown some___________results when given mập volunteers in some countries.

A. impressed   B. impresses    C. impressive  D. impression

Question 14. During rush hours, the traffic is usually___________and cars are closing up behind each other.

A. light            B. heavy          C. substantial  D. enormous

Question 15. After suffering severe wounds in the attack, the secret agent decided mập …………. his resignation mập the commander.

A. give B. apply           C. propose       D. offer

Question 16. Her father was really a___________of strength mập her when her marriage broke up.

A. source         B. sculpture     C. figure          D. tower

Question 17. When travelling in Europe, we tried mập __________at least an hour in a medieval town mập explore it.

A. stop off       B. stop out       C. stop up        D. stop in

Question 18. Last week, an earthquake which___________6.1 on the Richter scale struck southern California.

A. read B. measured    C. calculated   D. estimated

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 19. Just pulling out of the station the train was that we were supposed mập catch.

A. the  B. the train was           C. were supposed        D. pulling out

Question 20. Alice Thornton’s autobiography provides a fascinate tài khoản of family life in seventeenth-century England.

A. a fascinate tài khoản             B. life  C. seventeenth-century           D. autobiography

Question 21. The meeting would have finished earlier if there had not been for their interruptions.

A. interruptions 

B. would have finished

C. had not been for 

D. earlier

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the sentence that is closest in meaning mập each of the following questions.

Question 22. ‘T have never been mập Russia. I think I shall go there next year.” said Bill.

A. Bill said that he had never been mập Russia and he thought he would go there the next year.

B. Bill said that he would have never been mập Russia and he thinks he would go there the next year.

C. Bill said that he had never been mập Russia and he thinks he will go there the next year.

D. Bill said that he has never been mập Russia and he thinks he would go there the next year.

Question 23. People believed that Jane retired because of her poor health.

A. Jane is believed mập have retired because of her poor health.

B. Jane was believed mập retire because of her poor health.

C. It is believed that Jane retired because of her poor health.

D. Jane retired because of her poor health was believed. 

Question 24. Charles would have won the essay contest if he had typed his paper.

A. Charles won the essay contest in spite of not typing his paper.

B. Charles did not win the essay contest because he did not type his paper

C. Typing his paper made Charles win the essay contest.

D. Charles did not win the essay contest even though he typed his paper.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 25. The government knows the extent of the problem. The government needs mập take action soon.

A. The government knows the extent of the problem whereas it needs mập take action soon.

B. The government knows the extent of the problem so that it needs mập take action soon.

C. Knowing the extent of the problem, the government needs mập take action soon.

D. The government knows the extent of the problem, or else it needs mập take action soon.

Question 26. The substance is very toxic. Protective clothing must be worn at all times.

A. Since the substance is very toxic, so protective clothing must be worn at all times.

B. So toxic is the substance that protective clothing must be worn at all times.

C. The substance is such toxic that protective clothing must be worn at all times.

D. The substance is too toxic mập wear protective clothing at all times.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the most suitable response mập complete each of the following exchanges.

Question 27. Dick is thanking Michelle for giving him the gift on his birthday.

Dick: “Thanks for the nice gift you brought mập me!”

Michelle: “___________”

A. Welcome! I’m glad you like it

B. Not at all

C. Actually speaking, I myself don’t like it

D. All right! Do you know how much it costs?

Question 28. Ben: “___________.”

Jane: “Never mind.”

A. Sorry for staining your carpet. Let me have it cleaned.

B. Would you mind going mập dinner next Sunday?

C. Thank you for being honest with me.

D. Congratulations! How wonderful!

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning mập the underlined part in each of the following questions.

Question 29. The first time I met my friend’s parents, I was walking on eggshells because I knew their political views were very different from mine.

A. was talking nervously

B. had a lot of pressure

C. was given many eggs 

D. had mập be very cautious

Question 30. Albert Einstein is lauded as one of the greatest theoretical physicists of all time.

A. acclaimed   B. dictated      C. described    D. ordained

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word or phrase that is OPPOSITE in meaning mập the underlined part in each of the following questions.

—(Để xem tiếp nội dung của đề thi số 2 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào Học Điện Tử Cơ Bản để tải về điện thoại)— 

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 2

1-D

2-C

3-C

4-D

5-D

6-C

7-B

8-C

9-B

10-D

11-A

12-D

13-C

14-B

15-D

16-D

17-A

18-B

19-B

20-A

21-C

22-A

23-B

24-B

25-C

26-B

27-A

28-A

29-D

30-A

31-A

32-D

33-B

34-D

35-A

36-D

37-A

38-C

39-B

40-D

41-B

42-C

43-B

44-C

45-A

46-D

47-B

48-A

49-C

50-D

3. Đề số 3

ĐỀ THI THPT QG MÔN TIẾNG ANH- TRƯỜNG THPT HÀ TRUNG– ĐỀ 03

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions from  1 mập 2.

Question 1: A. wickedB. watchedC. stoppedD. cooked
Question 2: A. headB. breadC. cleanD. dead

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions from 3 mập 4.

Question 3: A. systemB. achieveC. consistD. require
Question 4: A. intellectualB. interventionC. necessaryD. productivity

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the correct answer mập each of the following questions from 5 mập 16.

Question 5:  They were among the first companies mập exploit the _________of the Internet.

A. potential            B. prospect        C. possibility        D. ability

Question 6:   It is reported that humans are the main reason for most species decline and habitat_______

A. destructive         B. destroy  C. destructor     D. destruction

Question 7:  His clothes are in a mess because he __________the house all morning.

A. had been painting

B. has been painting

C. will have painted  

D. will be painting

Question 8:  Ann hoped _____ mập join the private club. She could make important business contact here.

A. mập invite           B. being invited               C. mập be invited               D. inviting

Question 9:  The more she practises, __________she becomes.

A. the most confident

B. the greater confidence

C. more confidently

D. the more confident

Question 10:  Tom seldom drinks coffee,___________?

A. does he             B. does Tom        C. doesn’t Tom                D. doesn’t he

Question 11:  He always takes full__________of the mistake by these competitors.

A. advice           B. benefit       C. advantage                  D. profit

Question 12:  I __________ this letter while I was tidying up.

A. brought back 

B. came across 

C. came by

D. brought in

Question 13:  In most _____ developed countries, up mập 50% of _____ population enters higher education at some time in their lives.

A. Ø / the         B. Ø / Ø                C. the / a                          D. the / Ø

Question 14:  Having been found guilty of theft, __________to find work in his chosen field as an accountant.

A. found Henry Jones difficult

B. it was found by Henry Jones difficult

C. it was difficult for Henry Jones

D. Henry Jones found it difficult

Question 15:  His letter is full of mistakes. He ________  the mistakes carefully before sending it.

A. can have checked

B. must have checked

C. should have checked

D. could have checked

Question 16:   She gave me a ___________ box.

A. jewelry metal small square

B. small square metal jewelry

C. jewelry small metal square

D. small square jewelry metal

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word(s) OPPOSITE in meaning mập the underlined word(s) in each of the following questions from 17 mập 18.

Question 17:  Thousands are going starving because of the failure of this year’s harvest.

A. full         B. rich        C. hungry      D. poor

Question 18:  Drivers are advised mập get enough petrol because filling stations are few and far between on the highway.

A. easy mập find

B. difficult mập access

C. unlikely mập happen

D. impossible mập reach

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word(s) CLOSEST in meaning mập the underlined word(s) in each of the following questions from 19 mập 20.

Question 19:  The place has rapidly evolved from the small fishing community into a thriving tourist resort.

A. developed        B. generated     C.  created           D. increased

Question 20:  When the police arrived the thieves took mập flight leaving all the stolen things behind.

A. took away          B. climbed on      C. did away         D. ran away

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the most suitable response mập complete each of the following exchanges from 21 mập 22.

Question 21:  Two friends Diana and Anne are talking about Anne’s new blouse.

Diana: “That blouse suits you perfectly, Anne”

Anne: “______________________”

A. Never mind.

B. Don’t mention it.

C. Thank you.

D. You are welcome.

Question 22:  Mary is talking mập a porter in the hotel lobby.

Porter: “ Shall I help you with your suitcase”

Mary: “____________________________”

Marilyn: “____________________”

A. Not a chance.

B. That’s very kind of you.

C. I can’t agree more.

D. What a pity!

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 23 mập 27.

SPORTS IN SOCIETY

The position of sport in today’s society has changed out of all recognition. People no longer seem mập think of sports as ‘just a game’ – mập be watched or played for the (23) _________ of enjoyment. Instead, it has become big business worldwide. It has become accepted practice for leading companies mập provide sponsorship. TV companies pay large sums of money mập screen important matches or competitions. The result has been huge rewards for athletes, some of (24) _________ are now very wealthy, particularly top footballers, golfers and quần vợt players.

(25) ________ , it is not unusual for some athletes mập receive large fees on top of their salary, for advertising products or making personal appearances.

A trend towards shorter working hours means that people generally tend mập have more miễn phí time, both mập watch and mập take in sporting activity; sport has become a significant part of the recreation industry that we now rely (26) _________ mập fill our leisure hours. Professional sport is a vital part of that industry, providing for millions of (27) _________ people all over the world.

Question 23:

A. advantage

B. good

C. benefit

D. sake

Question 24:

A. whose

B. whom

C. who

D. that

Question 25:

A. In addition

B. However

C. In contrast

D. Therefore

Question 26:

A. for

B. with

C. on

D. in

Question 27:

A. ordinary

B. mighty

C. extremist

D. abnormal

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the correct answer mập each of the questions from 28 mập 35.

Most human diets contain between 10 and 15 percent of their total calories as protein. The rest of the dietary energy comes from carbohydrates, fats, and in some people, alcohol. The proportion of calories from fats varies from 10 percent in poor communities mập 40 percent or more in rich communities.

In addition mập providing energy, fats have several other functions in the body.  The fat-soluble vitamins, A, D, E,  and K, are dissolved in fats, as their name implies. Good sources of these vitamins have high oil or fat content, and the vitamins are stored in the body’s fatty tissues. In the diet, fats cause food mập remain longer in the stomach, thus increasing the feeling of fullness for some time after a meal is eaten. Fats add variety, taste, and texture mập foods, which accounts for the popularity of fried foods. Fatty deposits in the body have an insulating and protective value. The curves of the human female body are due mostly mập strategically located fat deposits.

Whether a certain amount of fat in the diet is essential mập human health is not definitely known. When rats are fed a fat-free diet, their growth eventually ceases, their skin becomes inflamed and scaly, and their reproductive systems are damaged. Two fatty acids, linoleic and arachidonic acids, prevent these  abnormalities and hence are called essential fatty acids. They also are required by a number of other animals, but their roles in human beings are debatable. Most nutritionists consider linoleic fatty acid an essential nutrient for humans.

Question 28:   This passage probably appeared in which of the following?

A. diet book

B. A book on basic nutrition

C. A cookbook

D. A popular women’s magazine

Question 29:   We can infer from the passage that all of the following statements about fats are true EXCEPT

A. fats provide energy for the body

B. economics influences the distribution of calorie intake

C. poor people eat more fatty foods

D. alcohol is not a common source of dietary energy

Question 30:     The phrase “stored in” in line 7 is closest in meaning to_______

A. manufactured in 

B. attached mập

C. measured by

D. accumulated in

—(Để xem tiếp nội dung của đề thi số 3 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào Học Điện Tử Cơ Bản để tải về điện thoại)— 

4. Đề số 4

ĐỀ THI THPT QG MÔN TIẾNG ANH- TRƯỜNG THPT HÀ TRUNG– ĐỀ 04

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1. A. detachableB. denounceC. educationD. admittance
Question 2. A. enunciateB. pronounceC. uncleD. nocturnal

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions.

Question 3. A. preserveB. bubbleC. safeguardD. tabloid
Question 4. A. uneducatedB. insignificantC. irrelevance

D. unquestionable

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the correct answer mập each of the following questions

Question 5. Before the man could say anything more, Peter___________off towards the station.

A. rushed        B. was rushing            C. had rushed  D. had been rushing

Question 6. For the engine mập work properly, the green lever___________be in the up position.

A. can  B. may C. will D. must

Question 7. ___________the Nobel Prize, he retired from politics.

A. Received    B. Having received     C. Being received       D. Receive

Question 8. The divorce rate in Vietnam is now higher___________half a century ago.

A. than it is      B. than it does             C. than it was  D. than it did

Question 9. Would that the council___________in detail the issue of mercury pollution in the city during the conference last week.

A. discussed    B. were discussing      C. had discussed         D. was discussing

Question 10. The waiter enquired whether___________near the window.

A. we would like mập sit

B. we like mập sit 

C. do we like mập sit

D. would we like mập sit

Question 11. ___________, those students really prefer cold weather.

A. Strange though does it seem

B. Strange though it may seem

C. Strange though may it seem

D. Strange though it seem

Question 12. Brain’s attitude___________his work has always been very positive.

A. with            B. into C. at    D. towards

Question 13. There might be a___________to cheat if students sit too close together in exam rooms.

A. tempting     B. temptation C. tempted      D. tempt

Question 14. If something      electricity and heat, it allows electricity or heat to___________travel along and through it.

A. carries         B. transfers      C. conducts     D. exchanges

Question 15. We really regret to___________you that the course you are interested in is now full.

A. advise         B. consult        C. pledge        D. explain

Question 16. The newspaper article which includes a gruesome description of the murder has___________a lot of attention from the public.

A. paid B. confined     C. drawn         D. attracted

Question 17. Last year, the company went___________up after the one of its senior executives offered his resignation.

A. straight       B. belly            C. stomach      D. cloud

Question 18. Our mother was not happy with our work and made us___________.

A. start back    B. start over     C. start on       D. start on at

Mark the letter A, B, C, or Don your answer sheet mập indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 19. She grew more and more fascinated by the subject as times went by.

A. fascinated   B. grew           C. times           D. the subject

Question 20. I pretended not seeing her and carried on walking down the main street leading mập the downtown.

A. not seeing   B. the main street        C. carried on walking D. downtown

Question 21. Like many rich kids, Georgie was raised by a successor of underpaid nannies.

A. raised          B. like  C. underpaid nannies D. a successor

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the sentence that is closest in meaning mập each of the following questions.

Question 22. A drug may affect several functions, even though it’s targeted at only one.

A. A drug is taken for a specific purpose, but it may have a range of other effects.

B. However effective a drug may be, its functions have mập be several.

C. Despite various other uses, a drug usually has a function for a special effect.

D. The functions expected of a drug are various even if it is used for a specific disease.

Question 23. Most of the river ferries have been cancelled today due mập the lack of visibility caused by the fog.

A. A few of the ferries need mập be rescheduled because of the fog that is causing poor visibility on the river.

B. Since todays fog is obstructing visibility, the majority of the river ferries will not be running.

C. Because of the fog, it will be difficult for most of the ferries mập cross the river safely today.

D. Whenever visibility is poor owing mập the fog, nearly all of the river ferries are cancelled during the day.

Question 24. Wouldn’t it better mập let them know about the alterations mập the plan?

A. Don’t you think they should be informed about the changes in the plan?

B. Shouldn’t they have been consulted before the scheme was changed?

C. Why haven’t they been informed about the new development?

D. We’d better ask them mập change the plan, hadn’t we?

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 25. The burglar might come back. You’d better change all the locks.

A. If you don t change all the locks, the burglar could come back.

B. The burglar will come back unless you change all the locks.

C. Youd better change all the locks or the burglar will come back.

D. You’d better change all the locks in case the burglar will come back.

Question 26. My personal opinion doesn’t really matter. You need mập decide for the good of everyone.

A. Though my personal opinion really matters, we need mập decide for the good for everyone.

B. Deciding for the good of everyone makes our personal opinion not really matter at all.

C. We need mập decide for the good of everyone, so my personal opinion doesn’t really matter.

D. If my personal opinion doesn’t really matter, we need mập decide for the good of everyone. 

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the most suitable response mập complete each of the following exchanges.

Question 27. “Would you bother if I had a look at your paper?” – “____________.”

A. Well, actually I’d rather you didn’t

B. oh, I didn’t realize it

C. You’re welcome

D. That’s a good idea

Question 28. Sarah: “Oh my God, I’ve missed my bus.”

Christ: “____________. Another will come here in ten minutes.”

A. I hope so

B. Don’t mention it

C. Don’t worry

D. Thank you

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning mập the underlined part in each of the following questions.

Question 29. Being a single mother no longer carries the social stigma that it used mập.

A. difficulty    B. holiness       C. stain            D. trial

Question 30. The members of the orchestra have arrived an hour prior mập the performance for a short rehearsal.

A. when          B. before         C. after            D. while

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word or phrase that is OPPOSITE in meaning mập the underlined part in each of the following questions.

—(Để xem tiếp nội dung của đề thi số 4 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào Học Điện Tử Cơ Bản để tải về điện thoại)— 

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 4

1-C

2-C

3-A

4-B

5-C

6-D

7-B

8-C

9-C

10-A

11-B

12-D

13-B

14-C

15-A

16-D

17-B

18-B

19-C

20-A

21-D

22-A

23-B

24-A

25-D

26-C

27-A

28-C

29-C

30-B

31-A

32-D

33-A

34-A

35-C

36-A

37-B

38-D

39-A

40-C

41-D

42-A

43-C

44-C

45-C

46-B

47-C

48-D

49-B

50-C

5. Đề số 5

ĐỀ THI THPT QG MÔN TIẾNG ANH- TRƯỜNG THPT HÀ TRUNG– ĐỀ 05

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 1. A. witherB. thesisC. thoughtfulD. breath
Question 2. A. trafficB. configurationC. cinemaD. camouflage

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 3. A. reportB. concludeC. deterD. sanction
Question 4. A. advertiseB. definiteC. compositeD. communicate

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the correct answer mập each of the following questions.

Question 5. Tim and his friends have founded___________voluntary organisation which helps disabled people with their transport needs.

A. a     B. an    C. the  D.

Question 6. Dana finally admitted___________by what her father had said the day before.

A. hurt B. hurting        C. being hurt   D. hurted

Question 7. The man was very brave. He___________, but he chose mập stay and fight.

A. must have escaped B. escaped       C. had escaped            D. could have escaped

Question 8. Air pollution is getting___________serious in big cities such as Hanoi and Beijing.

A. the more and the more

B. more and more

C. most and most

D. the most and the most

Question 9. The company has made an announcement that any application___________  in after 30th April shall not be considered.

A. sends          B. is sent         C. being sent   D. sent

Question 10. Only after the teacher had explained the procedure clearly___________to go ahead with the experiment.

A. the students were allowed

B. were the students allowed

C. the students allowed 

D. did the students allow

Question 11. Her parents are really strict. They rarely let her stay out late, ___________  ?

A. do they       B. don’t they   C. does she      D. doesn’t she

Question 12. Visitors mập the local museum are mostly attracted by___________    rocking chair.

A. an old wooden European beautiful

B. a beautiful old European wooden

C. an old beautiful wooden European

D. a wooden old beautiful European

Question 13. Many astronomers never get back mập the Earth because of___________accidents.

A. tragedy       B. tragic          C. tragically    D. tragedies

Question 14. After years of training hard, the athlete finally could___________    her ambition of winning an Olympic gold medal.

A. reject          B. exacerbate C. recognise    D. realise

Question 15. The commission estimates that at least seven companies took___________ of the program.

A. advantage   B. use  C. benefit        D. dominance

Question 16. The cinema is no longer as popular as it was in the 1930 s and 1940’s, but it is still an important___________of entertainment.

A. status          B. source         C. origin          D. prospect

Question 17. After years of derision from the world, the Hindi film industry is achieving its ___________ in the Sun.

A. position      B. image          C. shade          D. place

Question 18. While I was looking through my old albums the other day, I___________this photograph of my parents’ wedding.

A. took after    B. made up      C. turned down           D. came across

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 19. Of more than 1,300 volcanoes in the world, only about 600 can classify as active.

A. only            B. classify       C. volcanoes   D. active

Question 20. In spite of the Indian lacked animals, they had the ability mập cultivate plants suitable for daily use.

A. suitable       B. lacked animals        C. in spite of   D. had the ability

Question 21. A professor of economy and history at our university has developed a new theory of the relationship between historical events and financial crises.

A. financial crises       B. relationship             C. historical     D. economy

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the sentence that is closest in meaning mập each of the following questions.

Question 22. John no longer drinks a lot.

A. John rarely drank a lot.

B. John used mập drink a lot.

C. John didn’t use mập drink a lot.

D. John now drinks a lot.

Question 23. “Stop smoking or you’ll be ill,” the doctor told me.

A. I was ordered not mập smoke mập recover from illness.

B. The doctor advised me mập give up smoking mập avoid illness.

C. The doctor suggested smoking mập treat illness.

D. I was warned against smoking a lot of cigarettes.

Question 24. People think that increasing levels of carbon dioxide and other greenhouse gases will inevitably lead mập global warming.

A. Global warming is thought mập result in increasing levels of carbon dioxide and other greenhouse gases.

B. Increasing levels of carbon dioxide and other greenhouse gases is thought mập be responsible for global warming.

C. Increasing levels of carbon dioxide and other greenhouse gases is attributed mập global warming. 

D. Global warming is blamed for increasing levels of carbon dioxide and other greenhouse gases.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 25. He was very tired. He agreed mập help me with my homework.

A. As tired as was he, he agreed mập help me with my homework.

B. Despite being very tired, but he agreed mập help me with my homework

C. Tired though he was, but he agreed mập help me with my homework.

D. Tired as he was, he agreed mập help me with my homework.

Question 26. Mary quarreled with her boyfriend yesterday. She didn’t want mập answer his phone call this morning.

A. Mary’s refusal mập answer the phone leads mập her argument with her boyfriend yesterday.

B. Much as Mary quarreled with her boyfriend yesterday, she answered his phone call this morning.

C. Having quarreled with her boyfriend yesterday, Mary refused mập answer his phone call this morning.

D. Before Mary quarrelled with her boyfriend yesterday, she answered his phone call.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the most suitable response mập complete each of the following exchanges.

Question 27. Sam and David are talking about what mập do after work.

– “Do you fancy going mập a movie this evening?”      – “___________”

A. Not at all. Go ahead.         

B. I’m sorry. I don’t know that.

C. That would be nice.

D. Not so bad. And you?

Question 28. Laura: “What a lovely house you have!”

A. Of course not, it’s not costly.

B. Thank you. Hope you will drop in.

C. I think so.

D. No problem.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning mập the underlined part in each of the following questions.

Question 29. When the Titanic crashed into the iceberg, the crew quickly sent out distress signals mập alert nearby ships of the disaster and request their help.

A. amusing      B. strange        C. bold            D. help

Question 30. I’m all in favour of ambition but I think when he says he’ll be a millionaire by the time he’s 25, he’s simply crying for the moon.

A. longing for what is beyond the reach

B. asking for what is attainable

C. doing something with vigor or intensity

D. crying a lot and for a long time

—(Để xem tiếp nội dung của đề thi số 5 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào Học Điện Tử Cơ Bản để tải về điện thoại)— 

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 5

1-A

2-C

3-D

4-D

5-A

6-C

7-D

8-B

9-D

10-B

11-A

12-B

13-B

14-D

15-A

16-B

17-D

18-D

19-B

20-C

21-D

22-B

23-B

24-B

25-D

26-C

27-C

28-B

29-D

30-A

31-A

32-C

33-C

34-B

35-A

36-D

37-B

38-C

39-A

40-D

41-A

42-B

43-D

44-A

45-B

46-C

47-C

48-B

49-B

50-A

Trên đây là 1 phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Hà Trung. Để xem toàn thể nội dung các em chọn tác dụng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Mời các em tham khảo tài liệu có liên quan:

  • Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Bá́ Thước
  • Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Văn Lang

Hy vọng bộ đề thi này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành quả cao trong kì thi sắp đến.

.


Thông tin thêm về Bộ 5 đề thi thử THPT QG năm 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Hà Trung

Tài liệu Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Hà Trung được Học Điện Tử Cơ Bản chỉnh sửa và tổng hợp và giới thiệu tới các em học trò lớp 12, với phần đề và đáp án, lời giải cụ thể giúp các em đoàn luyện ôn tập sẵn sàng cho kì thi THPT Quốc Gia sắp đến. Hi vọng tài liệu này sẽ bổ ích cho các em, chúc các em có kết quả học tập tốt!

TRƯỜNG THPT HÀ TRUNG

ĐỀ THI THPT QUỐC GIA NĂM HỌC 2021-2022

MÔN: TIẾNG ANH

(Thời gian làm bài: 60 phút)

1. Đề số 1

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. faces
B. strikes
C. creates
D. cigarettes

Question 2: A. humane
B. hold
C. handle
D. heir

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word that differs from the other three in the position ofprimary stress in each of the following questions.

Question 3: A. effort
B. cancer
C. deafness
D. effect

Question 4: A. economy
B. decoration
C. universal
D. expectation

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the correct answer mập each of the following questions.

Question 5: I’m sure Yuri Gagarin was ________ first person mập travel in space.

A. a            B. an         C. the       D. Ø (no article)

Question 6: We are aware that, ______, the situation will get worse.

A. if dealt not carefully with

B. unless dealing with carefully

C. if not carefully dealt with

D. if not carefully dealing with

Question 7: Justin is writing a book about his adventure in Tibet. I hope he can find a good publisher when he ______.

A. finished         B. has finished        C. will finish         D. is finishing

Question 8: Although Anne is happy with her success she wonders ______ will happen mập her private life.

A. that         B. when                    C. which         D. what

Question 9: This survey is mập find out the young people’s attitudes _____ love.

A. towards           B. into                      C. above                         D. beneath

Question 10: _______ his new car, Mr. De Rosa discovered a small dent in the rear fender.

A. When washed

B. To wash                

C. Having washed

D. On washing

Question 11: ­­­­­­­_______for a visit tomorrow, my parents will see our new baby for the first time.

A. On arrival                        B. Arrived                C. When arrived             D. Arrive

Question 12: Jane would never forget______first prize in such a prestigious competition.

A. mập be awarded                    B. being awarded    

C. mập have awarded                D. having awarded

Question 13: Philip dressed in strange clothes and wore a mask on his face for a party. He was completely ______. No one knew who he was.

A. unrecognizing

B. unrecognizable

C. recognizable

D. recognizing

Question 14: The government ____________ major changes mập the education system recently.

A. declared     B. announced        C. warned                     D. expressed

Question 15: You can ______ what is happening on the other side of the world by telephone.

A. see            B. hear C. make                     D. learn

Question 16: I found it very stressful living in the centre of town, so I was pleased when we moved mập a quiet residential area in the ______.

A. edge          B. outskirts          C. suburbs                   D. estate

Question 17: It is our ______ policy that we will achieve unity through peaceful means.

A. continuous  B. consistent   C. considerate                       D. continual

Question 18: – “Why don’t you ask Tom mập do it?”

– “I don’t know whether he is _____ mập. He sometimes makes things worse.”

A. able               B. afraid          C. easy      D. possible

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word(s) CLOSEST in meaning mập the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19: The man remained motionless on the grass when the dogs approached him. He was too frightened.

A. dead          B. asleep         C. unconscious             D. still

Question 20: I unexpectedly met a very old friend yesterday. In fact, we hadn’t seen each other for several years.

A. ran over          B. ran into       C. looked for                D. looked into

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word(s) OPPOSITE in meaning mập the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 21: It was quite a rocky relationship as we used mập argue with each other all the time and we sometimes went days without speaking mập each other.

A. better             B. stable            C. unsteady                  D. appalling

Question 22: I need mập catch up on world events. I haven’t seen the news in ages.

A. become outdated              B. go ahead with                   C. catch sight of           D. watch the news

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the option that best completes each of the following exchanges.

Question 23. Jack is talking mập Jack about reading kinds of books.

-Jim: “Do you read novels or detective stories?”

-Jack: “______”

A. No, I don’t have any.

B. Yes, novels or detective stories.

C. I enjoy detective stories a lot more.

D. Why novels? No more of them.

Question 24. Jane asks Hoa about her new roommate.

-Jane: “______”

-Hoa: “He’s very outgoing.”

A. Are you and your new roommate alike?

B. What does your new roommate like?

C. What’s your new roommate like?

D. What does your new roommate look like?

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 25 mập 29.

(25) ______  you first arrive in a foreign country, your initial reaction is often completely positive. Everything seems exciting, different and fascinating. It’s an adventure. If you’re just on a short holiday, you’ll probably never leave this phase, but if you stay longer, your attitude towards your (26) ______ environment can start mập change.

As soon as you start mập realize how little you understand the new culture, life can get frustrating. People misunderstand (27) ______ you’re trying mập say, or they may even laugh at you for saying something incorrectly. Even simple things, like posting a letter, can seem impossibly difficult, and you are likely mập (28) ______ by getting angry or upset when things go wrong.

With time, however, you start mập adjust mập become more comfortable with the differences and better able mập handle frustrating and embarrassing (29) ______. Your sense of humour reappears. Finally, you reach the stage of feeling able mập be enthusiastic about the culture once again, enjoy living in it, and maybe even prefer certain aspects of the culture mập your own.

(Source: www.english-grammar.at)

Question 25: A. When
B. However
C. Dispite
D. Although

Question 26. A. new
B. natural
C. original
D. old

Question 27. A. what
B. how
C. which
D. where

Question 28. A. overreact
B. overflow
C. overcome
D. outdo

Question 29. A. locations
B. conditions
C. situations
D. circumstances

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the correct answer mập each of the questions from 30 mập 34.

Many people believe the glare from snow causes snow-blindness. Yet, dark glasses or not, they find themselves suffering from headaches and watering eyes, and even snow-blindness, when exposed mập several hours of “snow light”.

The United States Army has now determined that the glare from snow does not cause snow-blindness in troops in a snow-covered country. Rather, a man’s eyes frequently find nothing mập focus on in a broad expanse of a snow-covered area. So his gaze continually shifts and jumps back and forth over the entire landscape in search of something mập look at. Finding nothing, hour after hour, the eyes never stop searching and the eyeballs become sore and the eye muscles ache. Nature balances this annoyance by producing more and more liquid which covers the eyeballs. The liquid covers the eyeballs in increasing quantity until vision blurs. And the result is total, even though temporary, snow-blindness.

Experiments led the Army mập a simple method of overcoming this problem. Scouts ahead of a main body of troops are trained mập shake snow from evergreen bushes, creating a dotted line as they cross completely snow-covered landscape. Even the scouts themselves throw lightweight, dark-colored objects ahead on which they too can focus. The men following can then see something. Their gaze is arrested. Their eyes focus on a bush and having found something mập see, stop searching through the snow-blanketed landscape. By focusing their attention on one object at a time, the men can cross the snow without becoming hopelessly snow-blind or lost: In this way the problem of crossing a solid white area is overcome.

(Source: https://read01.com/LEG2yd.html)

Question 30: A suitable title for this passage would be ______.

A. Soldiers Marching in the Snow

B. Snow-blindness and How mập Overcome It

C. Nature’s Cure for Snow-blindness

D. Snow Vision and Its Effect on Eyesight

Question 31: According mập the paragraph 1, people can suffer from all of the following EXCEPT ______.

A. headaches

B. snow-blindness

C. eye muscles ache

D. watering eyes

Question 32: The word “they” in paragraph 3 refers to______ .

A. bushes               B. main troops            C. scouts    D. experiments

Question 33: The eyeballs become sore and the eye muscles ache because ______.

A. there is nothing mập focus on

B. the eyes are annoyed by blinding snow

C. tears cover the eyeballs

D. the eyes are annoyed by blinding sunlight

Question 34: The word “sore”in paragraph 2 mostly means______.

A. nóng     B. bitter        C. open       D. painful

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the correct answer mập each of the questions from 35 mập 42.

Some cities are located by chance. A wagon breaks down, the driver spends some time in repairs, finds that he is in a congenial spot, and settles down. Later another person builds a house near his, and later someone adds an inn. Someone else starts selling farm produce there. Soon there is a little market, which grows mập a town, and later mập a city.

Other places were destined by nature mập become cities. London, for example, is on what is called the head of navigation – the point where it becomes too difficult for ocean-going ships mập continue upriver, and must transfer their cargoes. As with London, the head of navigation is also the point where the river can be conveniently bridged. In fact, the location of a bridge is often the reason for the birth of a town – as Cambridge or Weybridge in England show. Again, a good harbour will generally lead mập a city growing up about it. New York and San Francisco began life as ports, as did Cape Town in South Africa.

Some places were created mainly for military purposes, such as Milan, and the host of English cities finishing with – cester, which is derived from castra which means camp in Latin. Chester itself, created mập guard the Welsh border, is a very good example. Other such military bases are Manchester, Doncaster, and of course, Newcastle.

A few cites are not created by accident, but by intention. This was the case with Milton Keynes in England, but the most famous examples of such cities are capitals. Brasilia, Canberra and Washington are capitals created in modern times, but even their greatest admirers will admit that they lack a certain character. It is no co-incidence that there are famous pop songs about New York, (“New York, New York”) Chicago (“My kind of Town”) San Francisco (“Going mập San Francisco”) and many other US cities, but none about the nation’s capital. On the other hand any Londoner can give you at least three songs about the place.

(Source: https://www.englishexercises.org/makeagame/viewgame.asp)

Question 35. This reading passage is mainly about ______.

A. famous cities and urban life

B. why some city sites are chosen

C. why capital cities are created

D. places where cities might begin

Question 36. The word “congenial” in the first paragraph probably means ______.

A. noisy            

B. related

C. pleasing

D. favourable

Question 37. According mập the passage, London owes its origin mập ______.

A. a river           B. a countryside ship             C. an army camp          D. a bridge

Question 38. The passage suggests that a large harbour ______.

A. is important for import/export

B. is a place where wars start

C. is always located in capital cities

D. may lead mập the development of a big city

Question 39. The passage suggests that English cities of military origin ______.

A. can be found from their names

B. can be found from their locations

C. are more common than other cities

D. always end with -cester

Question 40. It can be inferred from the passage that the word “Chester” has _____ roots.

A. Italian     B. Latin American                 C. Latin       D. Roman

Question 41. Which of the following is NOT given as a reason for a new city?

A. Random events                  B. Wars         C. Trade                       D. Politics

Question 42. There are no songs about Washington because ______.

A. songwriters don’t like politics

B. it is too modern

C. it is the national capital

D. the city has little character

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 43: Though its mouth is big, a crocodile can swallow small only animals.

Question 44: More schools have built recently mập make it convenient for children mập receive education.

Question 45: When an Arab wants mập know if his camel can make a long voyage in the desert, he looks at its hump mập see how large and firm it is.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the sentence that is closest in meaning mập each of the following questions.

Question 46: HNFC are the best football club in the V.League round seven match.

A. No football clubs are as good as HNFC in the V.League round seven match.

B. HNFC play as well as others in the V.League round seven match.

C. HNFC don’t play as well as others in the V.League round seven match.

D. Other football clubs can play as well as HNFC in the V.League round seven match.

Question 47: “Why don’t you ask the Council for help?” my neighbour said.

A. My neighbour wants mập know why I don’t ask the Council for help.

B. My neighbour advised me mập ask the Council for help.

C. My neighbour recommended asking the Council for help.

D. My neighbour told me not mập ask the Council for help.

Question 48: If only you told me the truth about the theft.

A. You should have told me the truth about the theft.

B. I do wish you would tell me the truth about the theft.

C. You must have told me the truth about the theft.

D. It is necessary that you tell me the truth about the theft.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 49: Tim dropped out of college after his first year. Now he regrets it.

A. Tim regretted having dropped out of college after his first year.

B. Tim wishes he didn’t drop out of college after his first year.

C. Tim regrets having dropped out of college after his first year.

D. Only if Tim had dropped out of college after his first year.

Question 50: It isn’t just that the màn chơi of education of this school is high. It’s that it’s also been consistent for years.

A. Not only are the standards of education good in this school, but it has maintained those standards over the years.

B. The standard of education is not high in this school, but at least all the students are at the same màn chơi.

C. The màn chơi of education in this school, which is usually quite high, shows only slight variations from year mập year.

D. It isn’t fair mập deny that this school is successful, as it has had the same high standards for many years now.

2. Đề số 2

ĐỀ THI THPT QG MÔN TIẾNG ANH- TRƯỜNG THPT HÀ TRUNG- ĐỀ 02

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1. A. general
B. generous
C. generation
D. guillotine

Question 2. A. changes
B. increases
C. suffocates
D. compromises

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions.

Question 3. A. deploy
B. maintain
C. border
D. attain

Question 4. A. referee
B. kangaroo
C. cigarette
D. technique

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the correct answer mập each of the following questions.

Question 5. After so___________consideration, we have finally arrived at a decision.

A. a lot of        B. lots of         C. many          D. much

Question 6. The author did not intend anybody___________his paintings until they were finished.

A. seeing         B. mập seeing     C. mập see          D. mập be seen

Question 7. Every day, Peters mother drives him mập school. However, today, he    ___________to school by his father.

A. was taken   B. is being taken         C. is taking      D. took

Question 8. Linda, along with hundreds of others, ___________unemployed when the factory closes next month.

A. becomes     B. become       C. is becoming            D. are becoming

Question 9. The customs officers stopped the suspected man and ordered him mập show___________.

A. what was he carrying in his bag.

B. what he was carrying in his bag

C. what he carries in his bag

D. what does he carry in his bag

Question 10. It was an English student, not a French one, ___________was the captain of our school team. 

A. which         B. what           C. whom         D. who

Question 11. The man standing next mập our father is a persuasive speaker with a natural talent___________leadership.

A. for  B. at    C. in    D. of

Question 12. The report form is available on the two___________discs in my drawer.

A. small green round              B. round small green

C. green small round              D. small round green

Question 13. The drug under examination has shown some___________results when given mập volunteers in some countries.

A. impressed   B. impresses    C. impressive  D. impression

Question 14. During rush hours, the traffic is usually___________and cars are closing up behind each other.

A. light            B. heavy          C. substantial  D. enormous

Question 15. After suffering severe wounds in the attack, the secret agent decided mập …………. his resignation mập the commander.

A. give B. apply           C. propose       D. offer

Question 16. Her father was really a___________of strength mập her when her marriage broke up.

A. source         B. sculpture     C. figure          D. tower

Question 17. When travelling in Europe, we tried mập __________at least an hour in a medieval town mập explore it.

A. stop off       B. stop out       C. stop up        D. stop in

Question 18. Last week, an earthquake which___________6.1 on the Richter scale struck southern California.

A. read B. measured    C. calculated   D. estimated

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 19. Just pulling out of the station the train was that we were supposed mập catch.

A. the  B. the train was           C. were supposed        D. pulling out

Question 20. Alice Thornton’s autobiography provides a fascinate tài khoản of family life in seventeenth-century England.

A. a fascinate tài khoản             B. life  C. seventeenth-century           D. autobiography

Question 21. The meeting would have finished earlier if there had not been for their interruptions.

A. interruptions 

B. would have finished

C. had not been for 

D. earlier

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the sentence that is closest in meaning mập each of the following questions.

Question 22. ‘T have never been mập Russia. I think I shall go there next year.” said Bill.

A. Bill said that he had never been mập Russia and he thought he would go there the next year.

B. Bill said that he would have never been mập Russia and he thinks he would go there the next year.

C. Bill said that he had never been mập Russia and he thinks he will go there the next year.

D. Bill said that he has never been mập Russia and he thinks he would go there the next year.

Question 23. People believed that Jane retired because of her poor health.

A. Jane is believed mập have retired because of her poor health.

B. Jane was believed mập retire because of her poor health.

C. It is believed that Jane retired because of her poor health.

D. Jane retired because of her poor health was believed. 

Question 24. Charles would have won the essay contest if he had typed his paper.

A. Charles won the essay contest in spite of not typing his paper.

B. Charles did not win the essay contest because he did not type his paper

C. Typing his paper made Charles win the essay contest.

D. Charles did not win the essay contest even though he typed his paper.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 25. The government knows the extent of the problem. The government needs mập take action soon.

A. The government knows the extent of the problem whereas it needs mập take action soon.

B. The government knows the extent of the problem so that it needs mập take action soon.

C. Knowing the extent of the problem, the government needs mập take action soon.

D. The government knows the extent of the problem, or else it needs mập take action soon.

Question 26. The substance is very toxic. Protective clothing must be worn at all times.

A. Since the substance is very toxic, so protective clothing must be worn at all times.

B. So toxic is the substance that protective clothing must be worn at all times.

C. The substance is such toxic that protective clothing must be worn at all times.

D. The substance is too toxic mập wear protective clothing at all times.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the most suitable response mập complete each of the following exchanges.

Question 27. Dick is thanking Michelle for giving him the gift on his birthday.

Dick: “Thanks for the nice gift you brought mập me!”

Michelle: “___________”

A. Welcome! I’m glad you like it

B. Not at all

C. Actually speaking, I myself don’t like it

D. All right! Do you know how much it costs?

Question 28. Ben: “___________.”

Jane: “Never mind.”

A. Sorry for staining your carpet. Let me have it cleaned.

B. Would you mind going mập dinner next Sunday?

C. Thank you for being honest with me.

D. Congratulations! How wonderful!

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning mập the underlined part in each of the following questions.

Question 29. The first time I met my friend’s parents, I was walking on eggshells because I knew their political views were very different from mine.

A. was talking nervously

B. had a lot of pressure

C. was given many eggs 

D. had mập be very cautious

Question 30. Albert Einstein is lauded as one of the greatest theoretical physicists of all time.

A. acclaimed   B. dictated      C. described    D. ordained

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word or phrase that is OPPOSITE in meaning mập the underlined part in each of the following questions.

—(Để xem tiếp nội dung của đề thi số 2 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào Học Điện Tử Cơ Bản để tải về điện thoại)— 

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 2

1-D

2-C

3-C

4-D

5-D

6-C

7-B

8-C

9-B

10-D

11-A

12-D

13-C

14-B

15-D

16-D

17-A

18-B

19-B

20-A

21-C

22-A

23-B

24-B

25-C

26-B

27-A

28-A

29-D

30-A

31-A

32-D

33-B

34-D

35-A

36-D

37-A

38-C

39-B

40-D

41-B

42-C

43-B

44-C

45-A

46-D

47-B

48-A

49-C

50-D

3. Đề số 3

ĐỀ THI THPT QG MÔN TIẾNG ANH- TRƯỜNG THPT HÀ TRUNG- ĐỀ 03

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions from  1 mập 2.

Question 1: A. wicked
B. watched
C. stopped
D. cooked

Question 2: A. head
B. bread
C. clean
D. dead

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions from 3 mập 4.

Question 3: A. system
B. achieve
C. consist
D. require

Question 4: A. intellectual
B. intervention
C. necessary
D. productivity

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the correct answer mập each of the following questions from 5 mập 16.

Question 5:  They were among the first companies mập exploit the _________of the Internet.

A. potential            B. prospect        C. possibility        D. ability

Question 6:   It is reported that humans are the main reason for most species decline and habitat_______

A. destructive         B. destroy  C. destructor     D. destruction

Question 7:  His clothes are in a mess because he __________the house all morning.

A. had been painting

B. has been painting

C. will have painted  

D. will be painting

Question 8:  Ann hoped _____ mập join the private club. She could make important business contact here.

A. mập invite           B. being invited               C. mập be invited               D. inviting

Question 9:  The more she practises, __________she becomes.

A. the most confident

B. the greater confidence

C. more confidently

D. the more confident

Question 10:  Tom seldom drinks coffee,___________?

A. does he             B. does Tom        C. doesn’t Tom                D. doesn’t he

Question 11:  He always takes full__________of the mistake by these competitors.

A. advice           B. benefit       C. advantage                  D. profit

Question 12:  I __________ this letter while I was tidying up.

A. brought back 

B. came across 

C. came by

D. brought in

Question 13:  In most _____ developed countries, up mập 50% of _____ population enters higher education at some time in their lives.

A. Ø / the         B. Ø / Ø                C. the / a                          D. the / Ø

Question 14:  Having been found guilty of theft, __________to find work in his chosen field as an accountant.

A. found Henry Jones difficult

B. it was found by Henry Jones difficult

C. it was difficult for Henry Jones

D. Henry Jones found it difficult

Question 15:  His letter is full of mistakes. He ________  the mistakes carefully before sending it.

A. can have checked

B. must have checked

C. should have checked

D. could have checked

Question 16:   She gave me a ___________ box.

A. jewelry metal small square

B. small square metal jewelry

C. jewelry small metal square

D. small square jewelry metal

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word(s) OPPOSITE in meaning mập the underlined word(s) in each of the following questions from 17 mập 18.

Question 17:  Thousands are going starving because of the failure of this year’s harvest.

A. full         B. rich        C. hungry      D. poor

Question 18:  Drivers are advised mập get enough petrol because filling stations are few and far between on the highway.

A. easy mập find

B. difficult mập access

C. unlikely mập happen

D. impossible mập reach

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word(s) CLOSEST in meaning mập the underlined word(s) in each of the following questions from 19 mập 20.

Question 19:  The place has rapidly evolved from the small fishing community into a thriving tourist resort.

A. developed        B. generated     C.  created           D. increased

Question 20:  When the police arrived the thieves took mập flight leaving all the stolen things behind.

A. took away          B. climbed on      C. did away         D. ran away

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the most suitable response mập complete each of the following exchanges from 21 mập 22.

Question 21:  Two friends Diana and Anne are talking about Anne’s new blouse.

Diana: “That blouse suits you perfectly, Anne”

Anne: “______________________”

A. Never mind.

B. Don’t mention it.

C. Thank you.

D. You are welcome.

Question 22:  Mary is talking mập a porter in the hotel lobby.

Porter: “ Shall I help you with your suitcase”

Mary: “____________________________”

Marilyn: “____________________”

A. Not a chance.

B. That’s very kind of you.

C. I can’t agree more.

D. What a pity!

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 23 mập 27.

SPORTS IN SOCIETY

The position of sport in today’s society has changed out of all recognition. People no longer seem mập think of sports as ‘just a game’ – mập be watched or played for the (23) _________ of enjoyment. Instead, it has become big business worldwide. It has become accepted practice for leading companies mập provide sponsorship. TV companies pay large sums of money mập screen important matches or competitions. The result has been huge rewards for athletes, some of (24) _________ are now very wealthy, particularly top footballers, golfers and quần vợt players.

(25) ________ , it is not unusual for some athletes mập receive large fees on top of their salary, for advertising products or making personal appearances.

A trend towards shorter working hours means that people generally tend mập have more miễn phí time, both mập watch and mập take in sporting activity; sport has become a significant part of the recreation industry that we now rely (26) _________ mập fill our leisure hours. Professional sport is a vital part of that industry, providing for millions of (27) _________ people all over the world.

Question 23:

A. advantage

B. good

C. benefit

D. sake

Question 24:

A. whose

B. whom

C. who

D. that

Question 25:

A. In addition

B. However

C. In contrast

D. Therefore

Question 26:

A. for

B. with

C. on

D. in

Question 27:

A. ordinary

B. mighty

C. extremist

D. abnormal

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the correct answer mập each of the questions from 28 mập 35.

Most human diets contain between 10 and 15 percent of their total calories as protein. The rest of the dietary energy comes from carbohydrates, fats, and in some people, alcohol. The proportion of calories from fats varies from 10 percent in poor communities mập 40 percent or more in rich communities.

In addition mập providing energy, fats have several other functions in the body.  The fat-soluble vitamins, A, D, E,  and K, are dissolved in fats, as their name implies. Good sources of these vitamins have high oil or fat content, and the vitamins are stored in the body’s fatty tissues. In the diet, fats cause food mập remain longer in the stomach, thus increasing the feeling of fullness for some time after a meal is eaten. Fats add variety, taste, and texture mập foods, which accounts for the popularity of fried foods. Fatty deposits in the body have an insulating and protective value. The curves of the human female body are due mostly mập strategically located fat deposits.

Whether a certain amount of fat in the diet is essential mập human health is not definitely known. When rats are fed a fat-free diet, their growth eventually ceases, their skin becomes inflamed and scaly, and their reproductive systems are damaged. Two fatty acids, linoleic and arachidonic acids, prevent these  abnormalities and hence are called essential fatty acids. They also are required by a number of other animals, but their roles in human beings are debatable. Most nutritionists consider linoleic fatty acid an essential nutrient for humans.

Question 28:   This passage probably appeared in which of the following?

A. diet book

B. A book on basic nutrition

C. A cookbook

D. A popular women’s magazine

Question 29:   We can infer from the passage that all of the following statements about fats are true EXCEPT

A. fats provide energy for the body

B. economics influences the distribution of calorie intake

C. poor people eat more fatty foods

D. alcohol is not a common source of dietary energy

Question 30:     The phrase “stored in” in line 7 is closest in meaning to_______

A. manufactured in 

B. attached mập

C. measured by

D. accumulated in

—(Để xem tiếp nội dung của đề thi số 3 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào Học Điện Tử Cơ Bản để tải về điện thoại)— 

4. Đề số 4

ĐỀ THI THPT QG MÔN TIẾNG ANH- TRƯỜNG THPT HÀ TRUNG- ĐỀ 04

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1. A. detachable
B. denounce
C. education
D. admittance

Question 2. A. enunciate
B. pronounce
C. uncle
D. nocturnal

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions.

Question 3. A. preserve
B. bubble
C. safeguard
D. tabloid

Question 4. A. uneducated
B. insignificant
C. irrelevance

D. unquestionable

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the correct answer mập each of the following questions

Question 5. Before the man could say anything more, Peter___________off towards the station.

A. rushed        B. was rushing            C. had rushed  D. had been rushing

Question 6. For the engine mập work properly, the green lever___________be in the up position.

A. can  B. may C. will D. must

Question 7. ___________the Nobel Prize, he retired from politics.

A. Received    B. Having received     C. Being received       D. Receive

Question 8. The divorce rate in Vietnam is now higher___________half a century ago.

A. than it is      B. than it does             C. than it was  D. than it did

Question 9. Would that the council___________in detail the issue of mercury pollution in the city during the conference last week.

A. discussed    B. were discussing      C. had discussed         D. was discussing

Question 10. The waiter enquired whether___________near the window.

A. we would like mập sit

B. we like mập sit 

C. do we like mập sit

D. would we like mập sit

Question 11. ___________, those students really prefer cold weather.

A. Strange though does it seem

B. Strange though it may seem

C. Strange though may it seem

D. Strange though it seem

Question 12. Brain’s attitude___________his work has always been very positive.

A. with            B. into C. at    D. towards

Question 13. There might be a___________to cheat if students sit too close together in exam rooms.

A. tempting     B. temptation C. tempted      D. tempt

Question 14. If something      electricity and heat, it allows electricity or heat to___________travel along and through it.

A. carries         B. transfers      C. conducts     D. exchanges

Question 15. We really regret to___________you that the course you are interested in is now full.

A. advise         B. consult        C. pledge        D. explain

Question 16. The newspaper article which includes a gruesome description of the murder has___________a lot of attention from the public.

A. paid B. confined     C. drawn         D. attracted

Question 17. Last year, the company went___________up after the one of its senior executives offered his resignation.

A. straight       B. belly            C. stomach      D. cloud

Question 18. Our mother was not happy with our work and made us___________.

A. start back    B. start over     C. start on       D. start on at

Mark the letter A, B, C, or Don your answer sheet mập indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 19. She grew more and more fascinated by the subject as times went by.

A. fascinated   B. grew           C. times           D. the subject

Question 20. I pretended not seeing her and carried on walking down the main street leading mập the downtown.

A. not seeing   B. the main street        C. carried on walking D. downtown

Question 21. Like many rich kids, Georgie was raised by a successor of underpaid nannies.

A. raised          B. like  C. underpaid nannies D. a successor

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the sentence that is closest in meaning mập each of the following questions.

Question 22. A drug may affect several functions, even though it’s targeted at only one.

A. A drug is taken for a specific purpose, but it may have a range of other effects.

B. However effective a drug may be, its functions have mập be several.

C. Despite various other uses, a drug usually has a function for a special effect.

D. The functions expected of a drug are various even if it is used for a specific disease.

Question 23. Most of the river ferries have been cancelled today due mập the lack of visibility caused by the fog.

A. A few of the ferries need mập be rescheduled because of the fog that is causing poor visibility on the river.

B. Since todays fog is obstructing visibility, the majority of the river ferries will not be running.

C. Because of the fog, it will be difficult for most of the ferries mập cross the river safely today.

D. Whenever visibility is poor owing mập the fog, nearly all of the river ferries are cancelled during the day.

Question 24. Wouldn’t it better mập let them know about the alterations mập the plan?

A. Don’t you think they should be informed about the changes in the plan?

B. Shouldn’t they have been consulted before the scheme was changed?

C. Why haven’t they been informed about the new development?

D. We’d better ask them mập change the plan, hadn’t we?

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 25. The burglar might come back. You’d better change all the locks.

A. If you don t change all the locks, the burglar could come back.

B. The burglar will come back unless you change all the locks.

C. Youd better change all the locks or the burglar will come back.

D. You’d better change all the locks in case the burglar will come back.

Question 26. My personal opinion doesn’t really matter. You need mập decide for the good of everyone.

A. Though my personal opinion really matters, we need mập decide for the good for everyone.

B. Deciding for the good of everyone makes our personal opinion not really matter at all.

C. We need mập decide for the good of everyone, so my personal opinion doesn’t really matter.

D. If my personal opinion doesn’t really matter, we need mập decide for the good of everyone. 

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the most suitable response mập complete each of the following exchanges.

Question 27. “Would you bother if I had a look at your paper?” – “____________.”

A. Well, actually I’d rather you didn’t

B. oh, I didn’t realize it

C. You’re welcome

D. That’s a good idea

Question 28. Sarah: “Oh my God, I’ve missed my bus.”

Christ: “____________. Another will come here in ten minutes.”

A. I hope so

B. Don’t mention it

C. Don’t worry

D. Thank you

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning mập the underlined part in each of the following questions.

Question 29. Being a single mother no longer carries the social stigma that it used mập.

A. difficulty    B. holiness       C. stain            D. trial

Question 30. The members of the orchestra have arrived an hour prior mập the performance for a short rehearsal.

A. when          B. before         C. after            D. while

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word or phrase that is OPPOSITE in meaning mập the underlined part in each of the following questions.

—(Để xem tiếp nội dung của đề thi số 4 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào Học Điện Tử Cơ Bản để tải về điện thoại)— 

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 4

1-C

2-C

3-A

4-B

5-C

6-D

7-B

8-C

9-C

10-A

11-B

12-D

13-B

14-C

15-A

16-D

17-B

18-B

19-C

20-A

21-D

22-A

23-B

24-A

25-D

26-C

27-A

28-C

29-C

30-B

31-A

32-D

33-A

34-A

35-C

36-A

37-B

38-D

39-A

40-C

41-D

42-A

43-C

44-C

45-C

46-B

47-C

48-D

49-B

50-C

5. Đề số 5

ĐỀ THI THPT QG MÔN TIẾNG ANH- TRƯỜNG THPT HÀ TRUNG- ĐỀ 05

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 1. A. wither
B. thesis
C. thoughtful
D. breath

Question 2. A. traffic
B. configuration
C. cinema
D. camouflage

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 3. A. report
B. conclude
C. deter
D. sanction

Question 4. A. advertise
B. definite
C. composite
D. communicate

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the correct answer mập each of the following questions.

Question 5. Tim and his friends have founded___________voluntary organisation which helps disabled people with their transport needs.

A. a     B. an    C. the  D. ∅

Question 6. Dana finally admitted___________by what her father had said the day before.

A. hurt B. hurting        C. being hurt   D. hurted

Question 7. The man was very brave. He___________, but he chose mập stay and fight.

A. must have escaped B. escaped       C. had escaped            D. could have escaped

Question 8. Air pollution is getting___________serious in big cities such as Hanoi and Beijing.

A. the more and the more

B. more and more

C. most and most

D. the most and the most

Question 9. The company has made an announcement that any application___________  in after 30th April shall not be considered.

A. sends          B. is sent         C. being sent   D. sent

Question 10. Only after the teacher had explained the procedure clearly___________to go ahead with the experiment.

A. the students were allowed

B. were the students allowed

C. the students allowed 

D. did the students allow

Question 11. Her parents are really strict. They rarely let her stay out late, ___________  ?

A. do they       B. don’t they   C. does she      D. doesn’t she

Question 12. Visitors mập the local museum are mostly attracted by___________    rocking chair.

A. an old wooden European beautiful

B. a beautiful old European wooden

C. an old beautiful wooden European

D. a wooden old beautiful European

Question 13. Many astronomers never get back mập the Earth because of___________accidents.

A. tragedy       B. tragic          C. tragically    D. tragedies

Question 14. After years of training hard, the athlete finally could___________    her ambition of winning an Olympic gold medal.

A. reject          B. exacerbate C. recognise    D. realise

Question 15. The commission estimates that at least seven companies took___________ of the program.

A. advantage   B. use  C. benefit        D. dominance

Question 16. The cinema is no longer as popular as it was in the 1930 s and 1940’s, but it is still an important___________of entertainment.

A. status          B. source         C. origin          D. prospect

Question 17. After years of derision from the world, the Hindi film industry is achieving its ___________ in the Sun.

A. position      B. image          C. shade          D. place

Question 18. While I was looking through my old albums the other day, I___________this photograph of my parents’ wedding.

A. took after    B. made up      C. turned down           D. came across

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 19. Of more than 1,300 volcanoes in the world, only about 600 can classify as active.

A. only            B. classify       C. volcanoes   D. active

Question 20. In spite of the Indian lacked animals, they had the ability mập cultivate plants suitable for daily use.

A. suitable       B. lacked animals        C. in spite of   D. had the ability

Question 21. A professor of economy and history at our university has developed a new theory of the relationship between historical events and financial crises.

A. financial crises       B. relationship             C. historical     D. economy

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the sentence that is closest in meaning mập each of the following questions.

Question 22. John no longer drinks a lot.

A. John rarely drank a lot.

B. John used mập drink a lot.

C. John didn’t use mập drink a lot.

D. John now drinks a lot.

Question 23. “Stop smoking or you’ll be ill,” the doctor told me.

A. I was ordered not mập smoke mập recover from illness.

B. The doctor advised me mập give up smoking mập avoid illness.

C. The doctor suggested smoking mập treat illness.

D. I was warned against smoking a lot of cigarettes.

Question 24. People think that increasing levels of carbon dioxide and other greenhouse gases will inevitably lead mập global warming.

A. Global warming is thought mập result in increasing levels of carbon dioxide and other greenhouse gases.

B. Increasing levels of carbon dioxide and other greenhouse gases is thought mập be responsible for global warming.

C. Increasing levels of carbon dioxide and other greenhouse gases is attributed mập global warming. 

D. Global warming is blamed for increasing levels of carbon dioxide and other greenhouse gases.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 25. He was very tired. He agreed mập help me with my homework.

A. As tired as was he, he agreed mập help me with my homework.

B. Despite being very tired, but he agreed mập help me with my homework

C. Tired though he was, but he agreed mập help me with my homework.

D. Tired as he was, he agreed mập help me with my homework.

Question 26. Mary quarreled with her boyfriend yesterday. She didn’t want mập answer his phone call this morning.

A. Mary’s refusal mập answer the phone leads mập her argument with her boyfriend yesterday.

B. Much as Mary quarreled with her boyfriend yesterday, she answered his phone call this morning.

C. Having quarreled with her boyfriend yesterday, Mary refused mập answer his phone call this morning.

D. Before Mary quarrelled with her boyfriend yesterday, she answered his phone call.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the most suitable response mập complete each of the following exchanges.

Question 27. Sam and David are talking about what mập do after work.

– “Do you fancy going mập a movie this evening?”      – “___________”

A. Not at all. Go ahead.         

B. I’m sorry. I don’t know that.

C. That would be nice.

D. Not so bad. And you?

Question 28. Laura: “What a lovely house you have!”

A. Of course not, it’s not costly.

B. Thank you. Hope you will drop in.

C. I think so.

D. No problem.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning mập the underlined part in each of the following questions.

Question 29. When the Titanic crashed into the iceberg, the crew quickly sent out distress signals mập alert nearby ships of the disaster and request their help.

A. amusing      B. strange        C. bold            D. help

Question 30. I’m all in favour of ambition but I think when he says he’ll be a millionaire by the time he’s 25, he’s simply crying for the moon.

A. longing for what is beyond the reach

B. asking for what is attainable

C. doing something with vigor or intensity

D. crying a lot and for a long time

—(Để xem tiếp nội dung của đề thi số 5 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào Học Điện Tử Cơ Bản để tải về điện thoại)— 

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 5

1-A

2-C

3-D

4-D

5-A

6-C

7-D

8-B

9-D

10-B

11-A

12-B

13-B

14-D

15-A

16-B

17-D

18-D

19-B

20-C

21-D

22-B

23-B

24-B

25-D

26-C

27-C

28-B

29-D

30-A

31-A

32-C

33-C

34-B

35-A

36-D

37-B

38-C

39-A

40-D

41-A

42-B

43-D

44-A

45-B

46-C

47-C

48-B

49-B

50-A

Trên đây là 1 phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Hà Trung. Để xem toàn thể nội dung các em chọn tác dụng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Mời các em tham khảo tài liệu có liên quan:

Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Bá́ Thước
Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Văn Lang

Hy vọng bộ đề thi này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành quả cao trong kì thi sắp đến.

Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Lương Đắc Bằng

116

Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Bá́ Thước

92

Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Văn Lang

181

Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Việt Đức

125

Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Phan Đình Phùng

364

Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Sơn Tây

90

[rule_2_plain] [rule_3_plain]

#Bộ #đề #thi #thử #THPT #5 #môn #Tiếng #Anh #Trường #THPT #Hà #Trung


  • Tổng hợp: Học Điện Tử Cơ Bản
  • #Bộ #đề #thi #thử #THPT #5 #môn #Tiếng #Anh #Trường #THPT #Hà #Trung

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button