Bộ 5 đề thi thử THPT QG năm 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Hoa Sen

Mời quý thầy, cô giáo và các em học trò lớp 12 tham khảo nội dung tài liệu Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Hoa Sen được biên soạn bởi Học Điện Tử Cơ Bản với phần đề và đáp án, lời giải cụ thể giúp các em tự luyện tập làm đề sẵn sàng thật kĩ trước kì thi THPT Quốc gia sắp đến.

Hi vọng tài liệu này sẽ hữu dụng cho các em, chúc các em có kết quả học tập tốt!

TRƯỜNG THPT HOA SEN

ĐỀ THI THỬ THPT QUỐC GIA NĂM HỌC 2021 – 2022

Môn TIẾNG ANH

Thời gian: 60 phút

1. Đề số 1

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 1:

A. communication

B. situation

C. information

D. education

Question 2:

A. teacher

B. pressure

C. effort

D. maintain

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 3:

A. question

B. minute

C. disruptive

D. suitable

Question 4:

A. systems

B. interviews

C. letters

D. interests

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the correct answer mập each of the following question.

Question 5: Children in England don’t have mập pay tuition fee when they go mập ______ school.

     A. state                         B. private                      C. independent             D. public

Question 6: Waving, nodding, pointing and hand raising are considered ______ forms of communication.

     A. affective                   B. unusual                     C. verbal                       D. non-verbal

Question 7: Traditionally in Vietnam, the wedding ceremony starts in front of the ______.

     A. house                        B. guests                       C. altar                          D. church

Question 8: If I had ______ her address now, I would send her an invitation mập my birthday party next week.

     A. had found                B. found                       C. would find               D. find

Question 9: I’m trying mập win a place at university, so I am ______ a lot of study pressure.

     A. for                            B. at                              C. under                        D. in

Question 10: As I am the oldest child, I have mập ______ my three little mischievous brothers.

     A. take off                    B. look for                    C. look after                  D. take after

Question 11: According on Tuoitre Online, more than 100 people ______ when Typhoon Damrey struck Vietnam last November.

     A. had been killed         B. were killed               C. killed                        D. must kill

Question 12: My classmate was really happy when she received the letter of ______ from Ho Chi Minh city University of Education.

     A. application               B. refusal                      C. acceptance                D. entrance

Question 13: You should make a(n) ______ mập answer the questions the interviewer asks.

     A. effort                        B. impression                C. enthusiasm               D. confidence

Question 14: In England, an academic year is divided ______ three terms. Spring term, Summer term and Autumn term.

     A. into                           B. with                          C. from                         D. mập

Question 15: According mập a recent survey, most young people think that they are concerned with ______ attractiveness when choosing a husband or wife.

     A. emotionless              B. physical                    C. romantic                   D. physics

Question 16: Children in Vietnam and England have mập take the ______ at the end of their secondary education.

     A. semester                   B. state school               C. GCSE examination  D. education system

Question 17: In my family, my mother ______ running the household .

     A. is willing mập

     B. joins hands with      

     C. comes up 

     D. takes the responsibility for

Question 18: She asked me ______my holidays the previous year.

     A. where I had spent     B. where I spend           C. where did I spend    D. where I spent

Question 19: He was the only ______ that was offered the job.

     A. applying                   B. application                C. apply                        D. applicant

Question 20: Last month. Mr. Donald Trump, ______ is the president of the US, visited Vietnam and had a wonderful time in this country.

     A. that                           B. who                          C. whose                       D. which

Question 21: My mother allowed me mập go out with my friends after I ______ my housework.

     A. had finished             B. have finish                C. would finish             D. finish

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the most suitable response mập complete each of the following exchanges.

Question 22: Hoa and Lan  are at the party.

-Hoa: “You look very beautiful in that dress, Lan”.

-Lan: “______”

     A. I don’t mind 

     B. Thanks for your compliment

     C. You tell a lie

     D. I’m sorry

Question 23: David is talking mập his friend, Monica.

-David: “______”

-Monica: “Good luck for you”.

     A. I don’t like rock music 

     B. Have a nice day

     C. I’m taking a test this afternoon 

     D. How do you do?

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the word(s) CLOSEST in meaning mập the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 24: When you are at restaurant, you can raise your hand slightly mập show that you need assistance.

     A. bill                            B. food                         C. thực đơn                        D. help

Question 25: I’m afraid I’m getting cold feet about this scheme as I’m not sure it’s such a good idea.

     A. happy about             B. worried about           C. calm about               D. confident of

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the word(s) OPPOSITE in meaning mập the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 26: The first year at university was probably the best and most challenging year of my life. It caused me plenty of troubles.

     A. tricky                        B. tough                        C. easy                          D. difficult

Question 27: Wearing school uniform is compulsory for students in most school in Vietnam.

     A. required                    B. dependent                C. optional                    D. divided

Mark the letter A, B, C or D in your answer sheet mập indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 28: If you wanted mập be chosen for the job, you’ll have mập be experienced in the field.

     A. in                              B. experienced              C. wanted                     D. chosen for

Question 29: Before the interview, candidates should find out as much as possibility about the job and the vacancy.

     A. about                        B. find out                     C. as possibility             D. interview

Question 30: Mr.Merlin, that dies at the end of the film Kingsman, is really good at computing and technology.

     A. computing                B. is                               C. at                              D. that

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the sentence that is closest in meaning mập each of the following questions.

Question 31: I haven’t tried this kind of food before.

     A. It’s a long time since I tried this kind of food.

     B. I have tried this kind of food many times.

     C. This is the first time I had tried this kind of food.

     D. This is the first time I have tried this kind of food.

Question 32: “You can trust me, I won’t let you down”, Tom said mập me.

     A. Tom ordered me mập trust him and promise not mập let me down.

     B. Tom promised not mập let me down.

     C. Tom advised me mập trust him and not mập let me down.

     D. Tom insisted on not letting me down.

Question 33: Somebody broke into our cottage last Saturday.

     A. Our cottage was broken into last Saturday.

     B. Our cottage was being broken into last Saturday.

     C. Our cottage has been broken into last Saturday.

     D. Our cottage had broken into last Saturday.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the sentence that best combines each pair of sentences in  the following questions.

Question 34: Binh Thuan province is famous for its scenery and beaches. It is located in the South Central Coast of Vietnam.

     A. Binh Thuan province, which is located in the South Central Coast of Vietnam, is famous for its scenery and beaches.

     B. Binh Thuan province, that is located in the South Central Coast of Vietnam, is famous for its scenery and beaches.

     C. Binh Thuan province which is located in the South Central Coast of Vietnam is famous for its scenery and beaches.

     D. Binh Thuan province, where is located in the South Central Coast of Vietnam, is famous for its scenery and beaches.

Question 35: She didn’t know the whole story, so she was angry.

     A. She wouldn’t be angry if she had known the whole story.

     B. If she hadn’t been angry, she would have known the whole story.

     C. If she knew the whole story, she wouldn’t be angry.

     D. If she had known the whole story, she wouldn’t have been angry.

Read the following passage and mark A, B, C, or D mập indicate the correct answer mập each of the blanks.

Some years ago, my daughter was studying English at a university on the south coast. One evening, she phoned mập (36) ______ me that what she really wanted mập do was a travel round the world, (37)______ she was looking into the possibility of working in another country. She had seen several advertisements in the paper for student teachers of English abroad, and she was interested in one in Italy, (38)______ she was desperate mập visit

She decided that this would be a good way mập achieve her ambition, so she was writing mập apply for the job. The reply (39) ______ a long time mập arrive, but eventually she received a letter asking if she would go for an interview in London the following week. She was so excited that she immediately got in touch with the school owner and agree mập attend the interview . She was determined that nothing would prevent her (40)______ doing what she had set out mập do.

Question 36:

A. speak

B. say

C. tell

D. talk

Question 37:

A. but   

B. so

C. because

D. as

Question 38:

A. that  

B. where

C. when

D. which

Question 39:

A. was  

B. took

C. spent

D. passed

Question 40:

A. from

B. about

C. in

D. of

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the correct answer mập each of the questions. 

On the fourth Thursday in November, in houses around the United States, families get together for a feast, or a large meal. Almost all families eat turkey and cranberry sauce for this meal, and have pumpkin pie for dessert. This feast is part of a very special day, the holiday of Thanksgiving.

In 1620 the Pilgrims made a difficult trip across the ocean from England. They landed in what is now Massachusetts. In England the Pilgrims had not been allowed mập freely practice their religion. So they went mập the New World in search of religious freedom.

The Pilgrims’ first winter was very hard. Almost half the group died of cold, hunger and disease. But the Indians of Massachusetts taught the Pilgrims mập plant corn, mập hunt and mập fish. When the next fall came, the Pilgrims had plenty of food. They were thankful mập God and the Indians and had a feast mập give thanks. They invited the Indians mập join them. This was the first Thanksgiving.

Thanksgiving became a national holiday many years later because of the effort of a woman named Sarah Hale. For forty years Sarah Hale wrote mập each president and asked for a holiday of Thanksgiving. At last she was successful. In 1863 President Lincoln declared Thanksgiving a holiday.

How much is Thanksgiving today like the Pilgrims’ Thanksgiving? In many ways they are different. For example, historians think that the Pilgrims ate deer, not turkey. The idea of Thanksgiving, though, is very much the same: Thanksgiving is a day on which we celebrate and give thanks.

Question 41: When did the the Pilgrims make a difficult trip mập across the ocean from England?

     A. in 1863                     B. in 1621                     C. in 1830                     D. in 1620

Question 42: The Pilgrims immigrated mập the New World because______.

     A. They wanted mập search for religious freedom.

     B. They wanted mập be taught how mập plant corn.

     C. They wanted mập have more land mập cultivate.

     D. They wanted mập make a difficult trip. 

Question 43: According mập the passage, today’s Thanksgiving ______.

     A. is only celebrated in Massachusetts.

     B. is a day on which the Pilgrims eat deer.

     C. is different from the Pilgrims’s Thanksgiving in many ways.

     D. is just like the Pilgrims’s Thanksgiving.

Question 44: Which of the following is NOT true about Thanksgiving?

     A. It is celebrated on the fourth Thursday on November.

     B. It is a day on which Americans celebrate and give thanks.

     C. Americans usually have turkey, cranberry sauce and pumpkin pie for this occasion.

     D. It became a national holiday thanks mập President Lincoln’s 40-year efforts.

Question 45: The word “they” in paragraph 3 refer mập ______.

     A. families                    B. the Pilgrims              C. thanks                  D. the Native Americans

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the correct answer mập each of the questions. 

As working women continue mập receive better and better wages, housewives still work at home without receiving pay – checks. Should a woman who works at home, doing the housework and caring for children, be paid for her service? In a 1986 study at Cornell University, sociologists found that the value of the services of a housewife averaged $ 11,600 a year. This rate was based on a family composed of a husband, wife, and three young children. The $ 11,600 is what the husband would have mập pay if he hired others mập take over his wife’s household chores. The researchers concluded that it would be fair for husbands mập pay wives according mập federal guidelines for minimum wages.

Another plan for rewarding women who work at home has been suggested by a former Secretary of Health and Human Services. He says that full-time housewives should be allowed mập pay social security taxes, with their employers contributing part of the payment. He feels that the present system is unfair. He said, “ If you stay at home and raise a family, nobody will give you credit for it.”

Question 46: What is the main purpose of this passage ?

     A. To suggest that housewives should be paid for their household chores.

     B. To ask men mập treat wives better.

     C. To encourage women mập go out mập work.

     D. To suggest that men should share the housework with their wives.

Question 47: A housewife’s services in a family of five people are worth______.

     A. $ 160 a mouth on average 

     B. nearly $ 1,000 a mouth on average.

     C. more than $ 1,000 a mouth on average.

     D. $ 1,600 a mouth on average.

Question 48: According mập the researchers, husbands should ______.

     A. pay wages mập their wives for their housework.   

     B. hire others mập take over their wives’ household chores.  

     C. help their wives with the housework.

     D. care for the children.

Question 49: The word “employers” in the passage refers mập ___________.

     A. their sponsors           B. their husband           C. their owners             D. their bosses

Question 50: What is NOT true about the passage?

     A. Full-time housewives are allowed mập pay social security taxes.

     B. Women who go mập work get more offers than housewives

     C. Unlike working women, housewives get no pay for housework.

     D. Housewives’services should be rewarded.

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 1

1-A

2-D

3-A

4-D

5-A

6-D

7-C

8-B

9-C

10-C

11-B

12-C

13-A

14-A

15-B

16-C

17-D

18-A

19-D

20-B

21-A

22-B

23-C

24-D

25-B

26-C

27-C

28-C

29-C

30-D

31-D

32-B

33-A

34-A

35-D

36-C

37-B

38-D

39-B

40-A

41-D

42-A

43-C

44-D

45-B

46-A

47-B

48-A

49-B

50-A

2. Đề số 2

ĐỀ THI THPT QUỐC GIA MÔN TIẾNG ANH- TRƯỜNG THPT HOA SEN- ĐỀ 02

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:

A. research

B. resent

C. resemble

D. resist

Question 2:

A. jumped

B. traveled

C. stared

D. seemed

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3:

A. economy

B. presentation

C. accompany

D. successfully

Question 4:

A. deliver

B. promotion

C. average

D. essential

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 5: Drying food by means of solar energy is an ancient process applying wherever climatic conditions make it possible

     A. means of                  B. applying                   C. Drying                      D. make it possible

Question 6: More and 90 percent of the calcium in the human body is in the skeleton.

     A. the                            B. human                      C. is                               D. and

Question 7: Regardless of your teaching method, the objective of any conversation class should be for the students mập practice speaking words.

     A. objective of any

     B. speaking words

     C. should be

     D. Regardless of

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the correct answer mập each of the following questions.

Question 8: I regret going mập the cinema. I wish I ______.

     A. hadn’t gone there 

     B. haven’t gone there

     C. didn’t go there

     D. would not go there

Question 9: He may be quick ______ understanding but he isn’t capable ______ remembering anything.

     A. of/at                          B. at/of                          C. on/at                         D. in/of

Question 10: Vitamin D is necessary mập aid the ______ of calcium from food.

     A. absorption                B. absorbent                  C. absorbance               D. absorbency

Question 11: The ______ were told mập fasten their seat belts as the plane began its descent.

     A. flyers                        B. customers                 C. passengers                D. riders

Question 12: I get quite depressed when I think about the damage we are ______ mập the environment.

     A. having                      B. taking                       C. making                     D. causing

Question 13: Unfortunately, we’ve made ______.

     A. little progress

     B. a few progresses

     C. little progresses

     D. few progress

Question 14: ______, Mozart was an accomplished compose while still a child.

     A. Remarkable as it seems 

     B. As it seems remarkable

     C. No matter remarkable it seems 

     D. Remarkable however it seems

Question 15: _____ parents of Thomas claimed that he was at _____ the time of _____ robbery

     A. The-the-the              B. X-X-the                    C. The-X-the                 D. X-X-a

Question 16: Like most marine mammals and land mammals, whales are ______ creatures.

     A. blood-warmed          B. warm-blood              C. warm-blooded          D. warm-blooding

Question 17: We insist that more money ______ in education.

     A. investing                  B. invested                    C. invests                      D. be invested

Question 18: Certainly, man must ______ the future, and find ways of providing for his need.

     A. look for                    B. put off                      C. put on                       D. look mập

Question 19: After I ______ from college, I ______ as a teacher.

     A. had graduated/ worked

     B. had graduated/ work

     C. graduate/ work 

     D. graduated/ worked

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the most suitable response mập

complete each of the following exchanges.

Question 20: John: “You’re already leaving? The ball is only starting.” 

Mary: “But it is very late, so ______.”

A. it’s great fun

B. take care

C. goodbye for now

D. have a good day

Question 21: Daisy: “______?” 

Mary: “No, that’s about it for now.”

A. Nothing mập declare

B. When can we stop

C. Anything else

D. What’s on your mind

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word(s) CLOSEST in

meaning mập the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: Such problems as haste and inexperience are a universal feature of youth.

     A. marked                     B. hidden                      C. shared                       D. separated

Question 23: I stayed there with her for a while before I left.

     A. in the difficult time 

     B. whenever she needed me

     C. for relaxation 

     D. for a short period of time

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word(s) OPPOSITE in meaning mập the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 24: I am glad that we see eye mập eye on the matter of the conference location.

     A. dislike                      B. agree                         C. disagree                    D. approve

Question 25: I don’t want mập live in this filthy colony.

     A. dirty                         B. pretty                        C. nice                           D. clean

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the sentence that is closest in meaning mập each of the following questions.

Question 26: Apart from being conveniently located near the beach, that hotel has nothing about it mập make me recommend it mập you.

     A. The only feature of that hotel that I can recommend mập you is that it’s close mập the beach.

     B. The hotel I’ve recommended mập you is very comfortable as it is near the beach.

     C. The beach near that hotel doesn’t have anything special that I can recommend mập you.

     D. As regards a hotel, nothing is more important for me than its being close mập the beach.

Question 27: Although she was very old, she looked very grateful.

     A. In spite of very old, she looked very grateful.  

     B. Despite she was very old, she looked very grateful.

     C. Despite her old age, she looked very grateful.  

     D. In spite her being old, she looked very grateful.

Question 28: “Why don’t you ask your parents for advice?” said Tom.

     A. Tom advised me asking my parents for advice.

     B. Tom said mập me mập ask my parents for advice.

     C. Tom wanted mập know the reason why I don’t ask my parents for advice.

     D. Tom suggested that I ask my parents for advice.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 29: Farmers depend on meteorologists. They need meteorologists’ accurate forecasts for successful agricultural planning.

     A. Due mập meteorologists’ accurate forecasts, farmers depend on them for successful agricultural planning.

     B. Farmers depend on meteorologists who need their accurate forecasts for successful agricultural planning.

     C. Farmers need meteorologists’ accurate forecasts for successful agricultural planning and so they depend on you.

     D. Farmers depend on meteorologists, whose accurate forecasts they need for successful agricultural planning.

Question 30: Sports clear my mind. They also help me maintain a healthy lifestyle.

     A. My mind is cleared so is the maintenance of a healthy lifestyle.

     B. Not only do sports clear my mind, but they also help me maintain a healthy lifestyle.

     C. Sports clear my mind so that I can maintain a healthy lifestyle.

     D. All that sports can do is mập clear my mind instead of maintaining a healthy lifestyle.

Read the following passage and mark the letter A,B,C or D on your answer sheet mập indicate the correct word for each of the blanks from 31 mập 35.

Swim, Cycle, and Run

For athletes who like mập (31)______a variety of endurance sports in a single race, triathlons are a great fit. These competitions (32) ______running, cycling, and swimming into one race, and they take place one after the other in a single continuous timed race. Athletes who participate must be in top physical form and have the skills needed mập complete each portion of the race.

Training for triathlons means the athletes have mập become proficient not only in the sport required in each stage, but they also have mập become familiar with what (33) _____from one mập the other does mập their bodies. Many inexperienced triathletes are surprised mập (34) ______hard it can be mập switch from swimming mập cycling mập running, and how tired their muscles can suddenly feel. One thing all triathletes can agree (35) ______is that no one ever told them that running a triathlon would be easy.

Question 31:

A. compete

B. compete in

C. contest

D. take part

Question 32:

A. combine

B. join

C. fasten

D. connect

Question 33:

A. transference

B. transition

C. transmission

D. transport

Question 34:

A. find what

B. find out why

C. find out how

D. find how

Question 35:

A. in

B. with

C. at

D. on

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the correct answer mập each of the questions from 36 mập 42.

Productivity Hacks for Great Success

No matter who we are or where we are from, we only have 24 hours each day mập get things done. Some people seem mập make the most of their time, using it mập achieve their goals and dreams. Others feel that life is passing them by and they aren’t accomplishing anything. If you are in the latter group, it is not too late mập turn things around. By implementing a few simple hacks, you can start getting better results very quickly. 

If you want mập become more productive, it pays mập learn about the Pareto principle (which is also known as the 80-20 rule). It states that for most tasks, 80 percent of the results we get come from 20 percent of the work we do. For example. 80 percent of the company sales usually come from 20 percent of customers. Therefore, the trick is mập focus your efforts on the key 20 percent of actions that truly matter mập greatly improve your results. 

In some cases, people may be busy from morning mập night but still seem mập get nothing done. In this situation, the problem might be that clear goals haven’t been set. To fix this, set some time aside mập list the things you want mập achieve in life. Then, select the top three or four that you want mập focus on for the next year. Look at your goals every night before bedtime and ask yourself what are the next actions mập accomplish each day. Then, promise yourself that you will finish these tasks no matter how busy you get. If possible try completing the tasks first thing in the morning so you are assured of success. 

Another common mistake regarding productivity is not considering our energy levels. If we try mập work around the clock, we will eventually get tired and quit. Everyone needs time mập sleep, eat, socialize with friends, and unwind from the stress of the day. To make sure you don’t burn out, be sure mập schedule some time for breaks and fun activities into your schedule every day. Finally, no matter how difficult your goals may seem, remember the old saying that “a journey of a thousand miles begins with a single step”.

—(Để xem tiếp nội dung của đề thi số 2 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào Học Điện Tử Cơ Bản để tải về di động)— 

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 2

1-A

2-A

3-B

4-C

5-B

6-D

7-B

8-A

9-B

10-A

11-C

12-D

13-A

14-A

15-C

16-C

17-D

18-D

19-A

20-C

21-C

22-C

23-D

24-C

25-D

26-A

27-C

28-D

29-D

30-B

31-B

32-A

33-B

34-D

35-D

36-B

37-A

38-B

39-B

40-A

41-B

42-C

43-B

44-A

45-A

46-C

47-C

48-D

49-D

50-A

3. Đề số 3

ĐỀ THI THPT QUỐC GIA MÔN TIẾNG ANH- TRƯỜNG THPT HOA SEN- ĐỀ 03

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the correct answer mập each of the following questions.

Question 1: The energy _______ from the sun is renewable and environmentally-friendly.

     A. harnessing                B. is harnessed              C. which harnessed       D. harnessed

Question 2: We truly respected our father and always _______ by his rule.

     A. submitted                 B. obeyed                      C. complied                  D. abode

Question 3: The architects have made _______ use of glass and transparent plastic.

     A. imaginative              B. imagine                    C. imagination              D. imaginatively

Question 4: Tom denied _______ part in the fighting at school.

     A. mập take                      B. take                           C. mập taking                   D. taking

Question 5: Your brother hardly talks mập anyone, _______?

     A. does he                     B. is he                          C. doesn’t he                 D. isn’t he

Question 6: Pesticide residues in fruit and vegetable can be _______ mập health.

     A. crucial                      B. supportive                C. receptive                   D. destructive

Question 7: You looked exhausted. I think you’ve _______ more than you can handle.

     A. turned on                  B. taken up                    C. turned up                  D. taken on

Question 8: Only after she had finished the course did she realize she _____ a wrong choice.

     A. had made                  B. has made                  C. had been making      D. was making

Question 9: It ______ Sue that you saw last night. She’s abroad with her family.

     A. should have been

     B. must have been

     C. can’t have been

     D. needn’t have been

Question 10: If Paul _______ a job now, he wouldn’t be so unhappy.

     A. has                            B. has had                     C. had                           D. would have

Question 11: The wine had made him a little _______ and couldn’t control his movement.

     A. narrow-minded        B. light-headed             C. light-footed              D. light-hearted

Question 12: You need mập make ______ about what course mập take at university.

     A. a decision                 B. a fortune                   C. a guess                      D. an impression

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the most suitable response mập

complete each of the following exchanges.

Question 13: Mike an Joe are talking about transport in the future.

 – Mike: “Do you think there will be pilotless planes?” – Joe: “_____”

     A. I’m afraid I can’t.                                         

     B. What for? There are quite a few around.

     C. Why not? There have been cars without drivers.

     D. I’m glad you like it.

Question 14: Julie and Ann are talking about their classmate.

– Julie: “_______” – Ann: “Yeah, not bad, I suppose.”

     A. Do you see him often?

     B. What are you thinking?

     C. How did you meet him?

     D. He is quite good-looking, isn’t he?

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word(s) CLOSEST in meaning mập the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 15: The way the care-taker treated those little children was deplorable. She must be punished for what she did.

     A. respectable               B. unacceptable            C. mischievous             D. satisfactory

Question 16: My parent’ warnings didn’t deter me from choosing the job of my dreams.

     A. influence                  B. discourage                C. reassure                    D. inspire

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 17:

A. quality

B. solution

C. compliment

D. energy

Question 18:

A. angry

B. complete

C. polite

D. secure

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 19 mập 23.

My first job was a sales assistant at a large department store. I wanted mập work part-time, because I was still studying at university and I was only able mập work a few nights a week.

 I came across the advertisement in the local newspaper. I remember the interview as though it were yesterday. The (19) ________ manager sat behind a large desk. He asked me various questions which surprised me because all I wanted was mập work in sales. An hours later, I was told that I had got the job and was given a contract mập go over. I was mập be trained for ten days before I took my post. Also, as a member of staff, I was (20) ______ mập some benefits, including discounts.

 When I eventually started, I was responsible (21) _______ the toy section. I really enjoyed it there and I loved demonstrating the different toys. I was surprised at how friendly my colleagues were, too. They made working there fun even when we had mập deal with customers (22) ______ got on our nerves. (23) _______, working there was a great experience which I will never forget.

Question 19:

A. personal

B. personable

C. personage

D. personnel

Question 20:

A. catered

B. given

C. entitled

D. supplied

Question 21:

A. for

B. with

C. in

D. mập

Question 22:

A. which

B. why

C. when

D. who

Question 23:

A. In contrast

B. However

C. Moreover

D. On the whole

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 24:

A. visits

B. destroys

C. believes

D. depends

Question 25:

A. floor

B. door

C. noodle

D. board

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the correct answer mập each of the questions.

 Millions of people are using cellphones today. In many places, it is actually considered unusual not mập use one. In many countries, cellphones are very popular with young people. They find that the phones are more than a means of communication – having a mobile phone shows that they are cool and connected.

 The explosion in mobile phone use around the world has made some health professionals worried. Some doctors are concerned that in the future many people may suffer health problems from the use of mobile phones. In England, there has been a serious debate about this issue. Mobile phone companies are worried about the negative publicity of such ideas. They say that there is no proof that mobile phones are bad for your health.

 On the other hand, medical studies have shown changes in the brain cells of some people who use mobile phones. Signs of change in the tissues of the brain and head can be detected with modern scanning equipment. In one case, a traveling salesman had mập retire at young age because of serious memory loss. He couldn’t remember even simple tasks. He would often forget the name of his own son. This man used mập talk on his mobile phone for about six hours a day, every day of his working week, for a couple of years. His family doctor blamed his mobile phone use, but his employer’s doctor didn’t agree.

 What is it that makes mobile phones potentially harmful? The answer is radiation. High-tech machines can detect very small amounts of radiation from mobile phones. Mobile phone companies agree that there is some radiation, but they say the amount is too small mập worry about.

 As the discussion about their safety continues, it appears that it’s best mập use mobile phones less often. Use your regular phone if you want mập talk for a long time. Use your mobile phone only when you really need it. Mobile phones can be very useful and convenient, especially in emergencies. In the future, mobile phones may have a warning label that says they are bad for your health. So for now, it’s wise not mập use your mobile phone too often.

Question 26: The word “they” in paragraph 2 refers mập _______.

     A. doctors                     B. ideas                         C. professionals            D. companies

Question 27: The phrase “negative publicity” in paragraph 2 most likely means _______.

     A. poor ideas about the effects of cellphones

     B. information on the lethal effects of cellphones

     C. the negative public use of cellphones

     D. widespread opinion about bad effect of cellphones

Question 28: According mập the passage, cellphones are very popular with young people because _______.

     A. they make them look more stylish

     B. they are worrying

     C. they are a means of communication

     D. they are considered unusual

Question 29: What could be the most suitable title for the passage?

     A. Technological Innovations and Their Price

     B. The Way Mobile Phones Work

     C. Mobile Phones: A Must of Our Time

     D. The Reasons Why Mobile Phones Are Popular

Question 30: The word “potentially” in paragraph 4 is closet in meaning mập _______.

     A. possibly                    B. privately                   C. obviously                 D. certainly

—(Để xem tiếp nội dung của đề thi số 3 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào Học Điện Tử Cơ Bản để tải về di động)— 

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 3

1-D

2-D

3-A

4-D

5-A

6-D

7-B

8-A

9-C

10-C

11-B

12-A

13-C

14-D

15-B

16-B

17-B

18-A

19-D

20-C

21-A

22-D

23-D

24-A

25-C

26-D

27-B

28-A

29-A

30-A

31-C

32-C

33-C

34-D

35-D

36-A

37-B

38-C

39-B

40-C

41-B

42-B

43-B

44-A

45-C

46-A

47-B

48-B

49-A

50-C

4. Đề số 4

ĐỀ THI THPT QUỐC GIA MÔN TIẾNG ANH- TRƯỜNG THPT HOA SEN- ĐỀ 04

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:

A. subscribed

B. launched

C. inspired

D. welcomed

Question 2:

A. sour

B. hour

C. pour

D. flour

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the word that differs front the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

Question 3:

A. conserve

B. achieve

C. employ

D. waver

Question 4:

A. perseverance

B. application

C. agriculture

D. dedication

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 5: It is (A) recommended that (B) people (C) mập take regular (D) exercise.

     A. recommended          B. people                       C. mập take regular          D. exercise

Question 6: (A) More than ten students (B) have failed the exam, (C) that surprised (D) the class teacher.

     A. More than                B. have failed                C. that                           D. the 

Question 7: The world is becoming more (A) industrialized and the number of animal (B) species that have become (C) extinct (D) have increased.

     A. industrialized           B. species                      C. extinct                      D. have 

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the correct answer mập each of the following questions.

Question 8: He is exhausted. He ______ around the whole afternoon trying mập clean the house before the guests arrive.

     A. has been running      B. has run                      C. be running                D. was running

Question 9: Barack Obama is ______ President of ______ United States.

     A. the/ the                     B. a/ 0                           C. the/ 0                        D. the/ an

Question 10: John would like mập specialize______computer science.

     A. of                              B. mập                              C. in                              D. at

Question 11: ______he arrived at the bus stop when the bus came.

     A. Hardly had               B. No sooner had          C. No longer has           D. Not until had 

Question 12: Many young people in rural areas don’t want mập spend their lives on the farm like their  ______ parents. So they leave their home villages mập find well-paid jobs in the fast-growing industrial zones.

     A. long-term                 B. up-to-date                 C. weather-beaten         D. wide-ranging

Question 13: If she had known how awful this job was going mập be, she______ it.

     A. would accept

     B. wouldn’t accept

     C. wouldn’t have accepted 

     D. would have accepted

Question 14: John asked me ______that film the night before.

     A. that I saw                 B. had I seen                 C. if I had seen              D. if had I seen

Question 15: Remember that things such as language, food and clothing are simply expressions of our cultural______.

     A. solidarity                  B. identity                     C. assimilation              D. celebration

Question 16: Waste paper can be used again after being ______.

     A. produced                  B. recycled                    C. wasted                      D. preserved

Question 17: – “Your parents must be proud of your results at school”. 

– “______”

     A. Sorry mập hear that 

     B. Thanks. It’s certainly encouraging.

     C. Of course

     D. I am glad you like it.

Question 18: The government is aiming______50 % reduction______ unemployment.

     A. mập/in                          B. at/in                          C. at/of                          D. for/of

Question 19: No one enjoys ______ in public.

     A. being made fun of

     B. mập be made fun of

     C. making fun of 

     D. mập make fun of

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the most suitable response mập complete each of the following questions.

Question 20: John was in Hanoi and wanted mập send a parcel mập his parents. He asked a local passer-by the way mập the post-office. Choose the most suitable response mập fill in the blank in the following exchange.

-John: “Can you show me the way mập the nearest post office, please?”

-Passer-by: “______”.

     A. Not way, sorry.

     B. Just round the comer over there.

     C. Look it up in a dictionary!

     D. There’s no traffic near here.

Question 21: Lora has just bought a new skirt that she likes very much. Choose the most suitable response mập fill in the blank in the following exchange.

-Jane: “You look great in that red skirt, Lora!”

-Lora: “______”.

     A. No, I don’t think so.

     B. Oh, you don’t like it, do you?

     C. Thanks, I bought it at Macy’s.

     D. Thanks, my mum bought it.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the word(s) CLOSEST in meaning mập the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: I’m becoming increasingly absent-minded. Last week, I locked myself out of my house twice.

     A. being considerate of things.

     B. remembering mập do right things.

     C. forgetful of one’s past

     D. often forgetting things.

Question 23: Sports and festivals form an integral part of every human society.

     A. informative              B. delighted                  C. exciting                    D. essential

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the word(s) OPPOSITE in meaning mập the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 24: Although it’s a long day for us, we feel we are contented with what we do.

     A. interested                 B. dissatisfied               C. excited                      D. shocked

Question 25: I can’t stand people who treat animals cruelly.

     A. gently                       B. cleverly                    C. reasonably                D. brutally

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the sentence that is closest in meaning mập each of the following questions.

Question 26: However old and worn his clothes were, they look clean and of good quality.

     A. His clothes looked clean and of good quality but they were old and worn.

     B. His clothes, though old and worn, looked clean and of good quality.

     C. He was fond of wearing such old and worn clothes because they were of good quality.

     D. No matter what good quality his clothes had, they looked old and worn.

Question 27: In spite of his poverty, he led a devoted life mập the revolutionary cause.

     A. He could not devote his life mập the revolutionary cause because of his poverty.

     B. If he had not been so poor, he could have devoted his life mập the revolutionary cause. 

     C. Poor as he was, he led a devoted life mập the revolutionary cause.

     D. He led a devoted life mập the revolutionary cause, but he was so poor.

Question 28: I thought Ỉ should not stay at home yesterday.

     A. I regretted staying at home yesterday.  

B. I regretted for staying at home yesterday,

C. I regret for staying at home yesterday.  

D. I regret mập stay at home yesterday.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions

Question 29: People should not throw rubbish in the park. People should not cut down the trees in the park.

     A. People should either throw rubbish or cut down the trees in the park.

B. People should neither throw rubbish nor cut down the trees in the park.

C. People should either throw rubbish nor cut down the trees in the park.

D. People should neither throw rubbish or cut down the trees in the park

Question 30: Most of the classmates couldn’t come. He invited them mập the birthday party.

     A. Most of the classmates he invited mập the birthday party couldn’t come.

B. Most of the classmates he was invited mập the birthday party couldn’t come.

C. Most of the classmates that he invited them mập the birthday party couldn’t come.

D. Most of the classmates which he invited mập the birthday party couldn’t come.

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 31 mập 35.

In Germany, it’s important mập be serious in a work situation. They don’t mix work and play so you shouldn’t make jokes (31) ______ you do in the UK and USA when you first meet people. They work in a very organized way and prefer mập do one thing at a time. They don’t like interruptions or (32) ______changes of schedule. Punctuality is very important so you should arrive on time for appointments. At meeting, it’s important mập follow the agenda and not interrupt (33) ______speaker. If you give a presentation, you should focus (34) ______ facts and technical information and the quality of your company’s products. You should also prepare well, as they may ask a lot of questions. Colleagues normally use the family names, and title – for example ‘Doctor’ or ‘Professor’, so you shouldn’t use first names (35) ______ a person asks you mập.

—(Để xem tiếp nội dung của đề thi số 4 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào Học Điện Tử Cơ Bản để tải về di động)— 

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 4

1-B

2-C

3-D

4-C

5-C

6-C

7-D

8-A

9-A

10-C

11-A

12-C

13-C

14-C

15-B

16-B

17-B

18-B

19-A

20-B

21-C

22-D

23-D

24-B

25-A

26-B

27-C

28-A

29-B

30-A

31-D

32-A

33-D

34-A

35-C

36-C

37-A

38-D

39-A

40-C

41-C

42-B

43-D

44-A

45-C

46-A

47-A

48-C

49-D

50-B

5. Đề số 5

ĐỀ THI THPT QUỐC GIA MÔN TIẾNG ANH- TRƯỜNG THPT HOA SEN- ĐỀ 05

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1. A. sewB. fewC. stewD. steward
Question 2. A. medicalB. unemploymentC. experienceD. encourage

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3. A. acquaintanceB. symbolizeC. etiquetteD. socialize
Question 4. A. geographyB. impersonalC. importantD. instrumental

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the correct answer mập each of the following questions.

Question 5. I feel very tired because I didn’t sleep _________ last night.

     A. a jot     B. a wink                      C. an inch                      D. an eye

Question 6. He joined the English club, __________ were over 50 years old.

     A. most of its members

     B. most of which

     C. most of whom

     D. most of whose members

Question 7. Mr. John, a Finance Manager, is considered a big _______ in my company.

     A. bread                        B. cheese                       C. sandwich                  D. egg

Question 8. Unfortunately, my trip mập France ____________ because I couldn’t save enough money.

     A. fell through              B. tried out                    C. took over                  D. turned up

Question 9. ___________ second thoughts, I’d rather not go mập the movies tonight.

     A. With                         B. In                              C. On                            D. Under

Question 10. __________ Thanh by phone, Hung decided mập email her.

     A. Having failed mập contact

     B. Having failed contacting

     C. He failed mập contact

     D. That he failed contacting

Question 11. We spent nearly 2 hours waiting outside the airport, then out _____________.

     A. the star came

     B. did the star come

     C. came the star

     D. be the star coming

Question 12. _________ my personal qualities, I have experience of working in a multi-national company for three years.

     A. Beside                      B. In addition                C. Instead of                 D. Apart from

Question 13. He had spent __________ time writing an essay about how mập save energy.

     A. a few

     B. a large number of

     C. a great deal of

     D. many

Question 14. There was a long queue at the ___________ and some of them were getting impatient.

     A. stop-over                  B. take-off         C. departure lounge      D. check-out

Question 15. You usually _______ onions. It means that you cut them into many small pieces.

     A. chop                         B. whisk                        C. grate                         D. roast

Question 16. He left the country _____________ arrest if he returned.

     A. in fear of                  B. under threat of          C. with fear of               D. with threat of

Question 17. It is not easy for many civil servants mập ____________ on their salaries as the inflation rate is very high.

     A. get by                       B. turn up                      C. wear out                   D. run over

Question 18. Can you make yourself ___________ in French?

     A. understood               B. understand               C. mập understand           D. understanding

Question 19. He did not share his secrets with other people but he ___________ in her.

     A. confessed                 B. concealed                 C. confided                   D. consented

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word(s) CLOSEST in meaning mập the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 20. The woman was motionless as a statue. She made everyone frightened.

     A. still                           B. tired                          C. asleep                       D. unconscious

Question 21. Some operations many have mập be halted unless more blood donors come forward mập help.

     A. offer                         B. claim                        C. attempt                     D. refuse

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word(s) OPPOSITE in meaning mập the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22. People have eliminated poverty and hunger in many parts of the world.

     A. created                     B. eradicated                 C. gave up                     D. wiped out

Question 23. We should not allow any kind of discrimination against women and girls.

     A. inequality                 B. hatred                       C. unbiased feeling       D. intolerance

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the option that best completes each of the following exchanges.

Question 24. Mary: “Why are there generally so few women in top positions?”

Peter: “________________”

     A. Top positions are the highest in the career ladder.

     B. Top positions are high mập climb mập.

     C. I guess men tend mập make better leaders.

     D. Women also want mập climb mập top positions.

Question 25. Patient: “Can I make an appointment mập see Mr. John, please?”

Receptionist: “_____________”

     A. Not now. We’ll find a solution mập this problem later.

     B. OK, you will need mập check my appointment calendar.

     C. OK, let me just check the appointment calendar.

     D. Have a seat and have lunch.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 26 mập 30.

Interpersonal communication is the process of exchange of information, ideas, feelings and meaning between two or more people (26) ___________ verbal and/or non-verbal methods.

It often includes face-to-face exchange of messages, (27) ___________ may take form of a certain tone of voice, facial expressions, body language and gestures. The màn chơi of one’s interpersonal communication skills (28) ___________ through the effectiveness of meaning transferred through the message.

(29) ________________ used interpersonal communication within a business organization (30) ____________ client meetings, employee performance reviews and project discussions. But, of course, trực tuyến conversation is a large part of people’s interpersonal experience today.

—(Để xem tiếp nội dung của đề thi số 5 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào Học Điện Tử Cơ Bản để tải về di động)— 

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 5

1-A

2-A

3-A

4-D

5-B

6-D

7-B

8-A

9-C

10-A

11-C

12-D

13-C

14-D

15-A

16-B

17-A

18-A

19-C

20-A

21-A

22-A

23-C

24-C

25-C

26-C

27-A

28-A

29-D

30-B

31-A

32-D

33-A

34-C

35-B

36-B

37-D

38-B

39-D

40-A

41-B

42-B

43-A

44-B

45-D

46-B

47-C

48-D

49-C

50-C

Trên đây là 1 phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Hoa Sen. Để xem toàn thể nội dung các em chọn công dụng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Mời các em tham khảo tài liệu có liên quan:

  • Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Lê Thị Riêng
  • Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Giá Rai
  • Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Huỳnh Văn Nghệ

Hy vọng bộ đề thi này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành quả cao trong kì thi sắp đến.

.


Thông tin thêm về Bộ 5 đề thi thử THPT QG năm 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Hoa Sen

Mời quý thầy, cô giáo và các em học trò lớp 12 tham khảo nội dung tài liệu Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Hoa Sen được biên soạn bởi Học Điện Tử Cơ Bản với phần đề và đáp án, lời giải cụ thể giúp các em tự luyện tập làm đề sẵn sàng thật kĩ trước kì thi THPT Quốc gia sắp đến.

Hi vọng tài liệu này sẽ hữu dụng cho các em, chúc các em có kết quả học tập tốt!

TRƯỜNG THPT HOA SEN

ĐỀ THI THỬ THPT QUỐC GIA NĂM HỌC 2021 – 2022

Môn TIẾNG ANH

Thời gian: 60 phút

1. Đề số 1

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 1:

A. communication

B. situation

C. information

D. education

Question 2:

A. teacher

B. pressure

C. effort

D. maintain

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 3:

A. question

B. minute

C. disruptive

D. suitable

Question 4:

A. systems

B. interviews

C. letters

D. interests

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the correct answer mập each of the following question.

Question 5: Children in England don’t have mập pay tuition fee when they go mập ______ school.

     A. state                         B. private                      C. independent             D. public

Question 6: Waving, nodding, pointing and hand raising are considered ______ forms of communication.

     A. affective                   B. unusual                     C. verbal                       D. non-verbal

Question 7: Traditionally in Vietnam, the wedding ceremony starts in front of the ______.

     A. house                        B. guests                       C. altar                          D. church

Question 8: If I had ______ her address now, I would send her an invitation mập my birthday party next week.

     A. had found                B. found                       C. would find               D. find

Question 9: I’m trying mập win a place at university, so I am ______ a lot of study pressure.

     A. for                            B. at                              C. under                        D. in

Question 10: As I am the oldest child, I have mập ______ my three little mischievous brothers.

     A. take off                    B. look for                    C. look after                  D. take after

Question 11: According on Tuoitre Online, more than 100 people ______ when Typhoon Damrey struck Vietnam last November.

     A. had been killed         B. were killed               C. killed                        D. must kill

Question 12: My classmate was really happy when she received the letter of ______ from Ho Chi Minh city University of Education.

     A. application               B. refusal                      C. acceptance                D. entrance

Question 13: You should make a(n) ______ mập answer the questions the interviewer asks.

     A. effort                        B. impression                C. enthusiasm               D. confidence

Question 14: In England, an academic year is divided ______ three terms. Spring term, Summer term and Autumn term.

     A. into                           B. with                          C. from                         D. mập

Question 15: According mập a recent survey, most young people think that they are concerned with ______ attractiveness when choosing a husband or wife.

     A. emotionless              B. physical                    C. romantic                   D. physics

Question 16: Children in Vietnam and England have mập take the ______ at the end of their secondary education.

     A. semester                   B. state school               C. GCSE examination  D. education system

Question 17: In my family, my mother ______ running the household .

     A. is willing mập

     B. joins hands with      

     C. comes up 

     D. takes the responsibility for

Question 18: She asked me ______my holidays the previous year.

     A. where I had spent     B. where I spend           C. where did I spend    D. where I spent

Question 19: He was the only ______ that was offered the job.

     A. applying                   B. application                C. apply                        D. applicant

Question 20: Last month. Mr. Donald Trump, ______ is the president of the US, visited Vietnam and had a wonderful time in this country.

     A. that                           B. who                          C. whose                       D. which

Question 21: My mother allowed me mập go out with my friends after I ______ my housework.

     A. had finished             B. have finish                C. would finish             D. finish

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the most suitable response mập complete each of the following exchanges.

Question 22: Hoa and Lan  are at the party.

-Hoa: “You look very beautiful in that dress, Lan”.

-Lan: “______”

     A. I don’t mind 

     B. Thanks for your compliment

     C. You tell a lie

     D. I’m sorry

Question 23: David is talking mập his friend, Monica.

-David: “______”

-Monica: “Good luck for you”.

     A. I don’t like rock music 

     B. Have a nice day

     C. I’m taking a test this afternoon 

     D. How do you do?

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the word(s) CLOSEST in meaning mập the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 24: When you are at restaurant, you can raise your hand slightly mập show that you need assistance.

     A. bill                            B. food                         C. thực đơn                        D. help

Question 25: I’m afraid I’m getting cold feet about this scheme as I’m not sure it’s such a good idea.

     A. happy about             B. worried about           C. calm about               D. confident of

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the word(s) OPPOSITE in meaning mập the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 26: The first year at university was probably the best and most challenging year of my life. It caused me plenty of troubles.

     A. tricky                        B. tough                        C. easy                          D. difficult

Question 27: Wearing school uniform is compulsory for students in most school in Vietnam.

     A. required                    B. dependent                C. optional                    D. divided

Mark the letter A, B, C or D in your answer sheet mập indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 28: If you wanted mập be chosen for the job, you’ll have mập be experienced in the field.

     A. in                              B. experienced              C. wanted                     D. chosen for

Question 29: Before the interview, candidates should find out as much as possibility about the job and the vacancy.

     A. about                        B. find out                     C. as possibility             D. interview

Question 30: Mr.Merlin, that dies at the end of the film Kingsman, is really good at computing and technology.

     A. computing                B. is                               C. at                              D. that

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the sentence that is closest in meaning mập each of the following questions.

Question 31: I haven’t tried this kind of food before.

     A. It’s a long time since I tried this kind of food.

     B. I have tried this kind of food many times.

     C. This is the first time I had tried this kind of food.

     D. This is the first time I have tried this kind of food.

Question 32: “You can trust me, I won’t let you down”, Tom said mập me.

     A. Tom ordered me mập trust him and promise not mập let me down.

     B. Tom promised not mập let me down.

     C. Tom advised me mập trust him and not mập let me down.

     D. Tom insisted on not letting me down.

Question 33: Somebody broke into our cottage last Saturday.

     A. Our cottage was broken into last Saturday.

     B. Our cottage was being broken into last Saturday.

     C. Our cottage has been broken into last Saturday.

     D. Our cottage had broken into last Saturday.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the sentence that best combines each pair of sentences in  the following questions.

Question 34: Binh Thuan province is famous for its scenery and beaches. It is located in the South Central Coast of Vietnam.

     A. Binh Thuan province, which is located in the South Central Coast of Vietnam, is famous for its scenery and beaches.

     B. Binh Thuan province, that is located in the South Central Coast of Vietnam, is famous for its scenery and beaches.

     C. Binh Thuan province which is located in the South Central Coast of Vietnam is famous for its scenery and beaches.

     D. Binh Thuan province, where is located in the South Central Coast of Vietnam, is famous for its scenery and beaches.

Question 35: She didn’t know the whole story, so she was angry.

     A. She wouldn’t be angry if she had known the whole story.

     B. If she hadn’t been angry, she would have known the whole story.

     C. If she knew the whole story, she wouldn’t be angry.

     D. If she had known the whole story, she wouldn’t have been angry.

Read the following passage and mark A, B, C, or D mập indicate the correct answer mập each of the blanks.

Some years ago, my daughter was studying English at a university on the south coast. One evening, she phoned mập (36) ______ me that what she really wanted mập do was a travel round the world, (37)______ she was looking into the possibility of working in another country. She had seen several advertisements in the paper for student teachers of English abroad, and she was interested in one in Italy, (38)______ she was desperate mập visit

She decided that this would be a good way mập achieve her ambition, so she was writing mập apply for the job. The reply (39) ______ a long time mập arrive, but eventually she received a letter asking if she would go for an interview in London the following week. She was so excited that she immediately got in touch with the school owner and agree mập attend the interview . She was determined that nothing would prevent her (40)______ doing what she had set out mập do.

Question 36:

A. speak

B. say

C. tell

D. talk

Question 37:

A. but   

B. so

C. because

D. as

Question 38:

A. that  

B. where

C. when

D. which

Question 39:

A. was  

B. took

C. spent

D. passed

Question 40:

A. from

B. about

C. in

D. of

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the correct answer mập each of the questions. 

On the fourth Thursday in November, in houses around the United States, families get together for a feast, or a large meal. Almost all families eat turkey and cranberry sauce for this meal, and have pumpkin pie for dessert. This feast is part of a very special day, the holiday of Thanksgiving.

In 1620 the Pilgrims made a difficult trip across the ocean from England. They landed in what is now Massachusetts. In England the Pilgrims had not been allowed mập freely practice their religion. So they went mập the New World in search of religious freedom.

The Pilgrims’ first winter was very hard. Almost half the group died of cold, hunger and disease. But the Indians of Massachusetts taught the Pilgrims mập plant corn, mập hunt and mập fish. When the next fall came, the Pilgrims had plenty of food. They were thankful mập God and the Indians and had a feast mập give thanks. They invited the Indians mập join them. This was the first Thanksgiving.

Thanksgiving became a national holiday many years later because of the effort of a woman named Sarah Hale. For forty years Sarah Hale wrote mập each president and asked for a holiday of Thanksgiving. At last she was successful. In 1863 President Lincoln declared Thanksgiving a holiday.

How much is Thanksgiving today like the Pilgrims’ Thanksgiving? In many ways they are different. For example, historians think that the Pilgrims ate deer, not turkey. The idea of Thanksgiving, though, is very much the same: Thanksgiving is a day on which we celebrate and give thanks.

Question 41: When did the the Pilgrims make a difficult trip mập across the ocean from England?

     A. in 1863                     B. in 1621                     C. in 1830                     D. in 1620

Question 42: The Pilgrims immigrated mập the New World because______.

     A. They wanted mập search for religious freedom.

     B. They wanted mập be taught how mập plant corn.

     C. They wanted mập have more land mập cultivate.

     D. They wanted mập make a difficult trip. 

Question 43: According mập the passage, today’s Thanksgiving ______.

     A. is only celebrated in Massachusetts.

     B. is a day on which the Pilgrims eat deer.

     C. is different from the Pilgrims’s Thanksgiving in many ways.

     D. is just like the Pilgrims’s Thanksgiving.

Question 44: Which of the following is NOT true about Thanksgiving?

     A. It is celebrated on the fourth Thursday on November.

     B. It is a day on which Americans celebrate and give thanks.

     C. Americans usually have turkey, cranberry sauce and pumpkin pie for this occasion.

     D. It became a national holiday thanks mập President Lincoln’s 40-year efforts.

Question 45: The word “they” in paragraph 3 refer mập ______.

     A. families                    B. the Pilgrims              C. thanks                  D. the Native Americans

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the correct answer mập each of the questions. 

As working women continue mập receive better and better wages, housewives still work at home without receiving pay – checks. Should a woman who works at home, doing the housework and caring for children, be paid for her service? In a 1986 study at Cornell University, sociologists found that the value of the services of a housewife averaged $ 11,600 a year. This rate was based on a family composed of a husband, wife, and three young children. The $ 11,600 is what the husband would have mập pay if he hired others mập take over his wife’s household chores. The researchers concluded that it would be fair for husbands mập pay wives according mập federal guidelines for minimum wages.

Another plan for rewarding women who work at home has been suggested by a former Secretary of Health and Human Services. He says that full-time housewives should be allowed mập pay social security taxes, with their employers contributing part of the payment. He feels that the present system is unfair. He said, “ If you stay at home and raise a family, nobody will give you credit for it.”

Question 46: What is the main purpose of this passage ?

     A. To suggest that housewives should be paid for their household chores.

     B. To ask men mập treat wives better.

     C. To encourage women mập go out mập work.

     D. To suggest that men should share the housework with their wives.

Question 47: A housewife’s services in a family of five people are worth______.

     A. $ 160 a mouth on average 

     B. nearly $ 1,000 a mouth on average.

     C. more than $ 1,000 a mouth on average.

     D. $ 1,600 a mouth on average.

Question 48: According mập the researchers, husbands should ______.

     A. pay wages mập their wives for their housework.   

     B. hire others mập take over their wives’ household chores.  

     C. help their wives with the housework.

     D. care for the children.

Question 49: The word “employers” in the passage refers mập ___________.

     A. their sponsors           B. their husband           C. their owners             D. their bosses

Question 50: What is NOT true about the passage?

     A. Full-time housewives are allowed mập pay social security taxes.

     B. Women who go mập work get more offers than housewives

     C. Unlike working women, housewives get no pay for housework.

     D. Housewives’services should be rewarded.

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 1

1-A

2-D

3-A

4-D

5-A

6-D

7-C

8-B

9-C

10-C

11-B

12-C

13-A

14-A

15-B

16-C

17-D

18-A

19-D

20-B

21-A

22-B

23-C

24-D

25-B

26-C

27-C

28-C

29-C

30-D

31-D

32-B

33-A

34-A

35-D

36-C

37-B

38-D

39-B

40-A

41-D

42-A

43-C

44-D

45-B

46-A

47-B

48-A

49-B

50-A

2. Đề số 2

ĐỀ THI THPT QUỐC GIA MÔN TIẾNG ANH- TRƯỜNG THPT HOA SEN- ĐỀ 02

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:

A. research

B. resent

C. resemble

D. resist

Question 2:

A. jumped

B. traveled

C. stared

D. seemed

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3:

A. economy

B. presentation

C. accompany

D. successfully

Question 4:

A. deliver

B. promotion

C. average

D. essential

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 5: Drying food by means of solar energy is an ancient process applying wherever climatic conditions make it possible

     A. means of                  B. applying                   C. Drying                      D. make it possible

Question 6: More and 90 percent of the calcium in the human body is in the skeleton.

     A. the                            B. human                      C. is                               D. and

Question 7: Regardless of your teaching method, the objective of any conversation class should be for the students mập practice speaking words.

     A. objective of any

     B. speaking words

     C. should be

     D. Regardless of

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the correct answer mập each of the following questions.

Question 8: I regret going mập the cinema. I wish I ______.

     A. hadn’t gone there 

     B. haven’t gone there

     C. didn’t go there

     D. would not go there

Question 9: He may be quick ______ understanding but he isn’t capable ______ remembering anything.

     A. of/at                          B. at/of                          C. on/at                         D. in/of

Question 10: Vitamin D is necessary mập aid the ______ of calcium from food.

     A. absorption                B. absorbent                  C. absorbance               D. absorbency

Question 11: The ______ were told mập fasten their seat belts as the plane began its descent.

     A. flyers                        B. customers                 C. passengers                D. riders

Question 12: I get quite depressed when I think about the damage we are ______ mập the environment.

     A. having                      B. taking                       C. making                     D. causing

Question 13: Unfortunately, we’ve made ______.

     A. little progress

     B. a few progresses

     C. little progresses

     D. few progress

Question 14: ______, Mozart was an accomplished compose while still a child.

     A. Remarkable as it seems 

     B. As it seems remarkable

     C. No matter remarkable it seems 

     D. Remarkable however it seems

Question 15: _____ parents of Thomas claimed that he was at _____ the time of _____ robbery

     A. The-the-the              B. X-X-the                    C. The-X-the                 D. X-X-a

Question 16: Like most marine mammals and land mammals, whales are ______ creatures.

     A. blood-warmed          B. warm-blood              C. warm-blooded          D. warm-blooding

Question 17: We insist that more money ______ in education.

     A. investing                  B. invested                    C. invests                      D. be invested

Question 18: Certainly, man must ______ the future, and find ways of providing for his need.

     A. look for                    B. put off                      C. put on                       D. look mập

Question 19: After I ______ from college, I ______ as a teacher.

     A. had graduated/ worked

     B. had graduated/ work

     C. graduate/ work 

     D. graduated/ worked

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the most suitable response mập

complete each of the following exchanges.

Question 20: John: “You’re already leaving? The ball is only starting.” 

Mary: “But it is very late, so ______.”

A. it’s great fun

B. take care

C. goodbye for now

D. have a good day

Question 21: Daisy: “______?” 

Mary: “No, that’s about it for now.”

A. Nothing mập declare

B. When can we stop

C. Anything else

D. What’s on your mind

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word(s) CLOSEST in

meaning mập the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: Such problems as haste and inexperience are a universal feature of youth.

     A. marked                     B. hidden                      C. shared                       D. separated

Question 23: I stayed there with her for a while before I left.

     A. in the difficult time 

     B. whenever she needed me

     C. for relaxation 

     D. for a short period of time

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word(s) OPPOSITE in meaning mập the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 24: I am glad that we see eye mập eye on the matter of the conference location.

     A. dislike                      B. agree                         C. disagree                    D. approve

Question 25: I don’t want mập live in this filthy colony.

     A. dirty                         B. pretty                        C. nice                           D. clean

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the sentence that is closest in meaning mập each of the following questions.

Question 26: Apart from being conveniently located near the beach, that hotel has nothing about it mập make me recommend it mập you.

     A. The only feature of that hotel that I can recommend mập you is that it’s close mập the beach.

     B. The hotel I’ve recommended mập you is very comfortable as it is near the beach.

     C. The beach near that hotel doesn’t have anything special that I can recommend mập you.

     D. As regards a hotel, nothing is more important for me than its being close mập the beach.

Question 27: Although she was very old, she looked very grateful.

     A. In spite of very old, she looked very grateful.  

     B. Despite she was very old, she looked very grateful.

     C. Despite her old age, she looked very grateful.  

     D. In spite her being old, she looked very grateful.

Question 28: “Why don’t you ask your parents for advice?” said Tom.

     A. Tom advised me asking my parents for advice.

     B. Tom said mập me mập ask my parents for advice.

     C. Tom wanted mập know the reason why I don’t ask my parents for advice.

     D. Tom suggested that I ask my parents for advice.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 29: Farmers depend on meteorologists. They need meteorologists’ accurate forecasts for successful agricultural planning.

     A. Due mập meteorologists’ accurate forecasts, farmers depend on them for successful agricultural planning.

     B. Farmers depend on meteorologists who need their accurate forecasts for successful agricultural planning.

     C. Farmers need meteorologists’ accurate forecasts for successful agricultural planning and so they depend on you.

     D. Farmers depend on meteorologists, whose accurate forecasts they need for successful agricultural planning.

Question 30: Sports clear my mind. They also help me maintain a healthy lifestyle.

     A. My mind is cleared so is the maintenance of a healthy lifestyle.

     B. Not only do sports clear my mind, but they also help me maintain a healthy lifestyle.

     C. Sports clear my mind so that I can maintain a healthy lifestyle.

     D. All that sports can do is mập clear my mind instead of maintaining a healthy lifestyle.

Read the following passage and mark the letter A,B,C or D on your answer sheet mập indicate the correct word for each of the blanks from 31 mập 35.

Swim, Cycle, and Run

For athletes who like mập (31)______a variety of endurance sports in a single race, triathlons are a great fit. These competitions (32) ______running, cycling, and swimming into one race, and they take place one after the other in a single continuous timed race. Athletes who participate must be in top physical form and have the skills needed mập complete each portion of the race.

Training for triathlons means the athletes have mập become proficient not only in the sport required in each stage, but they also have mập become familiar with what (33) _____from one mập the other does mập their bodies. Many inexperienced triathletes are surprised mập (34) ______hard it can be mập switch from swimming mập cycling mập running, and how tired their muscles can suddenly feel. One thing all triathletes can agree (35) ______is that no one ever told them that running a triathlon would be easy.

Question 31:

A. compete

B. compete in

C. contest

D. take part

Question 32:

A. combine

B. join

C. fasten

D. connect

Question 33:

A. transference

B. transition

C. transmission

D. transport

Question 34:

A. find what

B. find out why

C. find out how

D. find how

Question 35:

A. in

B. with

C. at

D. on

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the correct answer mập each of the questions from 36 mập 42.

Productivity Hacks for Great Success

No matter who we are or where we are from, we only have 24 hours each day mập get things done. Some people seem mập make the most of their time, using it mập achieve their goals and dreams. Others feel that life is passing them by and they aren’t accomplishing anything. If you are in the latter group, it is not too late mập turn things around. By implementing a few simple hacks, you can start getting better results very quickly. 

If you want mập become more productive, it pays mập learn about the Pareto principle (which is also known as the 80-20 rule). It states that for most tasks, 80 percent of the results we get come from 20 percent of the work we do. For example. 80 percent of the company sales usually come from 20 percent of customers. Therefore, the trick is mập focus your efforts on the key 20 percent of actions that truly matter mập greatly improve your results. 

In some cases, people may be busy from morning mập night but still seem mập get nothing done. In this situation, the problem might be that clear goals haven’t been set. To fix this, set some time aside mập list the things you want mập achieve in life. Then, select the top three or four that you want mập focus on for the next year. Look at your goals every night before bedtime and ask yourself what are the next actions mập accomplish each day. Then, promise yourself that you will finish these tasks no matter how busy you get. If possible try completing the tasks first thing in the morning so you are assured of success. 

Another common mistake regarding productivity is not considering our energy levels. If we try mập work around the clock, we will eventually get tired and quit. Everyone needs time mập sleep, eat, socialize with friends, and unwind from the stress of the day. To make sure you don’t burn out, be sure mập schedule some time for breaks and fun activities into your schedule every day. Finally, no matter how difficult your goals may seem, remember the old saying that “a journey of a thousand miles begins with a single step”.

—(Để xem tiếp nội dung của đề thi số 2 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào Học Điện Tử Cơ Bản để tải về di động)— 

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 2

1-A

2-A

3-B

4-C

5-B

6-D

7-B

8-A

9-B

10-A

11-C

12-D

13-A

14-A

15-C

16-C

17-D

18-D

19-A

20-C

21-C

22-C

23-D

24-C

25-D

26-A

27-C

28-D

29-D

30-B

31-B

32-A

33-B

34-D

35-D

36-B

37-A

38-B

39-B

40-A

41-B

42-C

43-B

44-A

45-A

46-C

47-C

48-D

49-D

50-A

3. Đề số 3

ĐỀ THI THPT QUỐC GIA MÔN TIẾNG ANH- TRƯỜNG THPT HOA SEN- ĐỀ 03

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the correct answer mập each of the following questions.

Question 1: The energy _______ from the sun is renewable and environmentally-friendly.

     A. harnessing                B. is harnessed              C. which harnessed       D. harnessed

Question 2: We truly respected our father and always _______ by his rule.

     A. submitted                 B. obeyed                      C. complied                  D. abode

Question 3: The architects have made _______ use of glass and transparent plastic.

     A. imaginative              B. imagine                    C. imagination              D. imaginatively

Question 4: Tom denied _______ part in the fighting at school.

     A. mập take                      B. take                           C. mập taking                   D. taking

Question 5: Your brother hardly talks mập anyone, _______?

     A. does he                     B. is he                          C. doesn’t he                 D. isn’t he

Question 6: Pesticide residues in fruit and vegetable can be _______ mập health.

     A. crucial                      B. supportive                C. receptive                   D. destructive

Question 7: You looked exhausted. I think you’ve _______ more than you can handle.

     A. turned on                  B. taken up                    C. turned up                  D. taken on

Question 8: Only after she had finished the course did she realize she _____ a wrong choice.

     A. had made                  B. has made                  C. had been making      D. was making

Question 9: It ______ Sue that you saw last night. She’s abroad with her family.

     A. should have been

     B. must have been

     C. can’t have been

     D. needn’t have been

Question 10: If Paul _______ a job now, he wouldn’t be so unhappy.

     A. has                            B. has had                     C. had                           D. would have

Question 11: The wine had made him a little _______ and couldn’t control his movement.

     A. narrow-minded        B. light-headed             C. light-footed              D. light-hearted

Question 12: You need mập make ______ about what course mập take at university.

     A. a decision                 B. a fortune                   C. a guess                      D. an impression

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the most suitable response mập

complete each of the following exchanges.

Question 13: Mike an Joe are talking about transport in the future.

 – Mike: “Do you think there will be pilotless planes?” – Joe: “_____”

     A. I’m afraid I can’t.                                         

     B. What for? There are quite a few around.

     C. Why not? There have been cars without drivers.

     D. I’m glad you like it.

Question 14: Julie and Ann are talking about their classmate.

– Julie: “_______” – Ann: “Yeah, not bad, I suppose.”

     A. Do you see him often?

     B. What are you thinking?

     C. How did you meet him?

     D. He is quite good-looking, isn’t he?

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word(s) CLOSEST in meaning mập the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 15: The way the care-taker treated those little children was deplorable. She must be punished for what she did.

     A. respectable               B. unacceptable            C. mischievous             D. satisfactory

Question 16: My parent’ warnings didn’t deter me from choosing the job of my dreams.

     A. influence                  B. discourage                C. reassure                    D. inspire

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 17:

A. quality

B. solution

C. compliment

D. energy

Question 18:

A. angry

B. complete

C. polite

D. secure

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 19 mập 23.

My first job was a sales assistant at a large department store. I wanted mập work part-time, because I was still studying at university and I was only able mập work a few nights a week.

 I came across the advertisement in the local newspaper. I remember the interview as though it were yesterday. The (19) ________ manager sat behind a large desk. He asked me various questions which surprised me because all I wanted was mập work in sales. An hours later, I was told that I had got the job and was given a contract mập go over. I was mập be trained for ten days before I took my post. Also, as a member of staff, I was (20) ______ mập some benefits, including discounts.

 When I eventually started, I was responsible (21) _______ the toy section. I really enjoyed it there and I loved demonstrating the different toys. I was surprised at how friendly my colleagues were, too. They made working there fun even when we had mập deal with customers (22) ______ got on our nerves. (23) _______, working there was a great experience which I will never forget.

Question 19:

A. personal

B. personable

C. personage

D. personnel

Question 20:

A. catered

B. given

C. entitled

D. supplied

Question 21:

A. for

B. with

C. in

D. mập

Question 22:

A. which

B. why

C. when

D. who

Question 23:

A. In contrast

B. However

C. Moreover

D. On the whole

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 24:

A. visits

B. destroys

C. believes

D. depends

Question 25:

A. floor

B. door

C. noodle

D. board

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the correct answer mập each of the questions.

 Millions of people are using cellphones today. In many places, it is actually considered unusual not mập use one. In many countries, cellphones are very popular with young people. They find that the phones are more than a means of communication – having a mobile phone shows that they are cool and connected.

 The explosion in mobile phone use around the world has made some health professionals worried. Some doctors are concerned that in the future many people may suffer health problems from the use of mobile phones. In England, there has been a serious debate about this issue. Mobile phone companies are worried about the negative publicity of such ideas. They say that there is no proof that mobile phones are bad for your health.

 On the other hand, medical studies have shown changes in the brain cells of some people who use mobile phones. Signs of change in the tissues of the brain and head can be detected with modern scanning equipment. In one case, a traveling salesman had mập retire at young age because of serious memory loss. He couldn’t remember even simple tasks. He would often forget the name of his own son. This man used mập talk on his mobile phone for about six hours a day, every day of his working week, for a couple of years. His family doctor blamed his mobile phone use, but his employer’s doctor didn’t agree.

 What is it that makes mobile phones potentially harmful? The answer is radiation. High-tech machines can detect very small amounts of radiation from mobile phones. Mobile phone companies agree that there is some radiation, but they say the amount is too small mập worry about.

 As the discussion about their safety continues, it appears that it’s best mập use mobile phones less often. Use your regular phone if you want mập talk for a long time. Use your mobile phone only when you really need it. Mobile phones can be very useful and convenient, especially in emergencies. In the future, mobile phones may have a warning label that says they are bad for your health. So for now, it’s wise not mập use your mobile phone too often.

Question 26: The word “they” in paragraph 2 refers mập _______.

     A. doctors                     B. ideas                         C. professionals            D. companies

Question 27: The phrase “negative publicity” in paragraph 2 most likely means _______.

     A. poor ideas about the effects of cellphones

     B. information on the lethal effects of cellphones

     C. the negative public use of cellphones

     D. widespread opinion about bad effect of cellphones

Question 28: According mập the passage, cellphones are very popular with young people because _______.

     A. they make them look more stylish

     B. they are worrying

     C. they are a means of communication

     D. they are considered unusual

Question 29: What could be the most suitable title for the passage?

     A. Technological Innovations and Their Price

     B. The Way Mobile Phones Work

     C. Mobile Phones: A Must of Our Time

     D. The Reasons Why Mobile Phones Are Popular

Question 30: The word “potentially” in paragraph 4 is closet in meaning mập _______.

     A. possibly                    B. privately                   C. obviously                 D. certainly

—(Để xem tiếp nội dung của đề thi số 3 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào Học Điện Tử Cơ Bản để tải về di động)— 

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 3

1-D

2-D

3-A

4-D

5-A

6-D

7-B

8-A

9-C

10-C

11-B

12-A

13-C

14-D

15-B

16-B

17-B

18-A

19-D

20-C

21-A

22-D

23-D

24-A

25-C

26-D

27-B

28-A

29-A

30-A

31-C

32-C

33-C

34-D

35-D

36-A

37-B

38-C

39-B

40-C

41-B

42-B

43-B

44-A

45-C

46-A

47-B

48-B

49-A

50-C

4. Đề số 4

ĐỀ THI THPT QUỐC GIA MÔN TIẾNG ANH- TRƯỜNG THPT HOA SEN- ĐỀ 04

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:

A. subscribed

B. launched

C. inspired

D. welcomed

Question 2:

A. sour

B. hour

C. pour

D. flour

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the word that differs front the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

Question 3:

A. conserve

B. achieve

C. employ

D. waver

Question 4:

A. perseverance

B. application

C. agriculture

D. dedication

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 5: It is (A) recommended that (B) people (C) mập take regular (D) exercise.

     A. recommended          B. people                       C. mập take regular          D. exercise

Question 6: (A) More than ten students (B) have failed the exam, (C) that surprised (D) the class teacher.

     A. More than                B. have failed                C. that                           D. the 

Question 7: The world is becoming more (A) industrialized and the number of animal (B) species that have become (C) extinct (D) have increased.

     A. industrialized           B. species                      C. extinct                      D. have 

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the correct answer mập each of the following questions.

Question 8: He is exhausted. He ______ around the whole afternoon trying mập clean the house before the guests arrive.

     A. has been running      B. has run                      C. be running                D. was running

Question 9: Barack Obama is ______ President of ______ United States.

     A. the/ the                     B. a/ 0                           C. the/ 0                        D. the/ an

Question 10: John would like mập specialize______computer science.

     A. of                              B. mập                              C. in                              D. at

Question 11: ______he arrived at the bus stop when the bus came.

     A. Hardly had               B. No sooner had          C. No longer has           D. Not until had 

Question 12: Many young people in rural areas don’t want mập spend their lives on the farm like their  ______ parents. So they leave their home villages mập find well-paid jobs in the fast-growing industrial zones.

     A. long-term                 B. up-to-date                 C. weather-beaten         D. wide-ranging

Question 13: If she had known how awful this job was going mập be, she______ it.

     A. would accept

     B. wouldn’t accept

     C. wouldn’t have accepted 

     D. would have accepted

Question 14: John asked me ______that film the night before.

     A. that I saw                 B. had I seen                 C. if I had seen              D. if had I seen

Question 15: Remember that things such as language, food and clothing are simply expressions of our cultural______.

     A. solidarity                  B. identity                     C. assimilation              D. celebration

Question 16: Waste paper can be used again after being ______.

     A. produced                  B. recycled                    C. wasted                      D. preserved

Question 17: – “Your parents must be proud of your results at school”. 

– “______”

     A. Sorry mập hear that 

     B. Thanks. It’s certainly encouraging.

     C. Of course

     D. I am glad you like it.

Question 18: The government is aiming______50 % reduction______ unemployment.

     A. mập/in                          B. at/in                          C. at/of                          D. for/of

Question 19: No one enjoys ______ in public.

     A. being made fun of

     B. mập be made fun of

     C. making fun of 

     D. mập make fun of

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the most suitable response mập complete each of the following questions.

Question 20: John was in Hanoi and wanted mập send a parcel mập his parents. He asked a local passer-by the way mập the post-office. Choose the most suitable response mập fill in the blank in the following exchange.

-John: “Can you show me the way mập the nearest post office, please?”

-Passer-by: “______”.

     A. Not way, sorry.

     B. Just round the comer over there.

     C. Look it up in a dictionary!

     D. There’s no traffic near here.

Question 21: Lora has just bought a new skirt that she likes very much. Choose the most suitable response mập fill in the blank in the following exchange.

-Jane: “You look great in that red skirt, Lora!”

-Lora: “______”.

     A. No, I don’t think so.

     B. Oh, you don’t like it, do you?

     C. Thanks, I bought it at Macy’s.

     D. Thanks, my mum bought it.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the word(s) CLOSEST in meaning mập the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: I’m becoming increasingly absent-minded. Last week, I locked myself out of my house twice.

     A. being considerate of things.

     B. remembering mập do right things.

     C. forgetful of one’s past

     D. often forgetting things.

Question 23: Sports and festivals form an integral part of every human society.

     A. informative              B. delighted                  C. exciting                    D. essential

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the word(s) OPPOSITE in meaning mập the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 24: Although it’s a long day for us, we feel we are contented with what we do.

     A. interested                 B. dissatisfied               C. excited                      D. shocked

Question 25: I can’t stand people who treat animals cruelly.

     A. gently                       B. cleverly                    C. reasonably                D. brutally

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the sentence that is closest in meaning mập each of the following questions.

Question 26: However old and worn his clothes were, they look clean and of good quality.

     A. His clothes looked clean and of good quality but they were old and worn.

     B. His clothes, though old and worn, looked clean and of good quality.

     C. He was fond of wearing such old and worn clothes because they were of good quality.

     D. No matter what good quality his clothes had, they looked old and worn.

Question 27: In spite of his poverty, he led a devoted life mập the revolutionary cause.

     A. He could not devote his life mập the revolutionary cause because of his poverty.

     B. If he had not been so poor, he could have devoted his life mập the revolutionary cause. 

     C. Poor as he was, he led a devoted life mập the revolutionary cause.

     D. He led a devoted life mập the revolutionary cause, but he was so poor.

Question 28: I thought Ỉ should not stay at home yesterday.

     A. I regretted staying at home yesterday.  

B. I regretted for staying at home yesterday,

C. I regret for staying at home yesterday.  

D. I regret mập stay at home yesterday.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions

Question 29: People should not throw rubbish in the park. People should not cut down the trees in the park.

     A. People should either throw rubbish or cut down the trees in the park.

B. People should neither throw rubbish nor cut down the trees in the park.

C. People should either throw rubbish nor cut down the trees in the park.

D. People should neither throw rubbish or cut down the trees in the park

Question 30: Most of the classmates couldn’t come. He invited them mập the birthday party.

     A. Most of the classmates he invited mập the birthday party couldn’t come.

B. Most of the classmates he was invited mập the birthday party couldn’t come.

C. Most of the classmates that he invited them mập the birthday party couldn’t come.

D. Most of the classmates which he invited mập the birthday party couldn’t come.

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet mập indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 31 mập 35.

In Germany, it’s important mập be serious in a work situation. They don’t mix work and play so you shouldn’t make jokes (31) ______ you do in the UK and USA when you first meet people. They work in a very organized way and prefer mập do one thing at a time. They don’t like interruptions or (32) ______changes of schedule. Punctuality is very important so you should arrive on time for appointments. At meeting, it’s important mập follow the agenda and not interrupt (33) ______speaker. If you give a presentation, you should focus (34) ______ facts and technical information and the quality of your company’s products. You should also prepare well, as they may ask a lot of questions. Colleagues normally use the family names, and title – for example ‘Doctor’ or ‘Professor’, so you shouldn’t use first names (35) ______ a person asks you mập.

—(Để xem tiếp nội dung của đề thi số 4 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào Học Điện Tử Cơ Bản để tải về di động)— 

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 4

1-B

2-C

3-D

4-C

5-C

6-C

7-D

8-A

9-A

10-C

11-A

12-C

13-C

14-C

15-B

16-B

17-B

18-B

19-A

20-B

21-C

22-D

23-D

24-B

25-A

26-B

27-C

28-A

29-B

30-A

31-D

32-A

33-D

34-A

35-C

36-C

37-A

38-D

39-A

40-C

41-C

42-B

43-D

44-A

45-C

46-A

47-A

48-C

49-D

50-B

5. Đề số 5

ĐỀ THI THPT QUỐC GIA MÔN TIẾNG ANH- TRƯỜNG THPT HOA SEN- ĐỀ 05

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1. A. sew
B. few
C. stew
D. steward

Question 2. A. medical
B. unemployment
C. experience
D. encourage

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3. A. acquaintance
B. symbolize
C. etiquette
D. socialize

Question 4. A. geography
B. impersonal
C. important
D. instrumental

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the correct answer mập each of the following questions.

Question 5. I feel very tired because I didn’t sleep _________ last night.

     A. a jot     B. a wink                      C. an inch                      D. an eye

Question 6. He joined the English club, __________ were over 50 years old.

     A. most of its members

     B. most of which

     C. most of whom

     D. most of whose members

Question 7. Mr. John, a Finance Manager, is considered a big _______ in my company.

     A. bread                        B. cheese                       C. sandwich                  D. egg

Question 8. Unfortunately, my trip mập France ____________ because I couldn’t save enough money.

     A. fell through              B. tried out                    C. took over                  D. turned up

Question 9. ___________ second thoughts, I’d rather not go mập the movies tonight.

     A. With                         B. In                              C. On                            D. Under

Question 10. __________ Thanh by phone, Hung decided mập email her.

     A. Having failed mập contact

     B. Having failed contacting

     C. He failed mập contact

     D. That he failed contacting

Question 11. We spent nearly 2 hours waiting outside the airport, then out _____________.

     A. the star came

     B. did the star come

     C. came the star

     D. be the star coming

Question 12. _________ my personal qualities, I have experience of working in a multi-national company for three years.

     A. Beside                      B. In addition                C. Instead of                 D. Apart from

Question 13. He had spent __________ time writing an essay about how mập save energy.

     A. a few

     B. a large number of

     C. a great deal of

     D. many

Question 14. There was a long queue at the ___________ and some of them were getting impatient.

     A. stop-over                  B. take-off         C. departure lounge      D. check-out

Question 15. You usually _______ onions. It means that you cut them into many small pieces.

     A. chop                         B. whisk                        C. grate                         D. roast

Question 16. He left the country _____________ arrest if he returned.

     A. in fear of                  B. under threat of          C. with fear of               D. with threat of

Question 17. It is not easy for many civil servants mập ____________ on their salaries as the inflation rate is very high.

     A. get by                       B. turn up                      C. wear out                   D. run over

Question 18. Can you make yourself ___________ in French?

     A. understood               B. understand               C. mập understand           D. understanding

Question 19. He did not share his secrets with other people but he ___________ in her.

     A. confessed                 B. concealed                 C. confided                   D. consented

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word(s) CLOSEST in meaning mập the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 20. The woman was motionless as a statue. She made everyone frightened.

     A. still                           B. tired                          C. asleep                       D. unconscious

Question 21. Some operations many have mập be halted unless more blood donors come forward mập help.

     A. offer                         B. claim                        C. attempt                     D. refuse

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the word(s) OPPOSITE in meaning mập the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22. People have eliminated poverty and hunger in many parts of the world.

     A. created                     B. eradicated                 C. gave up                     D. wiped out

Question 23. We should not allow any kind of discrimination against women and girls.

     A. inequality                 B. hatred                       C. unbiased feeling       D. intolerance

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the option that best completes each of the following exchanges.

Question 24. Mary: “Why are there generally so few women in top positions?”

Peter: “________________”

     A. Top positions are the highest in the career ladder.

     B. Top positions are high mập climb mập.

     C. I guess men tend mập make better leaders.

     D. Women also want mập climb mập top positions.

Question 25. Patient: “Can I make an appointment mập see Mr. John, please?”

Receptionist: “_____________”

     A. Not now. We’ll find a solution mập this problem later.

     B. OK, you will need mập check my appointment calendar.

     C. OK, let me just check the appointment calendar.

     D. Have a seat and have lunch.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet mập indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 26 mập 30.

Interpersonal communication is the process of exchange of information, ideas, feelings and meaning between two or more people (26) ___________ verbal and/or non-verbal methods.

It often includes face-to-face exchange of messages, (27) ___________ may take form of a certain tone of voice, facial expressions, body language and gestures. The màn chơi of one’s interpersonal communication skills (28) ___________ through the effectiveness of meaning transferred through the message.

(29) ________________ used interpersonal communication within a business organization (30) ____________ client meetings, employee performance reviews and project discussions. But, of course, trực tuyến conversation is a large part of people’s interpersonal experience today.

—(Để xem tiếp nội dung của đề thi số 5 các em vui lòng xem tại trực tuyến hoặc đăng nhập vào Học Điện Tử Cơ Bản để tải về di động)— 

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 5

1-A

2-A

3-A

4-D

5-B

6-D

7-B

8-A

9-C

10-A

11-C

12-D

13-C

14-D

15-A

16-B

17-A

18-A

19-C

20-A

21-A

22-A

23-C

24-C

25-C

26-C

27-A

28-A

29-D

30-B

31-A

32-D

33-A

34-C

35-B

36-B

37-D

38-B

39-D

40-A

41-B

42-B

43-A

44-B

45-D

46-B

47-C

48-D

49-C

50-C

Trên đây là 1 phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Hoa Sen. Để xem toàn thể nội dung các em chọn công dụng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Mời các em tham khảo tài liệu có liên quan:

Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Lê Thị Riêng
Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Giá Rai
Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Huỳnh Văn Nghệ

Hy vọng bộ đề thi này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành quả cao trong kì thi sắp đến.

Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Lê Thị Riêng

83

Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Giá Rai

170

Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Huỳnh Văn Nghệ

102

Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Lai Uyên

91

Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Phước Hòa

117

Bộ 5 đề thi thử THPT QG 5 2021-2022 môn Tiếng Anh Trường THPT Phước Vĩnh

114

[rule_2_plain] [rule_3_plain]

#Bộ #đề #thi #thử #THPT #5 #môn #Tiếng #Anh #Trường #THPT #Hoa #Sen


  • Tổng hợp: Học Điện Tử Cơ Bản
  • #Bộ #đề #thi #thử #THPT #5 #môn #Tiếng #Anh #Trường #THPT #Hoa #Sen

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button