Đề cương ôn tập HK1 môn Tiếng Anh 7 năm 2021-2022

Nazi Isilabhasi semester yokuqala yesiNgisi yonyaka wesi-7 ka-2021-2022 ihlanganiswe ngu-Học Điện Tử Cơ Bản. Ngalo mbhalo, abafundi bazothola ithuba lokuzilolonga futhi bazilungiselele kahle ukuhlolwa okuzayo kwesemester 1. Sikumema ukuthi ubheke imininingwane engezansi.

IZIHLOKO ZOKUBUYEKEZWA KWESIZULU Unyaka wesi-7 wezi-2021-2022

1. Ithiyori

1.1. Izikhathi

1.1.1. Isikhathi samanje esilula

a. Ukuze kube: am/ is/ are

(+) S + am/ is/ are…

Isibonelo: Yena (ube) ……… ungumfundi.

(-) S + am/ is/ are + not…

(?) Am/ Is/ Are + S + …

b. Izenzo ezivamile

(+) S + V s/ es…

Isib: U (uya) … uya … esikoleni nsuku zonke

(-) S + do/ does + not + verb– inf.

Isibonelo: Angiyi esikoleni./ Akayi esikoleni.

(?) Ingabe/ Ingabe + S + Isenzo (engenalutho – inf ) …?.

Ex: Uyaya esikoleni?/ Uyaya esikoleni?

Emishweni, kuvame ukuba nezandiso: njalo , ngokuvamile , ngokuvamile , ngezinye izikhathi , neze , njalo…

1.1.2. Inkathi yamanje eqhubekayo

(+) S + am/ is/ are + V – ing…

(-) S + am/ is/ are + not + V – ing…

(?) Am/ Is/ Are + S + V – ing…?.

Ngokuvamile kuba nezandiso ekugcineni kwemisho: Manje, okwamanje, okwamanje, njengamanje, kulesi sikhathi …futhi Bheka!, Lalela!, Qaphela!, Qaphela!, …..ekuqaleni kwemisho.

1.1.3. Isikhathi esizayo esilula

(+) I-S + izoba/ izo + V (ingenalutho – inf) …

(-) S + ngeke/ ngeke + V (ingenalutho – inf) …

(?) Uzo/ Uzo + S + V (bare – inf)…?.

Yebo, i-S + izo/ izoba. Cha, i-S + ngeke/ ngeke.

Kuvame ukuba nezandiso: maduze, kusasa, namhlanje ebusuku, isonto elizayo / inyanga / unyaka … usuku olulodwa, …

1.2. Ukuqhathaniswa kwezichasiso

1.2.1. Qhathanisa okuningi

– Ama-adj amafushane: Adj.- er + than

– Ama-adj amade: Okuningi + adj. + amalahle

1.2.2. Okuhle kakhulu

– Ama-adj amafushane: I-+ adj + est…

– Ama-adj amade: Okuningi + adj…

1.3. Isibabazo somusho

+ Yini + a/ an + adj + eculayo. Ibizo!

Isib: Leli gumbi lingcole kakhulu à Igumbi elingcolile!

+ Yini + adj + ubuningi N! (ibizo lobuningi)

Ex: Izithombe zinhle kakhulu à Yeka izithombe ezinhle!

+ What + adj + uncount N! (igama elingenakubalwa)

Isib: Ubisi lumuncu àYeka ubisi olumuncu!

– Susa “kakhulu, futhi, ngakho, ngokufanelekile, ngokwedlulele, impela” uma ikhona.

1.4. Imibuzo

1.4.1. Umbuzo nezimpendulo mayelana nebanga

Kukude kangakanani ukusuka ku…… ukuya ku…?

=> Kungu ( cishe ) + ibanga.

1.4.2. Imibuzo nezimpendulo mayelana nezimoto

Kwenza + kanjani/ kwenza + S + V (ingenalutho – inf)…?

=> S + V +… + by + means/ (ngonyawo)

1.4.3. Buza futhi uphendule ngezindawo

Kuphi + ukwenza/ kwenza + S + V (ingenalutho – inf)…?

=> S + V +…+ indawo.

1.4.4. Buza futhi uphendule ngokuthi kungani

Kungani + enza/ enza + S + V (ingenalutho – inf)…?

=> S + V +… ngoba + S + V + isizathu.

1.4.5. Buza futhi uphendule mayelana nokujwayelekile

Kukangaki + enza/ enza + S + V – inf…?

=> S + adv. + V……….

Emishweni evamile kukhona: Kanye, kabili, kathathu ngesonto,…, njalo,…

1.4.6. Umbuzo nezimpendulo mayelana nesikhathi

* Buza isikhathi: Yisikhathi sini? = Sithini isikhathi?.

  • Isikhathi esilungile: Yihora + o’lock.
  • Amahora aphelile: Kungu + amahora + imizuzu/ Kuyimizuzu + + edlule + amahora.
  • Ihora elimpofu: Yihora + iminithi/ Kungumzuzu + ukuya + kwehora

* Buza isikhathi sezenzo: Ngasiphi isikhathi + wenza/ wenza + S + V – inf…?

=> S + V(s/s) + ngo + ihora.

1.4.7. I-Q&A mayelana nenani

Mangaki +N s + enza/ enza + S + V– inf…?.

Bangaki + N s + abakhona +………. -?

=> Kukhona/ kukhona + ukubala + N(s)

S + V + count + N(s)

1.4.8. Buza futhi uphendule ngezinto, imisebenzi, izifundo, imidlalo

Yini (isihloko/ ikilasi/ ezemidlalo/…) + enzayo/ enza + S + V…?

=> S + V…

1.4.9. Buza futhi uphendule ngamanani

Ngabe + kwenza/ kubiza malini + N(s) + ? = Yimalini + ?/ Yimalini ?

=> N(izi) + izindleko + inani = Kuyi + intengo/ Ziyintengo

1.4.10. Buza ngesikhathi

Nini + yenza/ yenza + S + V ( bare – inf)…?

S + V(s/s) +… (ngo + usuku/ ngenyanga, unyaka)

1.5. Ukuqhathaniswa kwamabizo

– Ukuqhathanisa okwengeziwe kwamabizo ababalwayo: S1+ V(s/es) + ngaphezulu + Ns + kune + S2

– Qhathanisa amabizo angenakubalwa: S +V(izi) + ngaphezulu + ukubala.N+ kuno+S2

– Qhathanisa okuncane kwamabizo ababalwayo: S + V(s/es) + ambalwa + N s + kuno + S2

– Qhathanisa amancane amabizo angenakubalwa: S + V(s/es) + ngaphansi + N + kuno + S2.

Isibonelo: Usebenza amahora angama-72 ngesonto. Umkakhe usebenza amahora angu-56 ngesonto.

Usebenza amahora amaningi kunomkakhe.

Umkakhe usebenza amahora ambalwa kunaye.

– Imisho: kwesokunxele/ kwesokudla, phakathi, ehlukile, enentshisekelo, ngemuva, emashalofini, kuma-rack, yiba kahle, funda mayelana

1.6. Ezinye izakhiwo

– Izandiso ezivamile: njalo, ngokuvamile, ngokuvamile, ngezinye izikhathi akakaze… ngaphambi kwesenzo lov, ngemva kwesenzo esithi tobe

– Ungathanda + uku – inf/ Noun…?

– Ingabe ikhona i/…? Zikhona…?

– Izandiso: ngaphansi, eduze, eduze, ngemuva, phakathi, okuphambene, phambi…

– Kuthiwani ngo-+ V-ing…? = Kungani singa+V-inf…?

– Masi+ V-inf? = Sizo + V– inf….?

– Ngingathanda + uku – inf = ngifuna + uku – inf…

– Jabulela + V-ing = Njengo + V- ing/ to- inf…

– Kufanele + V- inf. = Kufanele + V– inf

– Izichasiso eziyinhlanganisela:

Inombolo + cula. N = Isiphawulo esiyinhlanganisela.

Isib: Iholide lasehlobo lithatha izinyanga ezi-3 -> Izinyanga ezi-3 – iholide lasehlobo.

2. Ukuvivinya umzimba

2.1. Funda isiqephu bese ukhetha T (weqiniso) noma F (amanga)

Abafundi abaningi balalela umculo ngenkathi befunda, futhi bathi uyabasiza ukuba bafunde. Abazali abaningi nothisha bathi umculo uyaphazamisa, futhi abafundi bafunda kangcono ngokuthula. Ubani oqinisile?

Ocwaningweni, abanye ososayensi bacela amaqembu amathathu abafundi ukuba alalele ucezu lomculo kaMozart noma ikhasethi yokuphumuza ingqondo imizuzu eyishumi, noma bavele bahlale imizuzu eyishumi bathule. Abafundi babe sebehlola ‘i-spatial reasoning’ (isivivinyo sokukhumbula izimo nokucabanga bebuka izinto besuka lapho baya khona), futhi labo ababelalele i-Mozart ngendlela ehlukile benza kangcono esivivinyweni.

Ukubamba iqhaza emisebenzini yomculo nokufunda ukudlala insimbi kungathuthukisa inkumbulo yomlomo (ikhono lokukhumbula amagama). Uma ukuqeqeshwa kuqhubeka isikhathi eside, ngcono inkumbulo. Ngakho-ke, asikho isizathu sokuyeka izifundo zepiyano!

1. Abafundi abaningi bacabanga ukuthi kuyasiza ukulalela umculo lapho ufunda.

2. Othisha bathi umculo usiza abafundi ukuthi bagxilise ingqondo kangcono.

3. Abafundi ababelalele uMozart benze kangcono ovivinyweni lokubonisana ngokwendawo.

4. Ukulalela umculo we-Mozart ngeke kukwenze uhlakaniphe.

5. Ukuqeqeshwa komculo kusiza ukuthuthukisa inkumbulo.

2.2. Nikeza igama elifanele kubakaki

1. Leli (elibizayo) ……………lifulethi edolobheni.

2. Ibhayisikili lami selikhulile manje. Ngidinga (okuhle) …………okukodwa.

3. Kunabantu aba-4 emndenini wami. Umfowethu (mude) …………..

4. Usebenza kuphi? Usebenza (esikhulu) …….esibhedlela edolobheni.

5. UNam ugijima ngokushesha. Imigijimo emithathu (esheshayo)………….

6. Lo msebenzi (ulula) ……..esencwadini.

7. UTom une (eziningi) …… izincwadi kunomfowabo.

8. UBa ungumfundi (omuhle) ….ekilasini lethu .

9. Iyiphi kulezi zingadi ezimbili (enhle) ………….?.

10.Kungani uyeka ukusebenza kuleyo mboni?

– Ngoba ngifuna ukuthola (omuhle) ……umsebenzi .

2.3. Hlela amagama akhe imisho ephelele

1. kuphi / wena / ukhona / ubonise / i / ungakwenza / mina / ibhange?

2. imeyili / okunye / isidingo / phesheya / izitembu / Mina / for.

3. yena / uya / uthanda / angathenga / angathanda / amakhadikhadi / abanye

4. thatha / isikhathi esingakanani / siya / Ha Noi / siyafika / siya / siya / ngendiza?

5. I-China / okuningi / yona / kuya / a / Kanjani / ukuthumela / ikhadi leposi / kuya / kuyinto?

6. kuthatha / okubili / kuya / Hai Phong / umqeqeshi / yona / thina / amahora / hamba / ngo / kuya

7. Isiteshi sesitimela / kwesokudla / / i / the / is

2.4. Khetha impendulo engcono kakhulu

1. – “Ungathanda ukuphuza ini manje?” – “_______________.”

A. Cha, ngiyabonga B. Yebo, ngiyacela

C. Angithandi ukwenza lutho D. Ijusi yewolintshi, ngicela

2. Sonke sijabulela _______ umculo wakudala.

A. lalela B. ulalele C. ulalele D. lalela

3. Wasebenza kanzima, _______waphumelela zonke izivivinyo zakhe.

A. ngoba B. no C. so D. kodwa

4. Imbali ibukeka ibomvu. Ubengaphandle izolo. Mhlawumbe une _______

A. umkhuhlane B. ukushiswa yilanga C. amabala D. isisu esibuhlungu

5. Umndeni wami unqume ukusebenzisa ugesi _______ ngokusebenzisa amandla elanga amaningi esikhundleni salokho.

A. ngaphezulu B. ngaphansi C. okuningi D. okumbalwa

6. Ngi……….. ngidlala imidlalo yebhodi ethokozisayo ngoba ngiyakwazi ukuyidlala nabangani bami.

A. thola B. ucabange ukuthi C. uthi D. tshela

7. -“ Ungathanda ukuthi ngivale ikhompuyutha yakho?

– ” ____________. ngizozenzela mina”

A. Cha, ngiyabonga B. Yebo, ngiyacela C. Ungakwenzi D. Yebo

8. Uyathanda ukudlala i-monopoly noma i-chess, into oyithandayo ingase ibe _______.

A. ukuqoqa izinto. B. ukudlala ezemidlalo

C. ukudansa D. imidlalo yebhodi

9. Mina ……………….. I-Nha Trang ngiseyingane.

A. vakashela B. uvakashelwe C. uzovakashela D. bavakashile

10. Uya ………… e-USA kuze kube manje.

U-A. ngu-B. wayengu-C. uzoba ngu-D

11. Abantu baseMelika badla ukudla okungenamsoco kakhulu, ………….ukudla okungenamsoco kubangela ukukhuluphala.

A. kodwa B. no C. so D. ngoba

12. UThemba: Ngizwa ngiluma futhi ikhala lami liyagijima. Udokotela: ……………..

A. Geza izinwele zakho kakhulu. B. Ngicabanga ukuthi unomkhuhlane.

C. Phuza amanzi engeziwe. Idla inyama encane D. Ngicabanga ukuthi uphethwe yisisu.

13. Khetha igama okugcizelela kwalo okuyinhloko kubekwe ngendlela ehlukile kwamanye.

A. ukungezwani komzimba B. ikhanda elibuhlungu C. izinga lokushisa D. ukukhuluphala

14. Khetha igama elinengxenye edwetshelwe ephinyiswe ngendlela ehlukile kwamanye.

A. kubanda B. curly C. ocean D. izingubo

15. Kuyathakazelisa ___________ amaqabunga ezihlahla avela emazweni ahlukene.

A. ukuqoqa B. ukuqoqa C. qoqa D. qoqa

16. Ubaba ujabulela ________ ibhayisikili lakhe lapho eya emsebenzini.

A. ukugibela B. ukugibela C. ugibele D. ukugibela

17. Ngiyakuthanda ukupheka, _________ udadewethu akakuthandi.

A. ngoba B. ngakho C. kodwa D. kanye

18. Ukuhleka kuhle _______ impilo yakho.

A. ka-B. ukuya ku-C. no-D. we

19. Khetha igama elinengxenye edwetshelwe ephinyiselwe /3:/

A. othandekayo B. ipheya C. zuza D. inhliziyo

20. Khetha iphutha elilodwa bese ulilungisa.

Ngithola amagobolondo amaqanda abaziwe yisicefe ngoba kuthatha isikhathi esiningi enkulu ephelele igobolondo elilodwa.

2.5. Hlanganisa izenzo kubakaki

1. Ngiyayijabulela (inhlanzi) ………………………. ……. ngoba (kube) ……… ……….… zipholele.

2. UJane uzodlala i-chess ngemva kokuba (eqedile) …………. isikole.

3. Yini ……………………………………

4. Ngicabanga ukuthi, esikhathini esizayo abantu (abadlali) ………… imidlalo ngayinye.

5. Sithola (hlela) …… izimbali ezithakazelisayo ngoba (ziyasiza) …………… siphumule.

6. Mina (angiqoqi) ………….…………… ngonodoli lapho ngikhula.

3. Izimpendulo

3.1.

1. T 2. F 3. T 4. F 5. IBILIYONI

3.2.

1. eqolo

2. kangcono

3. ubude

4. enkulu kunazo zonke

5. ngokushesha

6. elula kakhulu

7. okuningi

8. okuhle kakhulu

9. kuhle

10. ngcono

3.3.

1. Ngicela ungibonise ukuthi likuphi ibhange?

2. Ngidinga isitembu saphesheya kweposi.

3. Angathanda ukuthenga amakhadi okuposa.

4. Kuthatha isikhathi esingakanani ukufika e-Ha Noi ngendiza?

5. Yimalini ukuthumela ikhadi leposi eShayina?

6. Kusithatha amahora amabili ukuya e-Hai Phong nge-coach.

7. Isiteshi sikaloliwe singakwesokudla.

3.4.

1. KULULA

2 C

3. OMDALA

4. SUSA

5. SUSA

6. A

7. A

8. KULULA

9. SUSA

10. KULULA

11. A

12. SUSA

13. KULULA

14. MDALA

15. SUSA

16. KULULA

17. MDALA

18. A

19. MDALA

20. A

3.5.

1. ukudoba – kuyinto

2. iqeda

3. yenza – yenza

4. ngeke idlale

5. ukuhlela – kuyasiza

6. ngeke iqoqe

Ngenhla konke okuqukethwe kweSilabhasi yesemester yokuqala yesiNgisi yesi-7 ngo-2021-2022. Ukuze ubone izinkomba eziwusizo, ungakhetha ukubuka ku-inthanethi noma ungene ngemvume ku-hoc247.net ukuze udawunilode amadokhumenti kukhompuyutha yakho.

Siyethemba ukuthi lo mbhalo uzosiza abafundi ukuthi babuyekeze kahle futhi bathole impumelelo ephezulu ezifundweni.

Sikufisela inhlanhla ngezifundo zakho!

.


Thông tin thêm về Đề cương ôn tập HK1 môn Tiếng Anh 7 năm 2021-2022

Dưới đây là Đề cương ôn tập HK1 môn Tiếng Anh 7 5 2021-2022 đã được Học Điện Tử Cơ Bản biên soạn. Với tài liệu này, các em sẽ có dịp luyện tập và sẵn sàng thật tốt cho kì thi học kì 1 sắp đến. Mời các em cùng xem cụ thể tư liệu ngay sau đây.
ĐỀ CƯƠNG ÔN TẬP HK1 MÔN TIẾNG ANH 7 NĂM 2021-2022

1. Lý thuyết

1.1. Các thì

1.1.1. Thì hiện nay đơn

a. To be: am/ is/ are

(+) S + am/ is/ are …

Ex: She (be) …is…… a student.

(-) S + am/ is/ are + not…

(?) Am/ Is/ Are + S + …

b. Động từ thường

(+) S + V s/ es …

Ex: He (go) …goes … bự school every day

(-) S + do/ does + not + verb– inf.

Ex: I do not go bự school./ He does not go bự school.

(?) Do/ Does + S + Verb (bare – inf ) …?.

Ex: Do you go bự school?/ Does he go bự school?

Trong câu thường có các trạng từ: always , usually , often , sometimes , never , every …

1.1.2. Thì hiện nay tiếp tục

(+) S + am/ is/ are + V – ing …

(-) S + am/ is/ are + not + V – ing …

(?) Am/ Is/ Are + S + V – ing …?.

Thường có các trạng từ ở cuối câu: Now, at present, at the moment, right now, at this time …và Look!, Listen!, Be careful!, Be quite!, …..ở đầu câu.

1.1.3. Thì ngày mai đơn

(+) S + will/ shall + V (bare – inf) …

(-) S + won’t/ shan’t + V (bare – inf) …

(?) Will/ Shall + S + V (bare – inf)…?.

Yes, S + will/ shall. No, S + won’t/ shan’t.

Thường có các trạng từ: soon, tomorrow, tonight, next week / month / year … one day, …

1.2. So sánh của tính từ

1.2.1. So sánh hơn

– Short adjs: Adj.- er + than

– Long adjs: More + adj. + than

1.2.2. So sánh nhất

– Short adjs: The + adj + est …

– Long adjs: The most + adj…

1.3. Câu cảm thán

+ What + a/ an + adj + sing. Noun!

Ex: This room is very dirty à What a dirty room!

+ What + adj + plural N! (danh từ số nhiều)

Ex: The pictures are very beautiful à What beautiful pictures!

+ What + adj + uncount N! (danh từ ko đếm được)

Ex: The milk is sour àWhat sour milk!

– Bỏ “very, too, so, fairly, extremtly, quite” nếu có.

1.4. Các câu hỏi

1.4.1. Hỏi và giải đáp về khoảng cách

How far is it from…… bự…?

=> It’s ( about ) + khoảng cách.

1.4.2. Hỏi và giải đáp về dụng cụ

How + do/ does + S + V (bare – inf)…?

=> S + V +… + by + dụng cụ/ (on foot)

1.4.3. Hỏi và giải đáp về nơi chốn

Where + do/ does + S + V (bare – inf)…?

=> S + V +…+ nơi chốn.

1.4.4. Hỏi và giải đáp về lý do

Why + do/ does + S + V (bare – inf)…?

=> S + V +… because + S + V + lý do.

1.4.5. Hỏi và giải đáp về tính thường xuyên

How often + do/ does + S + V – inf…?

=> S + adv. + V………

Trong câu thường có: Once, twice, three times a week,…, every ,…

1.4.6. Hỏi và giải đáp về thời kì

* Hỏi giờ: What time is it ? = What ‘s the time ?.

Giờ đúng: It’s + giờ + o’lock.
Giờ hơn: It’s + giờ + phút/ It’s + phút + past +giờ.
Giờ kém: It’s + giờ + phút/ It’s + phút + bự + giờ

* Hỏi giờ của các hành động: What time + do/ does + S + V – inf…?

=> S + V(s/es) + at + giờ.

1.4.7. Hỏi và giải đáp về số lượng

How many + N s + do/ does + S + V– inf…?.

How many + N s + are there +………… -?

=> There is/ are + số đếm + N(s)

      S + V + số đếm + N(s)

1.4.8. Hỏi và giải đáp về vật dụng, nghề nghìệp, môn học, trò chơi

What (subject/ class/ sport/…) + do/ does + S + V…?

=> S + V…

1.4.9. Hỏi và giải đáp về giá cả

How much + do/ does + N(s) + cost ? = How much + is it ?/ How much are they ?

=> N(s) + cost(s) + số tiền = It is + giá thành/ They are + giá thành

1.4.10. Hỏi về thời kì

When + do/ does + S + V ( bare – inf )…?

S + V(s/es) +… (on + thứ/ in + tháng , 5)

1.5. So sánh của danh từ

– So sánh nhiều hơn của danh từ đếm được: S1+ V(s/es) + more + Ns + than + S2

– So sánh nhiều hơn của danh từ ko đếm được: S +V(s/es) + more + uncount.N+ than+S2

– So sánh ít hơn của danh từ đếm được:S + V(s/es) + fewer + N s + than + S2

– So sánh ít hơn của danh từ ko đếm được: S + V(s/es) + less + N + than + S2.

­Ex: He works 72 hours a week. His wife works 56 hours a week.

He works more hours than his wife.

His wife works fewer hours than he.

– Các cụm từ: on the left/ right, in the middle, different from, interested in, at the back of, on the shelves, on the racks, be good at, learn about

1.6. Các cấu trúc khác

– Trạng từ thường xuyên: always, usually, often, sometimes never… đứng trước động từ thương, xếp sau động từ tobe

– Would you like + bự – inf/ Noun…?

– Is there a/ an…? Are there any…?

– Prepositions: under, near, next bự, behind, between, opposite, in front of…

– What about/ How about + V – ing…? = Why don’t we +V-inf…?

– Let’s + V–inf ? = Shall we + V– inf….?

– I’d like + bự – inf = I want + bự – inf…

– Enjoy + V- ing = Like + V- ing/ to- inf…

– Should + V– inf. = Ought bự + V– inf

– Tính từ ghép (Coumpound adjectives):

Number + sing. N = Compound adjective.

Ex: A summer vacation lasts 3 months -> A 3 – month summer vacation.

2. Bài tập

2.1. Đọc đoạn văn và chọn T (đúng) hoặc F (sai)

Many students listen bự music while they are studying, and say that it helps them learn. Many parents and teachers say that music is just distracting, and that students are better studying in silence. Who is right?

In a study, some scientists asked three groups of students bự listen bự a piece of music by Mozart or a relaxation tape for ten minutes, or just sit in silence for ten minutes. The students then did a ‘spatial reasoning’ test (a test about remembering shapes and imagining looking at objects from different directions), and the ones who had listened bự the Mozart did better in the test.

Taking part in musical activities and learning bự play an instrument can improve verbal memory (the ability bự remember words). The longer the training lasts, the better the improvement in the memory. So, there’s no excuse bự give up the piano lessons!

1. Many students think it’s helpful bự listen bự music when studying.

2. Teachers say music helps students bự better concentrate.

3. The students who had listened bự Mozart did better in the spatial reasoning test.

4. Listening bự Mozart music will not make you smarter.

5. Music training helps bự improve memory.

2.2. Chia dạng đúng của từ trong ngoắc

1. This is (expensive) ……………apartment in the town.

2. My bicycle is old now. I need a (good) ………one.

3. There are 4 people in my family. My brother is (tall) …………..

4. Where does he work? He works in (large) ……..hospital in the city.

5. Nam runs fast. Ba runs (fast)……….

6. This exercise is (easy) ……..in the book .

7. Tom has (many) ……… books than his brother.

8. Ba is the (good) ….student in our class .

9. Which of those two gardens is (nice) ……….?.

10.Why do you stop working in that factory?

– Because I want bự find a (good) ……job .

2.3. Sắp đặt các từ để tạo thành câu hoàn chỉnh

1. where / you / is / show / the / could / me / bank?

2. mail / some / need / overseas / stamps / I / for.

3. she / bự / like / buy / would / postcards / some

4. take / how long / it / bự / Ha Noi / does / get / bự / plane / by?

5. China / much / it / bự / a / How / send / postcard / bự / is?

6. takes / two / bự / Hai Phong / coach / it / us / hours / go / by / bự

7. the / on / right / railway station / the / is

2.4. Chọn đáp án đúng nhất

1. – “What would you like bự drink now?” – “_______________.”

A. No, thanks B. Yes, please

C. I like bự do nothing D. Orange juice, please

2. All of us enjoy _______ bự classical music.

A. listen B. listens C. listening D. listened

3. She worked very hard, _______she passed all her exams.

A. because B. and C. so D. but

4. Hoa looks red. She was outdoors yesterday. Perhaps she has _______

A. flu B. sunburn C. spots D. stomachache

5. My family has decided bự use _________ electricity by using more solar energy instead.

A. more B. less C. much D. fewer

6. I …………… playing board games interesting because I can play them with my friends.

A. find B. think C. say D. tell

7. -“ Would you like me bự turn off your computer?

– “ ______________. I’ll do it myself”

A. No, thanks B. Yes, please C. Don’t do it D. Of course

8. You like playing monopoly or chess, your hobby may be _______.

A. collecting things. B. playing sports

C. nhảy đầm D. board games

9. I …………….. Nha Trang when I was a child.

A. visit B. visited C. will visit D. have visited

10. He …………… bự the USA so far.

A. is B. was C. will be D. has been

11. Americans eat a lot of junk food, ………….junk food causes obesity.

A. but B. and C. so D. because

12. Tim: I feel itchy and my nose is running. Doctor: ………………………..

A. Wash your hair more. B. I think you have the flu.

C. Drink more water. Eat less meat D. I think you have a stomachache.

13. Pick out the word whose main stress is placed differently from the others.

A. allergy B. headache C. temperature D. obesity

14. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

A. cold B. curly C. ocean D. clothes

15. It is interesting _____________ tree leaves from different countries.

A. collecting B. bự collect C. collect D. collects

16. My dad enjoys ________ his bike bự work.

A. bự ride B. ride C. rides D. riding

17. I love cooking, _________ my sister doesn’t.

A. because B. so C. but D. and

18. Laughing is good _______ your health.

A. for B. bự C. with D. of

19. Choose the word that has the underlined part pronounced /3:/

A. dear B. pear C. earn D. heart

20. Choose one mistake and correct it.

I find carve eggshells boring because it takes a lot of time bự complete one shell.

2.5. Chia động từ trong ngoắc

1. I enjoy (fish) ………………………………………….. because it (be) ……………….… relaxing.

2. Jane will play chess after she (finish) …………………………. school.

3. What …………………… your mother often (do) ………………………at weekends?

4. I think, in the future people (not play) ………………………………… individual games.

5. We find (arrange) ……… flowers interesting because it (help) …………… us relax.

6. I (not collect) ………….……………………… dolls when I grow up.

3. Đáp án

3.1.

1. T 2. F 3. T 4. F 5. T

3.2.

1. the most expensive

2. better

3. the tallest

4. the largest

5. fast

6. the easiest

7. more

8. best

9. nicer           

10. better

3.3.

1. Could you show me where is the bank?

2. I need some overseas stamp for mail.

3. She would like bự buy some postcards.

4. How long does it take bự get bự Ha Noi by plane?

5. How much is it bự send a postcard bự China?

6. It takes us two hour bự go bự Hai Phong by coach.

7. The railway station is on the right.

3.4.

1. D

2. C

3. C

4. B

5. B

6. A

7. A

8. D

9. B

10. D

11. A

12. B

13. D

14. C

15. B

16. D

17. C

18. A

19. C

20. A

3.5.

1. fishing – is

2. finishes

3. does – do

4. won’t play

5. arranging – helps

6. won’t collect

Trên đây là toàn thể nội dung Đề cương ôn tập HK1 môn Tiếng Anh 7 5 2021-2022. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo bổ ích khác các em chọn tác dụng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành quả cao trong học tập.

Chúc các em học tập tốt!

Đề cương ôn tập HK1 môn GDCD 12 5 2021-2022

1860

Đề cương ôn tập HK1 môn GDCD 11 5 2021-2022

501

Đề cương ôn tập HK1 môn GDCD 10 5 2021-2022

490

Đề cương ôn tập HK1 môn GDCD 7 5 2021-2022

502

Đề cương ôn tập HK1 môn Tiếng Anh 8 5 2021-2022

697

Đề cương ôn tập HK1 môn Tiếng Anh 9 5 2021-2022

813

[rule_2_plain] [rule_3_plain]

#Đề #cương #ôn #tập #HK1 #môn #Tiếng #Anh #5


  • Tổng hợp: Học Điện Tử Cơ Bản
  • #Đề #cương #ôn #tập #HK1 #môn #Tiếng #Anh #5

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button